Go down
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado Empty El Internado

on Sat Oct 13, 2018 3:35 pm
El Internado El_internado

Zemlja porekla: Španija
Vreme emitovanja: 2007. - 2010.
Broj sezona: 7
Broj epizoda: 71

Sinopsis

Počinje nova školska godina u internatu Crna Laguna, prestižnoj obrazovnoj instituciji smeštenoj usred šume. U ovom centru studiraju deca najuglednijih i najuticajnijih porodica. Studenti, profesori i svi zaposleni puni su entuzijazma i spremni za početak godine, u kojoj internat dobija dva nova učenika: Markosa i Paulu, koji moraju da počnu novi život nakon što su im roditelji nestali (sumnja se da su mrtvi). Isto tako, dolazi nova čistačica – Marija, devojka mračne prošlosti, koja je pobegla iz psihijatrijske klinike i koja u internat nije došla slučajno. Sa druge strane, neki učenici će malo-pomalo otkrivati misteriju nestanka jednog profesora i strašnu tajnu koju krije Crno jezero. Oni neće biti svesni činjenice da se izlažu opasnosti, jer su im dve organizacije za petama – jedna koja traži izgubljenu sliku i druga koja trguje dečjim organima.


Uloge

Luis Merlo – Héctor de la Vega
Natalia Millán – Elsa Fernández Campos
Marta Torné – María Almagro
Martín Rivas – Marcos Novoa Pazos / Marcos Novoa Espí
Ana de Armas – Carolina Leal Solís
Eduardo Velasco – Pedro Camacho
Raúl Fernández – Fermín de Pablo / Carlos Almansa Olid
Yon González – Iván Noiret León
Elena Furiase – Victoria "Vicky" Martínez González
Pedro Civera – Camilo Belmonte
Marta Hazas – Amelia Ugarte Roldán
Fernando Tielve – Cayetano Montero Ruiz
Daniel Retuerta – Roque Sánchez Navas
Carlota García – Paula Novoa Pazos
Denisse Peña – Evelyn Pons
Amparo Baró – Jacinta García Aparicio
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1371
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado Empty Re: El Internado

on Mon Oct 15, 2018 9:31 am
Evo da probijem led, pošto je  u pitanju moj predlog. Zaplet je mnogo kompleksniji nego što kaže ovaj sinopsis. I, kako sam već rekla za svačiji ukus se sve može naći. Podjednak prostor u seriji imaju i tinejdžeri, odrasli, stari ljudi, i mala djeca. I, u seriji su prisutne i predivne ljubavne priče, ali i triler, misterija, komični momenti, biće  i malo istorije...da ne otkrivam previše.

Prva epizoda kod mene izaziva posebna osjećanja, posebno scena ispred škole, kad se prijatelji vide nakon ljetnog raspusta. Kakva radost i emocije - otrkivaju dugogodišnje prijatljestvo. A, onda dolazak Markosa i Paule, ona sa onim šeširićem i crvenim kaputićem izviruje iz auta i pita: "Kad će doći mama i tata po nas?" To dijete je oličenje dobrote.
El Internado Cap1
Markosa Ivan na startu mrko gleda, a Karolini se odmah dopao. Na startu se nazire ljubavni trougao.
Kakav kontrast između Viktorije i njene majke,  i Ivana i njegovog oca.Vikinoj majci ( inače i u privatnom životu su stvarno majka i kćerka) se srce cijepa što je ostavlja u Internatu, ali smatra da je to dobra prilika za Viki napreduje i bude neko u životu. Kasnije saznajemo da je Viki u Internatu zahvaljujući stipendiji, a da joj majka drži radnjicu u kojoj prodaje voće. S druge strane, Ivan i Karolina su djeca bogataša koji su ih ostavili u internatu jer su potpuno nezainteresovani za djecu, i ometaju ih u njihovim poslovima. Karolinina majka je poznata glumica, kojoj je bitnje da se fotka sa fanovima ispred škole, nego što ostavlja tu svoje dijete. Ivanov otac je tek nezainteresovan, pozdravili su se kroz prozor auta.
Susreti Marije i Hektora su lol! "Da li bi te smetalo da makneš ruke sa moje zadnjice?"  Laughing Marija koja je rodila dijete jako mlada sve podređuje tome da ga nađe, i ona je u internatu da bi povratila svoje izgubljeno dijete, a interesantna je suprotnost bogatašima koji ih tu ostave da bi ih se riješili.
Tu je Elsa, blago iritantna šefica nastave, i Hasinta- super baka interanta. Interesantna je Hasintina reakcija na činjenicu da Marija ima dijete.
Mala Evelin - obratite pažnju na glumu tog dijeteta. Njeni izrazi lica, ona zaista glumi, nije dijete koje samo izrecituje napamet svoje rečenice iz scenarija.
Mala Paula je nevjerovatno hrabra za svoje godine - uopšte je nije bilo strah da pođe sama u šumu tj, da pobjegne.
I, na kraju i misteriozni dio prve epizode. Alfonso profesor, nešto traži i kopa po prošlosti, sad pitanje što jedna škola može da krije u prošlosti. Very Happy Upozorava djevojke na opasnost, zakaže im susret u šumi da im sve objasni, ali se nije pojavio. Dok se oni idućeg dana smiju misleći da je sve bila Alfonsova šala, vidimo na kraju epizode da je čovjek bio u pravu što se bojao, i da nije lud kakvim ga je Elsa htjela predstaviti.

Edit - nemojte puno tražiti spoliere, komentare po netu, nemojte gledati na youtubu, bolje na nekom od sajtova gdje je stavljena sa prevodom, jer sa Yt htjeli ne htjeli možete saznati što će se desiti, dovoljno je da sa strane vidite naslov nekog klipa. Bolje je polako saznavati stvari gledanjem, i ulaziti polako u priču nego unaprijed pročitati što će se desiti s kojim likom. Znam zašto kažem. Preporučujem prvu epizodu-sasvim dovoljna da odlučite hoćete li dalje gledati. Very Happy
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado Empty Re: El Internado

on Mon Oct 15, 2018 10:28 pm
Prvu epizodu? Oh, my sweet summer child.  Very Happy  Ja sam već odgledala prvu sezonu. U subotu veče prve tri epizode, sinoć dve i poslednju večeras.

Serija je adiktivna prvenstveno zbog kombinacije elemenata misterije i horora. Zato je teško zaustaviti se na jednoj epizodi. Ali nije samo to. Autentični likovi, situacije, spletovi okolnosti i konstantno prisutan faktor iznenađenja daju ovoj priči poseban šmek. Plus, moram da kažem da sam oduševljena uvrnutom, bizarnom i prilično zastrašujućom koegzistencijom dečije nevinosti i bezazlenog tinejdžerskog bunta sa jedne i nečega krajnje bolesnog, morbidnog i iskvarenog sa druge strane.

Dalje, simbolika. Volim kada u narativu ovog tipa postoji adekvatna simbolika, jer obogaćuje radnju, upućuje na šta treba da se obrati pažnja. Za dosta simbola još uvek ne mogu da skontam šta tačno predstavljaju (npr. dvoglavi zec ili crtež vuka sa krilima), ali recimo suptilno guranje vukova u fokus ipak nešto govori (Marijin susret sa vukom, susret sa vukom ovih što su išli da se nađu sa Alfonsom, bajka o Crvenkapi i vuku koju je Hector pričao klincima)...

Mislim da se, u najširem smislu, radi o tome da se u Internatu Laguna Negra i njegovoj okolini ne sme verovati nikome, da ima "vukova u jagnjećoj koži", da je to mesto opasno, pa čak i smrtonosno za one koji nisu dovoljno oprezni. Izolovan svet u kome nema mesta za istinu i pravdu.

Rekla bih da najveća opasnost leži u nekakvim eksperimentima koji su sigurno vršeni i ranije (u vreme nestanka i smrti petoro siročadi), ali i u sadašnjosti (nad Paulom). Možda je i čuveni dvoglavi zec produkt kreativnosti ludih naučnika.

Ko vrši te eksperimente i sa kojim ciljem? Ko mu/im je to omogućio? U samom internatu mora postojati bar jedan saučesnik. Ko je? Koliko zaposlenih zna šta se tamo događa? Da li je slučaj sa petoro siročadi povezan sa onim što se dešava Pauli (a kontam da jeste)? Ko je u stvari Paulin prijatelj "el gnomo", da li je i taj tip bio žrtva eksperimenata? Kog učenika su pronašli mrtvog na kraju sezone?

I još sam nešto primetila - u grbu Internata se jasno vidi svastika koju je Hitler prisvojio kao simbol svoje partije. Da Internat nije bio koncentracioni logor u II svetskom ratu? Znam da je španski diktator F. Franco podržavao Hitlera, iako nisu zvanično bili saveznici. Samo fali da ispadne da je taj ko vrši teror u Internatu zapravo poremećeni poštovalac lika i dela jednako poremećenog doktora Mengelea iz perioda nacističke Nemačke. Ko god da je ta osoba/te osobe, jedva čekam da im saznam imena i motive.

Sad malo o likovima...Zvuči kao fraza, ali svi su zanimljivi i intrigantni na svoj način, neki manje, a neki više, dok su neki personifikovana tajanstvenost. Kao meni trenutno najdraže, izdvojila bih Ivana, Fermina i Elsu (da, Elsu)  Very Happy

Ivanovo ponašanje sa početka je logičan rezultat lošeg odgoja, emocionalnog zanemarivanja i psiho-fizičkog nasilja. Neretko se dešava da žrtva u kući postane nasilnik izvan nje, a to kreće od nesigurnosti i osećaja odbačenosti, a zatim i ko zna koliko dugo nakupljanog besa. To mora negde i nekako da se ispolji, što nažalost nije uvek konstruktivan proces. Ali kod Ivana je bilo bitno probiti led i pokazati mu da vredi i kada je potišten, i kada plače, i kada mu ne ide dobro u životu...ne samo kada je pun lažnog samopouzdanja. Maria je najviše zaslužna za to, ali i Marcos.

Elsa je u suštini usamljena žena koja ne voli da bude usamljena, pa tu činjenicu maskira fasadom ledene kraljice, stroge, neumoljive, smrtno ozbiljne, ali deluje mi da je ranjivija od većine likova, da ju je lako povrediti i da se u njoj odvija bura emocija. Ipak, dopada mi se njen karakter. Poseduje izvesnu unutrašnju snagu zahvaljujući kojoj dominira nad svojim slabostima. Grešila jeste, afera sa Pedrom nije pohvalna crta u njenoj biografiji, ali fora je u tome da Elsa nije zlonamerna, nije trula jabuka. To je ta caka zbog koje ne mogu ništa da joj zamerim.


I Fermin...Ok, moram da pitam da li je normalno da mi se Fermin ovoliko sviđa? Lik je super-inteligentan, snalažljiv, sposoban i misteriozan. Poseduje veštine svojstvene tajnim agentima i špijunima. Za koga on zapravo radi i šta pokušava da otkrije? Na čijoj je strani? Svejedno, fenomenalan je.

Ostali likovi su takođe odlično napisani. Paula & Evelyn sjajan spoj, preslatke su, a Paula je mala pametnica veoma razvijene mašte, što za sobom povlači i visok IQ. Marcos je dečko od integriteta, baš kao i direktor Hector. Obojica su prototip istinski dobrih ljudi, samo je drugi zrelija i iskusnija varijanta prvog. Vicky i Carolina...različit background, a srodne (prijateljske) duše. Jacinta napaćena žena, sa mnogo tereta na plećima. Maria borbeno, odlučno i samouvereno stvorenje. Pedro...hm. Amelia mi je bila simpatična sve dok nije zatražila od Evelyn i Paule da Evelinina nesreća ostane njihova tajna. Wtf devojko?! Donekle kapiram strah od gubitka posla, ali takve stvari se ne prećutkuju roditeljima dece o kojoj si dužna da brineš.

Anyways, setiću se verovatno još nečega što sam zaboravila da napišem i nadam se kroz diskusiju sa ostalima  I love you
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1371
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado Empty Re: El Internado

on Tue Oct 16, 2018 9:12 am
Serija je adiktivna prvenstveno zbog kombinacije elemenata misterije i horora. Zato je teško zaustaviti se na jednoj epizodi.
Very Happy Very Happy Very Happy  Pa, mislim da su se svi koji su je gledali teško mogli zaustaviti na jednoj epizodi dnevno. Kad sam prvi put gledala, gledala sam dok ne utrnem pred ekranom. Laughing Laughing Svako ko je gledao ima sličan komentar, a ne znam da je iko igdje napisao da mu je serija loša ili da je ne voli. Znači, ko počne da je gleda zavoljeće je sigurno. Very Happy
U pravu si likovi su autentični, i za svakog su odabrali pravog glumca/glumicu. Toliko su uvjerljivi da dijeluju kao stvarne ličnosti. Ali, osim što su dobri u svojim likovima, svi su lijepi i/ili privlačni. Very Happy
Većina epizoda završava sa Paulinim govorima, i često je naziv epizoda baš vezan za djecu. Evo prva epizoda se zove "Čudovišta ne mogu da giliću" (vezano za Paulu, Evelin i Mariju), pa zatim "Poruka u boci". Biće ih još.

dvoglavi zec
Postoji realno objašnjenje za to, kao i za onu svjetlost i Pauline svjetleće oči s kraja 3.epizode. Dobro, ovo za zeca je moguće u reali, ali ovo s očima i svjetlošću ne znam, ali poenta je da postoji realno objašnjenje, koje nisu duhovi, zombiji i natprirodna objašnjenja.

crtež vuka sa krilima
Ovo nije objašnjeno. Mislim da radi samo o mašti Samuela Espija koji je to crtao. Vulovi se često pojavljuju kroz seriju i kroz šumu, ali osim ovoga
Mislim da se, u najširem smislu, radi o tome da se u Internatu Laguna Negra i njegovoj okolini ne sme verovati nikome, da ima "vukova u jagnjećoj koži", da je to mesto opasno, pa čak i smrtonosno za one koji nisu dovoljno oprezni
nema nikakvih irealnih pojavljivanja tipa sa krilima ili dvije glave.

Da, u pitanju jesu experimenti, a tih 5oro siročadi imaju neke veze s tim.  Very Happy

Koliko zaposlenih zna šta se tamo događa?
Pa... Ima zaposlenih koji znaju što se dešavalo u prošlosti, ali nisu negativci i nemaju veze sa onim što se dešava u sadašnjosti... A, ima i onih koji su upetaljani u zločine sadašnjosti... Ovih drugih ima pa... više od dvoje. Very Happy Very Happy ( Jednu osobu ćeš otkriti na kraj druge sezone. Wink

Ko je u stvari Paulin prijatelj "el gnomo", da li je i taj tip bio žrtva eksperimenata?
On je dobra osoba, i žrtva nesretne sudbine, i monstruoznih roditelja. Postoji realno objašnjenje, kao i razlog njegove vezanosti za Paulu. Objašnjeno će biti već tokom druge sezone.

Ok, moram da pitam da li je normalno da mi se Fermin ovoliko sviđa?
Ooo, da! Normalno je, nisi jedina. Ja vjerujem da je većini on omiljeni lik. Muškarac u pravom smislu te riječi, mada i on ima mrlju iz prošlosti. I to ćeš saznati u drugoj sezoni.
A, čime se bavi u internatu, pa dijelić toga otkriven u drugoj sezoni, pa će još jedan dijelić u 4.oj. U petoj će ti biti jasno.
Ivan će dosta napredovati kroz seriju, i mislim da je njegova gluma što se tinejdžera tiče na najvišem nivou.

Elsa...meni je tako išla na živce na momente. Ona će svoje pravo lice kasnije pokazati, neću reći da li je to lice vuka ili jagnjeta. Very Happy Likovi su svi odlični to si dobro rekla, i negativci i pozitivci su jako dobro osmišljeni. Karolina mi je jako draga, hrabra(pošla sama u šumu da se vidi sa Montojom u sred noći), uporna(pogotovo kada je otvaranje prolaza iz bunara u pitanju), emotivna, i glumica jako dobro prenosi emocije. Jeste da je glupa situacija što je sa Ivanom, a voli Markosa, ali ni jedan pozitivan lik ovdje nije anđeo bez mane. Dobro, sem Paule. flower  Viki me u mnogome podsjeća na mene. Maria mi je isto jedan od najdražih likova. I, prelijepa glumica. I isto jako dobro prenosi emocije.
Hasinta je fenomenalna. Njen sarkazam... lol! Ta glumica je zaista bila veličina, umrla je prije par godina.

Evelin je prava mala mudrica, što ćeš se smijati kasnije u  scenama sa dijecom. Čekam te kad pogledaš epizodu "Po abecednom redu".
Vjerovatno ćeš već otkriti identitet ubijenog učenika  prije nego što pročitaš moj komentar. Za Ameliju ću ti samo reći da će značaj njenog lika tek kasnije doći do izražaja.

E, da. Pošto si pogledala Gran hotel i prvu sezonu, je li primjećuješ neke motive iz Internata u Gran hotelu? Npr. ormar koji vodi do tajne druge prostorije, onda pred kraj su se pojavili i neki dugački hodnici ispod zemlje, ako se sjećaš, kada je bila neka frka sa Diegom i Alisijom.
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado Empty Re: El Internado

on Tue Oct 16, 2018 10:34 pm
Još nisam krenula sa drugom sezonom, večeras ili sutra ću. Balansiram između Internata i Rubi i još nekih američkih serija, a radnim danima su mi samo veče i noć slobodni za gledanje Neutral

Pošto si pogledala Gran hotel i prvu sezonu, je li primjećuješ neke motive iz Internata u Gran hotelu?

Da, obe imaju sličan vajb po tom pitanju, s tim da mi je taj ambijent u Internatu dosta jeziviji. Bez zezanja, pojedine scene su me uhvatile na prepad. Pravi je doživljaj gledati ovo u mraku Laughing

ovo s očima i svjetlošću ne znam, ali poenta je da postoji realno objašnjenje

Hmm...može da se shvati i kao alegorični prikaz nečega, možda poente i cilja tih eksperimenata i/ili motiva onih koji stoje iza svega. Poput momenata sa vukom, neka simbolika. No dobro, polako ću otkrivati u kom grmu leži (dvoglavi) zec albino Laughing

A, ima i onih koji su upetaljani u zločine sadašnjosti... Ovih drugih ima pa... više od dvoje

Užas Shocked

Odbijam da poverujem da Elsa spada u tu grupu. Doduše, jasno mi je da zna nešto u vezi toga, nije potpuno clueless, ali da je aktivno upetljana...not. I Hector bi me totalno razočarao ako se ispostavi da je umešan. Jacinta isto, mada sam za nju ubeđena da je ok. Za Pedra me ne bi iznenadilo, a ni za Ameliju toliko posle incidenta sa Evelyn.

A biće i novih likova, koje tek treba da upoznam...Videćemo.Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1371
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado Empty Re: El Internado

on Wed Oct 17, 2018 1:43 pm
Svaki put kad gledam, iznova osjećam neku , da kažem tako, magiju prve sezone. Nijedna misterija nije riješena do samog kraja, a mnoga pitanja su na kraju sezone otvorena.
Elsa me uvijek nanovo nervirala sa njenim nipodaštavanjem Marije, jer samo "čistačica". Rolling Eyes Mada, i Hektoru nije u redu što se zagledao u drugu tokom veze, ali on je bar raskinuo kad se ohladio. Mada nije bio otvoren i rekao da je zbog situacije s Amelijom.  
Markos i Karolina su mi baš slatki zajedno, a Karolina mi je divna sa onim pletenicama. Odlično joj stoje.
Fermin brz kao vjetar, lik kojem je teško provaliti da li je pozitivac ili negativac. Kako sam se smijala kad je Mariju zvao i rekao da je izazvala požar u kuhinji. lol! Da mene tako neko iscima, u najmanju  ruku bi ga zalila hladnom vodom. lol!
Još jedan smješan momenat je sa Ektorom i Pedrom kad su kladili hoće li Elsa prenijeti Ameliji da je navodno Pedro za nju zainteresovan. Very Happy A, tek Hektor go koji se raspravlja sa Marijom oko čišćenja sobe. Laughing Laughing Laughing

Mračni momenti... One oči u tegli Shocked , zec kojeg je vidio Markos, lažni Montoja...svaki put se naježim kada se sreće s Karolinom na groblju, srećom i ostali su na vrijeme stigli...
Sve što je snimano uveče u šumi izaziva jezu. Najtužniji dio  je kada se Hasinta sreće sa "gnomom", on drži Paulino pismo u boci, i koliko umije izgovara "Paula" Crying or Very sad Jedino mi je žao što je ubio onog konja koji je Paulu uplašio. Neutral
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado Empty Re: El Internado

on Thu Oct 18, 2018 12:14 am
Počela sam sa drugom sezonom, odgledala sam prvu i drugu epizodu.

Ovo postaje sve zapetljanije. U stvari, sa jedne strane se lagano dobijaju pojedini odgovori, a sa druge se otvaraju nova pitanja, tako da dođe 50:50. Balans, ravnoteža. Fair enough Very Happy

Fermin brz kao vjetar, lik kojem je teško provaliti da li je pozitivac ili negativac.

Pravi badass, fantastičan je. Konačno saznadoh nešto o njemu. Dakle, bio je u zatvoru, osuđen zbog nečega (?), posetio ga je čovek koji je poznavao njegovog oca i ponudio mu da ga izvuče iz zatvora u zamenu za to da se ovaj infiltrira pod lažnim imenom i lažnom biografijom u Internat kako bi sproveli pravdu.

Kako se internat Laguna Negra zamerio tom čoveku i evidentno i Ferminovom ocu, a i samom Ferminu? Šta su im uradili? Garant je to povezano sa poremećenom ekipom koja vrši seriju raznoraznih zločina na tom području i Ferminov zadatak bi onda bio da istraži ko stoji iza svega i da pronađe dokaze pretpostavljam.

Problem je što su otkrili i ubili onog posrednika sa kojim se Fermin uvek sastajao, što bi moglo da znači da su možda već otkrili da je Fermin špijun ili ozbiljno sumnjaju u njega. Naravno, to pod uslovom da je posrednika ubio neko iz ekipe poremećenih.

Sad mi je Fermin još interesantniji i draži I love you

Cayetano je mrtav, ali je uspeo da pošalje video sa novim tragovima. Ko je Irene Espi? Kapiram da je sestra onoga što je crtao dvoglave zečeve i leteće vukove, ali kako je ona relevantna?

Zatim, svetlost ("prvo svetlost, pa počeli zločini" fraza)...Na koju svetlost se to odnosi? Na ono visoko, belo obasjavanje (verovatno iz te ordinacije/laboratorije/whatever)? Ili na sijalice koje su naše junačine pronašle u šumi na kraju 2x02 epizode? Ili na oba?

Zanima me zašto je tačno Cayetano ubijen. Mislim, razumem okvirno, ali me interesuje konkretan razlog. Jel zato što je pronašao drvo na kome je urezano ime Irene Espi ili ipak zbog Carolininog telefona? I kako je ekipa poremećenih znala da su Caye i Carol zamenili telefone?

Jedino ako je onaj profesor Camilo surfovao mobilnim koji mu je Carol predala, pa je provalio da je to Cayetanov i doneo zaključak da se Carolin fon nalazi kod Cayetana? To bi značilo da je i Camilo deo poremećene ekipe.

A i leševe su negde odneli, čak su unajmili i lažnog kurira kome su ovi predali fotke leševa sa namerom da ih pošalju medijima. Koliko je ljudi tu umešano? 60? Po barem dva koraka su ispred ovih tinejdžera. Sigurno imaju doušnike po celom internatu.

Žao mi je Ivana, baš ga je pogodila Marcosova i Carolinina nezvanična veza Neutral Ali mi je drago što je svedočio protiv svog "oca", taj trenutak je bila velika prekretnica za njega I love you Razbijeno je i ono malo iluzija što je imao.

Hector i Elsa...Divim im se oboma, bez obzira na njihovu trenutnu zavrzlamu. Međusobno su skroz karakterno različiti, a oboje se u skladu sa svojim uverenjima predaju Internatu. Hector ide emocijama, Elsa raciom, al' kvalitetna bi to bila kombinacija da se ljubav sa Hectorove strane nije ugasila i da je Elsa na vreme prekinula motanje sa Pedrom Neutral

E, Ameliju i dalje ne gotivim. Međutim, onaj novi profesor Mateo je ljigavac do bola. Mislim na prvi susret sa Amelijom, kad su se malo sudarili. Njoj se polomi štikla, padne i vidi se da se oseća osramoćeno i poniženo, a on tu kulira. Pa valjda je osnovno da priđeš i pomogneš nekome u toj situaciji, pitaš da li je dobro?! Empatija nula. Desi se jedna takva sitnica (ili "sitnica") i meni se mišljenje već uveliko formiralo. I šta mu je ono na leđima? Ožiljak ili tetovaža?


Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1371
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado Empty Re: El Internado

on Thu Oct 18, 2018 10:58 am
Garant je to povezano sa poremećenom ekipom koja vrši seriju raznoraznih zločina na tom području i Ferminov zadatak bi onda bio da istraži ko stoji iza svega i da pronađe dokaze pretpostavljam.

Vrlo brzo ćeš saznati što Fermin traži, ali u petoj sezoni će se njegova istraga još produbiti. Very Happy

Ko je Irene Espi? Kapiram da je sestra onoga što je crtao dvoglave zečeve i leteće vukove, ali kako je ona relevantna?

Biće jako bitna. Smile I, saznaćeš već u ovoj drugoj sezoni zašto je bitna.


"prvo svetlost, pa počeli zločini" fraza).
Na onu visoku svjetlost u šumi, ona će imati realno objašenjenje, samo ne znam koliko je to ostvarivo u realnosti. Wink

Zanima me zašto je tačno Cayetano ubijen.

Pa, u suštini su oni sve njih željeli ubiti. Ali, nisu mogli, prosto jer to više nije sirotište, već su to, sa izuzetkom Viki, bogataška djeca, i Internat bi zatvorili da 5 učenika nestane. Ali, ukloniti jednog neće biti problem. Dovoljno, smatraju, da njih zastraše i prestanu da istražuju. A, ustvari su smislili drugi način da ih se riješe iz škole. (ostalih 5oro)
Kaje je teško podnio razvod roditelja, odlutao te noći u šumu, malo popio, i bio "idealan" da namjeste da se u stvari drogirao, i da njegova smrt bude zataškana. A, i otkrio je one "svice" koji su ustvari bili zamka za djecu, objašnjeno u priči onog lutkara.


Ali mi je drago što je svedočio protiv svog "oca"

Ivan je kompleksan lik, i Yon je odradio dobar posao. Nešto se sjetih scene kada su morali da čiste internat za kaznu. I na početku scene samo snimaju nečije ruke kako nervoznim, brzim pokretima čiste sto. Znala sam da je Ivan i prije nego što su prikazali čije su ruke. Laughing Nervozan, sarkastičan, boli ga briga za cijeli svijet, navodno. Ali, npr. biće jedna scena kad mala Paula bude u opasnosti i kad se pojavi živa i zdrava, samo na jedan sekund ćeš vidjeti kako se Ivanovo  lice ozarilo od radosti kad je vidio da je dobro. I love you

Njoj se polomi štikla, padne i vidi se da se oseća osramoćeno i poniženo, a on tu kulira.

Meni je ova scena tako smješna.. lol! lol!  Amelija vozi, pjeva, sva sretna priča sa Pedrom, vjerovatno dodatno sretna što joj je frizura onako dobra  afro  (šteta što je cijelu seriju nisu onako dobro frizirali), i onda bum udari u parkiran auto. Nije ga vidjela kaže, i njega je to izrevolitiralo, i kaže da će drugi put doći s trolejbusom pa ga možda i vidi. Laughing Laughing Laughing
Razumijem ga, izgubio se u nedođiji, neko mu slomi auto, uništi košulju pepsijem, i još kasni na razgovor na posao. Very Happy
Kasnije je bilo dobro, kad se pojavio u školi i ona mu se predstavi kao Elsa i kaže mu da ode iz internata trolejbusom lol!
Inače, primjetila sam (profesionalna deformacija) obrazac zvan "Evropski izvještaj" koji su potpisivali Pedro i Mateo. U pitanju je papir koji učesnici u udesu moraju popuniti da bi osiguravajuća kompanije isplatila štetu onome ko nije kriv i da mi se time izbjeglo pozivanje policije u slučajevima kada nema povrijeđenih, i kad nije velika šteta. Kod nas je obrazac počeo s primjenom 2013, a ovo u internatu snimano 2007., a ko zna i prije toga koliko ga već koriste. U svemu kaskamo za svijetom. lol!

Evo je čuvena scena.

El Internado 2evwwhu

lol! lol! lol!

Krajem mjeseca ti se pridružujem u nastavku komentarisanja. Nadam se da do tada nećeš biti sama na temi.
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado Empty Re: El Internado

on Thu Oct 18, 2018 10:28 pm
Razumijem ga, izgubio se u nedođiji, neko mu slomi auto, uništi košulju pepsijem, i još kasni na razgovor na posao.

Razumem ga i ja, ali stojim pri tome da se nije poneo herojski kada joj se polomila štikla lol! Oštećen auto, pepsi na košulji i kašnjenje na intervju za posao < polomljena štikla Laughing

Nadam se da do tada nećeš biti sama na temi.

I ja se nadam, ali bojim se da hoću Neutral Ti se lepo provedi za vreme odsustva sa foruma Smile
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado Empty Re: El Internado

on Sat Oct 20, 2018 7:26 pm
Odgledala sam 2x03 epizodu.

Da krenem od najvažnijeg - Irene Espi i mala Paula imaju IQ od 152, to im je zajedničko. A ako je ona devojčica na crno-beloj fotki Irene Espi, onda dele i fizički izgled. Slučajnost? Ne verujem. U par navrata su i Marcos i Paula spomenuli da im je majka bila jako pametna, pa mi je palo na pamet...Da nije Irene njihova majka?

Ima logike da jeste, ali ne znam na koju foru bi to bilo moguće. Na onoj listi siročadi piše da je Irene mrtva, što znači da je nekako morala lažirati svoju smrt i pobeći. Ali kako i uz čiju pomoć? Bila je dete, morala je biti pod nečijom protekcijom.

Uglavnom, ko god da je Irene, sigurno je zbog nečega relevantna čim su njeno ime stavili u centar pažnje, a Marcos i Paula sigurno nisu slučajno završili baš u tom internatu. To je sada jasno.

Druga stvar, zašto su testirali IQ siročićima uopšte? I zašto se devojčice sa najvišim koeficijentom vode kao mrtve? Možda su birali najinteligentniju decu radi vršenja eksperimenata, a onda su ih nakon toga ubijali.

Flešbekovi Jacintine prošlosti...Ok, objašnjeno je zašto ne gotivi Elsu i donekle je razumem. Znači Elsin otac je kreten, a meni delovao kao fin čovek kada se na kratko pojavio u prvoj sezoni. Laughing On je od onih "guardar las apariencias” ljudi, zato je i Elsa tako uštogljena i drvena. Tako su je verovatno vaspitavali.

Ona nova Julia je malo over-the-top buntovna (skidanje majice na času, ucenjivanje direktorke škole, veza sa očuhom)...Preterano mi je sve to, nadam se da postoji neko objašnjenje za njeno pretenciozno ponašanje.

Teška srca priznajem da mi je Mateo bio neobično sexy u ovoj epizodi, uprkos Amelijinoj polomljenoj štikli. Poseduje šarm vuka samotnjaka.

Nervira me Carolina...Koji k. je i dalje sa Ivanom, kada je i njoj i svima oko nje jasno da je pala na Marcosa Rolling Eyes Mislila sam da će taj problemčić biti rešen na početku druge sezone.

* Jedno pitanje u vezi leševa siročića koje je pronašao Alfonso - ako su to leševi nestalih siročića, zašto su obučeni u uniforme internata? Upravo sam se toga setila i ne razumem. Ili to nisu siročad, već neki nestali učenici iz internata?

Sponsored content

El Internado Empty Re: El Internado

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum