Go down
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala - Page 9 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Tue Oct 30, 2018 5:18 pm
Pa da krenem redom.

Slučajno? Ne vjerujem ovdje u slučajnosti.

A ovo je stvarno bila slučajnost. Koja se na kraju ispostavila kao najvžaniji dokaz protiv njega.

Ne sviđa mi se otkriće o Vanesi. Previše mi je boleština sa Seleste i Euhenijom... Mislim da je, bar za sada, taj dio suvišan. Mislim, mogao je njihov brak biti farsa za javnost i bez toga da je ona lezbejka.

Tu smo da prihvatimo i kritike. Very Happy Very Happy Very Happy Mada ja lčično ne smatram da je to bolest. Žene su samo lezbejke, odnosno biseksualke. Za mene to nije bolest. Dok ovo sa Enrikeom i Seleste već jeste, naravno da se ispostavilo da su zaista brat i sestra.

Korumpirana vlast i saradnja s Rokom me ne čudi. Djeluje mi da Dunkanovi do sada nisu imali dodirnih tačaka s njim u smislu da im je on pomagao u karijeri. Ipak zanima me da li je Roka imao neke veze s Euhenijom lično ili je tek tako kontaktirao jer zna da ona vodi Edgarovu karijeru.

Ne, Dunkanovi nisu učestvovali u Rokinim prljavim poslovima. Samo je Euhenija imala kontakt sa njim, kako u mladosti tako i kasnije. Evo da ti ovde odgovorim i na pitanje koje si u nekom od narednih postova postavila. Tiče se upravo tih zajedničkih prljavih poslova zbog kojih je Roka uhapšen a za Dunkanom taspisana poternica. Mutili su tek od početka kampanje što je otkriveno. Dakle, nisu ranije.

Naporan je. Pa nije me Dafne ništa obećala, otvoreno ga je odbila.

A tek prigovori Armandu. A on godinama bio ljubavnik njegove žene i pravi otac njegove ćerke. I da, Haime je dojavio Roki da stižu.

Slažem se sa Anom da je Seleste manipulatorka. Žao mi je zbog traume koju je prošla, ali s druge strane mi postaje sve odvratnija. Željeti svjesno nekome napakovati ubistvo, pravljenje žrtve od sebe pred Armandom, vara muža sa bratom, ostala sa Davidom nakon abortusa... Ne znam, možda mi se još do kraja promjeni mišljenje, za sada mi nije simpatična. I, mislim da se više pravi ludom nego što je. Ide na kartu da je pila pa je David pokušava ubjediti da je izašla, a ona jadna spavala u krevetu kao jagnje...

Ja sam Seleste osmislio kao ženu koja je imala jako težak život. Koju je i sam David dosta povredio. Pre nekoliko godina je pretukao da je izgubila bebu a ona mu je to ipak oprostila. Njena jedina uteha tokom svih tih godina je bio Enrike. Šta god to bilo izmedju njih za nju je bilo nešto posebno i neraskidivo. Sve dok nije upoznala Armanda i dok se nisu desila svi ovi poslednji dogadjaji. Ona je Davida volela, čak u trenutcima kada još uvek nije znala da je Enrike ubica i kada je zaista mislilia da David jeste, ona je njega opravdavala time da i ona zna kako je kad te obuzme dejstvo droge jer je sama prošla kroz to. E sad što se tiče lažne trudnoće. To je bio način da na neki način zaštiti sebe. Dobro je poznavala Davida i znala je da nikada sebi nije oprostio što je ubio njihov bebu, i samim tim je znala da sa novom bebom može da manipuliše sa njim. Što je na kraju uspešno i činila. Ona nije bila ubica i nije želela da se vrati u zatvor i preživi sve pno što je tamo preživela. A onda nakon Enrikeovog priznanja da je on ubica, odlučuje da zaštiti čoveka koji je za nju bio nešto posebno i svu krivicu svali na Davida i na taj način konačno zaključe ovaj slučaj.

Ide na kartu da je pila pa je David pokušava ubjediti da je izašla, a ona jadna spavala u krevetu kao jagnje

I kasnije si pitala da li ti je tu nešto promaklo. Ne, nije. Nisam nikada ni objasnio da li je ona zapravo te noći izlazila ili nije. Ostavio sam to namerno otvoreno. Možda je izlazila, možda je i David to izsmilio kako bi je pritiskao da mu pomogne. Ako je izlazila ko zna gde je bila i šta je radila. U to vreme nije bila baš normalna. Very Happy

Za pokojnog Rohelija nije iznenađenje da je vodio dvostruki život. Veće iznenađenje je Paula. Zašto je Diablo nju tražio? Zašto jednostavno on nije preuzeo vođstvo? Mislim, ne povjerava se lokalna prodavnica nekome neiskusnom, akamoli narko kartel. Kako normalna žena uopšte može da napravi tu tranziciju s mirnog, normalnog života na takav? Taj momenat je baš zanimljiv. Zbilja je velika zbrka oko tih kartela. Paula - jedan kartel Horheov otac i tetka - drugi kartel

Koliko sam ja čitao o tome i gledao serije/filmove, uglavnom nakon smrti vodje njega nasledjuje neki njegov rodjak. To je nepisano pravilo. Paula je tu u početku više bila figura dok su svi oko nje zapravo vodili posao. Ako se sećaš čak su počeli da rade za Roku al je ona onda sklopila posao sa Smitom pa su se izvukli. Na kraju smo saznali zbog čega je SMit ipak izabrao nju. Very Happy

Armando ispade slabić. Kako ga je Seleste samo obrlatila. Defiitnitivno će se zaljubiti.

Zbog žena su se i ratovi vodili. Very Happy Very Happy Very Happy

Sviđa mi se i uvođenje u priču Edgarovog političkog protivnika. Nisam ni slutila da Sesilija može imati toliki značaj. Sad kapiram zašto je bitno za priču da je Vanesa lezbejka, mada je njen ljubavnik i Edgarov politički protivnik mogao biti i muškarac, i ne bi priča gubila na zanimljivosti.

To je prvenstveno ubačeno da bi se na neki način opravdala njena nezainteresovanost za decu. Vanesa nije bila loša žena koja bi tek tako ostavila svoju decu i putovala svetom. Kako ona sama kaže u jendoj sceni, ona sama za sebe misli da prosto nije rodjena da bude majka, da ne nosi to u sebi.

David izgleda ima nešto ljudskosti i čak je spreman da žrtvuje za to navodno dijete. Kakav god da je, ima neku trunku ljudskosti. Seleste i ne pokazuje baš ljudskost. Da li se za to može kriviti trauma iz prošlosti? Mislim da ne u potpunosti. Ipak, čovjek ima razum i određene stvari se ne mogu pravdati.

Kao što sam ranije več rekao David vuče tu "traumu" da je već ubio jedno svoje nerodjeno dete. Dok Seleste u tim trenutcima već želi po svaku cenu da izvuče Enrikea i sebe iz cele te priče. Izmedju dva bitna čoveka u njenom životu, Davida i Enrikea, odlučila je ipak da žrtvuje onoga koji je u odredjenom trenutku života povredio.

Ova Ana i ne djeluje mnogo pogođena zbog smrt sina njenog muža. Je li i Ana bi, ili joj je muž služio kao paravan? Na koji način je zataškana smrt tog momka? Prikazali da je on vozio i da je bio sam? Mislim da se Tomas neće zadržati na ovog otmici.

Isto bi. A nije sad da je nije pogodila smrt. Koliko se sećam ima deo kada kaže nešto da je i njoj bilo žao Ćavine srmti jer i ako ga nije rodila ona ga je odgajila. Tako nešto. Nego od tada je već prošlo nekoliko godina i situacija je bila takva da je morala biti pribrana kako bi rešila sve na najbolji način i smirila Tomasa.

U ovom trenutku sam bila gotovo ubjeđena da je Paula ubica. Interesantno, ljubomorna kao pas, a ovamo sama vara Horhea s Rokom. Imala je sreću da joj pomogne Ines, nema tu mnogo njene pameti. Ne kažem da je glupa, ali je sreća bila presudan faktor. Sad me zanima zašto su se i dalje viđali Ines i Horhe.

To je još negde na početku donekle objašnjeno. Ines kad god se nadrogirala ili bila u nekom problemu ona je njega zvala. A Horhe i ako se bavio time što se bavio on nikada nije prestao da voli Ines.

Enrike je ubica. Logično je, mada bi bilo logično i da je bilo ko drugi. Ali, on mi je postao toliko odvratan u zadnjim epizodama da činjenica što je ubica ne može da ga napravi još odvratnjim. Čak i da nije ubio Ines, napakovao je nevinom (po pitanju ubistva) čovjeku zatvor gdje je i umro. Tako da je ubica kako god okreneš.
Ipak nije Seleste, ali je jako blizu toga. Ona se radovala mogućnosti da je David toliko voli da bi ubio zbog nje Ines, a ipak je to bio neko drugi iz istog motiva.
I, na kraju je taj drugi učinio da proživi ponovo svoj najveći košmar.

O da. To je Enrike. Pisao sam već u prethodnim postovima sa Anom, pa da se ne ponavljam. Možda bi neko drugi bio veće izneandjenje ali ovo je ipak donekle i najlogičnije i najviše ide uz celu priču.

Jako tužna. Mogla je sama biti uspješna u politici i voditi svoju karijeru, a ne da bude u sjenci nekog mediokriteta.

I to sam već diskutova sa Anom. Euhenija je zamišljena kao negativka ove priče. A na kraju je ispala jedno od žrtvi. Naravno ne opravdavam sve što je radila (tipa ako si zaboravila ona je podmetnula Inesin novčanik i tako je krenuo ceo haos sa Davidom, gde su se ostali samo nadovezali i strpali ga u zatvor) ali mi je na kraju ipak nekako žao.

Scena Rokinog hapšenja je super napisana, mogla sam tačno da je vidim. Drago mi je što je to bila Dafne. Pokazalo se da im bolji nos od Armanda.

I to sam već objasnio. Ne znam dal si uopšte čitala Anine i moje psotove posle kraja. Možda nisi kako ne bi naletela na neke spojlere. Ipak sam se odlučio da Dafne bude ta.

Dopada mi se ova scena. Nisam očekivala, ali nije ni čudo što se na to odlučila. Naravno, sada ima sve što joj treba, poznata je, riješila se muža, Enrike joj je još jedina smetnja

Dugo sam se razmišljao da li da ovo ubacim ili ne. I na kraju sam se odlučio da ubbacim taj deo. Seleste jeste tragičan lik, to stoji. Ali isto tako je izuzetno pametna žena i to smo videli u više navrata. Na kraju je skapirala da je konačno ostavrila svoj san, da se sve završilo dobro po nju i da je upravo Enrike jedina osoba koja bi mogla sve to da uništi. I na sve to na kraju je silovao. Mislim da je skorz ok što mu je poslala pozdrave preko plaćenog ubice. Very Happy Very Happy Very Happy

Ana i Vanesa, ne znam što bih rekla. U suštini sam ravnodušna. Sviđale su mi se Vanesine opaske na Euhenijin račun. Žao mi je Dolores. Ona je zaista tragičan lik.
Horhe mafijaš? Ja razmišljala kako će reagovati kad sazna za drugo Paulino lice. A, ona zna svo vrijeme. A, njega sam smatrala jednom normalnom osobom

Već sam pisao. Meni je Vanesina i Anina priča super. A Vanesa jedan od omiljenih likova. Sa uživanjem sam pisao njene svadje sa Euhenijom. Posebno onaj poslednji obračun nakon izbora kada je zadala završni udarac Euheniji. I na kraju Vanesa "postade" prva dama, dok Euhenija čami u zatvoru.

Što se Horeha tiče. Od samog početka je osmišljeno da je on Mister Smit. I bilo mi je jako smešno kad god si siticala da je on možda jedini normalan lik. A odavno sam već napisao scenu kada Vanesa na aerodromu konačno govori svoje puno ime i prezime Vanesa Smit Dunkan. Da li ste već tada skapirale da je Horhe zapravo Mister Smit?

Eto, nadam se da sam sve obukhvatio. Ako sam nešto preskočio pitaj slobodno. Čekam ostatak komentara.


Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Obeležena: Žena lakog morala - Page 9 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Tue Oct 30, 2018 10:46 pm
pa i za preljubu bih uvela zatvorsku kaznu

Reci mi da se šališ affraid

Zbog žena su se i ratovi vodili.

Eto, u pravu sam za prednosti nemanja penisa. lol!

Da li ste već tada skapirale da je Horhe zapravo Mister Smit?

Ja ne, promaklo mi je to skroz. Nisam posebno obraćala pažnju na Vanesino devojačko prezime, ni na Mistera Smita kao figuru iz senke sve do samog kraja. Obožavam deo kada Paula sazna ko je taj famozni Smit Very Happy_________________
Obeležena: Žena lakog morala - Page 9 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Obeležena: Žena lakog morala - Page 9 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Wed Oct 31, 2018 10:36 am
Nisam primjetila drugo Vanesino prezime. Zanima me da li je ona znala za život svog sina.

Ja sam Telma Roka, ćerka Humberta Roke. Ja sam novi vodja kartela Roka.

Kako je saznala? Vjerovatno joj je neko prišao kao što su i Pauli. Ali, onda je neko morao znati da joj je Roka otac, osim Euhenije, neko ko je dio tog kartela. Koja  ju je priču Euhenija pričala o Telminom ocu, o njegovom identitetu? Na kraju su Telma i Horhe na suprtnom stranama, odnosno kartelima. Ili će zaratiti brat i sestra, ili će napraviti saradnju. Very Happy  Ne znam, mene ne uvjerava  Telmin inteletk, i mislim da će ona biti tu samo figura.

, na prelepim plažama Maldiva uživao je Edgar.

Očekivala sam da će neko od negativnih likova ovako završiti. Very Happy  Kao Bernarda u La Otra. Very Happy Od kojeg novca on uopšte živi tamo? Imao je neki tajni račun za crne dane? U principu ne volim sretne krajeve za negativce, iako je to blizu realnosti. Baš je nekako ljigav. Prosječan, ili jedva prosječan čovjek, koji je nekako imao sreće pa stekao neki novac i položaj, a koji ne umije sastaviti 5 rečnica govora. I, baš zato što je takav, na kraju i uživa, jer ga ne veže puno pamet. Na kraju se nije ni otkrilo da mu je David sin. Ko mu je majka? Je li on ostavio Davidovu majku, pa David nosio njeno prezime, ili je usvojen?
Nije ni previše ljudi saznalo da je Vanesa Inesina majka. Ko joj je otac? Zašto je nju ostavila, a onda kasnije opet odlučuje da rodi? Znam, objašnjavala je to već. Ali, je čudno da jednom ostavio dijete pa onda opet rodi.

Žao mi je Dafne. Sposobna, pametna žena. Sad na kraju mogu reći, i najdraži lik. Ali, nije mogla spojiti i ljubav i uspjehe na poslu. Mada, mislim da bolje zaslužuje od Armanda.


Dok je aplauz trajao ona se mislima vratila unazad. Vratila se na dan kada je izašla iz pritvora, kada je nakon tuširanja stajala ispred ogledala. Na dan kada joj je Enrike prišao sa ledja i naslonio glavu na njeno rame:

Je li se ovo odnosi na kraj  12.epizode?

Nisam iznenađena što je znala. To sve objašnjava. Nekako je pošla iz krajnost u krajnost. Ok, između dva muškarca odabrala je onoga ko joj je više pomogao u životu. Ali, Davidu je oprostila povbačaj i batine (što nije nikako trebala), samim tim i to što je poklekao pred drogom, nije joj bilo problem to što je on možda ubio Ines, čak se i radovala tome na neki način... A, onda odluči da mu prikači krivicu iako je znala da jenevin. Kakva je to zeznuta psiha? Da li bi to uradila i da nije štitila Enrikea? Jedino objašnjenje je što joj je Enrike toliko pomutio um da joj nije problem da izvrši toliki preokret. Postoji neka bolesna vezanost za njega, jer je prvi čovjek s kojim je spavala, i odlučila je da prekine tu vezanost tako što će ga ubiti. Da li bi se na to odlučila i da je nije silovao?

Nego kad se sad vratim unazad. Seleste nije znala da je Enrike ubica kada je lagala policiju da joj je David pričao o životu Ines. Znači da je lagala prvo iz straha, naravno bilo i Enrikeovog nagovora. Hoću reći, nije od starta lagala jer je Enrike ubica, da bi ga zaštitila, već jednostavno on može na sve da je nagovori.

Kraj... Pa, otvoren kraj uvijek ostavlja mogućnost nastavka. Znam, znam, ti ne voliš dirati ono što je završeno. Very Happy Samo konstatujem. Kraj je originalan, tu nema što, ali je ipak ostavljena mogućnost i da je Seleste preživjela... Možda je upucan neko drugi (znam, male su šanse)... Ali, to bi otvorilo nove istrage i nova dešavanja. Ako je stradala, pa doživjela je svojih 5 minuta slave, i nije ih preživjela.

Naručilac ubistva je svakako Edgar. Mada i to je otvoreno. Kažem ja, ima materijala za nastavak. Very Happy Ako je Edgar, na koji način misli da je Seleste kriva? Kako je on ubjeđen u Davidovu nevinost? Ne znam što izigrava, kada mu je Euhenija napakovala zatvor.

Mada sada će kod Kristine to izostati jer će imati sve epizode i verujem da će ih pročitati u cugu.

Odlučila sam da kako pročitam epizodu, da je i komentarišem. Smile

Tu je i ona wn sa starog foruma "Izdaja" koja nije završena. I baš mi je žao jer sam tu imao sjajnu ideju i zanimljiv kraj. Al sad mi se nešto i ne piše jer je tematika slična ovoj. Ubistvo, policija, politika...

Baš sam te htjela pitati da li je planiraš nastaviti. Razmisli.  Very Happy


ideja je tu i zapisana je da ne zaboravim.

To je bitno. Very Happy cheers

Koliko sam ja čitao o tome i gledao serije/filmove, uglavnom nakon smrti vodje njega nasledjuje neki njegov rodjak.

Da, to je tačno. To sam smetnula s uma.

Na kraju smo saznali zbog čega je SMit ipak izabrao nju. Very Happy

Pa, bilo je čudno da izabere nju samo jer je žensko. Very Happy Najbolji je onaj dio kad Horhe pita Paulu da li je Rohelio imao neprijatelje i zašto je imao neprijatelje. Ona laže, a on zna istinu, a još je pita. lol!

Kako je Enrike ubio Pabla? Kapiram da je razlog taj da bi njega okrivili za smrt Ines. Da li je falsifikovao ono pismo ili ga je natjerao da potpiše?
Što je uradio sa onim likom iz It sektora hotela? Natjerao ga da obriše snimak pa ga ubio? Gdje je Ines išla te noći nakon što je Pablo silovao?

-Onda su se posvadjali. Ines nije imala kod sebe dovoljno novca da plati robu koju joj je doneo. Zamolila ga je da je sačeka nekoliko dana. On je to izričito odbio. Počeli su da se prepiru o tome ko je kome više pomogao u život. Iskreno nisam baš najbolje razumela o čemu su razgovarali. U jednom trenutku on je gurnuo, nakon čega je on apala.

Da li je ova Sarina izjava tačna?

E, da. Vjerovatno sam zaboravila. Kako to da Ines nije znala ko je Horhe kad su se smuvali? Znam da je negdje objašnjeno, ali sam zaboravila.


pa i za preljubu bih uvela zatvorsku kaznu

Reci mi da se šališ affraid

Haha, stavila sam smajli tu. lol! Ne mislim to bukvalno, ali pravila sam poentu. Znam da David nije nevinašce, da je postupao kukavički i smećarski, i da treba za to da plati. I, za prebijanje Seleste, i za dilovanje droge, pa sam za to dodala tu i preljubu na sve njegove greške. Laughing Ali, da umre u zatvor za nešto što nije učinio, i da se pri tome nikad ne sazna da je Enrike ubica, to već ne volim.

Preljuba je nešto svakako ne pravdam, jer je najsuroviji način igranja s nečijim osjećanjima. Mišljenja sam da bi ti ljudi u jedno momentu života trebali da osjete taj bol i da shvate što su uradili, jer taj postupak doživljavaju olako. Zatvor ne, ali da ih na neki način stigne pravda - da.

_________________
Obeležena: Žena lakog morala - Page 9 Anigif10
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Obeležena: Žena lakog morala - Page 9 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Wed Oct 31, 2018 12:37 pm
Kako to da Ines nije znala ko je Horhe kad su se smuvali?

Mislila sam na Pabla, kako nije znala da je Horheov brat.

_________________
Obeležena: Žena lakog morala - Page 9 Anigif10
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala - Page 9 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Wed Oct 31, 2018 7:11 pm
Kako je saznala? Vjerovatno joj je neko prišao kao što su i Pauli. Ali, onda je neko morao znati da joj je Roka otac, osim Euhenije, neko ko je dio tog kartela. Koja ju je priču Euhenija pričala o Telminom ocu, o njegovom identitetu? Na kraju su Telma i Horhe na suprtnom stranama, odnosno kartelima. Ili će zaratiti brat i sestra, ili će napraviti saradnju. Very Happy Ne znam, mene ne uvjerava Telmin inteletk, i mislim da će ona biti tu samo figura.

Kao što vidiš ceo kraj je u nekom tom fazonu. Svi likovi su prikazani u nekim novim životnim okolnostima ali nije objašnjeno kako su došli tu gde jesu. Donekle je to jer sam imao tu ideju o drugoj sezonu ali čak i da nisam ne verujem da bih objašnjavao. I za Tellmu postoji bezbroj opcija. Neko od Rokinih je znao ko je ona, onda možda joj je čak i Euhenija priznala istinu.

Od kojeg novca on uopšte živi tamo? Imao je neki tajni račun za crne dane? U principu ne volim sretne krajeve za negativce, iako je to blizu realnosti. Baš je nekako ljigav. Prosječan, ili jedva prosječan čovjek, koji je nekako imao sreće pa stekao neki novac i položaj, a koji ne umije sastaviti 5 rečnica govora. I, baš zato što je takav, na kraju i uživa, jer ga ne veže puno pamet. Na kraju se nije ni otkrilo da mu je David sin. Ko mu je majka? Je li on ostavio Davidovu majku, pa David nosio njeno prezime, ili je usvojen?

Pa da. Štekao je pare na inostranim račnima na ko zna čije ime.
Što se Davida tiče. Kao što si videla nisam uopšte previše zalazio u to kako je on to njegov sin. Zna se da mu je vanbračno dete, David čak ni ne zna da mu je otac. Spomenuto je da je Davidova tetka zamolila Edgara da mu da posao. Tako da sve implicira da je David plod neke nebitne avanture.

Nije ni previše ljudi saznalo da je Vanesa Inesina majka. Ko joj je otac? Zašto je nju ostavila, a onda kasnije opet odlučuje da rodi? Znam, objašnjavala je to već. Ali, je čudno da jednom ostavio dijete pa onda opet rodi.

Da. Jeidni živi svedoci toga su Dolores i sama Vanesa. Vanesa je rodila Ines jako mlada, a spominje se u nekon delu da joj je otac bio strog. Samim tim nije zadržala to dete kako ne bi "obrukala" porodicu. Onda je otac naterao da se uda za Edgara, neki logičan splet je bio da imaju decu, to je Horhe. Al Pablo se desio sličajno mnogo godina kasnije i rekla je čini mi s eu sceni sa Horheom da je prekasno saznala da je trudna i da zato nije mogla da abortira.


Žao mi je Dafne. Sposobna, pametna žena. Sad na kraju mogu reći, i najdraži lik. Ali, nije mogla spojiti i ljubav i uspjehe na poslu. Mada, mislim da bolje zaslužuje od Armanda.

I ja sam je voleo. Zbog toga sam i odlučio da ona bude ta koja će uhapsiti Roku. I odlučio sam da ode na kraju i započne novi život jer kao što kažeš zaslužuje više od toga da trčkara za Armandom.

Je li se ovo odnosi na kraj 12.epizode?

Da, pred kraj 12. epizode.

Nisam iznenađena što je znala. To sve objašnjava. Nekako je pošla iz krajnost u krajnost. Ok, između dva muškarca odabrala je onoga ko joj je više pomogao u životu. Ali, Davidu je oprostila povbačaj i batine (što nije nikako trebala), samim tim i to što je poklekao pred drogom, nije joj bilo problem to što je on možda ubio Ines, čak se i radovala tome na neki način... A, onda odluči da mu prikači krivicu iako je znala da jenevin. Kakva je to zeznuta psiha? Da li bi to uradila i da nije štitila Enrikea? Jedino objašnjenje je što joj je Enrike toliko pomutio um da joj nije problem da izvrši toliki preokret. Postoji neka bolesna vezanost za njega, jer je prvi čovjek s kojim je spavala, i odlučila je da prekine tu vezanost tako što će ga ubiti. Da li bi se na to odlučila i da je nije silovao?

To je ono što sam komentarisao u nekom od prethodnih postova. Kako je tekla priča Seleste je sve manje koristila lekove. Od one pogubljene žene sa početka na kraju je bila žena koja je uspela da osmisli čitav niz dogadjaja kojima je obrlatila sve oko sebe. Radovala je s euspehu knjige u vreme kada je koristila lekove i mešala ih sa alkoholom. Ali ako obratiš pažnju ona se nasmejala i onog trenutka kada joj je Enrike priznao istinu. A tada je bila da kažemo trezvena. Dakle, sve to ukazuje na to da Selesti nije baš sva svoja. Znala je da je to što je Enrike učinio nešto loše ali opet se osetila srećnom jer je to na neki način neki vid velike ljubavi koju je on osećao prema njoj. Seleste i Enrike su imali neki poseban odnos, on je z anju na neki način bio svetinja. Ljudi su dolazili i prolazili kroz njen život samo je on uvek bio tu, neko na koga može da računa. A sad dal bi ga ubila da je nije silovao? To je ono šta bi bilo kad bi bilo. Namerno i jesam ubacio to silovanje da bi njen postupak na taj način nekako bio "opravdan". Mada može da se gleda da ga je smakla i zbog toga jer je bio jedina osoba koja je znao istinu i koji bi mogao da pokvari njen sada savršen život. Ponovo, opcija je mnogo. Mislim da to i jeste najveća čar Seleste. Kakva je ona zapravo? Da li je normalna, luda,
pogubljena, inteligentna, glupa? Ko je zapravo prava Seleste? Mislim da do kraja nismo to saznali.

Nego kad se sad vratim unazad. Seleste nije znala da je Enrike ubica kada je lagala policiju da joj je David pričao o životu Ines. Znači da je lagala prvo iz straha, naravno bilo i Enrikeovog nagovora. Hoću reći, nije od starta lagala jer je Enrike ubica, da bi ga zaštitila, već jednostavno on može na sve da je nagovori.

Da, tada je lagala iz straha i na nagovor Enrikea i advokata. To je bio jedini način da izadje iz pritvora.

Kraj... Pa, otvoren kraj uvijek ostavlja mogućnost nastavka. Znam, znam, ti ne voliš dirati ono što je završeno. Very Happy Samo konstatujem. Kraj je originalan, tu nema što, ali je ipak ostavljena mogućnost i da je Seleste preživjela... Možda je upucan neko drugi (znam, male su šanse)... Ali, to bi otvorilo nove istrage i nova dešavanja. Ako je stradala, pa doživjela je svojih 5 minuta slave, i nije ih preživjela.

Kraj je u mom stilu. Mislim, mogao sam ja da napišem i bez tog dela da je neko drži na nišanu. Ali ovako je uzbudljivije, zar ne?

Ako je Edgar, na koji način misli da je Seleste kriva? Kako je on ubjeđen u Davidovu nevinost?

Edgar, kakav god da je bio, na neki način se trudio da zaštiti svoju decu. Bar ovu legitimnu. Seti se svih dešavanja sa Pablom. Ok, stoji da je hteo da izbegne i skandal ali ipak trudio se da izbavi svog sina iz zatvora. Onda, od trenutka kada su podmetnuli novčanik, on je osećao neku krivicu. Bilo je nekoliko scena u kojima je govorio o tome, tipa kada je gledao Seleste kako izlazi iz zatvora. I sad na kraju kada je daleko od svih, odličio je kako on kaže po prvi put da nešto učini za svog sina. I nije ubedjen u njegovu nevinost, nego prosto može da se vodi time da i ako je to uradio uradio je to zbog nje koja je sada srećna i uspešna a on mrtav.

Baš sam te htjela pitati da li je planiraš nastaviti. Razmisli

Iskreno nemam sad želju nju da pišem. kao što sam rekao tematika je dosta slična ovoj. Ubistvo, predsednički kandidat, opet mućke oko toga, policija. Možda nekada u budućnosti se vratim toj wn ali trenutno ne.

Kako je Enrike ubio Pabla? Kapiram da je razlog taj da bi njega okrivili za smrt Ines. Da li je falsifikovao ono pismo ili ga je natjerao da potpiše?
Što je uradio sa onim likom iz It sektora hotela? Natjerao ga da obriše snimak pa ga ubio? Gdje je Ines išla te noći nakon što je Pablo silovao?

To je samo potvdjeno da ih je on ubio. A sad kako nećemo sazanti. Very Happy Pablo je očigledno nateran da napiše to pismo, ono neka ucena.
Ines isto. Možda je krneula da se požali nekome pa se predomislila. Ko zna. Very Happy

Da li je ova Sarina izjava tačna?

Tačna je.

E, da. Vjerovatno sam zaboravila. Kako to da Ines nije znala ko je Horhe kad su se smuvali? Znam da je negdje objašnjeno, ali sam zaboravila.


Objašnjeno je to u nekoj od epizoda. Kojoj tačno ne bih znao. Very Happy Pablo je živeo u internatu van zemlje. I u to vreme kada su Horhe i Ines bili u vezi on je još uvek bio dete i samim tim se dosta promenio. Ines ga nije prepoznala sve dok joj on nije rekao ko je.

Eto nadam se da sam sve odgovorio.

I sad na kraju. Čekao sam da i ti završiš sa čitanjem da bih napisao ovo. Kada sam privodio kraju pisanje, po prvi put sam poželeo da napišem drugu sezonu. Mislim da ima materijala i imam neke ideje u glavu u kom pravcu bih sve odveo. Mislim da bi se baš iznenadili za pojedine obrte.
Šta vi mislite kako bi ovo moglo da se nastavi? Šta bi bilo sa Seleste? Jel je vidite mrtvi ili živu? Sa Armandom ili bez Armanda? Kako zamišljate ostale likove?
Ja sam iskreno već napravio neki koncept o čemu bi moglo da se radi u novoj sezoni.
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Obeležena: Žena lakog morala - Page 9 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Thu Nov 01, 2018 10:53 am
Mislim da to i jeste najveća čar Seleste. Kakva je ona zapravo? Da li je normalna, luda,
pogubljena, inteligentna, glupa? Ko je zapravo prava Seleste? Mislim da do kraja nismo to saznali.

Istraumirana žena, koja nije umjela i nije imala pravu pomoć da se izbori sa svojom prošlošću, i zato je birala pogrešne muškarce. Ivan, Enrike, David...
Normalnom je ne bih nazvala, ali nije ni glupa. Inteligentna do neke mjere, ali je bez griže savjesti. Nema empatije ni malo.


Ines isto. Možda je krneula da se požali nekome

A, možda da kupi dozu. Very Happy

Mislim da ima materijala

Ima definitivno, kraj je baš ostavio materijala za dalje pisanje.

Šta vi mislite kako bi ovo moglo da se nastavi? Šta bi bilo sa Seleste? Jel je vidite mrtvi ili živu? Sa Armandom ili bez Armanda? Kako zamišljate ostale likove?

Seleste vidim živu kako je nekim čudom preživjela atentat. Možda se izmakla  u poslednjoj stotinci , možda je neko zaklonio. Možda je neko drugi stradao ko je isto neka "opasna faca" pa to otvorilo novu istragu o toj osobi koja zapravo nije ni trebala biti ubijena. Very Happy
Ne vidim je s Armandom. On će se po drugi put razočarati nakon Deniz. Skontaće da Seleste nije sva svoja.
Dalje, otvoriće se istraga o Enrikeovoj smrti ili nestanku. Možda Armando nešto posumnja. A, možda se i Dafne vrati. Dafne mi mogla da nastavi istragu o kartelima. Horhe i Paula, Telma i Andres i karteli - bezbrojne mogućnosti za zaplet. Bilo bi zanimljivo da zarate brat i sestra , ili da se Telma okrene protiv "svojih" i prikloni Horheu.

Tu je opet i Ana na vlasti, možda je ona savjesna osoba koja će se boriti protiv mafije. Možda se okrene protiv Mr. Smitha, pa poremeti odnose sa Vanesom...  A, možda će i sarađivati sa njim. Kao što kažem, mogućnosti su brojne

_________________
Obeležena: Žena lakog morala - Page 9 Anigif10
avatar
Milos 92
Posts : 117
Join date : 2018-04-07

Obeležena: Žena lakog morala - Page 9 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Thu Nov 01, 2018 7:27 pm
Jaoooo imam nešto u glavu. Ali ne bih ništa da pričam. Ništa ne obećavam, možda i bude druge sezone. Ali samo mogu da nagovestim, ponovo bi imali ubistvo.
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Obeležena: Žena lakog morala - Page 9 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

on Fri Nov 02, 2018 9:31 am
Samo naprijed. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
Obeležena: Žena lakog morala - Page 9 Anigif10
Sponsored content

Obeležena: Žena lakog morala - Page 9 Empty Re: Obeležena: Žena lakog morala

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum