Go down
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Obeležena: Žena lakog morala - Page 5 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Wed Oct 17, 2018 10:43 am
skupilo se 7 likova i zajedno ubili Ines, svaki je ubadao po jedan minut tj svi zajedno 7 minuta

Ubistvo u Orient expresu 2. Very Happy

Ja nisam primjetila te brojke, ali broj 7 i generalno brojevi imaju veliku simboliku u Svetom Pismu, kako u Starom tako i Novom zavjetu.

Da se sada vratim na priču.

Uzela je telefon I otvorila Edgarovu sliku.

-Zbog čega si tako lep? Zbog čega?

Dobro sam naslutila. Very Happy Ana dobro kaže, Edgar bi lako mogao biti Telmin otac.

brat i sestra ponekad mogu da budu i više od brata i sestre

Midsomer murders? Very Happy

-Morao sam da izadjem nešto na kratko. Zvao me je kolega sa posla.

Ili ga zovu prijatelji, ili kolege. Rolling Eyes Kuda li on skita u noćnim izletima?

Pablova smrt je iznenađenje, ali me ipak ne čudi. Ne vjerujem da je iscenirano, ali bilo bi zanimljivo da je tako. Oproštajno pismo..hm... Možda misli da je ubio Ines u nekom prenesenom smislu, tako što je silovao, tako što je bio s njom, a ona na taj način po drugi put u životu bila sa bratom što je dodatno dotuklo. A, možda je bio i primoran.
Ne čudi me što je policija posumnjala u onaj novčanik, previše je očigledno da je podmetnut.  

-Seleste, možete li nam barem reći kako se osećate sada kada znate da je vaš suprug David ubio Ines?!
affraid Otkud ovo? Nadam se da ćemo već u sledećoj epizodi saznati što se desilo u toku ta dva mjeseca.
Meni su za sada omiljeni osumnjičeni Armando i Euhenija. Ali, svi podjednako mogu biti ubice. Jedino za Telmu još uvijek ne mogu nađem razlog zašto bi ubila Ines.
Ova Adela je takođe sumnjiva. Uvijek ona prenosi vijesti, ali sve to ne bi bilo čudno da nije onog pogleda između Davida i nje. Ili su ljubavnici, i on u stvari ide kod nje kad se iskrada iz kuće, ili je nešto komplikovanije...
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala - Page 5 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Wed Oct 17, 2018 11:57 am
Pablova smrt je iznenađenje, ali me ipak ne čudi. Ne vjerujem da je iscenirano, ali bilo bi zanimljivo da je tako. Oproštajno pismo..hm... Možda misli da je ubio Ines u nekom prenesenom smislu, tako što je silovao, tako što je bio s njom, a ona na taj način po drugi put u životu bila sa bratom što je dodatno dotuklo. A, možda je bio i primoran.
Ne čudi me što je policija posumnjala u onaj novčanik, previše je očigledno da je podmetnut.

Da li je Pablo nateran da napiše to pismo? Ili je zaista ubio Ines? Da li ste njega svi prerano otpisali? Very Happy Very Happy Very Happy

Kuda li on skita u noćnim izletima?

Ide da ubija. Možda. Laughing Uglavnom u narednim epizodama objašnjenje za njegove izlaske.

Otkud ovo? Nadam se da ćemo već u sledećoj epizodi saznati što se desilo u toku ta dva mjeseca.

Samo ću reći da će sledeća epizoda biti prepuna flešbekova.

I na kraju epizode jedno rekao bih veliko iznenadjenje. Mislim nadam se da je tako. Smile


Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Obeležena: Žena lakog morala - Page 5 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Thu Oct 18, 2018 12:43 am
I eto sad da mi dune mislim da bez problema mogu da promenim ubicu i opet bi se sve uklopilo. Ali ne brinite se neću to uraditi.

Hahaha, ovo si mogao da prećutiš lol!

Ova Adela je takođe sumnjiva.

Ja ne znam šta da mislim o Adeli. Za sada je smatram onom klasičnom novinarkom zaluđenom senzacionalizmom. Tipična novinarska napast. Još uvek ne mogu ni za šta konkretno da je optužim, ali da je kao prijateljica fejk - fejk je.

Da li ste njega svi prerano otpisali?

Dobro pitanje. I da, i ne. Da je ostao živ, ako bi se usput otkrivali još neki detalji u vezi njega, Ines i te noći, možda bih ga ubacila na listu. Ali mrtav je i sve i da je bio umešan u Inesino ubistvo, teško da je bio mozak operacije, pogotovo onako rastrojen. Opet bismo tragali za ostalim krivcima, uprkos eventualnoj Pablovoj krivici.

Davaj te flešbekove Very Happy
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala - Page 5 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Thu Oct 18, 2018 1:12 am
11. epizoda

Seleste je prvo dugo posmatrala Adelu a onda rekla.

-I dalje sam u šoku. Znate, nije lako pomirit se sa činjenicom da je čovek sa kojim ste planirali da provedete ostatak svog života ubica. Molim vas, pustite me da prodjem.

Seleste I njen advokat su se jedva probili do automobile u kojima ih je čekao Enrike.

Euhenija I Edgar su bili u radnoj sobi. Gledali su vest o Selestinom izlasku iz zatvora. Nakon što je ugasila televizor Euhenija je rekla:

-Šta misliš o svemu ovome?
-Mislim da je ta žena uspela da se izvuče a da je moj sin završio u zatvoru.
-Upozorila sam te da to može da se desi. Pristao si da nastavimo sa planom.
-Znam. Pristao sam.
-A na kraju krajeva dalja istraga I jeste pokazala da je izgleda David zaista ubica. Uspeli su da pronadju mnoge stvari koje ga direktno okrivljuju. Jedna od njih je I snimak sigurnosnih kamera naše kuće, koje si zabeležile kako se David I Pablo žučno svadjaju ispred ulaza u noći kada je Pablo izvršio “samoubistvo”.
-Misliš da je ubio I Pabla?
-Ako je zaista ubica Ines, onda je ubio I Pabla. A to je učinio da bi zataškao svoj zločin.
-Bože, bili su braća.
-Ne znam od kada si ti tako sentimentalan.
-A ja ne znam od kada si to postala toliko hladnokrvna. Jedan sin mi je mrtav a drugi u zatvoru. Ne znam šta očekuješ od mene?! Da slavim to?!
-Prvo, ne viči na mene! Drugo, ja nisam ni za šta kriva! Samo sam kao I uvek pokušala da spasim I zaštitim ovu porodicu. Moju porodicu. U koju ne ubrajam tvoju vanbračnu I nikada priznati decu. Ne znam šta mi glumiš sada. Nikada se nisi brinio o Davidu. Nikada te nije zanimalo šta se dešava sa njim. Kada je njegova pokojna tetka došla da te zamoli da mu barem daš posao zaposlio si ga kao svog telohranitelja. Zaposlio si svog rodjenog sina da za ne daj bože svojim telom brani tvoje. Toliko o tvojoj velikoj očinskoj ljubavi. A na sve to dok te je vozikao svuda jebao si se u kolima sa Ines I kojekakvim drocama na njegove oči. Tako da molim te, zaobidji me sa tom pričom o požrtvovanom ocu.


Edgar joj je u tom trenurku opalio šamarčinu iz sve snage. Od siline udarca ona je pala na pod. Uhvatila se za lice, ustala I rekla:

-Ovo ti je prvi I poslednji put da si digao ruku na mene! Ja sam ta koja je od tebe napravila predsedničkog kandidata. Ja sam bila mozak cele operacije. Ti si bio samo figura koja nije znala da razmišlja svojom glavom, koja je jedva uspevala da nauči govor koji mu ja napišem. Ali kako sam te dovela do vrha isto tako mogu sa par poteza da te dovedem do još većeg dna od onog na kojem si sada nakon svega.

Izašla je iz radne sobe I besno zalupila vrata za sobom.

Euhenija je utrčala u svoju sobu. Bacila se preko kreveta I počela da plače.


-Zašto?! Zašto ti?! Zar ti de me udariš?! Ti kome sam ti posvetila ceo svoj život!

Armando I Dafne su u policijskoj stanici. Ona stoji ispred panoa. Sliki svih osumnjičenih su precrtane, osim Davidove koja je zaokružena. Dafne je pokazala na pano I rekla:

-Jesi li siguran da je ovo prava istina?
-Sve ukazuje da je tako. Imamo mnogo dokaza protiv njega. Dovoljno da ga osude. Tu su sigurnosne kamere iz kuće Dunkanovih. Na njima se jasno vidi kako se te noći svadjao sa Pablom. Čak je nekoliko puta I fizički krenuo na njega.
-Ali nemamo snimak iz same kuće. Nemamo ni jedan dokaz da je uopšte ušao u tu kuću.
-To je opravdano time da je David pre nekoliko godina radio za Dunkanove, tačnije kao telohranitelj Edgara Dunkana. To je prećutao prilikom prvog saslušanja. Samim tim što je radio za njih, odlično je poznavao njihovu kuću, kao I sam video nadzor, odnosno raspored kamera.  Prema svedočenju Edgara Dunkana, on I njegova ekipa ljudi su I bili zaduženi za instalaciju video nadzora. Dobro poznavanje rada video nadzora je takodje moglo da mu pomogne I prilikom manipulacije istog u hotela u kojem je ubijena Ines. Onda, imamo dokaz da je poznavao Ines Akostu, čak je I zaposlio brata svoje žene kao njenog vozača I telohranitelja. A tu je I svedočenje Inesine najbolje prijateljice, Sare Go,mez. Ubrzo nakon sahrane ona je stigla u zemlji I odmah se obratila nama. Dala je izjavu u kojoj tvrdi da je pre dve godine prisustvovala svadji izmedju Ines I Davida, tokom koje je on I fizički nasrnuo na nju. A nakon što je uhapšen I što je njegova slika osvanula u svim medijima, jedan od radnika hotela ga je prepoznao I rekao nam da ga je nekoliko dana ranije video kako se svadja u holu sa Ines. Zbog toga smo vratili snimak I pronašli trenutak te svadje. Na tom snimku se vidi kako je u jednom trenutku hvata za kosu I gura uza zid. Onda, izjavio je da je noć kada je Ines ubijena proveo sa novinarkom Adelom Kruz. Ona je to oštro demantovala. I kao najvažnije, imamo svedočenje njegove supruge. Seleste Falkon je iznela niz optužbi na račiun svog supruga. Priznala je da je inspiraciju za svoj roman našla upravo u životu Ines Akoste o kome joj je pričao ni manje ni više nego njen suprug. Takodje nam je priznala da je iz straha I pretnji od strane njega lagala prilikom prvog saslušanja I da u noći Inesinog ubistva nije bila sa Davidom jer je on krijući izašao iz kuće misleći da je ona popila lekove za spavanje. Izjavila je I to da je tokom noći kada je ubijen Pablo, ponovo iznenada I bez javljanja izašao negde. To nam je dokazala porukom iz svog telefona u kojoj joj je napisao da je morao hitno da izadje I da ga ne čeka. I na sve to je dodala da je godinama unazad trpela psihičku I fizičku torturu od strane svog supruga. A da je to maltretiranje bilo pojačanog inteziteta od kada su upali u finansijsku krizu jer su sve što su imali uložili u njen roman prvenac koji je prošao neuspešno. Kao dokaz njegovog fizičkog maltretiranja imamo spontani ponačaj koji je ona doživela pre nekoliko godina. Sve je to uredno dokumentovano nalazima iz bolnice. Znači, govorimo o čoveku koji je bio u stanju da tako prebije sopstvenu suprugu da je ubio njihovo nerodjeno dete. I na sve to možemo dodati da se radi o lečenom narkomanu, koji je pored redovnog posla u slobodno vreme valjao drogu po kraju. To je radio čak I u vreme dok je radio za Dunkanove. Euhenija Dunkan je izjavila da ga je jednom prilikom uhvatila kako prodaje drogu njenoj ćerci Telmi, zbog čega je I otpušten. I možda i najvažnije, pod noktima Ines pronašli smo ostatke njegove kože.
-Seleste je takodje lečeni narkomanka. – rekla je Dafne
-Ti nju baš ne mirišeš. Od samog početka.
-A ti joj ne znam zbog čega preterano veruješ.
-Nije da joj verujem ali sve ukazuje da je on krivac. A ona samo još jedna njegova žrtva. Nismo imali osnova da je više zadržimo u pritvoru. Protiv nje nemamo apsolutno ništa, osim što je inspiraciju za svoju knjigu našla u životu Ines Akoste. To nije kažnjivo zakonom.
-Nadam se da smo u pravu I da nećemo pogrešnog muškarca strpati u zatvor. Znaš li kada su mu zakazali sudjenje?
-Nije još uvek poznat precizan datum.

Dolores, Vanesa I Sara su bile u stanu.

-I tu ženu nisu trebli da puste! – rekla je besno Dolores
-Sigurna sam da je I ona umešana u sve. – rekla je Vanesa
-Mislim da obe preterujete. Ta žena je samo još jedna žrtva tog ubice.
-Još jednom želim da ti se zahvalim što si došla iz Los Andjelesa kako bi svedočila protiv tog čoveka.- rekla je Dolores
-Nemate na čemu da mi se zahvaljujete. Ines je bila moja najbolja prijateljica.


Sara se vratila mislima neko vreme unazad:

“Sara je bila na saslušanju u policijskoj stanici. Armadno je sedeo preko puta nje.

-Znači tvrdite da su se Ines I David poznavali?
-Da. Čak sam I prisustvovala jednom njihovom susretu.
-Možete li da mi kažete kada se to desilo?
-Pre jedno dve godine. Zaista ne mogu da vam kažem tačan datum.
-Gde si odigrao taj susret?
-U stanu u kome je tada živela. Nas dve smo bile tamo, a onda je došao I on.
-Zbog čega je došao?
-Zbog… Znate… Kako da vam kažem…  Ines je povremeno konzumirala narkotike… David je bio njen snabdevač.
-Vi niste kupovali narkotike od njega?
-Ja? Ne, nikako.
-Naravno, nisam ni mislio da ćete reći drugačije.
-Ne, zaista… Ja sam samo…
-Nastavite dalje. Šta se onda desilo?
-Onda su se posvadjali. Ines nije imala kod sebe dovoljno novca da plati robu koju joj je doneo. Zamolila ga je da je sačeka nekoliko dana. On je to izričito odbio. Počeli su da se prepiru o tome ko je kome više pomogao u život. Iskreno nisam baš najbolje razumela o čemu su razgovarali. U jednom trenutku on je gurnuo, nakon čega je on apala.
-I šta se onda desilo?
-Ja sam se umešala. Rekla sam da ću zvati policiju ako on ne ide I otišao je.”


Sara se vratila mislima u sadašnjost:

-Zaista nemate na čemu da mi se zahvaljujete. Samo sam ispričala policiji istinu.

Edgar je u radnoj sobi, zamišljeno je gledao kroz prozor.

-Čak sam I ja svedočio protiv tebe.

Edgar se vratio mislima neko vreme unazad:

“Edgar je bio u sali za saslušavanje. Preko puta njega je sedeo Haime.

-Znači David Valjeho je radio kao vaš telohranitelj?
-Tako je.
-Kada je to bilo?
-Ima nekoliko godina. Oko tri godine, možda malo više.
-Dakle, on je bio zadužen za bezbednost vas I vašeg doma?
-Da. On I ekipa ljudi koje je on angažovao su bili zaduženi za instaliranje video nadzora u mojoj kući.
-Kada ste poslednji put videli gospodina Valjeha?
-Nisam ga video od dana kada je prestao da radi za mene. “


Edgar se mislima vratio u sadašnjost I rekao:

-Jeste da te nikada nisam priznao ali ipak si moj sin. Da nisam dozvolio da Euhenija sprovede svoj plan možda bi sada bio na slobodi.

Euhenija I Bruno su bili u hotelskoj sobi. Ležali su u krevetu.

-Iskreno, možda bi bolje bilo da su I tu spisateljicu u pokušaju ostavili u zatvoru. Nadam se da neće praviti neke probleme sada kada je na slobodi. Misliš da će ga definitivno osuditi?
-Sa dokazima I svedočenjima koje imaju protiv njega ne gine mu mnogo godina zatvora. I ti si svojim svedočenjem doprinela tome.


Euhenija se vrtila mislima unazad:

“Euhenija se nalazi u sali za saslušavanje. Preko puta nje sedi Dafne koja je rekla:

-Možete li mi reći zbog čega ste otpustili gospodina Valjeha?
-Zbog toga što sam ga jednom prilikom uhvatila kako prodaje marihuanu mojoj, tada maloletnoj ćerci.”


Euhenija se vratila mislima u sadašnjost:

-Uopšte se ne kajem što sam doprinela uništenju tog čoveka. Ako si zaboravio on je donekle kriva za ono što se desilo Telmi I Andresu. On im je prodao drogu pod čijim dejstvom je tvoj sin izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njihov drug. Kad se samo setim koliko sam truda uložila kako bi sve to zataškala.
-Najvažnije je da smo uspeli da to zataškamo. Nego, zvali su me iz stranke. Zanima ih da ponovo podrže Edgarovu kandidaturu. Smatraju da I dalje ima nade, da nakon svih dešavanja mogu da ga predstave kao žrtvu policijskog sistema… Kao nekoga ko je u celom ovom procesu izgubio svog sina ali je I dalje spreman da se bori za svoj narod…
-Ne znam šta da ti kažem. Nisam sigurna da me I dalje zanima da se bavim Edgarom I njegovom političkom karijerom.
-Što? Šta se desilo?
-Nešto smo se posvadjali.


Armando je bio u svojoj kancelariji. Gledao je snimke svih svedočenja protiv Davida. Na kraju je stigao do snimka do kojeg si došli zahvaljujući svedošenju radnika koji je prepoznao Davida. Armando je pustio snimak. Na snimku se jasno vidi kako se David I Ines, nekoliko dana pre njene smrti, svadjaju u holu hotela. U jednom trenutku on je čak uhvatio za kosu I gurnuo uza zid. Armando nakon što je ponovo, po ko zna koji put odgledao isti snimak, rekao je:

-Ma on je krivac. Nema ko drugi.

A onda je zamišljeno pogledao u precrtanu Selestinu sliku koja se nalazi na panou.

Seleste I Enrike su ušli u kuću. Ona je duboku uzdahnula I rekla:

-Konačno. Ne mogu da verujem da sam konačno kod kuće.
-Rekao sam ti da ću te izbaviti iz zatvor.
-I dalje mi nije jasno odakle ti tolike pare za mog advokata? Nakon svega izdavačka kuća se ogradila od mene I nisam videla ni dinar od svoje knjige.
-Nemoj o tome da se brineš. Najvažnije je da si na slobodi.
-U pravu si. I ako sam da bi to postigla na nagovor tebe slagala policiju. Rekla sam im da mi je David ispričao priču o Inesinom životu. A oboje dobro znamo da si mi je ispričao ti a ne on.
-Ali kao što si rekla, to znamo samo nas dvoje. I tako treba da ostane.


Seleste se zamislila. Mislima se vratila neko vreme unazad.

“Seleste se nalazi u sali za saslušavanje. Preko puta nje sedi Armadno.

-Znači hoćete da mi kažete da je vaš suprug taj koji vam je pričao o Inesinom životu?
-Da. I ja sam njenu priču iskoristila kao osnovu za svoju knjigu. U tom trenutku nisam ni znala da će se sve ovo desiti. Nisam ni slutila da će bilo ko povezati moju knjigu sa njom.
-Zbog čega nam to niste rekli prilikom prvog saslušanja?
-Iz straha. Čim se u medijima pojavila vest o njenoj smrti, David mi je zapretio da ni pod kojim okolnostima ne smem da kažem da mi je ona poslužila kao inspiracija za knjigu. A kamoli da bilo kome kažem da mi je on pričao o njoj.
-Znate li da je lažno svedočenje kažnjivo zakonom?
-Znam. Ali znate li vi kakav je osećaj kada vas suprug na smrt pretuče jer ga niste poslušali?

Seleste je zarila lice u šake I počela da plače.”


U sadašnjost je vratio Enrike koji je rekao:

-Nemoj više da razmišljaš o Davidu. On je svejedno ubica. Čak I ako zaista nije ubio Ines, ubio je vaše dete. Zaslužio je da bude u zatvoru.
-U pravu si. Nikada nisam smela da mu predjem preko onoga što mi je uradio. Da mi tada nisam oprostila ništa od ovoga se ne bi desilo
.

Enrike je prišao Seleste. Uhvatio je obema rukama za lice. Neko vreme je posmatrao a onda iznenada poljubio u usta.

Kraj 11. Epizode

Angelica Celaya - Sara Gomez
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Obeležena: Žena lakog morala - Page 5 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Thu Oct 18, 2018 1:56 am
Neko vreme je posmatrao a onda iznenada poljubio u usta.

Evo ga još jedan sa incestualnim sklonostima. I eto još jednog motiva za Enrikea kao potencijalnog Inesinog ubicu. A i sve veštine koje David poseduje, verujem da poseduje i Enrike (video nadzor i tako to).

David je napravio mnogo sra.nja i mnogo neoprostivih sra.nja za koja treba da odgovara, ali da je ubio Ines...noup. Žrtveno jagnje. Mada, volela bih da znam više o odnosu Davida i Ines, samo iz pouzdanog izvora (tipa Davidov flešbek). I verujem da je one noći bio sa Adelom, iako je ona to negirala.

Zašto?! Zašto ti?! Zar ti de me udariš?! Ti kome sam ti posvetila ceo svoj život!

Ah Euhenija, nesrećo Rolling Eyes  Možda da se odljubiš od rođenog brata tj. polubrata, svejedno...Čovek je smeće, suštinski gledano.

Ko je sad ta navodna Inesina BFF Sara Gomez? Odakle se ona magično pojavila da svedoči?

I šta radi Horhe? Jel broji do 7? lol!
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala - Page 5 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Thu Oct 18, 2018 2:28 am
Evo ga još jedan sa incestualnim sklonostima. I eto još jednog motiva za Enrikea kao potencijalnog Inesinog ubicu. A i sve veštine koje David poseduje, verujem da poseduje i Enrike (video nadzor i tako to).

Neću ništa da pričam. Vreme će sve pokazati.

David je napravio mnogo sra.nja i mnogo neoprostivih sra.nja za koja treba da odgovara, ali da je ubio Ines...noup. Žrtveno jagnje. Mada, volela bih da znam više o odnosu Davida i Ines, samo iz pouzdanog izvora (tipa Davidov flešbek). I verujem da je one noći bio sa Adelom, iako je ona to negirala.


Zaista ispada da su se svi i sve urotilo protiv njega? Da li je zaista žrtveno jagnja? Ili je zaista ubica?
U sledećoj epizodi dosta Davidovih flešbekova. Tako da, dobićeš odgovor na neka od svojih pitanja.

Ko je sad ta navodna Inesina BFF Sara Gomez? Odakle se ona magično pojavila da svedoči?

Pa nije magično. Ne znam dal si primetila ali od početka priče, tj. od Inesinog ubistva, pa sve do ovih sada dva meseca kasnije, prošlo je tek nekoliko dana. Sve se desilo u par dana. Sara je njena prijateljica, mislim bar se takko predstavlja. Onaje pratila iz inostranstva vest o njenoj smrti. I kada je videla Davida na televiziji, prepoznala ga je i došla da svedoči protiv njega. Ali nije samo to njena uloga. Imaće još jednu jako bitnu ulogu do kraja.

I šta radi Horhe? Jel broji do 7?

Ne mogu svi da stanu u jednu epizodu. Ali to je već u sledećoj. Biče u jednoj sceni kada se otrkiva nešto zanimljivo. Još jedno iznenadjenje. Mislim videćemo da li će vas nečije priznanje iznenaditi.

Hahaha, ovo si mogao da prećutiš

Ovo je bila šala. Ubica je osmšljen u startu i nije mi ni palo na pamet da da promenim. Kao što sam već više puta rekao, poslednja scena je napisana i samo čeka da se napiše ono izmedju što fali. Čak i da neka od vas dve sutra iznese neku svoju teoriju za koju se ispostavi da je tačna, naravno da joj to neću odmah potvrditi ali ću napisati do kraja onako kako sam osmislio u startu. Kao što sam već rekao sve što se dešava, sve što pišem vodi ka takvom kraju kakav sam osmislio. I nemam nameru da sjebem celu priču da bi vas kao šokirao.

I sad mi pade nešto na pamet. Koja tema koja s einače stalno vrti u mojim WN fali? Aaaaa? Odgovor je HIV. Šta mislite hoće li neko oboleti od istog? Ima li kandidata?[/quote]
[/quote]
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Obeležena: Žena lakog morala - Page 5 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Thu Oct 18, 2018 9:00 am
Edgar joj je u tom trenurku opalio šamarčinu iz sve snage. Od siline udarca ona je pala na pod.

Znala sam da će joj Edgar znati biti zahvalan. Rolling Eyes

, koja je jedva uspevala da nauči govor koji mu ja napišem
lol!  Vjerujem da je ovo realna slika političara.

Onda, izjavio je da je noć kada je Ines ubijena proveo sa novinarkom Adelom Kruz.

Vjerujem da je ovo tačno. Čudno mi je što se David raspravljao sa Pablom baš ispred kuće, ako je poznavao video nadzor. Morao je znati da postoje i vanjske kamere. (mada ako nije ubica, nije znao da će Pablo biti ubijen, pa nije ni razmišljao o tome) Možda su ipak znali da su polubraća?


Enrike je prišao Seleste. Uhvatio je obema rukama za lice. Neko vreme je posmatrao a onda iznenada poljubio u usta.

Tokom epizode mi je palo na pamet da se ovo može desiti tako da me ne iznenađuje. A, možda i nisu brat i sestra? Very Happy

Ne vjerujem da je David kriv, mada je daleko od cvjećke i normalne osobe. Činjenica da je on prodao drogu Telmi i Andresu ne pravda njih. Znali su što uzimaju i oni su kriv za udes, Možda se porodici Dunkanovih ili samom Davidu sveti neko iz porodice tog stradalog dečka?

Koja tema koja s einače stalno vrti u mojim WN fali? Aaaaa? Odgovor je HIV. Šta mislite hoće li neko oboleti od istog? Ima li kandidata?
Da znaš da si mi uzeo "riječ sa tastature" lol!  Paaa, možda je Ines imala HIV jer se prostituisala, pa je tako zaražen Pablo i zbog toga se ubio. Very Happy
A, možda bi i Telma  mogla biti kandidat?

Biću odsutna sa foruma 10ak dana. Možda čak do tada i završiš sa objavljivanjem. U svakom slučaju ću kad se vratim imati dosta materijala za čitanje i komentarisanje. Very Happy
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Obeležena: Žena lakog morala - Page 5 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Thu Oct 18, 2018 10:49 pm
Ovo je bila šala.

I ja sam je kao takvu shvatila, tako da nema potrebe za defanzivnim stavom, niko nikoga napada. Čitamo, komentarišemo i uživamo u tome. Ne kvari zabavu cat

A, možda bi i Telma  mogla biti kandidat?

Isto mi je Telma prva pala na pamet. Dodala bih i gospodina Edgara, jer...promiskuitet. Ko zna s kim je sve razmenjivao telesne tečnosti i da li je uvek imao kondom pri ruci Rolling Eyes

Sara je njena prijateljica, mislim bar se tako predstavlja.

Na ovo boldovano sam mislila. Ne verujem da joj je istinski stalo do pravde za Inesinu smrt, niti da je bila lojalna Ines dok je bila živa. Možda grešim, ali dotična ima takav vajb.avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala - Page 5 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Fri Oct 19, 2018 1:04 am
12. epizoda

Seleste ga je odgurnula.

-Nemoj… Nisam raspoložena…
-Ajde. Znaš koliko dugo ovo čekam.


Počeo je da joj otkopčava bluzu. Ona se prvo nećkala. On je okrenuo ka zidu. Zavukao je ruku u njene pantalone. Strasno su se ljubili. Na kraju su završili na podu gde su divljački vodili ljubav.

David se nalazi u sali za posete sa svojim advokatom.

-Znači Seleste je danas izašla?
-Jeste.
-Manuele, moraš da mi pomogneš da dokažem da sam nevin.
-Teško. Jako teško. Sve je protiv tebe. Tragovi tvoje  kože ispod njenih noktiju su te dotukli.
-Već sam ti rekao kako je do toga došlo.


David se mislima vratio unazad:

“David je stajao na jednom ćošku nedaleko od hotela u kome je odsela Ines. Ona se ubrzo pojavila.

-Jesi li mi doneo ono što sam ti tražila?
-Da.

David joj je pružio kesicu sa belim prahom. A ona njemu novac.

-Ovakvu te volim. Kada plaćaš odmah. Jel je tu lova i za prošli put što si mi ostala dužna?
-Jeste. Sve je tu. Ako mi ne veruješ možeš da prebrojiš.
-Verujem ti. Ipak se godinama poznajemo.
-Pre neki dan si me napao kao da sam ti ubila nekoga. Ipak sam ti ja dugogodišnja mušterija. Mogao bi da imaš malo više razumevanja za mene.

Krenula je ali se u tom trenutku saplela. Zadržala se da ne padne tako što se uhvatila za njegovu ruku. Slučajno ga je ogrebala.

-Izvini. Nisam htela da te povredim.
-Ma opušteno. Nije ništa. Samo ogrebotina.”


David se mislima vratio u sadašnjost:

-Ne možeš da me zbog takve gluposti osude!
-E pa ta glupost kako je ti nazivaš je jedan od najkonkretnijih I najvažnjih dokaza protiv tebe.
-Ali ja je nisam ubio!


Besno je udario šakom od sto.

-Pitaću te po ko zna koji put? Postoji li nešto da mi nisi rekao? Ima li nešto da si prećutao?
-Nema. Rekao sam ti sve što znam.
-Davide, ona je bez razmišljanja svedočila protiv tebe. Tvoja žena je bez razmišljanja svu krivicu svalila na tebe. Misliš li da ona ima neke veze sa ubistvom?
-Ne, naravno da ne. Siguran sam da Seleste nije u stanju bilo koga da ubije. Samo mi nije jasno zbog čega je svedočila protiv mene. Sigurno se uplašila. Kao što I sam kažeš, sve je protiv mene. Možda je zaista pomislila da sam ja ubica. Na kraju krajeva samo je slagala za to da sam joj ja pričao o Ines. Sve drugo što je rekla je istina. Ona ne može sa sigurnošću da zna da sam noć u kojoj je ubijena Ines proveo sa njenom prijateljicom Adelom. Ne znam ni zbog čega je do djavola Adela to porekla!


David se vratio mislima unazad:

“David I Adela su strasno vodili ljubav u njenom stanu.

-Zbog čega je ne ostaviš? – upitala je ona kroz uzdahe
-Ne želim sad da pričam o njoj.
-Ostavi je. Želim da nas dvoje pokušamo nešto ozbiljnije.
-Nećemo sad o tome.

David je okrenuo I grubo prodro u nju odpozadi. Kretao se napred-nazad ujednačenim ritmom sve dok nije doživeo vrhunac. Onda je svom težinom legao preko nje.”


David se mislima vratio u sadašnjost:

-Adela je tražila od mene da ostavim Seleste, što sam ja odbio. I sada mi se sveti. Zbog toga je porekla da sam tu noć proveo sa njom. Ili prosto nije želela da se petlja u celu ovu priču.
-Tu je I snimak na kome se svadjaš sa Ines u holu hotela.


David se vratio mislima unazad:

“David I Ines su se žestoko svadjali u holu hotela. Bili su bučni do te mere da su se prolaznici okretali ka njima.

-Moraš da mi daš te pare! Hitno su mi potrebne! – vikao je on
-Rekla sam ti da ih trenutno nemam!
-To nije problem! Ja sam ti doneo robu prošle nedelje! Rekla si da ćeš mi danas platiti!
-Trebalo je da dobijem neku lovu ali nisam. Sačekaj me još koji dan.
-Neću da te čekam!

Uhvatio je za kosu I gurnuo uza zid.

-Imaš dva dan da skupiš pare koje si mi dužna! Ili se nećeš lepo provesti!”


David se vratio mislima u sadašnjost:

-Ali naravno da nisam mislio ozbiljno da joj nešto uradim. Zapretio sam joj samo da bi je uplašio, kako bi mi što pre dala pare. Kako sam ja mogao da znam da će dva dana kasnije neko da je ubije.

David se uhvatio za glavu.

-Na tvoju žalost tu je I snimak na kome se svadjaš sa Pablom. I to u noći kada je ubijen.

David se mislima vratio na taj trenutak:

“David I Pablo su se vraćali ispred zgrade.

-Doneo sam ti sada robu I nikada više! Zbog tebe I tvojih sranja smo moja žena I ja u govnima do guše! Sumnjiče nas za ubistvo te kurve koju si ti ubio!
-Ja je nisam ubio!
-Možda I jesi ali se ne sećaš! Ova sranja koja koristiš su ti popila mozak! Ali me zanima me!

David je kranuo da ode ali ga je Pablo uhvatio za ruku.

-Ne! Ne možeš da me ostavš na cedilu! Ako to uradiš kunem ti se da ću reći ćaletu da si me svih ovih godina ti snabdevao drogom!

David ga je gurnuo uza zid uhvatio za vrat I rekao:

-Slušaj me dobro! Prestani da mi pretiše da te ne bi polomio!”


David se vratio mislima u sadašnjost.

-I to je bilo sve. Posle toga sam otišao.
-Srećom njegovo ubistvo ne mogu da ti napakuju. Zato što nema fizičkih dokaza da je on zaista I ubijen. Ali svakako ti ne ide u prilog to što si priznao da si dilovao drogu.
-Morao sam to da uradim. To je bio jedini način da im objasnim kakve sam zaista veze imao sa Ines I Pablom. Nisam ponosan na to što sam to radio. To sam radio kao klinac u kraju ali sam se onda izvukao iz cele te priče. Medjutim, kada je Seleste I meni krenulo sve nizbrido bio mi je potreban novac pa sam se vratio u celu tu priču. Moram da razgovaram sa Seleste. Moraš da ideš kod nje I kažeš joj da mi dodje u posetu.


Seleste I Enrike su ležali na podu.

-Ovo mi je trebalo. – rekao je on
-I meni isto. Ni sa kim ne uživam kao sa tobom.
-Zaista? Ni sa Davidom?


Seleste je prevrnula očima.

-Zbog čega ga spominješ u ovom trenutku? Znaš da je ovo sa tobom nešto posebno. Ti si prvi muškarac sa kojim sam… Vodila ljubav… Svojevoljno… Ako zanemarimo ono što se desilo…
-Nikada neću oprostiti sebi što nisam stigao na vreme… Kada sam stigao ti bednici su te već…
-Ne, ne govori to!


Seleste se uhvatila za glavu. Vratila se mislima godinama  unazad:

“Seleste, koja je tada imala 13 godina, vraćala se kući. Nakon časova otišla je kod drugarice kod koje se zadržala. Već je bilo kasno uveče. Išla je kroz jednu mračnu ulicu. Prošla je pored dva momka koji su sedeli na zidići I pili pivo. Nešto su joj dobacili, ona je to ignorisala I ubrzala korak. Nekoliko trenutaka kasnije osetila je ruke jednog od njih oko svog struka.

-Gde si požurila lutko? – upitao je jedan od njih
-Pusti me!
-Zbog čega? Hajde da se malo zabaviš sa nama. – rekao je drugi

Pokušala je da se istrgne iz njegovih ruku. Ali nije uspela. Odvukli su je u jedno napušteno dvorište gde su je obojica silovali.

Nekih pola sata kasnije Enrike je išao ulicom. Krenuo je da traži Seleste. U jednom trenutku je začuo nečije plakanje. Odmah je prepoznao njen glas. Utrčao je u napušteno dvorište I ugledao sklupčanu Seleste u jednom uglu.

-Šta ti se desilo?!

I dalje se tresla.

-Samo me zagrli. Molim te.

Poslušao je. Zagrlio je svom snagom. I oboje su zaplakali.”


Armando je protresao Seleste I vratio je mislima u sadašnjost.

-Seleste! Nemoj da misliš o tome!

Seleste se trgnula.

-Sve je u redu. Odavno sam ja to prevazišla.

Horhe I Vanesa su bili u restoranu.

-Kažu da vreme leči sve a ja imam utisak da je meni sve teže.- rekla je Vanesa
-Mama, moramo da se pomirimo sa tim da je Pablo mrtav.
-Kako?! Kako da to učinim? Znam da nisam bila majka za primer ali sam vas volela. I ako to možda nisam dovoljno pokazivala.
-Znam da si nas volela ali si nas ipak zapostavila. Konstantno si bila na nekim putovanjima. Najmanje vremena si provodila kod kuće sa nama.
-Možda je došlo vreme da saznaš istinu.
-Kakvu istinu?
-Znaš…Ne znam kako da ti ovo kažem… Ja sam… Lezbejka.
-Molim?!
-S obzirom na moj situaciju, možda je bolje reći biseksualka ali u dubini duše sam lezbejka.
-Ništa mi nije jasno.
-Sine, u moje vreme nije bilo kao danas. Nije bilo tako jednostavno reći javnosti da si drugačiji. Ali ja sam to ipak učinila. Priznala sam svojim roditeljima da me privlače žene. I nisam naišla na razumevanje. Otac me je pretukao kako bi mi izbacio iz glave te boleštine kako ih je on zvao. Ubrzo mi je našao po njegovom mišljenju savršenog muža. Tvog oca. Kada bi samo znao koliko je pogrešio u svojoj proceni.


Vanesa je podrhtavao glas.

-Mama ako ti je teško da pričaš o ovome…
-Ne! Želim da ti ispričam celu priču. Po želji svog oca udala sam se za Edgara. Brak sa njim je od prvog dana za mene bio ogromno mučenje. Spavati sa njim u istom krevetu je bilo poput noćne more. Onda si na ovaj svet došao ti. Mislila sam da će moj život dobiti neki smisao ali…
-Nije bilo tako. Zar ne?
-Iskreno ne. Izgleda da nisam rodjena da budem majka. Valjda to nije u mojoj prirodi.
-Zbog čega si onda rodila Pabla? I to toliko godina kasnije?
-Omaklo mi se. Saznala sam da sam trudna kada sam već bila u poodmakloj trudnoći. Prekid iste je bio previse rizičan.
-Stvarno ne znam šta da ti kažem.
-Pusti me da završim. Ne znam da li ću ponovo stisnuti petlju da ti ispričam sve ovo.
-Zar ima još?
-Da. Preko 15 godina sam u vezi sa jednom ženom. Na sva ta putovanja idem sa njom.
-Molim?!
-Zove se Sesilija.
-Jesi li srećna sa njom?
-Da. Zbog toga više vremena provodim na putovanjima nego kod kuće.
-To je najvažnije.


Horhe je zagrlio I poljubio u čelu.

-Nemoj da se brineš. Tata nikada neće saznati od mene za ovo.

Vanesa se pomalo gorko nasmejala I rekla:

-On već zna.
-Molim?! Zna da si godinama u vezi sa tom ženom?
-Da. Njegov jedini uslov je bio da to držim u strogoj tajnosti I po potrebi izigravam uzorrnu I požrtvovanu ženu. Edgarov I moj brak je već godinama samo obična fasada, lažna slika savršenog para koji zapravo nikada nije I postojao.
-Nikada neću prestati da se iznenadjujem time kakva je zapravo naša porodica.


Seleste je izašla iz kupatila. Na sebi je imala samo ogrnuti peškir. Stala je ispred ogledala I dugo gledala samu sebe.

-Ja sam jaka žena. Sve to je iza mene. Prebolela sam to što su mi uradili. Godine su mi trebale da to učinim ali sam na kraju uspela. Enrike, ti si mi pomogao u tome. Nakon te gadosti koju su mi ta dva bednika uradila, godinama nisam mogla da podnesem muški dodir. Gadio mi se čak I njihov pogled na mom telu. Ali onda si se te večeri pojavio ti.

Seleste se vratila mislima unazad:

“Seleste, koja je tada imala 19 godina, bila je u svojoj sobi. Nakon tuširanja mazala je mleko za telo. Kroz odškrinuta vrata posmatrao je Enrike. U jednom trenutku je ušao u sobu. Ona je na brzinu navukla bade mantil.

-Seleste, ne mogu više da izdržim. Znam da I ti želiš isto što I ja.
-Enrike… O čemu pričaš?
-Poludeću više od ovoga što osećam prema tebi.

Enrike joj je prišao, zagrlio je I zario bradu u vrat. Duboko je udahnuo.

-Seleste, tako te želim…
-Ne, ovo je zabranjeno… Ti I ja smo…
-Video sam da I ti mene gledaš. Reci mi da želiš isto što I ja.

Enrike je poljubio. Krenuo je da je skida. Ona se u početku oduprila ali se na kraju prepustila. Vodili su ljubav.”


U sadašnjost je vratio Enrike koji joj je prišao sa ledja I poljubio je u vrat.

-Moramo da budemo oprezni. Kapiram da će me novinari držati pod budnim okom. Ne daj bože da se sazna za nas dvoje. To bio bio moj kraj.
-Bićemo obazrivi.


Enrike je zagrlio. Spusti je bradu na njeno rame. Ona se nasmejala.

-Znaš da te volim.
-Znam.


Poljubili su se.

Euhenija je bila u kolima. Zazvonio joj je telefon. Javila se.

-Da. Molim?! Otkud ti?!

Bila je vidno iznenadjena.

Pao je mrak. Seleste je bila kod kuće. U ruci je držala neku svesku. Vrtela je listove, gotovo da su svi bili ispisani. U tom trenutku se začulo zvono. Ona je obazrivo prišla vratima a zatim pogledala kroz špijunku. Ugledala je Adelu. Nakon što je otvorila vrata rekla je:

-Šta ti radiš ovde?
-Došla sam da te pitam da li želiš da gostuješ u mojoj emisiji?
-Da li je moguće da si toliko cinična?
-Seleste, o čemu pričaš… Ako misliš na ono pitanje koje sam ti postavila danas ispred zatvora… Shvati me… To je moj posao.
-Ne, ne mislim na to. Mislim na to da znam da si godinama bila ljubavnica moga muža! David mi je to priznao onog dana kada su nas uhapsili!


Seleste joj je opalila šamar iz sve snage.

-Ne! To nije istina! David laže! Ne znam iz kog razloga je to izmislio.
-Ne, nije izmislio. Znam da je bio iskren kada mi je to rekao.
-Jel tako? Veruješ mu da smo bili ljubavnici? A ne veruješ mu da nije ubio Ines? Ok, bili smo ljubavnici. David je proveo sa mnom noć kada je ubijena Ines. Znaš li šta to znači?! Znači da David nije ubica! David nije mogao da je ubije zato što je u to vreme bio u mom krevetu! Ko je onda ubio Ines?! Ti?!


Kraj 12. epizode
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Obeležena: Žena lakog morala - Page 5 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Fri Oct 19, 2018 9:43 pm
Selestin odnos sa Enrikeom ima smisla sa njene strane zbog traume koju je doživela, a on joj se našao da joj pruži utehu, pritom joj je brat, bliski su...Zaista, uz Selestinu ekscentričnu ličnost + ružna iskustva mi je razumljivo da se prepustila Enrikeu.

Ali on...Za njega nemam razumevanja. Mogao je da bude divan brat i bez navođenja svoje istraumirane i nestabilne sestre na greh.

Dobro, sad znamo da ni David, ni Adela nisu ubili Ines. Naravno, to ne briše Davidovu krivicu za mnoge druge stvari.

Ko li je nazvao Euheniju? Telmin otac (ko god da je)?
Sponsored content

Obeležena: Žena lakog morala - Page 5 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum