Go down
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala Empty Obeležena: Žena lakog morala

on Sun Jun 10, 2018 2:35 am
SINOPSIS

Seleste Falkon... Njeno ime vam verovatno ne znači ništa. To zapravo i jeste bio njen najveći problem. Kako vama tako i ostatku sveta njeno ime predstavlja totalnu nepoznanicu a radi se o mladoj spisateljici koja je nedavno izdala svoj roman prvenac pod nazivom "Obeležena: Žena lakog morala”.  Nakon što je završila studije, godinama je honorarno radila, odnosno pisala tekstove za brojne novinarske agencije.  Sve dok jednog dana nije odlučila da napiše svoju prvu knjigu.  Bio je to projekat u koji je uložila sve. Ne samo u finansijskom smislu. Uložila je celu sebe. Zapostavila je svog supruga, prijatelje, posao... Sve je podredila pisanju i izdavanju svoje prve knjige. A nakon što je ugledala svetlost dana knjiga je prošla potpuno nezapaženo kod čitalaca. To je dovelo do toga da ona zapadne u tešku depresiju. Na momente joj je padalo na pamet da izvrši samoubistvo. Ali onda se desilo nešto sasvim neočekivano. Jedne noći u luksuznom hotelu ubijena je nekadašnja manekenka Ines Akosta, koja je tokom čitave karijere bila povezivana sa eltnom prostitucijom. Kada je policija stigla na mesto zločina da izvrši uvidjaj, pored njenog beživotnog tela sačekalo ih je još nešto. Preko celog zida bio je ispisan natpis "Obeležena: Žena lakog morala”. Mediji su veoma brzo njenu smrt povezali sa romanom do tada nepoznate spisateljice. I tako je Seleste Falkon preko noći postala poznata. Ali je takodje postala i jedna od glavnih osumnjičenih za Inesinu smrt.
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Obeležena: Žena lakog morala Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Wed Jun 13, 2018 9:30 am
Radujem se što si odlučio da postaviš web novelu. Sinopsis je zanimljiv, djeluje drugačije od onoga što si do sada pisao. Prvo što mi pada na pamet jeste da neko ubistvom manekenke pokušava u stvari da naškodi Seleste, možda je neka osveta u pitanju. A, možda su ubici i obje nešto skrivile, pa je ubio "dvije muve jednim udarcem". Very Happy Najviše me interesuje da li su se njih dvije poznavale i imale veze u prošlosti.
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Thu Jun 14, 2018 5:26 pm
Jeste drugačije od svega što sam pisao. Malo sam drugačije sve zamislio nego inače. I mislim da će imati manje epizoda nego inače moje wn. Zamislio sa ovo kao brzu priču, sa manje likova.
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Thu Jun 14, 2018 11:30 pm
Epizoda 1

Kuća je bila u haosu. Svuda po podu su se nalazile razbacane stvari. Na stolu je stajala pepeljara puna opušaka. Sudopera je bila puna prljavog posudja oko koga su počele da se okupljaju bube. Pored zvuka muva koje su obletale oko ostataka hrane mogao se čuti plača koji je dopirao iz kupatila. U kupatilu se nalazila ona. Njeno ime je Seleste Falkon. Njen najveći problem je upravo bio taj što kao I vama, isto tako I drugima njeno ime apsolutno ništa nije značilo. A ona je bila mlada spisateljica koja je nedavno izdala svoj roman prvenac pod nazivom “Obeležena: Žena lakog morala”. Uložila je sve u taj roman. Ne samo u finansijskom smislu, uložila je celu sebe. A sada je ostala bez ičega jer je roman prošao potuno nezapaženo kod čitalaca. Za nju je to bio težak udarac od koga nikako nije mogla da se oporavi. Stajala je ispred ogledala I sa suzama u očima posmatrala samu sebe.


-Spisateljica u pokušaju! To si ti!

Nakon što je ovo izgovorila besno je udarila pesnicom u ogledalo. Ogledalo je puklo a niz njenu ruku je potekla krv. Ispustila je bolni krik. Kroz taj krik izbacila je sav bes, svu tugu a pre svega nemoć koju je u tom trenutku osećala.


-Gubitnica! I glupača!

Uzela je iz lavaboa parče polupanog ogledala I krenula sa njim da preseče vene. U tom trenutku je u kupatilo utrčao njen suprug koji je uzviknuo:


-Ne! Ne radi to!

Ona ga je pogledala sa suzama u očima. Podrhtavali su joj kako vilica, tako I ruka u kojoj je držala staklo.


-Pusti me! Ovo je najbolje što mogu da uradim!

-Ne! Nemoj! Molim te baci to staklo.
-Sve sam upropastila… Izgubili smo sve zbog mene…
-Zaboravi na materijalne stvari. Imamo jedno drugo. To je ono najvažnije.
-I tebe sam zapostavila zbog te knjige. Sam si mi to rekao.
-Nemoj da misliš na to. Zajedno ćemo prevazići sve. Počećemo ispočetka.


Krenuo je da joj pridje ali se ona izmakla I uzviknula:

-Ne prilazi mi! Odmakni se! Moram ovo da uradim! I tebi će biti bolje bez mene!
-Šta to pričaš? I sama znaš koliko te volim. Moj život bez tebe neće imati smisla.
-Davide…
-Prebrodićemo I ovu krizu. Ništa nije vredno toga da oduzmeš sebi život.

-Ali zbog mene smo sve izgubili… Sve…
-Seleste, volim te. Znaš da te volim.


Ispustila je staklo na pod a potom ga zagrlila iz sve snage.

-I ja tebe... Izvini… Nisam znala šta radim…

Jecala je. Gušila se u suzama.

-Sve će biti u redu. Daj da ti previjem tu ranu.

NEDELJU DANA KASNIJE

Seleste je sedela na dvosedu u svojoj dnevnoj sobi. I dalje je izgledala poprilično zapušteno. I ako je već uveliko podne, na sebi je I dalje imala pidžamu. Kosa joj je bila raščupana I masna. Pomno je pratila vesti koje su išle na televiziji. Gotovo da nije treptala. U stan je ušao David koji je nosio pune ruke kesa.


-Malo sam se zdržao. U prodavnici je bila baš velika gužva.

Ona nije obraćala pažnju na ono što on govori. Spustio je kese na sto.


-Šta ti volela da ti spremim za jelo?
-Ćuti! Pusti me da čujem!


On je prišao televizoru I rekao:


-Šta to toliko gledaš?
-Ućuti I slušaj!

David je seo pored nje I obratio pažnju na vesti.


“Jutros je u sobi jednog luksuznog hotela pronadjeno beživotno telo 35-ogodišnje žene. Prema prvim tragovima istrage izgleda da je reč o nekadašnjoj manekenki Ines Akosta. Pored beživotnog tela mlade žene, policija je na mestu zločina zatekla na zidu natpis ispisan krvlji koji je klasio “Obeležena: Žena lakog morala”. Istraga je I dalje u toku. Više informacija u narednom izadnju naših vesti.”


-Jesi li čuo?! Jesi li čuo isto što I ja?!
-Da… Ništa mi nije jasno…
-Davide, na zidu je bio ispisan naziv moje knjige. Naziv moje propale knjige.


Oboje su bili u šoku.

Za to vreme Armando Tores, glavni detektiv na slučaju, bio je u svojoj kancelariji. Stajao je ispred zida na kome su bile okačene slike vezane za ovaj slučaj. Prešao je rukom preko njene slike I promrmljao:


-Štata. Bila si tako lepa.


U tom trenutku je u kancelariju ušla Dafne, njegova pomoćnica koja je rekla:

-Upravo su mi javili da ćemo uskoro dobiti rezultate autopsije.
-Odlično.
-Šta misliš? Šta se zapravo desilo?
-Ne znam. Uopšte nisam iznenadjen činjenicom da je ubijena. Svi znamo da je njena manekenska karijera okončana onog trenutka kada je otkriveno da se pored manekenstva bavila I poslovnom pratnjom. Godinama unazad mediji su je povezivali sa kojekakvim muškarcima, obično onima sa druge strane zakona. Možda je videla ili čula nešto što nije smela I zbog toga su je ućutkali. Ne bi bila ni prva ni poslednja koja je okončala tako. Ali tu je taj natpis.


Pokazao je na sliku zida na kome je krvlju ispisano “Obeležena: Žena lakog morala”.

-Ni jedan narkodiler, političar, biznismen ili bilo ko drugi od muškaraa sa kojima je ona povezivana ne bi se bavio pisanjem ovakvih poruka. U njihovom stilu je više da izvade pištolj, povuku okidač I reše problem. - rekla je Dafne
-Upravo to. Zato I jesam zbunjen. Sve ovo ukazuje da je ovde reč o serijskom ubici.


U tom trenutku je zazvonio tablet koji je Dafne sve vreme držala u rukama.

-Stigli su rezultati autopsije.
-I? Šta kažu?


Dafne je skoncentrisano pročitala izveštaj I potom rekla:


-Ukratko. Na telu su vidljivi tragovi nasilja. Na vratu su vidljivi tragovi davljenja. Ne potiljku ima veliki hematom. Ali uzrok smrti su ubodi noža. I to čak 7. I prema autopsiji žrtva je neposredno pre smrti izložena nasilnom seksu na šta ukazuju povrede intimnih delova tela.  
-Znači silovana je?
-Da. I ono što me je posebno iznenadilo jeste to da su u njenoj vagini pronadjeni tragovi sperme.
-Molim?! Hoćeš da mi kažeš da je ubica pre nego što je ubio, ne samo silovao već je I svršio u nju?
-Izgleda.
-Sad mi tek ništa nije jasno. Koji bi serijski ubica ostavio takav trag za sobom?


Seleste I David su bili u svom stanu. Ona je I dalje bila u šoku. On je pokušavao da je smiri.

-Ja I dalje ne mogu da verujem da se ovo dešava.
-Moraš da se smiriš. Previše si uzbudjena. Hoćeš da ti donesem lek za smirenje?
-Neću nikakav lek! Zar ne shvataš šta se dešava? Neko je oponašao moju knjigu. Glavna junakinja moje knjige je prostitutka koju na samom kraju ubijaju. A Ines Akosta je godinama unazad povezivana sa prostitucijom. Sećam se da sam jedno vreme honorarno pisala za neki trač časopis, gde sam radila tekst o njenoj aferi sa nekim kolumbijskim narkodilerom. A ona je sada ubijena I ubica je na zidu ostavio ispisan naziv mog romana.


Seleste je odjednom počela pomalo bolesno da se smeje.


-Dragi, shvataš li šta ovo znači?
-Šta?
-Znači da je ipak neko pročitao moju knjigu. Ubica Ines Akoste je pročitao moju knjigu.
-Seleste šta to pričaš? Žena je ubijena. Ne treba da ti imponuje što se taj ubica inspirisao tvojom knjigom da ubije nekoga.
-Da, da… U pravu si… U šoku sam I dalje… Zato lupam gluposti.


Armando je u svojoj kancelariji. Ulazi Dafne koja govori:

-Imam novosti!
-Šta se desilo?!
-Kao što znaš u sobi je pronadjen Inesin razbijen telefon. Medjutim, momci iz IT su uspeli da povrate neke informacije sa njega. A I dalje rade na tome da povrate fotografije.
-I šta su našli?
-Našli su jednu veoma zanimljuvi prepisku sa vibera. Tačnije njenu poslednju prepisku na viberu.


Pokazuje mu na tabletu skrinšotve te prepiske.


-Ok. Prepiska se svodi na raspravu sa izvesnim P. On želi da se vidi sa njom, ona to odbija. I šta ćemo sa tom informacijom?
-Nisi ni svestan kakvu informaciju imamo u rukama.
-Dafne, prestani da okolišaš! Počinješ da me nerviraš! Progovori više!
-Uspeli smo preko broja telefona da lociramo P. Reč je o Pablu Dunkanu.
-Pablo Dunkan… To mi je nešto poznato… Neeeee… Šališ se?!
-Ne šalim se. Radi se o sinu Edgara Dunkana, aktuelnog kandidata za predsednika.


Kraj 1. epizode
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Obeležena: Žena lakog morala Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Sun Jun 17, 2018 11:54 am
Pročitala sam. Prva epizoda-već smo našli nešto što povezuje dvije žene-Seleste je davno pisala članak o njoj.
Kad sam pročitala o onom silnom neredu u kuhinji, pomislila sam pa što muž ne opere suđe. Very Happy Kako može to da gleda. Very Happy
Šalu na stranu, Seleste mi pomalo djeluje kao nestabilna ličnost. U stvari malo više. Svakoga boli neuspjeh, ali čovjek bi trebao da ih ima nekoliko da bi došao do njenog stanja. Vjerovatno ni svi pisci koji su uspjeli nisu bili odmah zapaženi. Uz to ima podršku dobrog muža, koji me je ovdje najvise oduševio. Osim ako on naravno nije prikriveni psihopata i ubica.
Ono što najviše zabrinjava iz Selestine psihe jeste činjenica da se ona oduševila time što je ubica pročitao njenu knjigu. Čak me ne bi čudilo ni da ona bude ubica. Za sad nemamo još drugih ličnosti koje bi bile osumnjičeni.

Interesantni su mi detalji s autopsije, mislim da je ovo nešto što do sada nisi ubacivao, ako se ne varam. Ostavljanje DNK od strane ubice je čudno blago rečeno, i zato mislim da osoba s kojom je imala sex nije i ubica.
Uglavnom, imam utisak da gledam pravi triler. Wink

Jedna sugestija, voljela bih da ubaciš glumce koji ih "glume". Volim kad mogu zamisliti izgled likova. Smile
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Sun Jun 17, 2018 3:45 pm
Biće sa sledećom epizodom ko koga glumi. ne mogu više da editujem prethoni post.

Kad sam pročitala o onom silnom neredu u kuhinji, pomislila sam pa što muž ne opere suđe. Very Happy Kako može to da gleda.

Biće i to objašnjeno. Ništa nije slučajno. Ja se stvarno trudim da sve bude sa nekim razlogom.

Seleste mi pomalo djeluje kao nestabilna ličnost. U stvari malo više.
Ono što najviše zabrinjava iz Selestine psihe jeste činjenica da se ona oduševila time što je ubica pročitao njenu knjigu.

Seleste je jedan od onih likova koje ja volim da pišem. Ja bih rekao da je ona blesno zanimljiva. Very Happy

Što se ubice tiče naravno da već znam ko je. Šta više cela priča je već osmišljena. Eto mogu da kažem da poslednju scenu već imam napisanu. Nisam mogao da izdržim da sačekam kraj pa da je pišem poslednju jer me je zanimalo kako će da ispadne. I mogu reći da sam baš zadovoljan napisanim.avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Mon Jun 18, 2018 1:31 am
2. epizoda

-Hoćeš da mi kažeš da je poslednja osoba koja se dopisivala sa Ines sin aktuelnog kandidata za predsednika države. Stani… Kad malo bolje razmislim… Sećam se onog skandala od pre nekoliko godina… Zar ona nije…
-Da, jeste. Ines Akosta je pre nekoliko godina bila verena sa Horheom Dunkanom, starijim sinom Edgara Dunkana. Medjutim, otkazali su venčanje nekoliko dana pre samog čina.
-Ovo se sve više I više zapetljava. Znači prvo je trebalo da se uda za starijeg sina a poslednja osoba koja se dopisivala sa njom je mladji sin aktuelnog kandidata za predsednika države. Pa ovo će da odjekne kao bomba u medijima. [/i]

U tom trenutku u kancelariju ulazi njihov kolega Haime koji govori:

-Imam dobre vesti za vas. Uporedili smo otiske pristiju koje smo našli na mestu zločina sa otiscima Pabla Dunkana i…
-Poklapaju se. Zar ne?- rekla je Dafne
-Da. – odgovorio je Haime
-Onda, šta čekamo?! Idemo po Pabla Dunkana! – rekao je Armando


Edgar I Euhenija su bili u radnoj sobi. On je nervozno šetao u krug dok je ona sedela u fotelji.


-Zar su baš sad morali da ubiju tu kurvu? Sad kada je moja predsednička kampanja u toku.
-Smiri se. Ne znam zbog čega se nerviraš. Mi već godinama nemamo veze sa tom ženom.
-Svejedno. Ines Akosta je trebalo da se uda za mog sina. Mediji će sigurno ponovo pokrenuti tu priču. Već zamisljam naslov “Nesudjena snajka budućeg predsednika pronadjena mrtva”.
-Opusti se. Mediji će nekoliko dana pisati o njenoj smrti a onda će pasti u zaborav. Koga još zanima ubistvo tamo neke jeftine prostitutke.
-Nadam se da će biti tako.


Horhe I Paula su u njihovom stanu. Razgovaraju o Inesinoj smrti.

-I dalje ne mogu da verujem da je mrtva. I ako smo se razišli na ružan način ipak mi je žao što je ovako okončala.
-Sama je to tražila. Svi znamo sa kakvim su je imenima povezivali. Takve obično I završe ovako.
-Paula, molim te…
-To je istina. Ne vidim zbog čega je tebe toliko pogodila njena smrt? Koliko ja znam vi već godinama niste u kontaktu. Ili se možda varam?


Horhe se na trenutak zbunio.

-Da… Hoću reći ne… Naravno da nismo bili u kontaktu. Ali svejedo. Ines je bila važan deo moga života. Bili smo nekoliko godina u vezi. Ona je bila žena koju sam mnogo voleo. Sa kojom je trebalo da se venčam…

Paula ga je popreko pogledala.

-Nemaš razloga za ljubomoru. Naša priča je odavno završena. Ali opet ne može da mi bude svejedno kada čujem da je ubijena. Ni tebi nije bilo svejedno kada si čula da je Rohelio mrtav. Zar ne?
-To nije isto. Rohelio je bio moj suprug, dok Ines tebi nije ništa.


Armando, Edgar I Euhenija su se nalazili u dnevnoj sobi porodične kuće Dunkanovih.


-Gospodine Dunkan, naravno da dobro znam ko ste vi ali to ne menja ništa. Vaš sin Pablo je trenutno glavni osumnjčeni za ubistvo Ines Akoste.
-Moj sin nema nikakve veze sa tom ženom! Ne znam odakle vam takva glupost!
-Imate li neke dokaze za to što govorite?- upitala je Euhenija
-Gospdjo, zar zaista mislite da bismo bili ovde da nemamo dokaze?
-Kakve dokaze?!- upitao je besno Edgar
-To ćem zadržati za sebe. A sada molim vas pozovite vašeg sina. I ne trudite se da me lažete da nije tu jer mi je služavka već rekla da je tu I da još uvek spava.


Edgar I Eudhenija su se nervozno pogledali. U tom trenutku se na stepeništu pojavio Pablo koji je sanjivo rekao:


-Šta se dešava? Kakva je to buka?
-Vi ste Pablo Dunkan?- upitao je Armando
-Da, ja sam.
-Sine, gospodin iz policije je došao da nas obavesti da je Ines Akosta mrtva.


Pablo je bio u šoku.

-Tvrdi da si ti glavni osumnjičeni za njenu smrt.- rekla je Euhenija
-Ja?! Zbog čega ja?!
-Razgovaraćemo o svemu u policijskoj stanici. Zamolio bih vas da podjete sa mnom.
-Ali tata…
-Poslušaj gospodina. I nemoj ništa da pričaš dok ne dodje naš advokat.
-Ništa znači apsolutno ništa! Jesi li me razumeo? – rekla je Euhenija
-Da, tetka… Jesam… Ali…
-Sve će biti u redu. Izvući ćemo te iz ove situacije.


Seleste I David su kod kuće. Ona nervozno pali cigaretu.

-Počinjem da se brinem. Šta ćemo da radimo ako policija ovo ubistvo poveže sa mojom knjigom?
-Nemaš razlog za brigu. Ti nemaš ništa sa tim ubistvom. Zbog čega bi ti bila kriva što je neko pročitao tvoju knjigu I inspirisao se njome da ubije nekoga?
-U pravu si. Ne treba da se brinem. Ja nemam ništa sa tim.


Nije delovala previše ubedjeno u to što priča. I dalje je bila previše nervozna. Otvorila je fioku I izvadila kutiju sa lekovima za smirenje.


-Seleste, šta će ti to?
-Moram da popijem jedan. Samo jedan.


David je klimnuo glavom u znak odobrenja.

Edgar I Euhenija su bili u radnoj sobi. Oboje su bili nervozni.

-Ovo je kraj moje političke karijere.
-Smiri se.
-Kako misliš da se smirim?!


Besno je porušio sve figurice koje su stajale na jednoj od polica.


-Kada mediji saznaju da je moj sin glavni osumnjičeni za ubstvo te kurve, mogu da se pozdravim sa predsedničkom foteljom!


U radnu sobu je ula Euhenijina ćerka Telma.


-Šta se dešava?! Rosa mi je rekla da je bila policija I da su odveli Pabla.
-Ines Akosta je jutros pronadjena mrtva. Pablo je glavni osumnjičeni.- rekla je Euhenija
-Molim?! Ines Akosta je mrtva?!


Telmi se zateturala. Zamalo da se onesvesti. Uhvatila se za zid. Euhenija joj je pritrčala. Pridržala je I pomogla joj da sedne na stolicu.


-Šta ti je?! Zbog čega te je toliko pogodila smrt te žene?! Ti jedva da je se sećaš.
-Ne, samo… Ne znam… Odjednom mi se slošilo…


Zazvonio je Edgarov mobilni. Javio se.

-Da. Znači stižeš uskoro u policijsku stanicu? U redu. Zovi me čim nešto saznaš. Ne, ja se neću još uvek pojavljivati tamo. Što kasnije novinari saznaju za ovaj haos to bolje.

Preknuo je vezu a potom rekao:


-Bruno uskoro stiže u policijsku stanicu.
-Biće sve u redu. Nemoj da se brineš.
-Kako da se ne brinem? Jesi li videla Pabla? Odsekao se na pomen imena Ines Akosta.
-Misliš da zaista ima neke veze sa njenim ubistvom.
-Ne znam. Nadam se da ne. Nije mi jasno kakve on uopšte ima veze sa njom?
-Telma, znaš li ti nešto? Je ti Pablo spominjao Ines?- upitala je Euhenija
-Ne, nikada… Stvarno nije nikada… - rekla je nervozno


Pablo je u sali za saslušanje. Gleda u jednu tačku I nervozno cupka nogom. Ulazi Armando.

-Ok. Hoćemo li da počnemo sa saslušanjem?
-Neću ništa reći dok ne stigne moj advokat.
-Ako si nevin nemaš razloga za brigu.
-Naravno da sam nevin! Ja nisam ubio Ines!
-Ali si je poznavao?
-Naravno da sam je poznavao. Bila je verenica moga brata.
-Kada si je video poslednji put?
-Ja… Video sam je… Neću da pričam ništa dok ne dodje moj avokat…
-U redu. To je tvoje pravo.


Armando izlazi iz sale za saslušanje. Ide ka svojoj kancelariji. Ulazi u kancelariju, za njim ulazi I Dafne koja govori:

-Konačno smo pregledali sve video snimke koje su zabeležile sigurnosne kamere hotela.
-I jel ste našli nešto zanimljivo.
-Da. Pablo Dunkan je sinoć posetio Ines Akostu.
-Odlično! To nam je trebalo! Sada ga neće spasiti niko I ništa! Čak ni njegov tatica.
-Stani! Kao što sam ti rekla na snimku se vidi da je Pablo Dunkan posetio Ines. Tačnije, ušao je u njenu sobu u 00:05h. Izašao je iz sobe u 00:45h. Ali posle toga je…
-Posle toga je verovatno I ona vidjena kako izlazi iz sobe.
-Upravo to.


Armando se uhvatio za glavu.


-Znači mali nije ubica.
-Ne mora da znači. Kao što sam već rekla. On je ušao u sobu u 00:05h, izašao je u 00:45h. Zatim je ona izašla iz sobe u 00:55h. Medjutim, tada dolazi do prekida snimka u trajanju od 35 minuta.
-Molim?!
-Neko je izbrisao 35 minuta snimka. Snimak se nastavlja u 01:30h I nakon toga nije vidjeno ništa sumnjivo. Sve do ujutru kada je spremačica pronašla beživotno telo u sobi.
-Ali kako je to moglo da se desi? To je jedan od najekskluzivnijih hotela u zemlji? Pošalji odmah Haimea da razgovara sa osobom koja je zadužena za video nadzor u hotela. Ako je potrebno neka ga privede.
-U redu.


Armando zamišljeno šeta po kancelariji a potom govori:


-Taj prekid snimka bar ostavlja mogućnost da je Pablo Dunkan ubica. Mogao je da se vrati u sobu I ubije je.
-I sam znaš da ga ne možemo osuditi na osnovu toga. Imamo trenutak kada izlazi iz sobe ali ne I kada se vraća. Ova situacija njemu ide u korist. A ne žalim ni da pomislim u kakvom ćemo se problemu naći ako smo greškom priveli sina predsedničkog kandidata.


Armando je zabrinuto gleda.

Seleste je kod kuće. Pričala je sa svojim prijateljicom Adelom preko telefona. Povlači poslednji dim cigarete I potom je nervozno gasi.


-Da, jeste… I ja sam bila u šoku…
-Nisam mogla da verujem kad sam videla jutros vesti. Odmah sam prepoznala naziv tvoje knjige. -Mnogo sam zabrinuta. Šta ću da radim ako policija poveže moju knjigu sa njenim ubistvom.


Pali novu cigaretu.


-To će se sigurno desiti. Pre ili kasnije. S tim što ja mislim da je bolje što pre. Zato sam te I zvala.
-Zbog čega?
-Danas ćemo u mojoj emisiji govoriti o Inesinoj smrti. Pa sam mislila da spomenem I tvoju knjigu.
-Ne, nikako… Jesi li luda? Jel hoćeš da m navučeš policiju na vrat?!
-Policija će kad tad doći do tebe I tvoje knjige. Pitanje je trenutka kada će natpis koji je ubica ostavio povezati sa tvojom knjigom. Ja sam iznenadjena kako je moguće da to već nisu učinili.
-Možda zbog toga što je moja knjiga doživela toliki neuspeh da su je nakon mesec dana povukli iz prodaje I skinuli me sa sajta izdavačke kuće.
-Seleste, možda još uvek nije kasno za tvoju knjigu. Znaš koju ćeš promociju dobiti kada u medijima odjekne vest da je poruka koju je ubica ostavio zapravo naziv romana do tada nepoznate spisateljice. Svi će se zainteresovati za tvoju knjigu.
-Možda si u pravu.
-Naravno da sam u pravu. Znači mogu da spomenem tvoju knjigu?
-Da… Naravno… Spomeni je…


Kada je prekinula vezu počela je da se smeje. Počela je zadovoljno da skakuće po kući.


-Možda još uvek nije kasno… Možda još uvek ima nade za moju knjigu…


Kraj 2. epizodeAdriana Louvier – Seleste Falkon
-33 godine. Spisateljica čiji e prvi roman doživeo ogroman neuspeh. U braku sa Davidom.

Carlos Ferro – David Valjeho
-35 godina. Selestin suprug.

Michelle Brown - Armando Tores
-35 godina. Glavni detektiv na Inesinom slučaju.

Esmerlada Pimentel - Dafne Valdez
-30 godina. Armandova pomoćnica.

Carolina Tejera – Ines Akosta

-37 godina. Nekadašnja manekenka. Tokom čitave karijere povezivana sa prostitucijom.

Rafael Sanchez Navarro – Edgar Dunkan

-55 godina. Kandidat za predsednika.

Catherine Siachoque – Euhenija Dunkan
-45 godina. Edgarova polusestra.

Alejandro Speitzer – Pablo Dunkan

-24 godine. Edgarov I Vanesin sin.

Macarena Achaga – Telma Dunkan

-20 godina. Euhenijina ćerka.

David Chocarro - Horhe Dunkan

-35 godina. Edgarov i Vanesin sin. Pre nekoliko godina bio je u vezi sa Ines.

Geraldine Bazan - Paula Markez

-35 godina. Horheova devojka. Brunova sestra.

Osvaldo Benavides – Haime Fonseca
-35 godina. Policajac. Armandov prijatelj.

Liz Gallardo – Adela Kruz
-34 godine. Novinarka. Selestina prijateljica.
Sofia
Sofia
Admin
Posts : 6931
Join date : 2017-09-12

Obeležena: Žena lakog morala Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Mon Jun 18, 2018 5:33 am
Miloše, sve pohvale, baš sam ugodno iznenađena ozbiljnošću priče i načinom na koji je iznosiš. Kvalitetno, sa detaljima, ne daš nam ništa naslutiti, a opet nam ubacuješ malene detalje koji bi nas naveli na neko razmišljanje. Dok sam čitala imala sam doživljaj kao da čitam knjigu nekog ozbiljnog pisca, vidim da si već izoštrio pero. U isto vreme je pitko, a opet ti neda da se opustiš već te tera da u potpunosti budeš u priči, bravo!

Jako mi se sviđa izbor likova koji će vizualno predstaviti ovu priču, sve moji najdraži glumci. Ukoliko želiš da likove ubacim u prvi post, reci, pa ću editovati.
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Mon Jun 18, 2018 3:11 pm
Drago mi je da ti se dopada. U 3. epizodi ćete već imati jedan flešbek koji će vam otkriti deo dešavanja od te noći.
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Mon Jun 18, 2018 9:46 pm
3. epizoda

-Možda mi na kraju smrt te žene donese nešto dobro. Svet će konačno čuti za mene.

Seleste se zadovoljno nasmejala.

Horhe se tuširao. U glavi mu odzvanja Paulino pitanje da li je bio u kontaktu sa Ines. Mislima se vraća neko vreme unazad:


“Kiša pljušti. Ines hoda trotoarom. Tetura se. Očigledno je pod uticajem alkohola ili nekog opijata. Izuva se I uzima cipele u ruke. Nastavlja bosa da hoda po mokrom trotoaru. U jednom trenutku se pored nje zaustavljaju kola iz kojih izlazi Horhe.

-Ines, šta ti se desilo?
-Horhe, došao si… Došao si po mene…

Horhe skida svoju jaknu I prebacuje je preko njenih ramena.

-Opet si se drogirala?!
-Malo…
-Zbog čega to radiš sebi?!
-Moram… Ti ne znaš kakav je moj život… Znam da sam ti obećala da te više neću zvati… Da te neću uvlačiti u svoje probleme ali… Nemam nikoga drugog…
-U redu. Nema veze što si me zvala. Hajde, odvešću te kući.
-Sve bi bilo tako drugačije da smo se venčali.
-Ti si ta koja je mene ostavila. I nikada mi nisi dala objašnjenje za to.
-Morala sam. Veruj mi da sam morala to da učinim.
-Zbog čega?!
-Zbog toga što je to bilo najbolje za oboje… Mi nismo smeli da se venčamo… Nismo smeli da se volimo…
-Šta to pričaš? Ko te je naterao da me ostaviš?! Imam pravo da znam istinu posle toliko godina!
-Ne, neću da pričam o tome… Hoću da idem kući... Samo želim da spavam…
-Ok. Hajde udji u kola.

Horhe joj je pomogao da udje u kola.”


Vraća se mislima u sadašnjost.


-I ako si me povredila kao niko drugi uvek sam bio tu za tebe. Kad godi si se našla u nevolji. Kad god si me pozvala.


Horhe završava sa tuširanjem. Ogrnuo se u peškir I otišao u sobu. U tom trenutku je zazvonio njegov mobilni telefon. Javio se.

-Da… Reci tata… Molim?! U redu… Odmah dolazim.

Kada je prekinuo vezu bio je u šoku.

-Ines kakve je Pablo imao veze sa tobom?!

Armando je u svojoj kancelariji. Ulazi Dafne koja govori:


-Došao je advokat Pabla Dunkana. Želi da razgovara sa tobom.
-U redu. Samo pre nego što ga uvedeš imam jedan poslić za tebe.
-O čemu se radi?
-Možda nemamo dokaze da je Pablo ubica ali možda imamo dokaze da je silovatelj.
-Misliš da je sperma njegova?
-Bio je u sobi sa njom 40 minuta. Sasvim dovoljno vremena da je pretuče I siluje. Gledao sam snimak nekoliko puta. Jeste da je kamera snima sa ledja ali Ines na snimku deluje raščupano I kreće se otežano. Dok ja razgovaram sa njegovim advokatom želim da mu uzmete DNK I uporedite ga sa tragovim koje smo pronašli. Moramo da imamo nešto protiv Pabla Dunkana kako bi mogli da ga zadržimo u pritvoru dok ne saznamo šta se desilo sa prekidom snimka.
-Ok. Kako ti kažeš.
-A sad reci advokatu da može da udje.


Euhenija I Telma su bile u dnevnoj sobi. Gledale su televizor. Upravo je počela emisija koju je vodila Adela.


-Dobar dan dragi gledaoci. Jutros nas je sve iznenadila vest o ubistvu nekadašnje manekenke Ines Akosta. Taj zločin će biti centralna tema naše današnje emisije. Za početak jedna ekskluziva. Prema poslednjim informacijama dobili smo prvog osumnjičenog za ubistvo. Radi se o Pablu Dunkanu, sinu aktuelnog kandidata za predsednika Edgara Dunkana.
-Kako su već saznali?- rekla je Euhenija
-Ovo se ujaku neće dopasti.- rekla je Telma
-Pabla Dunkana policija je privela pre otprilike sat vremena I saslušanje je trenutno u toku. Sada idemo na kratke reklame ali ostanite uz nas. U nastavku emisije imamo za vas jednu ekskluzivu. Naša ekipa je došla do jednog neverovatnog saznanja.


Počele su reklame. Euhenija je ustala I nervozno šetala po sobi.


-Ovo ne ide na dobro… Moram odmah da sazovem konferenciju za novinare…

U tom trenutku je došao Edgar.

-Šta se dešava?
-Upravo su na televiziji rekli da je Pablo glavni osumnjičeni za ubistvo te žene.- rekla je Telma
-Do djavola. Kada su pre saznali?! Euhenija, šta ćemo sada da radimo?!
-Mislim da je najbolje da odemo u policijsku stanicu. Verujem da će nas tamo sačekati novinari. Ti ćeš im reći da je sve ovo samo nesporazum I da je vervatno došlo do neke greške. A u medjuvremenu nadajmo se da će Bruno uspeti da izvuče Pabla iz pritvora.
-U redu. Kako ti kažeš.
-Idem samo da se presvučem.


Dok se pela uz stepenice promrmljala je:

-Kao I uvek ja rešavam probleme ove porodice dok se Vanesa provodi ko zna gde I sa kim.
-Mama… Tetka verovatno nije upućena u ovo što se desilo… Sigurno u Grčkoj ne izvetavaju o smrti tamo neke meksičke manekenke. Trebalo bi da joj javimo šta se dešava.
-Javi joj ti. Nemam vremena da se bavim glupostima. Čak I da je tu ne bi nam bila ni od kakve pomoći.


Armando I Bruno su u kancelariji.

-Na osnovu svega što ste mi rekli vi zapravo nemate nikakve dokaze protiv mog klijenta.
-Grešite. Kao što sam vam već rekao žrtva je pre smrti silovana. Uzeli smo DNK vašeg klijenta I trenutno čekamo rezultate poredjenja. Kada dobijemo rezultate videćemo šta nam je dalje činiti. A druga ekipa radi na otkrivanju toga šta se desilo sa prekidom snimka. Fali 35 minuta, sasvim dovoljno da se vaš klijent vrati I ubije Ines Akostu.
-Sve su to samo nagadjanja I pretopostavke. Konkretne dokaze nemate.
-Imamo 48 sati da ih nadjemo, koliko po zakonu možemo da zadržimo vašeg klijenta u pritvoru.


Seleste I David su bili kod kuće. Gledali su Adelinu smisiju.

-Kao što sam obećala na početku emisije imamo za vas jednu veliku ekskluzivu. Verovatno ste upućeni u poruku koji je ubica ostavio na zidu sobe u kojoj je ubijena Ines. Za one koji nisu upućeni, krvlju je ispisano “Obeležena: Žena lakog morala”. Nikome nije bilo jasno šta je ubica tim natpisom hteo da kaže. Naša ekipa je vredno radila na ovom slučaju I došla do sledećeg saznanja. “Obeležena: Žena lakog morala” je zapravo naziv romana jedne gotovo nepoznate spisateljice po imenu Seleste Falkon.
-Gotovo nepoznate… Mogla si bar da kažeš manje poznate… - promrmljala je Seleste
-Seleste! Šta je sa tobom?! Jesi li znala da će Adela pričati o tvojoj knjizi u emisiji?!
-Da, znala sam. Zvala me je danas. Rekla mi je da ovo može biti sjajna promocija za moju knjigu. I mislim da je u pravu.
-Nadam se da si svesna da je pitanje trenutka kada će nam se policija pojaviti na vratima.
-Slobodno. Ja nemam šta da krijem. Sam si rekao da nisam ja kriva što je neko iskoristio motive moje knjige da ubije tu ženu.


Edgar I Euhenija stižu ispred policijske stanice. Tamo ih čeka hrpa novinara koji se guraju kako bi dobili izjavu.


-Polako! Samo polako! Dajte nam malo prostora da možemo da dišemo!- rekla je Euhenija
-Gospodine Dunkan šta možete da nam kažete povodom optužbi da je vaš sin odgovoran za ubistvo gospodjice Akosta.- upitala je jedna od novinarki
-Mogu da kažem da su to čiste budalaštine. Moj sin nema nikakve veze sa tom ženom.
-Kako možete to da kažete kada se svi dobro sećamo da je gospodjica Akosta tebalo da se uda za vašeg starijeg sina?
-To je bilo pre više od 7 godina. Od tada moja porodica I ja nismo bili ni u kakvom kontaktu sa gospodjicom Akosta.
-Kako je onda policija došla do toga da je vaš mladji sin glavni osumnjičeni za njeno ubistvo?
-To I nas zanima. Zbog toga I jesmo ovde. Verujemo, tj. sigurni smo da je po sredi neka greška.
-To nje sve što imamo da kažemo za sada. Molim vas pustite nas da prodjemo. – rekla je Euhenija


Armando I Bruno su u kancelariji.

-Kada ćete dobiti te rezultate?
-U toku dana.


U tom trenutku ulaze Edgar I Euhenija, za njima I Dafne koja je rekla:


-Izvini nisam mogla da ih zadržim.
-Sve je u redu.
-Ja sam… - Edgara je prekinuo Armando koji je rekao:
-Naravno da znam ko ste vi. Svi znamo našeg aktuelnog kandidata za predsednika.
-Drago mi je što znate ko sam. I nadam se da znate koliko ova vaša budalaština može da naruši moj ugled.
-Budalaština? Za vas je budalaština to što je vaš sin glavni osumnjieni za nečije ubistvo?
-Moj sin nije ubica!
-Ja na vašem mestu ne bih bio tako siguran.
-Kakve dokaze imate protiv mog bratanca?! – upitala je Euhenija
-Nikakve. Nemaju nikakve dokaze. Kako za ubistvo nemaju ništa sada pokušavaju da mu napakuju silovanje.- rekao je Bruno
-Molim?! Kakvo sad silovanje?! – rekao je Edgar
-Žrtva je pre nego što je ubijena bila silovana. Silovatelj je ejakulirao u nju I time ostavio svoj DNK. Trenutno poredimo DNK vašeg sina sa pomenutim tragovima.
-Nadam se da ste svesni u kakvom ćete se problemu naći ako se ispostavi da moj sin nema nikakve veze sa ovim!
-Jel vi to meni pretite?
-Ne. Naravno da vam moj brat ne preti. Samo je hteo da kaže da bi sve ovo moglo da ima velike posledice na njegovu predsedničku kandidaturu. Čitava javnost je trenutno upućena u to da je njegov sin glavn osumnjičeni za ubistvo. Čak I ako se ispostavi da to nije istina, a naravno da nije, teško ćemo uspeti da ubedimo javnost u suprotno.
-Gospodjo mi samo radimo naš posao. Nismo mi krvi što je vaš bratanac poslednja osoba sa kojom se Ines dopisivala. I na sve to poslednja je osoba koja je ušla u njenu sobu. Pre prekida snimka.
-Želim da razgovaram sa svojim sinom.
-Naravno. Podjite zamnom.


Pablo je u ćeliji. Dolazi Edgar.


-Tata! Konačno si došao!
-Hoću da mi smesta kažeš šta si imao sa tom ženom!
-Tata, ja sam…
-Smesta! I tiho pričaj jer ovde i zidovi imaju uši!
-Ja sam… Bio sam u nekoj šemi sa Ines…
-Molim?! Ti I ta žena?!
-Upoznao sam je pre nekoliko meseci na jednoj žurci… Ona nije znala ko sam ja… Neko vreme smo se dopisivali i… Jednom smo se našli u njenom stanu… I desilo se… Znaš već šta… Medjutim, onda je saznala kako se prezivam i… Od tog trenutka više nje želela da me vidi… Izbegavala me je na sve moguće načine… Blokirala me je svuda… Ali meni se ona mnogo svidela… Nisam želeo da odustanem od nje…
-I zbog toga si je ubio?
-Ne! Naravno da ne!
-Policija ima snimke na kojima se vidi da si sinoć bio u njenoj sobi.
-Jesam. Ne kažem da nisam bio. Ali je nisam ubio. Kada sam otišao bila je živa.
-Ali si je silovao? Zar ne?


Pablo se mislima vraća na prošlu noć:

“Pablo lupa na vrata Inesine sobe. Besan je.

-Otvori mi!
-Neću da ti otvorim! Odlazi!
-Moramo da razgovaramo! Obećavam da te više neću smarati! Samo mi otvori da porazgovaramo.

Ines otvara vrata I govori:

-U redu. Udji, reci mi šta imaš I odlazi.
-Hoću da mi kaže zbog čega me izbegavaš?
-Ono što se desilo izmedju nas je bila greška. Nije smelo da se desi.
-Ali…
-Ti si Horheov brat! Trebalo je da se udam za tvog brata! Da sam znala od početka ko si ti ništa izmedju nas se ne bi desilo!
-Ali desilo se. Jel ti se nije svidelo? Jel to problem? Uradimo to ponovo.

Kreće da je poljubi. Ona ga izbegava.

- Molim te. Daj mi još jednu šansu.

Ljubi je na silu.

-Ne! Pusti me!
-Ali…
-Zaboravi me!
-Ne mogu da te zaboravim! Volim te!

Ines je zbunjena. Ne zna šta da kaže. Nakon kraćeg ćutanja govori:

-Ma daj. Kresnuli smo se jednom. O kakvoj ljubavi pričaš. To je bio samo seks. I to loš seks.
-Hoćeš da kažeš da ti se nije dopalo? Zbog toga ne želiš više da budeš sa mnom?
-Ni najmanje mi se nije dopalo. Bio si očajan.
-Daj mi još jednu priliku… Prošli put sam bio previše nervozan… Mogu ja mnogo bolje…

Kreće da je ljubi. Zavlači ruku pod njenu haljinu. Ona pokušava da ga odgurne od sebe.

-Pusti me! Sklanjaj svoje prljave ruke sa mene!
-Ja te volim! Volim te!
-Ali ja tebe ne! Ti si bio sam jedna obična greška! Velika greška!
-Ne govori mi to!

Besno je gura. Ona pada I udara potiljkom o zid. Ispušta bolni krk I hvata se za glavu. On joj pritrčava.

-Izvini… Izvini… Nisam hteo da te povredim…
-Odlazi! Molim te odlazi!
-Ne, ne želim da idem… Želim da bude sa tobom… Želim te…
-Zaboravi. To se nikada neće ponoviti.
-Zašto?! Jel moj brat bio toliko bolji od mene?!

Ines ga je zaprepašćeno gledala.

-Odgovori mi!
-Da. Bio je mnogo bolji od tebe. Horhe je bio prava zver u krevetu. Sa njim sam uživala. Dok sa tobom nisam osećala ništa. Samo sam čekala da prodje. Hvala Bogu pa nije dugo trajalo.
-Kako možeš to da mi kažeš?! Zbog čega si takva prema meni?!
-Hteo si da čuješ istinu?! Zbog toga si došao! Eto čuo si je!

Pablo je besno gleda. Potom kreće ka njoj. Gura je na krevet I leže preko nje. Ljubi je na silu. Svlači njenu haljinu. Ona se odupire. Pokušava da ga odgurne sa sebe ali ne uspeva.

-Sad ću da ti pokažem da sam bolji od mog brata! Sad ćeš da vidiš!
-Pusti me! Skloni se!
-Htela si zver u krevetu?! Jesi li to htela?! E pa sad ćeš da je dobiješ!

Povlači njene gaćice I cepa ih u jednom potezu. Zatim otkopčava svoje farmerke I spušta ih zajedno sa boksericama do kolena. Ona se I dalje borila. Gurala ga je od sebe.

-Ne! Pusti me! Ne radi ovo! Pokajaćeš se!
-Sad ćeš da vidiš! Sad ćeš da uživaš!

U tom trenutku je grubo prodro u nju. Ona se neko vreme I dalje opirala. Pokušavala je da ga odgurne od sebe ali nije uspevala. Na kraju se prepustila. Gledala je u jednu tačku dok se on ujednačenim ritmom pomerao gore dole I iživljavao nad njom. Kada je doživeo vrhunac svom težinom je legao preko nje.”[
/b]

[b]Pablo se mislima vratio u sadašnjost.


-Znači ipak si je silovao?
-Da, jesam… Nisam hteo… Ali izazvala me je… Odmah sam se pokajao… Molio sam je za oproštaj… Nije htela ni da me pogleda… Samo mi je rekla da odem… I otišao sam… Al ostavio sam je živu… Bila je živa kada sam otišao…
-A ti si bio toliko glup da svršiš u tu kurvu!
-Molim? Kakve to veze ima sad?
-Policija je prilikom autopsije pronašla tragove sperme. Zbog toga su ti uzeli DNK uzorak. Na osnovu ovoga što si mi ispričao ta dva uzorka će se poklopiti. A onda će ti napakovati I njeno ubistvo jer trenutno nemaju ni jednog drugog osumnjičenog.
-Ne smeš to da dozvoliš! Ja je nisam ubio!
-Zar si od toliko žena na ovom svetu mora da se zagledaš u nju! Ženu sa kojom je bio tvoj brat!
-Tata, ja sam…
-Ti si glup! A zbog tvoje gluposti mogu da se pozdravim sa predsedničkom foteljom!
-Ne mogu da verujem da u ovom trenutku misliš o tome. Moraš da mi pomogneš da izadjem odavde. Ne smeš da dozvoliš da me optuže za ubistvo koje nisam počinio.
-Naravno da ću pokušati da ti pomognem. Ali ne zbog tebe već zbog sebe.


Edgar dolazi. Pablo pada na kolena I hvata se za glavu.

Armando je u kancelariji. Ulazi Dafne.


-Jesi li čuo za emisiju?
-Kakvu emisiju?
-Znaš onu voditelju I novinarku Adelu Kruz?
-Mislim da sam čuo za nju. Šta sa njom?
-Danas je u svojoj emisiji govorila o Inesinom ubistvu.
-Danas svi govore o njenom ubistvu.
-Da ali ona je tokom emisije iznela jednu zanimljuvu tvrdnju. Otkrila je šta znači natpis koji je ubica ostavio na zidu.
-Šta znači?
-Reč je o nazivu romana jedne gotovo nepoznate spisateljice po imenu Seleste Falkon. Proverila sam tu informaciju I pokazala se kao istiniti. Seleste Falkon je pre par meseci izdala svoj roman prvenac pod imenom “Obeležena: Žena lakog morala” ali roman je prošao toliko nezapaženo da je ubrzo povučen iz prodaje.
-A sada, nekoliko meseca kasnije, ubijena je žena pored koje je ostavljen ispisan naziv te knjige. Da li mi to imamo novu osumnjičenu?


Kraj 3. epizode


Roberto Mateos - Bruno Markez

-50 godina. Paulin brat. Advokat.
Sponsored content

Obeležena: Žena lakog morala Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum