Go down
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Tračevi i skandali - Page 5 Empty Re: Tračevi i skandali

on Mon Apr 08, 2019 1:45 pm
Pablo Lyle napao čovjeka koji je nakon zadobijenog udarca preminuo

Pablo Lyle je uhapšen u Majamiju gdje je udario čovjeka 31. marta nakon što ga je isjekao u saobraćaju.  Juan Ricardo Hernández je izašao iz svog vozila nakon čega je počeo da lupa po Pablovom autu i da viče.  Nakon toga Pablo je izašao iz svog vozila, udario čovjeka i otrčao nazad u auto.  U četvrtak , 04. aprila, Juan Ricardo Hernández je preminuo u bolnici Majamija uslijed krvarenja na mozgu.

Pablo je izjavio da je tako reagovao jer je bio zabrinut za bezbjednost svog 6-godišnjeg sina koji je bio u autu. Platio je kauciju nakon čega mu je dozvoljen povratak u Mexico. Međutim, nakon smrti Hernandeza, naređeno mu je da se vrati u Majami.

_________________
Tračevi i skandali - Page 5 Anigif10
Sofia
Sofia
Admin
Posts : 6710
Join date : 2017-09-12

Tračevi i skandali - Page 5 Empty Re: Tračevi i skandali

on Mon Apr 08, 2019 2:37 pm
Šokantna priča! Ostala sam u čudu kada sam prvi put čitala o ovome. Jedna naizgled česta pojava u saobraćaju koja bi Pabla zbog nepromišljene, neljudske i mangupske reakcije mogla koštati glave. Čovek koga je udario je pao i udario glavom o pod, nakon čega je četiri dana bio u komi koja je završila smrtnim ishodom. Pablo je pobegao sa mesta nesreće, no kamere su sve zabeležile. To mu je dodatna otežavajuća okolnost koja mu se stavlja na teret. Iako je prvi put izašao iz pritvora uz kauciju, smrt čoveka sve menja. Prema rečima jednog advokata njemu bi se u ovom slučaju moglo suditi za neplanirano ubistvo. S obzirom da se slučaj dogodio u SAD-u, a ne u Meksiku, možemo očekivati strogu kaznu. Mogao bi završiti dugi niz godina u zatvoru.

Sa strane gledano na celu priču, ovo je zaista jedna užasno nesrećna okolnost. S jedne strane Pablu bi trenutak bahatosti mogao uništiti život, a sa druge strane čovek je izgubio život na jedan bizaran i neljudski način za koji neko mora odgovarati. E sad postavlja se pitanje, kako je moguće da je usled pada u toj meri zadobio povredu glave da je od posledica toga preminuo. Da li je čovek već bio lošijeg zdravlja ili je udarac bio tako brutalan i jak da mu je on presudio. Sigurna sam da će to biti predmet istrage od kojeg će zavisiti Pablova sudbina. Verujem da ga Pablo nije imao nameru osakatiti ili nešto još gore, ali je ta izrevoltiranost izvukla iz njega najgore da je bio u stanju udariti čoveka. On svakako za taj neljudski čin mora odgovarati, no mislim da će zbog ishoda nažalost platiti daleko veću kaznu od onoga što je učinio. Takve neljudske reakcije se sreću svakodnevno, no nemaju smrtni ishod i ne završe ozbiljnom zatvorskom kaznom kakvu bi Pablo mogao dobiti.
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Tračevi i skandali - Page 5 Empty Re: Tračevi i skandali

on Mon Apr 08, 2019 3:56 pm
Prema rečima jednog advokata njemu bi se u ovom slučaju moglo suditi za neplanirano ubistvo.

Pa to jeste ubistvo iz nehata.

E sad postavlja se pitanje, kako je moguće da je usled pada u toj meri zadobio povredu glave da je od posledica toga preminuo. Da li je čovek već bio lošijeg zdravlja ili je udarac bio tako brutalan i jak da mu je on presudio.

Moguće je stradati od takvog udarca u glavu, a čovjek jeste bio i stariji. Mislim da se u svakom slučaju Pablu ne piše dobro. Žao mi je čovjeka koji je umro, a žao mi je i da Pablo zbog momenta afekta uništo sebi život! I da dobije neku minimalnu kaznu, on mora cijelog života da nosi to na savjesti. A s karijerom je vjerovatno završio.

Takve neljudske reakcije se sreću svakodnevno, no nemaju smrtni ishod i ne završe ozbiljnom zatvorskom kaznom kakvu bi Pablo mogao dobiti.

Ovaj slučaj je čist pokazatelj koliko je samokontrola velika stvar, i sposobnost da se sačuva mir u svim situacijama. I pokazatelj da je greška što se ovakvi slučajevi koji nemaju fatalne posledice ne kažnjavaju strožije. Vjerovatno bi se bar umanjio broj ovakvih prestupa. Mada, pitanje je...

_________________
Tračevi i skandali - Page 5 Anigif10
Sponsored content

Tračevi i skandali - Page 5 Empty Re: Tračevi i skandali

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum