Go down
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Obeležena: Žena lakog morala - Page 4 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Mon Oct 15, 2018 12:20 pm
Konačno sam obnovila gradivo Very Happy , i pročitala novu epizodu. Bilo je dosta novih otkrića.
Selestu i Davidu treba zakonom zabraniti da usvoje dijete. pale  Dakle, Enrike je Selestin brat i Inesin vozač. Još ako to otkrije policija, biće veselo. Dakle osoba o kojoj je Seleste pričala u intervjuu je upravo Ines, o kojoj  joj je pričao Enrike. Sve je očiglednije da neko pokušava da podmentne Seleste. Osim ako nije naravno ona ubica, mada možda bi to bilo previše lako rješenje.


Sviđaju mi se ove rasprave Vanese i Euhenije lol!

Miloš 92 wrote:-Pa moramo imati neku korist I od tebe. I onako ceo život živiš u mojoj kući I na račun moga muža.
...
-Moja ćerka je devojka za primer.
...
-Ne. Ovaj put nismo došli zbog njega. Ovde smo zbog vaše ćerke. -  rekao je Armando
-Moje ćerke? – rekla je začudjeno Euhenija
-Ma to je nemoguće. Telma je devojka za primer.- promrmljala je Vanesa

....

Laughing Laughing Laughing
Generalno stvarno su čudne te situacije kad se neka žena posveti porodici svog brata ili sestre i faktički to joj je život. Znam takve slučajeve.
Kod Euhenije je to na novom nivou, ona živi sa njima, mada eto ona ima i svoju kćerku. Sve više mislima da joj do nje nije ni stalo, čim je onako krvnički tuče. Bitniji joj je ugled brata. Sigurno će joj brat zahvaliti na tome. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Ko je uopšte Telmin otac? Hoće li se pojavljivati? I, da li je Bruno to i sa mamim i sa ćerkom u šemi? Spušta ruku na Telmino koljeno?  Rolling Eyes I što je to što je Telma uradila u prošlosti?
Horhe baš voli svoju sestru kad laže policiju za nju. Very Happy On je donekle oličenje normalnosti...za sad.


Miloš 92 wrote:-Nije mi teško. Samo mislim da nije situacija da idemo da šopingujemo. Ali u redu. Hajmo.

Ušli su u kola. Sve vreme ih je sakriven iza drveta posmatrao Tobijas.

Imaju i muškarci 6. čulo. Very Happy Sad kreće zapetaljni dio, kad joj podmetne famozni novčanik.
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala - Page 4 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Mon Oct 15, 2018 4:17 pm
Dakle, Enrike je Selestin brat i Inesin vozač. Još ako to otkrije policija, biće veselo. Dakle osoba o kojoj je Seleste pričala u intervjuu je upravo Ines, o kojoj  joj je pričao Enrike. Sve je očiglednije da neko pokušava da podmentne Seleste. Osim ako nije naravno ona ubica, mada možda bi to bilo previše lako rješenje.

Eto, saznala si bar ko je Enrike. I da, Seleste je zaista iskoristila život Ines za svoj roman. Sad da li je planirala da Ines i konča kao u njenom romanu saznaćeš. Very Happy

Aj kad smo već kod toga? Misliš li da je Seleste ubica ili neko drugi?

Sviđaju mi se ove rasprave Vanese i Euhenije

I meni. Very Happy Very Happy Very Happy Mislim da je u startu jasno da ni jedna od njih dve nije bila makjka za primer, samo što je Vanesa toga svesna i otvoreno to priznaje.

Ko je uopšte Telmin otac? Hoće li se pojavljivati? I, da li je Bruno to i sa mamim i sa ćerkom u šemi? Spušta ruku na Telmino koljeno?  Rolling Eyes I što je to što je Telma uradila u prošlosti?

Hoće. On je jedan jako bitan lik sa kojim ću otvoriti skroz neki novi deo priče. Što se Telme i Bruna tiče. Za sada je jasno da je sa njegovim sinom u šemi, a da li je i sa njim vreme će pokazati.

Sad kreće zapetaljni dio, kad joj podmetne famozni novčanik.

Tu će da ispadne haos. Very Happy Very Happy Very Happy
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Obeležena: Žena lakog morala - Page 4 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Mon Oct 15, 2018 8:41 pm
Promaklo mi je. Telmin momak je Brunov sin?
A što se tiče ubice... Može biti svako i niko.
Svi su sumnjivi, a skoro za svakog se može naći razlog i da ne bude ubica.
Bio bi interesantan kraj da je Seleste na kraju ipak ubica...ali bi bio prejednostavan. Ostavljam mogućnost da jeste. Mogla bi da bude.
Ali, se više nadam da nije, nego što imam osjećaj da nije. Za moj ukus bi bilo bolje da je neko drugi. Ona je osumnjičena od samog starta jer jedina ima korist, i onda da je ona ubica ne bi bilo iznenadjenje. Bilo bi vece iznenadjenje da je neko drugi. Npr. Euhenija. Npr. bolesno je vezana za brata, pa ubije Ines iz ljubomore. :-D Ali ne ocekuje da je Pablo tu bio i da ce on biti osumnjicen.
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala - Page 4 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Mon Oct 15, 2018 9:57 pm
Promaklo mi je. Telmin momak je Brunov sin?

Da. Andres je Brunov sin. A ako ti je promaklo Paula (Horheova devojka) je Brunova sestra.

Svi su sumnjivi, a skoro za svakog se može naći razlog i da ne bude ubica.

Trudio sam se da tako bude i drago mi je ako sam uspeo. Gledao sam da bude baš tako, da svako može biti ubica ali isto tako kad razmisliš postoji neki razlog da ne bude. Da na kraju ne bi bilo u fazonu pa ovo je očekivano a isto tako da ne bude pihh šta je ovo što bi je on/ona ubio.

Iskreno jako mi je teško bilo da napravim misteriju oko svega jer u rukama imam baš malo likova. Mislim da nisam pisao novelu sa manje likovu, sve ukupno ima ih nekih 15-ak. Tako da nije bilo lako bacati sumnju sa jednog na drugi. Ovde nema ni jednog da kažem nebitnog lika koga ću da osumnjičim u nekoj epizodi kako bi "zavarao" publiku a onda ga se otarasim u sledećoj epizodi. Isto tako sve se dogadja u malom vremenskom razmaku, do sada je prošlo tek nekoliko dana od Inesine smrti. Tako da nije baš moguće ubacivati sve i svašta kako bi se popunio prazan hod izmedju dogadjaja. Sve nekako mora da bude povezano.

Otkriću ti jednu tajnu. Kada sam krenuo ovo da pišem osmislio sam kao neku mini wn od 5 epizoda, svaki deo predstavljao bi jedan dan. Napravio sam neki da kažemo kostur i planirao da je napišem u 5 delova ali ovaj put na malo drugačiji način. U vidu neke pričice, ne ovako standardno kako uvek radim. I mislio sam da je objavim odjednom. Al kada sam krenuo da pišem kao što obično biva produbio sam dosta priču, ubacio neke likove koje nisam planirao, izbacio neke koji su bili i sve je na kraju ispalo jako drugačije. Npr Pablo je lik koji u prvoj verziji nije postojao a ovde vidiš koliko sad ima prostora. Ali ono što je najvažnije početak i kraj su isti. Ubica je isti, to je ostalo nepromenjeno. Samo što mislim da je ovako u ovoj formi i sa ovakvim dogadjajima i likovima ispalo mnogo bolje.

Što se ubice tiče. Poslednja scena je napisana i stavljen je KRAJ. Neću ga menajti sigurno. Sve što pišem vodi ka takvom kraju, videćeš šta će se tu još dešavati. I ja mislim da se kraj odlično uklapa u celu priču. Meni se baš svidja. I bukvalno jedva čekam da objavim poslednju epizodu.

Objavljujem uskoro i sledeću epizodu. Očekuje te par iznenadjenja. Jedno mislim da se donekle i moglo naslutiti. Ali za drugo sam siguran da ti nije palo ni na kraj pameti.

I da uskoro sledi jedan veliki preokret koji će odvesti priču u nekom drugom pravcu. Možda ćeš tada promeniti mišljenje o Seleste.
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala - Page 4 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Mon Oct 15, 2018 11:06 pm
9. epizoda

Tobijas je izvadio iz džepa jakne novčanik koji je pripadao Ines. Prišao je kući. Kratko vreme je gledao unaokolo a onda ugledao otvorena vrata od garaže.

Horhe I Paula su kod kuće.


-Kako si mogao da me slažeš?! Lepo sam te pitala da li si I bio u kontaktu sa Ines”
-Nisam te slagao. Slagao sam policiju.
-Molim?
-Ne znam iz kog razloga je Telma izmislila tu priču. Niti znam kakve je veze imala sa Ines. Ali Bruno me je malopre zvao, rekao mi šta je Telma ispričala policiji I zamolio me da potvrdim njenu priču. To je sve.


Euhenija I Edgar su bile u radnoj sobi.

-Hoćeš li mi konačno objasniti kakve veze Telma ima sa Ines!
-Bruno ti je sigurno rekao šta je ispričala policiji.
-Jeste. Ali ta priča o manekenstvu mi deluje kao laž.
-E pa nije laž. Telma je upoznala neke devojke iz sveta modelinga, poželela je sama da udje u celu tu priču. Nije znala kako to da učini I setila se Ines.
-Baš Ines.
-I ja ne znam odakle joj ta suluda ideja. Ali nije mogla da zna da će je neko tog dana ubiti. Svesna je da je pogrešila. Ne brini se dovoljno sam je ja izgrdila, nema potrebe da to radiš I ti.


Edgar je sumnjičavo gledao.

Pao je mrak. Seleste I David su stigli kolima ispred svoje kuće. Ona izlazi iz kola da otvori vrata od garaže. Iznenadjena je kada vidi da su vrata otključana.

-Dragi, jesi li ti ostavio otključana vrata?
-Ne znam. Možda sam zaboravio da zaključam.
-Moraš da vodiš računa… Posebno o tome sada kada smo poznati.
-Seleste, ne drami. Kao da imaju nešto da ukradu u našoj garaži.


Vanesa ulazi u Pablovu sobu.

-Sine, htela sam da…

Videla je da spava. Prišla mu je. Pokrila ga je, poljubila, ugasila svetlo I izašla iz sobe. U tom trenutku Pablo je otvorio oči, ustao je I obukao jaknu.

Telme je u sobi. Razgovara telefonom sa Andresom.


-Da, mama je rekla da će mi dati pare.
-Super. Znači rešili smo problem. Eto rekao sam ti odmah da tražiš od keve.
-Što ti nisi tražio od tvog tate?!


U tom trenuku je u sobu ušla Euhenija. Otela je telefon iz Telmine ruke I rekla:

-Slušaj me dobro! Ovo je poslednji put da si uvalio moju ćerku u probleme! Mislila sam da ste se prošli put opametili ali vidim da niste!

Prekinula je vezu. A potom pružila Telmi kovertu sa novcem.

-Izvoli! Ovo je poslednji put da te izvlačim iz sranja u koja se uvaljuješ sa Andresom. Sledeći put neću ni prstom mrdnuti da vam pomognem.
-Mama, ma daj molim te. Da se ne lažemo. Nikada ne bi dozvolila da u medijima osvane vest da je sestričina predsedničkog kandidata umešana u neki skandal.


Euhenija joj je opalila šamar iz sve snage.

-Možda bih se ranije trudila da po svaku cenu sprečim to. Trudila bih se kao I svih ovih godina da očuvam ugled naše porodice. Ali nakon svih ovih skandala tvoj ujak može da se pozdravi sa predsedničkom foteljom. Tako da jedan skandal manje više, koga briga za to. I nikada više da se nisi usudila da ovako razgovaraš sa mnom! Jel jasno?!

Telma je ćutala.

-Pitala sam te nešto?!
-U redu. Razumem. Ne moraš da vičeš.


Svanulo je. Edgar je u radnoj sobi. Čitao je na portalima vesti u kojima ga svi mediji prozivaju I pišu o njemu u lošem kontekstu. Ulazi Euhenija.

-Jesi li videla šta pišu o meni?
-Nisam. Nisam imala vremena za te gluposti. Ali verujem da ne pišu ništa lepo.


Bacila je na sto ispred njega hrpu papira.

-Šta je ovo?
-Kao I uvek neko u ovoj porodicu mora da radi. A to sam uvek ja. Juče sam angažovala neke ljude od poverenja da istraže kako detektiva Armanda Toresa, tako I tu spisateljicu Seleste Falkon.
-I jesu li saznali nešto zanimljivo o njima?
-Što se tiče Armanda, izgleda da je čist. Reklo bi se da je jedan od onih ponosnih policajaca koji radi časno I trudi se da strpa loše momke u zatvor. Ali naletela sam na nešto zanimljivo iz njegove prošlosti. Pre nekoliko godina je radio na akciji hapšenja Heriberta Roke.
-Heriberta? Misliš na…
-Da, mislim na njega. Jel poznaješ još nekog Heriberta Roku?
-Ne, samo…
-Bio je veoma blizu da ga uhapsi. Verovatno se sećaš te afere.
-Da, sećam se.
-Ali Roka je ipak uspeo da pobegne. Medjutim, nekoliko dana kasnije nepoznati ljudi su upali u stan detektiva Toresa I na spavanju na smrt izrešetali mecima njegovu suprugu I četvorogodišnju ćerku.
-Herobertova osveta.
-Naravno. Tada se Tores zakleo da će ga kad-tad strpati u zatvor. Do danas mu to još uvek nije pošlo za rukom. Inače, danas je baš godišnjica od smrti Toresove žene I ćerke. Prošle su već tri godine.


Za to vreme Armando je bio na groblju. Stajao je ispred groba svoje supruge I ćerke.

-Prošle su tri godine kako sam se zakleo da ću strpati u zatvor vašeg ubicu. Još nisam uspeo ali budite sigurne da se neću smiriti dok to ne učinim. Makar po cenu svog života Heriberto Roka će završiti u zatvoru.

U tom trenutku je došao Haime koji je rekao:

-Znao sam da ćeš biti ovde.
-Kao I svake godine. Prošle su tri godine a ubica moje žene I ćerke je I dalje na slobodi.
-Znam kako se osećaš.
-Ne, ne znaš. Ne želim nikome da se oseti kao ja onog trenutka kada sam stigao ispred svog stan, video policiju i…


Armando se vratio mislima tri godine unazad:

“Armando se parkirao ispred zgrade. Gotovo trčeći je ušao u nju. Prvo je pozvao lift ali kada je video da se trenutno nalazi na vrhu zgrade krenuo je da trči uz stepenice. Kako se približavao šestom spratu na kome se nalazio njegov stan, bio je sve sporiji. Želeo je da odloži trenutak kada će mu potvrditi ono što mu je prvo palo na pamet kada su ga kolege iz policije pozvale da što pre dodje do svog stana. Želeo je da produži nadu da je sve u redu. Medjutim, kada je stigao ispred svog stana zatekao je žute trake koje su bile razapete oko njegovih ulaznih vrata. Ugledao je jednog od svojih kolega koji je samo spustio pogled I rekao “Žao mi je”. Armandu su iste sekunde krenule da se slivaju suze niz lice. Iako su pokušavali da ga zadrže nisu uspeli. Utrčao je u stan, prošao je prvo kroz dnevnu sobu, pa koz hodnik, sve vreme sudarajući se sa kolegama koje su vršile uvidjaj. A onda je ušao u spavaću sobu gde je u krevetu ugledao beživotna tela svoje supruge Denis I ćerke Abril kako leže u lokvi krvi. Kleknuo je na kolena I ispustio krik od koga se ledila krv u žilama.”


Haime je vratio Armanda u sadašnjost time što je rekao:

-Osvetićemo njihovu smrt. Ja ću ti pomoći da strpaš Roku u zavor.
-Hvala ti. Znaš da si mi ti kao brat kojeg nikada nisam imao.


Armando je zagrlio Haimea. Haime se u tom trenutku vratio mislima nekoliko godina unazad:

“Haime I Denis su bili u hotelskoj sobi. Strasno su vodili ljubav. Zazvonio je njen mobilni. On je ugledao na ekranu Armandovo ime.

-Zove te Armando.
-Zaboravi sad na njega.”


Edgar I Euhenija su u radnoj sobi.

-A šta si saznala o toj ženi? O Seleste Falkon?
-Saznala sam po ko zna koji put da je svet tako mali.
-Zbog čega to kažeš?


Otvorila je fasciklu I bacila je ispred njega njega. Edgar je ugledao Davidovu sliku I iznenadjeno rekao:

-David?!
-Da… Seleste Falkon je udata za Davida… Tvog nepriznatog sina.
-Ne mogu da verujem.
-Edgare, reći ću ti sada nešto. Ne znajući da je ta žena udata za tvog sina, sinoć sam platila jednog čoveka da im poturi Inesin novčanik u kuću. Ideja je da pozovemo policiju, da im dojavimo da se u toj kući nalaze dokazi da su oni ubili Ines. Sada kada znaš da je ta žena udata za tvog sina, želiš li da nastavimo sa planom?

Edgar je neko vreme razmišljao da bi potom rekao:

-Da, nastavite. Izmedju priznate I nepriznate porodice biram priznatu. Samo nemojte ništa odmah da preduzimate. Prvo moram da razgovaram sa Davidom.
-Zbog čega?! Ne misliš valjda da ga upozoriš?
-Naravno da ne. Zaboravljaš da je on svojevremeno radio kao moj telohranitelj. Tom prilikom vidjao me je sa Ines u raznoraznim situacijama. Moram da razgovaram sa njim I nadjem način da ga sprečim da to spomene policiji.


Za to vreme na drugom kraju gradu u toku je Inesina sahrana. Sahrani prisustvuje veći broj medija nego njenih poznanika. Dolores stoji pored kovčega. Na dovoljnoj udaljenosti, kako ne bi bila primećena, iza jednog drveta stoji skrivena Vanesa koja neutešno plače.

Horhe je u kafiću. Dolazi Telma.


-Zdravo. Izvini što malo kasnim.
-U redu je. I ja sam tek stigao.
-Zbog čega si me zvao?
-Još pitaš? Zahtevam da mi kažeš zbog čega si izmislila onu priču!
-Morala sam nekako da se izvučem. Hvala ti što su potvrdio moju priču.
-Nema na čemu. Samo želim da znam istinu. Kakve si ti veze imala sa Ines?!
-Horhe, možda je bolje da ne znaš…
-Telma! Kakos am potvrdio policiji tvoju pruču, isto tako mogu da kažem da je to laž I da nemam predstavu kakvu si vezu imala sa njom.
-U redu. Ispričaću ti.


Telma je ispričala Horheu celu istinu.

-Hoćeš da kažeš da su Ines I tata bili ljubavnici.
-Da.
-Kako je mogao? Ona je bila žena sa kojom je trebalo da se oženim.


Horhe je bio vidno razočaran.

Euhenija I Bruno su bili u kancelariji.

-Tako da razgovaraj sa svojim sinom. Ja više nemam nameru da plaćam njegove gluposti.
-I gluposti svoje ćerke ako si zaboravila.
-Telma se uvek uvali u neki problem kada je sa njim. Sama nikada.
-Šta hoćeš time da kažeš?!
-Hoću da kažem da tvoj sin loše utiče na moju ćerku! I onda kada se desilo ono on je taj koji je bio predoziran, ne moja ćerka!


Dolores ulazi u stan. Samo što je zatvorila vrata i spustila torbu na sto, čulo se zvono. Otvorila je, to je bila Vanesa.

-Ti?! – rekla je začudjeno Dolores
-Da, ja sam. Bila sam i na groblju, samo nisam mogla da pridjem zbog novinara. Zar si zaista mislila da neću doći na sahranu svoje ćerke?
-Ines je bila moja ćerka!
-Možda si je ti odgajila ali ja sam je rodila.
-I odmah je dala na usvajanje.
-Dala sam je tebi da je odneseš u dom za nezbrinutnu decu. Nisam ti je dala da je zadržiš za sebe. Od tog dana nisam više čula ni za tebe ni za nju, sve do one večeri kada su Horhe i Ines neposredno pred venčanje odlučili da upoznaju svoje porodice. Tog dana sam te srela nakon skoro 30 godina. Bila sam u šoku kada sam shvatila da se moj sin ženi sa ćerkom moje nekadašnje najbolje prijateljice. Ali onda sam doživela još veći šok kada si mi rekla da je Ines zapravo moja ćerka, odnosno Horheova sestra.
-Nismo mogle da ćutimo. Nismo smele da dozvolimo da se njih dvoje venčaju. Dovoljno je bilo to što su nekoliko godina bili u vezi. Zamisli samo da su imali decu. Zbog toga smo odlučile da Ines ispričamo celu istinu.
-Da. I zbog toga je ona odlučila da ostavi Horhea bez ikakvog objašnjenja.
-Pristala je da se žrtvuje. Pristala je da Horhe o njoj misli sve najgore ali nije želela da ga suoči sa užasnom istinom sa kojom je ona morala da se suoči. Nakon toga je krenula stramputicom, uvukla se u loše društvo, počela da koristi narkotike... I vidi kako je na kraju završila.
-Zbog toga sam i ovde. Ne smemo da dozvolimo da njena smrt prodje nekažnjeno. Ubica mora da plati za njenu smrt.
-Čak i ako je ubica neko od tvoje porodice?


Vanesa je zabrinuto gledala.

Kola u kojima sedi Edgar, nalaze se parkirana u nekoj pustoj ulici. Dolazi David koji ulazi u kola.


-Iznenadio sam se kada sam dobio vaš poziv. Šta želite od mene? – upitao je David
-Moram da razgovaram sa tobom o nečemu veoma važnom. Verovatno si upućen u smrt Ines Akoste.
-Da, jesam…
-Naravno da jesi. Tvoja žena je jedna od glavnih osumnjičenih.
-Kao I vaš sin. Zar ne?
-Moj sin je pušten na slobodu. Dokazano je da je nedužan.
-U redu. Neka bude da je tako. Šta vi zapravo hoćete od mene?
-Biću otvoren. Kao što oboje znamo dok si radio za mene kao telohranitelj, ja sam se vidjao sa Ines. Ti si prisustvovao brojnim našim susretima.
-Jesam. Neki su bili čak I u ovim kolima.
-Nismo ovde da pričamo o tome.
-Nego o čemu?
-Došao sam samo da ti kažem da ne želim da ni pod kojim uslovima spomeneš policiji da smo Ines I ja bili ljubavnici.
-Već sam bio na saslušanju I nisam to ni spomenuo. Ali ako nekada bude bilo potrebe za tim…
-Ponovo nećeš spomenuti! Stvarno bi bilo šteta da se tvojoj lepoj ženici desi nešto lose. Sada kada je na vrhuncu slave.
-Vi to meni pretite?
-Da. A znaš da ja svoje pretnje ispunjavam. Jedna tvoja reč protiv mene I tvoja draga ženica ne postoji! Sada možeš da ideš!
-Ali…
-Slobodan si. Nadam se da sam bio dovoljno jasan.


David ga je besno pogledao I zatim izašao iz automobile.

-Nekada čovek prosto dodje u situaciju da mora da bira. Kao što ja sada moram da biram izmedju dva sina. Nadam se da nikada nećeš ni saznati da sam ja tvoj otac.

Pao je mrak. Seleste, David I Enrike su večerali.

-Odlično je prošao razgovor u izdavačkoj kući. Prezadovoljni su prodajom mog romana.
-Dobro znaš da za prodaju tvog romana zaslužna Inesina smrt.- rekao je David
-Ne znam zbog čega stalno potenciraš to. Seleste nije kriva što je ta žena mrtva. Pusti je da se raduje svom uspehu. – rekao je Enrike


Seleste je uhvatila Enrikea za ruku I rekla:

-Konačno da neko razmišlja kao ja. Hvala ti na podršci.
-Nema na čemu. Znaš da sam ja uvek tu za tebe.
-Ja vas dvoje stvarno ne razumem. Ali nemam nameru da se raspravljam sa vama.- rekao je David
-Ni ja nemam nameru da se raspravljam sa tobom. A nemam ni vremena.


Nakon što je ovo rekao Enrike je ustao I krenuo da oblači jaknu.

-Gde ćeš? – upitala ga je Seleste
-Moram da idem. Imam neke obaveze.


Pablo je bio u svojoj sobi. Ušla je Vanesa koja je rekla:

-Pablo, moram da razgovaram sa tobom.
-O čemu?
-Zanima me šta si tačno imao sa Ines? Htela sam još sinoć da razgovaram sa tobom ali si već spavao kada sam došla. Od juče nemam mira. Tokom našeg sukoba Euhenija insinuirala da si uradio nešto loše Ines. Zanima me šta je time htela da kaže?
-Mama, ja sam… Ne želim da pričam o tome…
-Ja sam tvoja majka. Možeš slobodno sve da mi kažeš.


Pablo je počeo da plače.

-Sine, o čemu se radi. Jesi li je ti ubio?
-Ne, nisam… Kunem ti se da je nisam ubio…


Vanesa ga je zagrlila I rekla:

-Verujem ti… Znam da ti nisi u stanju to da uradiš…
-Ali sam uradio nešto možda još gore… Mama, opet sam to uradio… Opet sam to uradio nekoj ženi… Silovao sam je… Mama, silovao sam Ines…


Pablo se gušio u suzama. Vanesa se uhvatila za glavu I rekla:

-Ne, samo to ne. Zašto Bože? Zašto se sudbina ovako poigrava sa nama. Prvo Horhe I Ines. A sada ti I ona. Ne, to nije smelo da se desi.
-Mama, šta ti je? O čemu pričaš?
-Nikada nisi smeo da imaš nešto sa njom! Nikada nisi smeo da je siluješ! Ines je bila tvoja polusestra.

Kraj 9. epizode

Ximena Dugue – Denis
-Armandova supruga
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Obeležena: Žena lakog morala - Page 4 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Tue Oct 16, 2018 12:01 pm
Paula (Horheova devojka) je Brunova sestra.

To sam skontala. Smile

Jedno mislim da se donekle i moglo naslutiti.

Misliš na činjenicu da su Ines i Pablo i Horhe polubraća? Da, u isto vrijeme se moglo naslutiti, ali je ipak bilo iznenađenje. Ipak, drago mi je da sam nešto pogodila. Raskid Ines i Horhea, njena reakcija na Pabla, sve je govorilo u prilog tome da su rod. Žao mi je Ines. Njoj je to saznanje uništilo život maltene. Da li se odala prostituciji prije ili nakon toga? Postupila je jako nesebično, radije bi da je Horhe mrzi nego da se nosi s tim što je bio sa polusestrom. Zato mi je i žao.
Da je David Edgarov sin je iznenađenje. Znači vjerovatno je David bio usvojen ili tako nešto. Još jednom se pokazalo koliki je Edgar šljam. Između priznate i nepriznate porodice bira priznatu. Ma nemoj molim te... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Opet sam to uradio nekoj ženi…
Monstrum.  Evil or Very Mad Definitivno ima žešći problem u glavi.
Sve više i više se vidi povezanost drugih likova sa Seleste i Ines. Znači isti mafijaš koji je bio sa Ines je ubio Armandovu porodicu. Zanimljivo. Malo je vjerovatno da to Armando ne zna. U jednom momentu mi je, dok sam obnavljala prvih 7 epizoda, pala na pamet suluda ideja da bi on mogao biti ubica. Ne znam zašto, ali ona rečenica :"Šteta, bila si tako lijepa" mi smrdi.  No
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala - Page 4 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Tue Oct 16, 2018 2:46 pm
Pa kao što sam već rekao, davao sam neke smernice za Ines i Horhea. Dok eto za Davida nisam, mada je spominjao da je radio za Edgara.

Sledeća epizoda je jedna od ključnih za dalji tok radnje. Objaviću je u toku dana.
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala - Page 4 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Tue Oct 16, 2018 5:37 pm
10. epizoda

-Molim?! Šta si to rekla?
-Ines je moja ćerka.
-Tvoja ćerka? Ali kako je to moguće?!


Vanesa je ispričala Pablu celu istinu. Oboje su neprestano plakala.

-Mama, shvataš li šta sam uradio?! Silovao sam svoju sestru!
-Ćuti! Nikome ne govori to!
-Tebi je samo važno da se ne sazna da je ona tvoja ćerka! Samo ti je to bitno!
-Ne, naravno da nije to u pitanju! Zar zaista misliš da me u ovom trenutku zanima šta će bilo ko reći?! Zar zaista misliš da me zanima šta će teći tvoj otac ili tvoja tetka?! Moja ćerka je mrtva a moja dva sina su bila u vezi sa njom. Možeš li na treniutak da zamisliš kako je meni?!
-Ništa od ovoga se ne bi desilo da si rekla istinu onda kada su saznala da je Ines tvoja ćerka.
-Shvati me. Nisam želela da povredim Horhea.


Pablo se uhvatio za glavu I šetao u krug:

-Ne, ovo se ne dešava.

Izvadio je iz fioke džoint I zapalio ga.

-Pablo, od kada ponovo koristiš to djubre?!
-Nebitno. U ovom trenutku mi je više nego potrebno. Moram bar na trenutak da zaboravim na sve što mi se dešava a ovo će mi pomoći.


Seo je na pod, naslonio se uza zid I povukao dim. Vanesa je sela pored njega.

-Ako to djubre bar na trenutak pomaže da se zaboravi na sve šta se dešava onda je I meni više nego potrebno.

Uzela je džoint iz njegove ruke I povukla dim. Pablo je zbunjeno gledao.

Euhenija je bila u kupatilu. Ležala je u kadi prepunoj pene.

-Sutra će da privedu tu nebitnu spisateljicu. Nadam se da će joj napakovati smrt te kurvetine I da će se cela ova agonija završiti. Konačno da imam malo mira. Moram da se odmorim od svega. Bilo je previse dešavanja poslednjih dana.

Uzela je telefon I otvorila Edgarovu sliku.

-Zbog čega si tako lep? Zbog čega?

U tom trenutku je zavukla ruku u sapunicu I počela da se samozadovoljava gledajući sliku svog brata.

Armando I Dafne su bili u baru. Sedeli su za šankom. On je bio poprilično pijan.

-Još jedan viski! – uzviknuo je on
-Dva! – dodala je Dafne


Armadno se uhvatio za glavu.

-Moraš da prestaneš sebe da kriviš za to što se desilo.
-Ne mogu. Ja jesam kriv za smrt svoje supruge I ćerke. Roka ih je ubio iz osvete prema meni.
-Ti si samo radio svoj posao!
-Da, samo sam radio u svoj posao. Ali živimo u takvoj jebenoj zemlji da je moja porodica mrtva zbog toga što sam ja samo časno I pošteno radio svoj posao!


Dafne ga je zagrlila. U jednom trenutku ga je pogledala pravo u oči I poljubila.

-Ne, nemoj…
-Zašto? – upitala je ona
-Ne, danas.
-Samo se prepusti I uživaj.


Neko vreme su se gledali. A onda su gotovo istvoremeno ustali I uputili se ka toaletu gde su divljački vodili ljubav.

Seleste, ogrnuta u peškir, izašla je iz kupatila.


-Davide, jesi li video moju četku za kosu?

Odgovora nije bilo.

-Davide! Gde si?!

Ušla je u spavaću sobu I videla da nije ni tamo.

-Gde li je otišao?

Svanulo je. Kućom Dunkanovih je odzvanjao Vanesin vrisak. Ubrzo su se svi okupili ispred Pablove sobe. Prvo je dotrčao Edgar, onda Euhenija ogrnuta u bade mantil, a za njom I Telma u kratkoj spavaćici. Svi su bili zaprepašćeni kada su ugledali Pablovo obešeno telo. Vanesa je pridržavala njegove noge.

-Pomozite mi! Šta čekate?!

Edgar je prišao I dodirnuo Pabla.

-Nema svrhe! Mrtav je!
-Ne! – uzviknula je Vanesa


Edgar je zagrlio. Oboje su pali na kolena I počeli da plaču. Euhenija I Telma su prestravljene posmatrale šta se dešava.

-Moramo da pozovemo policiju! Ne dirajte više ništa! – rekla je Euhenija

David I Seleste su doručkovali.

-Gde si bio sinoć?- upitala ga je ona
-Morao sam da izadjem nešto na kratko. Zvao me je kolega sa posla.
-Zbog čega mi se nisi javio?
-Tuširala si se. Poslao sam ti kasnije prouku da me ne čekaš.
-Šta je hteo taj kolega od tebe?
-Zvao me je da mi kaže da se po firmi šuška da zbog svega što se pisalo u medijima planiraju da me otpuste kada se vratim sa godišnjeg odmora.
-Šta te briga. Meni sada ide sjajno. U ponedeljak ću dobiti prvi ček od izdavačke kuće. Juče su mi na sastanku rekli da bi voleli da u što skorije vreme napišem novu knjigu, kako bi iskoristili ovu moju popularnost za prodaju iste.
-Svejedno. Ne bih voleo da ostanem bez posla.
-Kao da si pa bio dobro plaćen. Jedva smo krpili kraj sa krajem sa tvojom platom. Možeš ti da nadješ mnogo bolji posao.
-Ko će sada da me zaposli? Svi znaju da je moja žena jedna od glavnih osumnjičenih za ubistvo.
-Davide, zašto tako razgovaraš sa mnom?! Znaš da ja nisam ubila tu ženu! Ili ipak sumnjaš u mene?!


Besno je porušila čaše I tanjire sa stola.

-Seleste, šta je sa tobom?!
-Još me pitaš šta mi je! Upravo si me optužio da sam ubila Ines!
-Ne, nisam! Samo sam rekao da si jedna od glavnih osumnjičenih!
-Podsećam te da si I ti bio priveden sa mnom! Dakle ne sumnjaju samo na mene nego I na tebe!


U tom trenutku se začulo zvono. David je otvorio to je bio Haime.

-Dobar dan. Izvolite. – rekao je David
-Imamo nalog za preteres vaše kuće.
-Molim?! Zbog čega?! Šta više hoćete od nas?! – rekla je histerično Seleste
-Gospodjo, samo radimo svoj posao.  Momci, znate šta vam je činiti! – rekao je Haime svojim kolegama


Armadno, Dafne I ostale kolege su vršile uvidjaj u kući Dunkanovih. Euhenija I Edgar su posmatrali sve. Edgar je bio na ivici suza ali se suzdržavao. U hodniku su bili Horhe I Vanesa. Horhe je stigao čim su mu javili šta se desilo. Tešio je Vanesu koja je bila u šoku I ništa nije progovarala. Telma je posmatrala uplašeno sa strane. Dafne je prišla Armandu noseći pismo u rukama.

-Vidi šta smo našli. -  rekla je
-Oproštajno pismo? – upitao je Armando
-Izgleda.


Edgar I Euhenija su se zabrinuto pogledali.

Za to vreme na drugom kraju grada Haime je vodio ka policijskim kolima Seleste I Davida. Oboje su imali na rukama lisice. Komšije su se okupile I znatiželjno posmatrale šta se dešava.

-Mi nemamo ništa sa ubistvom te žene! – vikao je David
-Ovo je nepravda! Neko nam je smestio! – vikala je Seleste


Neko vreme kasnije Enrike je u hotelskoj sobi gledao vest. Adela je vodila svoju emisiju u kojima je izveštavala o poslednjim dešavanjima.

“Prema poslednjim informacijama završen je policijski uvidjaj u porodičnoj kući Dunkanovih. Naši reporter nalaze se na licu mesta ali niko od porodice nije raspoložen za davanje bilo kakvih izjava.”

Adela je zbunjeno pogledala u svoje kolege. A onda nakon kraćeg domundjavanja rekla:

“I taman kada smo pomisli da će smrt I oproštajna poruka Pabla Dunkana staviti tačku na slučaj Ines Akoste, dobijamo nova saznanja. Moje kolege su upravo došle do informacije da su Seleste Falkon I njen suprug David Valjeho pre nekih sat vremena uhapšeni u svom porodičnom domu I da su trenutno glavni osumnjičeni za smrt Ines Akoste. Više informacija o svemu nakon kratkih reklama.”


Enrike je sve posmatrao u čudu.

-Šta se ovo do djavola dešava?!

Pao je mrak. Armadno, Dafne I Haime su bili u policijskoj stanici. Stajali su ispred panoa na kome je bilo okačemo sve vezano za slučaj.

-Mislim da će me ovaj slučaj izludeti. – rekao je Armando
-Sa jedne strane imamo “samoubistvo” Pabla Dunkana I oproštajnu poruku u kojoj priznaje da je on ubio Ines. – rekla je Dafne
-A sa druge strane imamo dojavu da se u kući Seleste Falkon I Davida Valjeha nalazi dokaz da su oni ubice. I zaista jesmo pronašli novčanik sa njenim ličnim dokumentima.- rekao je Haime
-Ali ko je lud da ubije nekoga I potom čuva u svojoj garaži novčanik žrtve?! – upitao je Armando
-I ti misliš da su im podmetnuli?! – rekla je Dafne
-Ne znam šta da mislim. Ali u njihovu odbranu ide to što je neko anonimno dojavio da se dokaz da su oni ubice nalazi u njihovoj kući. Ko je to mogao da zna osim osobe koja je I podmetnula taj dokaz? Zar ne? – rekao je Armando
-A tu je I Pablova smrt. – rekla je Dafne  
-Čak I da Pablova smrt nije samoubistvo, već ubistvo, zbog čega bi on napisao oproštajnu poruku? Dokazano je da je rukopis zaista njegov.- rekao je Haime
-Možda je bio prinudjen da to uradi. Možda je na neki način ucenjen. – rekla je Dafne
-Više mi ništa nije jasno. Izludeću od svih ovih informacija. Ali neka teorija koja mi se vrzma po glavi je sledeća. Dunkanovi su ne znam ni ja kako došli do Inesinog novčanika I poturili ga u kuću Seleste I njenog muža, misleći da će ih na taj način okriviti I zaključiti ovaj slučaj. Ali se nisu nadali da će iste te noći pravi ubica naterati Pabla da iscenira svoju smrti I napiše pismo u kome priznaje svoj zločin. Šta mislite? Ima li sve to logike? – upitao je Armando


DVA MESECA KASNIJE

Adela je bila ispred zatvora. Pored nje su bili okupljeni brojni predstavnici medija. Adela je govorila:

-Poštovani gledaoci svakog trenutka očekujemo otvaranje kapija. Svakog trenutka očekujemo da ugledamo Seleste Falkon. Ona će danas, nakon dva meseca, žestoke borbe da dokaže svoju nevinost izaći slobodu.

U tom trenutku su se otvorile kapije. Seleste je izašla iz zatvora u pratnji svog advokata. Novinari su se bukvalno obrušili na njih.

-Moja klijentkinja neće davati nikakve izjave! Molimo vas pustite nas da prodjemo!
-Gospodjo Falkon… Šta imate da kažete povodom…
-Molimo vas, recite nam da li ste vi…
-Kako ste ragovali kada ste saznali da…


Bezbroj pitanja odzvanjalo je oko nje. Seleste se uhvatila za glavu I glasno uzviknula:

-Dosta! Ostavite me na miru! Samo želim da odem svojoj kući!

Adela se probila izmedju svojih kolega I rekla:

-Seleste, možete li nam barem reći kako se osećate sada kada znate da je vaš suprug David ubio Ines?!

Kraj 10. epizode
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Obeležena: Žena lakog morala - Page 4 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Wed Oct 17, 2018 1:29 am
Wow, koji rolerkoster. Trebalo mi je malo intelektualne stimulacije za sutrašnji dan Very Happy

Odmah da se izvinim zbog svoje opsednutosti brojevima, ali ovo...

Na vratu su vidljivi tragovi davljenja. Ne potiljku ima veliki hematom. Ali uzrok smrti su ubodi noža. I to čak 7

Kako možete to da kažete kada se svi dobro sećamo da je gospodjica Akosta tebalo da se uda za vašeg starijeg sina?
- To je bilo pre više od 7 godina.

Ne znam da li je to slučajnost ili ne, a ako nije slučajnost šta onda znači...Ali prošlo je više od 7 godina otkako je Ines ostavila Horhea i ubijena je sa 7 uboda nožem. Tako veliki broj uboda uglavnom upućuje na zločin iz strasti.

E sad, može biti i da neko nekome napakuje zločin iz strasti tako što ga izvrši proračunato na način na koji bi ga osoba koju želi da optuži za ubistvo izvršila. U tom slučaju, ubica mora biti neko hladnokrvan i čiste svesti. Ne nestabilan poput Seleste.

Moja lista sumnjivaca:

1. Horhe - to zbog glupe 7-ice  Laughing

Šalim se...imao je motiv (ljubomora, bes, to što ga je ostavila pre venčanja i možda mu je i priznala da su rod neposredno pre nego što ju je ubio), našli su se jedne noći, ušla je sa njim u auto i možda je to bila The Noć (kad je ubijena)

2. Euhenija - paaa, po ugledu na Sersei i Džejmija iz GoT-a, brat i sestra ponekad mogu da budu i više od brata i sestre  lol!

Euhenija se bolesno loži na Edgara, očigledno je da joj je on prioritet, opsednuta je njime...Ali da li je to dovoljno da ukloni Ines sa puta? Može biti, jer joj je pored Edgara važno i porodično ime koje je Ines blatila petljajući se sa svim muškim članovima u porodici (od kojih su joj dvojica polubraća)  Laughing

A da Edgar nije Telmin otac?  Laughing

3. Enrike - šta znam, i on je mogao ubiti Ines, jer to što je radio za nju ne znači da nije imao nešto više s njom od strogo poslodavac-zaposleni odnosa. Plus, time bi na bolestan način pomogao sestri da se izvuče iz krize, barem finansijske. Ono, zbog popularnosti knjige.

4. Seleste - ne bi mi smetalo da bude ona, ima smisla.

Napisala je roman koji je doživeo neuspeh i odlučuje da "oživi" roman tako što ubija Ines, očekujući da će to podići popularnost istog i nje kao autorke, što se i dešava. Zvuči pojednostavljeno i prežvakano, ali ne i nemoguće.

Jedino me od te ideje odvraća sama Selestina ličnost. Nisam sigurna da neko tako uništene psihe može da sprovede u delo jedan ozbiljan plan.

5. Armando ili Haime - prvom su ubili ženu, a drugom ljubavnicu, što je zapravo ista osoba  lol!

Ines je bila sa tim mafijozom (koliko sam shvatila, Heriberto Roka je kolumbijski mafijaš?) i ubistvo Ines od strane jednog od ova dva inspektora bi imalo smisla da je Ines tom krimosu išta značila u životu. U suprotnom, bila bi samo jedna od mnogih njegovih devojaka za zabavu...Osim ako mu Ines nije bila ćerka  Laughing

Pa da - to je to. Bingo. Heriberto ubije malu Abril, a onda njemu ubiju ćerku (Ines) iz osvete. Abril je mogla biti i Haimeovo dete, jer on i Armandova žena...You know  Laughing

Izmučio si me Miloše, dosta mozganja za večeras. Laku noć  cat

EDIT: Abril - imala je 4 godine kad je ubijena, od ubistva je prošlo 3 godine, što znači da bi danas imala 7. Sedam godina = sedam uboda nožem. Neću više. Sad stvarno odoh na spavanje lol!
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala - Page 4 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Wed Oct 17, 2018 1:54 am
O evo i tebe. Radujem se da još neko čita. Taman da zajedno komentarišemo do kraja. A odmah da vam kažem nema još puno. Neće ovo biti dugo kao moje prethodne novele. Nisam siguran koliko će još epizoda biti jel stalno nešto dobacujem, brišem, pišem. Ne u smislu same priče, To je već osmišljeno sve do kraja. negu u smislu scena, dijaloga... Mislim da neće biti više od 20 epizoda. Al videćemo.

Ana, što se tiče ovih brojeva. Neću da te lažem i zavlačim. Čista slučajnost. Al nisam rekao da Horhe možda nije ubica. To ti ostavljam kao opciju. Very Happy Very Happy Very Happy

Euhenija se bolesno loži na Edgara, očigledno je da joj je on prioritet, opsednuta je njime...Ali da li je to dovoljno da ukloni Ines sa puta? Može biti, jer joj je pored Edgara važno i porodično ime koje je Ines blatila petljajući se sa svim muškim članovima u porodici (od kojih su joj dvojica polubraća)

Euhenija nije znala da su Horhe i Pablo polubraća Ines. A što se Euhenije tiče. U narednoj epizodi ili onoj tamo (nisam sad siguran) sledi jedna dobra scena sa Edgarom. Meni se baš svideo taj deo kada sam pisao.

A da Edgar nije Telmin otac?

Uskoro saznajemo ko je Telmin otac.

Što se Seleste tiče, samo ću reći da je definitivno jedan od mojih omiljenih likova. Ne samo iz ove novele, nego generalno od svih koje sam pisao. Ja volim te uvrnute i nenormalne likove. Uživam dok je pišem. Na momente sva pogubljena, bukvalno ne zna gde je levo ali nije ona ni malo glupa. Samo je imala težak život, tek ćete saznati neke stvari o njoj.

Ines je bila sa tim mafijozom (koliko sam shvatila, Heriberto Roka je kolumbijski mafijaš?) i ubistvo Ines od strane jednog od ova dva inspektora bi imalo smisla da je Ines tom krimosu išta značila u životu. U suprotnom, bila bi samo jedna od mnogih njegovih devojaka za zabavu...Osim ako mu Ines nije bila ćerka

Obožavam ove vaše teorije. Zato i volim da se komentariše. Sve mi je ovo mnogo zanimljivije. Very Happy Very Happy Very Happy

Evo ove tvoje teorije mi sada dokazuju jednu izjavu Erica Vona. Naime, kada je izbacio sinopsis za "Vivir a destiempo" svi su osuli paljbu po njemu da su priča i likovi totalna kopija "Cielo rojo". Na šta je on odgovorio da sinopsis ne znači ništa i da uprkos sličnom sinopsisu i gotovo istoj postavci likova reč je o dve totalno drugačije serije. Na kraju se zaista ispostavilo da nisu imale nikakve veze. Eto i ti sada sa ovim teroijama pokazuješ da je sa istim ovim likovima i istom idejom moglo da se napiše nekoliko varijatni priče.

Mislim da sam uspeo da odradim dobar posao. Evo svi ovi likovi imaju realne razloge i mogućnost da budu ubica. I eto sad da mi dune mislim da bez problema mogu da promenim ubicu i opet bi se sve uklopilo. Ali ne brinite se neću to uraditi. Poslednja scena je napisana. I jedva čekam da je pročitate. Koliko će ime ubice biti iznenadjenje ne znam. Ali mislim da je kraj kao kraj odličan.

EDIT: Abril - imala je 4 godine kad je ubijena, od ubistva je prošlo 3 godine, što znači da bi danas imala 7. Sedam godina = sedam uboda nožem. Neću više. Sad stvarno odoh na spavanje

Hahhahaha... O Božeee. Još jedna slučajnost. Veruj mi. Bar ja znam da ti brojevi nemaju nikakve veze. I sad ti ja ovo kažem kad ono na kraju ispadne skupilo se 7 likova i zajedno ubili Ines, svaki je ubadao po jedan minut tj svi zajedno 7 minuta. Hhahahahah.. Laughing Laughing Laughing
Sponsored content

Obeležena: Žena lakog morala - Page 4 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum