Go down
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 11 Empty Re: El Internado

on Sun Jan 13, 2019 5:58 pm
7x09 i 7x10...

Mnoge stvari su postale jasnije, jer je u vojni kamp stigla isporuka 400 kesa za leševe.

Ok. Odoh da povraćam. Ladno im je cilj da ih sve pobiju ili da se politički korektno izrazim - da ih puste da umru i kao šlag na tortu, Hugo i Araujo su zajedno u timu, s tim da je Araujo u stvari Karl F-nešto, jedan od osam osnivača Ottoxa. Fali još Theodora, samo su ona i Karl živi od glavne Osmice. To jest, ne zna se da li je ona živa. Nadam se da nije, pošto je Karl na čelu armije koja vrši opsadu Internata sasvim dovoljna katastrofa. confused

Broj zaraženih se povećava, broj zdravih se smanjuje, izgubili su veze sa spoljnim svetom (potkupljivi vojnik je mrtav, Alicijin kontakt je "iznenada" nastradao, ubili su i one novinare), lekova nemaju, a famoznu mašinu jedino Max može da napravi. Max Levov je znači ime misterioznog čoveka. Meni je njega tako žao. pale  Ja bih se ubila da moram da provedem ostatak života u okviru Internata (ili bilo kog mesta) i da mi 10 km (?) bude maksimalna distanca koju smem da pređem. Maxa su oteli iz Internata i primoravaju ga da za njih OttoxOvce napravi mašinu. Ako odbije, ubiće mu ćerku. A ko je njegova ćerka? Jel relevantna za dalju radnju?

Onaj Garido nema sreće sa ubijanjem. lol!  Prvo je hteo da likvidira Luciju, ali dođoše Julia i Vicky pa nije uspeo, a onda je hteo da likvidira Maxa, ali mu je krenula krv iz nosa, pa je odustao jer je zaražen i mora da se uklopi u masu. Kada li će u Internatu saznati da Garido igra za protivnički tim?

Ivan sa onim svijetlećim očima kakve je imala Paula na početku.

Postoji li objašnjenje za ovo?

Moralna dilema - da li je Marcos u pravu što je odbio Lucijin predlog da se uz pomoć Pauline superiorne krvi naprave lekovi? Rekla bih da jeste. Da je Paula starija i da može sama da donosi ozbiljne odluke, onda bi bila druga priča, s obzirom na to da ne bi ni morali da traže dozvolu od Marcosa, već bi se obratili Pauli direktno i ona bi odlučila da li želi ili ne želi da ponudi svoju krv. Ovako sam protiv ideje (zlo)upotrebe dece ili odraslih (bez njihove izričite volje) za bilo kakve eksperimente, makar se radilo o plemenitom cilju.

Sada za Ivanovu bolest znaju Marcos i Julia, ali ne zato što je Ivan želeo da saznaju. Marcosu je Maria rekla za to, a Julia je odgledala video poruku na Ivanovom lap topu. Obično bi mi silne scene flešbekova zajedničkih ljubavnih trenutaka bile dosadne. Al' u slučaju Ivana i Julije ti momenti odišu melanholijom i setom. Njihova lepota leži u jednostavnoj, ludoj, ali pravoj mladalačkoj ljubavi.I love you  I pomalo su tužne, zbog prirode Ivanove bolesti.

Roque i Ivan - sjajna scena, puno bolja od Roqueove sa Marcosom. Ivan je Roquea udario tamo gde ga najviše boli - u kukavičluk i činjenicu da je niz užasnih grešaka napravio iz straha. I što je najgore, strah mu je bio jači od prijateljstva, od poverenja u prijatelje i od snage zajedništva. Roque se pretvorio u izgubljen slučaj. Sada samo čekam njegovu smrt. Ne priželjkujem je, nego je čekam, smatram je izvesnom, jer ne znam kako bi posle svega mogao da ostane u životu. Neutral

Eto, sahraniše Ameliju in the middle of nowhere. Kutijetina i improvizovani grob...Seriously? Crying or Very sad

I Elsa zaražena, ali nije htela da uzme lek smatrajući da bi time zakinula neko dete koje je ipak prioritetnije od nje. Queen queen  Neutral

Žao mi je Lucasa, Martin mu je konačno rekao za majku. Pogodila me je Lucasova pomirenost sa smrću. To upućuje na dete koje je moralo da odraste pre vremena. No

Otarasili smo se Cura, naleteo na nagaznu minu i ćao. Nebitan lik čija je funkcija u seriji bila da šta? Da backstory fejkerki Amaji? Pritom su mu previše minutaže poklanjali. Ispalo je da on jeste pokušao da siluje fejkerku i sad je mrtav. Odlično.

Fermin se poprilično oporavio, ali po ko zna koji put se epizoda završava cliffhangerom sa Ferminom koji je u životnoj opasnosti. Preživeo je sve i svašta, te je došao red i na nagazne mine. Fermin vs. Thanatos, iznova i iznova. lol!

Da ne zaboravim, fejkerka Amaia je nosila Lacoste majicu kao i Vuk onda jednom. Laughing  Smorih se, neću da imam ništa zajedničko s njom. Fun fact: Lacoste je francuski brend i apsolutno nema nikakve veze sa nacistima, ali se potrefilo da je osnovan 1933. godine kada je Hitler došao na vlast. Nesrećna koincidencija.

_________________
El Internado - Page 11 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado - Page 11 Empty Re: El Internado

on Mon Jan 14, 2019 12:29 pm
Razotkrili su Roquea. Iskreno, više sam očekivala od tog dela priče, očekivala sam više emocija, šoka i neverice.

Mogli su staviti bar jednu scenu, jedan dijalog njih petoro o činjenici da je izdajnik ipak postojao... Neutral

Drugo, ne dopada mi se što je paranormala uticala na Roqueovo razotkrivanje.

Gluplje mi je što su oni već čekali dolje Roquea sakriveni... Ispalo je da su već znali.

Ako je tako, onda je on 10x bolji fejker od svih ostalih nacističkih goveda zajedno.

Jeste odličan fejker. Glumac mi je dopadljiv, dobro izgleda i odličan je izbor za tu ulogu.

Zato što im je Fermin idol?

Hahaha! Ti baš ne možeš da mu oprostiš spaljivanje triptiha. lol!


Zbog čega bi je ubio?

Vjerovatno jer Lucia može da pokuša da napravi još lijekova.


Ok, priznajem da je dobio pola poena kod mene kad je pustio Mariju da pobegne

Ali, pola poena... lol! Mada mislim da će ih izgubiti ubrzo. scratch

Kada li će u Internatu saznati da Garido igra za protivnički tim?

Ovo je posebna priča... Neutral :face: Zamalo da ga otkriju putem snimka s kamere na Ivanovom lap topu, ali ništa od toga...


Postoji li objašnjenje za ovo?

Postoji. Wink Ali, to ćeš vidjeti na samom kraju.
10. 11. i 12.

Ok, Maxa su odveli, eto on je jedina osoba kojoj su dopustili da izađe, seme Hugu naravno.


Max Levov je znači ime misterioznog čoveka. Meni je njega tako žao. pale  Ja bih se ubila da moram da provedem ostatak života u okviru Internata (ili bilo kog mesta) i da mi 10 km (?) bude maksimalna distanca koju smem da pređem. Maxa su oteli iz Internata i primoravaju ga da za njih OttoxOvce napravi mašinu. Ako odbije, ubiće mu ćerku. A ko je njegova ćerka? Jel relevantna za dalju radnju?

Meni je on genijalna ličnost, vidjećeš još. Smile  I meni ga je žao, em živi faktički u zatvoru, em ga ucjenjuju na najokrutniji mogući način. Njegova ćerka se neće pojavljivati, niti pominjati. Nije bitna, osim što oni znaju gdje je ona živi i time ga ucjenjuju. Inače, ne znam da li  je u realnosti moguća ta intervencija koju je Wulf izveo da bi onemogućio njegovo kretanje.

Hugo i Araujo su zajedno u timu, s tim da je Araujo u stvari Karl F-nešto, jedan od osam osnivača Ottoxa. Fali još Theodora

Karl Fleišer (a, kako se piše ne bih znala)  Laughing  Ne sekiraj se, imaćeš "čast" da upoznaš Theodoru. Izuzetno odvratna baba, idealan par za Joaquina.


Lucas Sad  Baš je teško gledati njegovu patnju...On i Paula su tipičan primjer nevine patnje. Neutral

I Marije mi je bilo žao kad je rekla da samo želi normalan život. Nema velike ambicije, ne trebaju joj ni ogromna kuća ni debeli bankovni račun. Ono što ona želi je blizina i zdravlje voljenih osoba i normalne životne okolnosti koje ne uključuju život u izolovanom internatu u kome žive Hitlerovi obažavatelji. Želi tako malo, ali jednostavno ni to malo joj se ne da. Crying or Very sad Crying or Very sad

Roque i Ivan - sjajna scena


O da, obojica su oglumili sjajno, svaka im čast. Generalno mi je od mlade ekipe Yon najbolji glumac, a Daniel se istakao u ovim epizodama od kada je Roque postao izdajnik.

Moralna dilema - da li je Marcos u pravu što je odbio Lucijin predlog da se uz pomoć Pauline superiorne krvi naprave lekovi?

Ja tu nisam na Marcosovoj strani. Tačno je ovo što govoriš, ali mi nije jasno kako Marcos nije razmotrio mogućnost da svi oko Paule pomru, uključujući i njega. Što bi onda bilo  s Paulom? Do kraja života bi bila zamorče nacistima, ili u najboljem slučaju bi završila u nekom domu za nezbrinutu djecu. Samo vađenje krvi ne nosi nikakav rizik, bar ne veći od onog kad je vadi da bi provjerila krvnu sliku npr. Iako je to teška odluka mislim da je Marcos trebao bar da na momenat pomisli da je to i za Paulino dobro.

Otarasili smo se Cura, naleteo na nagaznu minu i ćao. Nebitan lik čija je funkcija u seriji bila da šta? Da backstory fejkerki Amaji? Pritom su mu previše minutaže poklanjali. Ispalo je da on jeste pokušao da siluje fejkerku i sad je mrtav. Odlično.

Malo čiji odlazak iz serije je za mene predstavljao toliko olakšanje kao Curov. Mislim sam da sam jedino više iščekivala da crkne T bag u Prison breaku, mada mi  se ta želja nije ostvarila.  Laughing  Curova funkcija je bila samo da nas nervira, apsolutno ništa drugo. Napaljeni manijak koji misli da je faca. Fuj. Evil or Very Mad  Inače, on se pojavio i ranije, nakon Cayetanove smrti kada je bio lutkar koji je djeci pričao priču koja je ispala tačna ( o djeci koju su pratila svijetlost iz šume i kasnije bila zarboljena)

Preživeo je sve i svašta, te je došao red i na nagazne mine.

Ma da, ona Sara ili kako li se zove me je iznervirala skoro kao Curo. Radi neodgovornih balavaca Fermin je mogao da izgubi život.  Evil or Very Mad


fejkerka Amaia je nosila Lacoste majicu kao i Vuk onda jednom. Laughing  Smorih se, neću da imam ništa zajedničko s njom.

lol!  Misliš na onu majicu što je dio uniforme internata? Very Happy
Kad smo kod majica jako mi se sviđa ona Elsina crno bijela.  flower


Je li realno da Marcos Amaiu razmatra kao opciju? Da se uopšte premišlja oko nje? Hajde što mu nije antipatična, nego je nekako bezukusno da tako brzo Marcos razmišlja o drugoj. Nije problem nastaviti život. Ali, Carolina mu je umrla na rukama, prije koliko? 15-20 dana?  Neutral   Exclamation Malo poštovanja ne bi bilo na odmet.  Rolling Eyes


Ok, zahvaljujući Rebecinom funkcionalnom mozgu Fermin je spašen.  cheers Ovo mi je njen najdraži momenat u seriji.  I love you Rebeca je jedina u internatu koja se nije zarazila. Naravno, odbila je da ostane sama u sali za fizičko.

Lucas je sanjao Hectora, sada sve više ljudi zna da je bio živ, ali ni to nije bilo dovoljno da ga traže s većom upornošću. Smiješan mi je momenat kada se  policajka Alicia uplašila pacova. Sjetih se Elene i paukova. Jake žene protiv odvratnih beštija.  Laughing

Vicky je očigledno nešto otkrila u Garridivom kompjuteru, te je pokušao ubiti.  pale Sjetih se kad se bila povukla iz grupe. Čim je sada počela da koristi svoje hakerske sposobnosti  protiv Ottoxa, automatski joj je život ugrožen. Ali, Garrido ni nju nije uspio da ubije  Laughing , nakon što se došla k svijesti otkrila im je da je pravi cilj Ottoxa da proda virus kao biološko oružje. To je bio plan B, ako pandemija ne uspije.

Julia je Ivanu ostavila video poruku, i nakon mnogo ubjeđivanja, pomirili su se... Rebeca i Martin su se isto pomirili...Ok, bar nešto vedro. Ali, u internatu se nije desio neki vedar momenat, a da ga nije pratila gomila mračnih! Lucia je misteriozno nestala nakon što joj je K.F. ponudio da izađe iz internata i da se sastane sa svojim sinom. Baš čudno od Ottoxa da koristi djecu za ucjenjivanje svojih(nekadašnjih) članova. No  Prije nego što je nestala uz Elsinu saglasnost je izvadila Pauli krv da pokuša napravi lijekove. Međutim, ni ta mogućnost više ne postoji. A, lijekova više  nema, što su imali podijelili su.  pale

Ok, Evelyn i Javier Holgado su prekardašili. Zaboravila sam da su djeca i baš su mi bili odvratni kada su ubijedili Paulu da je debela i da im daje svoju hranu, samo jer su ljubomorni što je dobila slatkiše.  Evil or Very Mad  Evil or Very Mad  Evil or Very Mad

Martin je pokušao preko radio veze da kontaktira nekoga van internata. Ali, istorija se ponovila. Nisu naučili lekciju, i kako nisu bili nepovjerljivi prema Clari, i taj pokušaj je propao, a nesretni kamiondžija je izgubio život.  Sad

Taman kad čovjek pomisli da je malo svijetlosti obasjalo Irene, Camilo je ubio vojnika koji je htio da je izbavi.  Evil or Very Mad  Evil or Very Mad Ipak, zahvaljujući tome drugi vojnik u potrazi za ovim ubijenim, dolazi u internat što može biti korisno za Ferminov i Rebecin plan da izađu iz škole i dovedu Maxa. Još jedna pozitvna stvar je što su Ivan i Marcos pronašli djelove mašine za ozdravljenje, samo što nemaju Maxa da im je napravi- Neutral  Zato su se Fermin i Rebeca odlučili za opasan pohod, a došlo mi je da vrištim kad su o tome pričali pred Garridom.

Vjenčanje Marie i Fermina mi je ubjedljivo najljepše i najdirljivije vjenčanje iz telenovela i serija zajedno.  I love you Elsa je bila pop, Paula i Evelyn djeveruše, a Mariju je do oltara naravno ispratio Ivan.  I love you  flower Bio mi je simpatičan momenat kada je Maria htjela odustati od vjenčanja, a Fermin je odmah znao da je pričala s Ivanom.  Laughing Scena njihovog vjenčanja je ponegdje naišla na kritike, u fazonu škola umire, a oni pravi feštu, međutim meni je snaga te scene upravo u tome. Bez obzira na sve okolnosti, ne žele (svi oni, ne samo Fermin i Maria) da ih te okolnosti pobjede, žele da pokažu da prave vrijednosti ipak postoje u internatu i da neće ni po koju cijenu da prestanu vjerovati u njih. I love you Naravno, bez Evelyn i Javiera ništa nije moglo proći. Ona je htjela da zaprosi Lucasa sa prstenom kojeg je ukrala od Marije, međutim prsten je završio kod Javiera. Na kraju svega je Jacinta najviše nadrljala.  Laughing


Roque gonjen krivicom odlučuje da se  objesi, ali odustao kad je vidio nešto čudno. Pokušava to da kaže Juliji, ali ona ga, očekivano, nije htjela saslušati, i pored njegovih argumenata kako je on uvijek bio na njenoj strani i vjerovao joj. Na kraju je u šumi vidio Garrida kako zakopava Lucijin leš Evil or Very Mad , naravno Garrido ga je otkrio i okončao mu život...  Sad Pored svega mi ga je žao. Realno gledano, kako i očekivati od tinejdžera da bude dovoljno hrabar da se suprotstavi Noiretu i kompaniji... Tragičan lik.  Crying or Very sad

_________________
El Internado - Page 11 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 11 Empty Re: El Internado

on Tue Jan 15, 2019 12:44 am
Misliš na onu majicu što je dio uniforme internata?

Au jbt. Da, ta majica ide ispod onih džemperčina. Zamisli, deo uniforme su im majice brenda koji je očigledno i glavni Ottoxovac voleo da nosi i koji je osnovan iste godine u kojoj je Hitler stupio na političku scenu + imaju svastiku ugraviranu u školskom grbu. confused

Uzgred rečeno, pitam se kako je moguće da svastiku unutar grba ama baš niko tokom svih tih godina nije detektovao? Ili jeste, ali su takvi završili tragično (poput one učenice zbog čije je smrti Alicia došla u Internat ili poput profesora Alfonsa i mnogih drugih pre i posle njih). pale

Ne sekiraj se, imaćeš "čast" da upoznaš Theodoru. Izuzetno odvratna baba, idealan par za Joaquina.

Već me hvata euforija. Rolling Eyes

Ti baš ne možeš da mu oprostiš spaljivanje triptiha.

Haha istina, ne mogu. lol!  Ne mogu zato što je ta hebena slika vredela više od 30 miliončića eura, koji bi mu dobro došli u stanju konstantne životne ugroženosti. Bude mi krivo što im je (njemu i Mariji) propala šansa da se bolje zaštite. Neutral

7x11 i 7x12...

Dobro je, Fermin se izvukao. Odnosno, Rebeca ga je srećom izvukla, a malo je falilo da ovaj put stvarno pogine. Maria i on su se venčali. Predivno venčanje pod odvratnim okolnostima.I love you  Maria je bila tako lepa.I love you  A prva bračna noć...Pa, Fermin mora da spašava svet.Laughing  Da li će on i Rebeca dovesti Maxa u Internat? Nadam se sa hoće.

Rebeca je jedina u internatu koja se nije zarazila

Ovo me je iznenadilo. Kako je uspela da izbegne zarazu? Izuzetno jak imunitet ili faktor ludačke sreće ili oba?

a došlo mi je da vrištim kad su o tome pričali pred Garridom

A dobro, ustanovili smo da je dotični najbolji fejker i za sada im nije dao povoda da sumnjaju u njega...osim toga što mu je Karl F-nešto nadređeni ( lol! ) i osim incidenta sa nestalim dinamitom iz Elsinog sefa, mada ni to nije nikakav dokaz, pošto se Hugo tada još uvek motao po Internatu, tako da...Ali da moraju biti oprezniji, činjenica je da moraju, pogotovo nakon Karl F-nešto otkrića. Rolling Eyes

Uglavnom, Garido ukrao show. king  Uspeo je da uzme Hugov lap top i konačno mu se posrećilo sa ubijanjem. Laughing  Sa Vicky je fejlovao i moram da priznam da me je nasmejao momenat kada pokušava da je dokrajči, a ovi ulaze na vrata i istorija se ponavlja. lol!  Međutim, promašaje je nadoknadio sa dva uspešna ubistva. pale

Odoše nam Lucia i Roque i oboje su otišli kao izdajnici u tuđim očima, iako su oboje zapravo bili žrtve pravih izdajnika humanosti. Crying or Very sad  Luciju su ucenjivali detetom (što je u njihovom stilu), ona je izašla iz Internata, napustila sve da bi bila sa svojim sinom i završila je mrtva i zakopana u onoj šumetini. Pitam se šta će sad biti sa malim Tomasom? Majka mu je mrtva, otac u ludari, a nacisti znaju gde se nalazi. Tuga. No

I Roque...Smrt je došla i po njega. Crying or Very sad  Znao je da ne može ispraviti svoje greške i da ne može vratiti vreme unazad, ali je hteo da dokaže svojim (bivšim) prijateljima da nikada istinski nije bio na strani nacista. Julia mu nije poverovala da je u šumi zapazio nešto čudno, nije je interesovalo šta on ima da kaže i ne osuđujem je.

Carolinina smrt nije mala stvar, sem možda za Marcosa s obzirom na to da mu nije trebalo dugo da poleti fejkerki u naručje. Jel on retardiran ili šta? Voleo je Carol, prema Ameliji je takođe gajio neka osećanja, obe su ubijene u kratkom vremenskom razmaku, a on nađe svetu spasiteljku Amaiju da se vaćari s njom. Znači, fuj. silent

Kad smo već kod odvratnosti...

da je pravi cilj Ottoxa da proda virus kao biološko oružje

Ja više ne mogu... Evil or Very Mad Pa naravno, sve se vrti oko novca, a novac daje moć. Poenta je u moći i Ottoxovci bi prodajom virusa kao biološkog oružja zaradili...ne smem ni da zamislim koliko, mogli bi da "pomeraju planine" sa profitom koji ostvare. Samo neka poumiru pre nego što uspeju da realizuju tako nečovečan plan. Neka ih neko/nešto pobije, bilo ko i bilo šta. Samo da nestanu zauvek.

Od pozitivnih događaja, osim Fermin & Maria venčanja, smo imali epic pomirenje Ivana & Julije I love you , a između Martina & Rebece je opet sve okej. Bolje išta, nego ništa.

Iako je to teška odluka mislim da je Marcos trebao bar da na momenat pomisli da je to i za Paulino dobro.

U pravu si. Kad se gleda iz ugla Pauline budućnosti, davanje krvi bi bila najpametnija opcija. Mene konkretno nervira to što Paulu skoro svi doživljavaju kao sredstvo, instrument, rešenje, izlaz...a ne kao ljudsko biće, koje uprkos natprosečnoj inteligenciji i specifičnom imunom sistemu ima dušu, osećanja, želje i mišljenje. Ne rade to svi iz loših namera, niko osim nacista ne želi zlo Pauli, ali neretko ispadne da njene čudesne karakteristike stavljaju ispred nje same, ispred njenog integriteta.

Elsa je naposletku dala pristanak da joj se uzme krv i Lucia joj je izvadila krv, što više nije ni važno...Ali, mogli su recimo objasniti Pauli u skladu sa njenim uzrastom zašto joj uzimaju krv, da zna zbog čega je u centru pažnje, zašto se sve(t) vrti oko nje. Ja i kada sam bila mala, volela sam da mi se govori istina o stvarima koje se tiču lično mene i onoga što se meni dešava. A umela sam da prepoznam izvrtanje istine, izbegavanje istine, laži. Laughing  Svi mi, i odrasli i deca, se osećamo sigurnije kada imamo odgovore.

Plus, da je Paula znala da su joj izvadili krv da bi uz pomoć iste napravili lekove, imala bi super oružje protiv Evelyn i Javiera Holgada. lol!  Mogla bi da im natrlja na nos da njihovi životi zavise od nje i da im postavi ultimatum - budite fini prema meni i tretirajte me kao kraljicu ili ćete ostati bez lekova i umreti. lol!  Šalim se, znam da Paula nikad ne bi izgovorila ništa slično, ali mi je simpatična pomisao na to. Very Happy

_________________
El Internado - Page 11 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado - Page 11 Empty Re: El Internado

on Tue Jan 15, 2019 11:28 am
Maria i on su se venčali. Predivno venčanje pod odvratnim okolnostima.I love you  Maria je bila tako lepa.I love you  A prva bračna noć...Pa, Fermin mora da spašava svet.

Da, divno vjenčanje, i Maria je divno izgledala. Rijetko kad nije u uniformi, ali kada nije, baš zablista. I love you Kao po običaju, Rebeca ih je morala omesti, ali ne mogu da je krivim. Neutral


Kako je uspela da izbegne zarazu? Izuzetno jak imunitet ili faktor ludačke sreće ili oba?

Nije objašnjeno, vjerovatno oboje. Vidjećeš na kraju da je bilo jako važno za priču to što se nije zarazila.

ona je izašla iz Internata, napustila sve da bi bila sa svojim sinom i završila je mrtva i zakopana u onoj šumetini.

Ne mogu da je krivim ako je tako odlučila. Sad pitanje da li je stvarno odlučila da ih izda, ili se možda predomislila ili pokajala. Ili je odbila, vratila se u internat, i na tom putu je Garrido ubio.

Pitam se šta će sad biti sa malim Tomasom?

To niko nije ni pomenuo. Neutral

Carolinina smrt nije mala stvar, sem možda za Marcosa s obzirom na to da mu nije trebalo dugo da poleti fejkerki u naručje. Jel on retardiran ili šta? Voleo je Carol, prema Ameliji je takođe gajio neka osećanja, obe su ubijene u kratkom vremenskom razmaku, a on nađe svetu spasiteljku Amaiju da se vaćari s njom. Znači, fuj.

Ma da, ne znam što je bilo ljigavije, njegov razgovor sa Ivanom o Amaji, ljubakanje s njom u šumi, njeno mazanje njegove povrede nekom kremom... silent  Muka me da tražim onaj smajli što povraće. :smajli koji povraće:

Plus, da je Paula znala da su joj izvadili krv da bi uz pomoć iste napravili lekove, imala bi super oružje protiv Evelyn i Javiera Holgada.

Voljela bih vala da je  toj epizodi iskoristila bilo kakvo oružje protiv nje, samo da joj ne pozli od vježbi koje su tjerali da radi onako gladna. Neutral Neutral13. i 14.


Hahaha! Lucas je otkrio svoju mračnu tajnu, u stvari  je zaljubljen  u Paulu.  lol! To saznanje je Evelyn duboko pogodilo. lol! Opet je došla do izražaja razlika u njihovom karakteru. Paula bi radije da budu drugarice I love you , ali Evelyn je bitniji Lucas od prijateljstva s Paulom. Jadna Paula, toliko joj je bitno drugarstvo da je poslušala Evelyn da se najede bijelog luka ne bi li se Lucas "odljubio" od nje. Neutral Naravno, Lucas je to provalio, i zna da je Paula njegova sudbina, jer je to sanjao. Kako se samo Martin zabrinuo kad je shvatio da je Lucas sanjao još jedan san koji će se obistiniti. Vidjelo se tačno tokom serije da mu se u stvari Paula sviđa, kada je pisao onaj sastav, kada je rekao da mu i Paula nedostaje dok je bio u sali zaraženih, njegove reakcije na Evelynine ljubavne izlive... Laughing Paula, onako dobra, shvativiši da svima prijeti opasnost da umru za 24 sata, želi da Evelyn ostvari poslednju želju I love you ,a to je da poljubi Lucasa. Javier Holgado je umiješao svoje prste, te je poljubac dobio on.  Laughing Opasan frajer Javier Holgado. Ponovo me je Evelyn uspjela iznervirati. Paula njoj hoće da ostvari želju, a Evelyn ironiše "Ako si ljubomorna što nemaš kuću na moru, pozivam te".  Rolling Eyes

Vicky je još prema nekome neprijateljski raspoložena. Prema vojniku koji je upao u internat, a meni on djeluje kao preplašeno momče koje je greškom završilo u vojsci.  Laughing

Saznali smo Garridovu istinu. Izgubio je ženu i dijete u nekoj nesreći, kada mu je Karl prišao i ponudio mu novog sina, odnosno klona njegovog sina, ukoliko bude radio za njega. Naravno, Karl je već prepoznao u njemu karakter koji odgovara misiji Ottoxa, zato mu je i prišao. Naravno, Amelia je bila ta koja mu je trebala roditi to dijete,  s tim što Garrido nema pojma da neće dobiti dijete kad sve okonča. Naravno, pojavila se frau Roiber koja je Garridu objasnila sve o kloniranju. Izuzetna bakica.  flower Sa kakvim poštovanjem joj se Hugo obraćao. :smajli koji povraće:

Za momenat su posumnjali u Garrida, ali on se opet izvukao, ali bar Clari više ne vjeruju. I Clara je neslavno završila. Ubio je Hugo, i nju i njihovo nerođeno dijete koje je okarakterisao kao grešku. Monstrum. Evil or Very Mad  Evil or Very Mad

Amaia je strašno uvrijeđena što je Marcos na kraju ipak odlučio da ne može da bude s njom. Odvratni su mi bili kad su se cmakali, bolje reći kada je Amaia njega zaskočila.

Idiot od Rubena je digao paniku u školi, i napravio je plan da ode iz internata. Nažalost, priključili su mu se Ivan, Vicky i Julia. Postupili su nerazumno što su odlučili da odu s Rubenom. Njegov plan je bio da odvede Paulu i da s njom ucjeni vojnike da izađe iz škole. Kreten. Srećom, Camilo mu je osujetio plan. Camila je neki vojnik kasnije upucao, i umro je. Prije toga je uspio reći Marcosu gdje je Irene. Zahvaljujući Rubenu, Marcos je znao gdje je rupa u ogradi da bi otišao da nađe majku, ali vratio se kad je shvatio da je Ivanu pozlilo. Ivan naime nije uzeo poslednju dozu lijeka kao i ostali, jer ga je stavio Juliji u piće.  I love you  Crying or Very sad

Dok su tražili Rubena i Paulu, našli su Roquea kako visi s drveta. Naravno, svi su uzeli zdravo za gotovo da se objesio. Samo je Julia posumnjala kada je pronašla komadić njegovog džempera  na drugom mjestu u šumi. Ivan je bio jako, jako pogođen, iako je odglumio da ga nije briga. Tužan kraj njihovog prijateljstva. Izgubili su Roquea, Carolinu i Cayetana. Od njih petoro koji su se družili od malih nogu, i radovali se susretu na početku nove školske godine, troje su već mrtvi.  Crying or Very sad

Elsa je umrla herojski.   Crying or Very sad Koliko umrlih zbog 8 umobolnih ljudi koji su uspjeli pobjeći pravdi nakon II svjetskog rata.  Evil or Very Mad Njeno opraštanje od Marcosa, Paule i Samuela, potom od Jacinte, ne znam što mi je tužnije... Sad

Fermin i Rebeca su uspjeli izvući Maxa. Taj čovjek je nevjerovatan. Fermin i Rebeca upadaju, a njemu se ni jedna crta lica nije pomjerila. Laughing Odličan im je bio plan, Fermin dovede Maxa, a Rebeca uranijum koji je potreban da bi mašina radila. Međutim, Rebeca nije uspjela pobjeći, samo Fermin sa Maxom, tako da nemaju potreban uranijum  pale  Kasnije kada je Garrido htio da ubije Maxa, Max se nije okrenuo ka njemu, samo je mrtav 'ladan rekao da ako umre prije nego što dovrši mašinu...pa, loše će im se pisati, jer mašina napolju nije faunkcionalna. Garrido onda odustaje od ubijanja Maxa.  Laughing

Zahvaljujući Camilovom kopanju, Hector se uspio osloboditi, a kasnije i naći Irene. Konačno su se sreli poslije više od 30 godina. I Irene je konačno slobodna.  cheers  cheers  cheers

Rebecina poruka Martinu o kafi ( u kojoj je bio sakriven uranijum), napetost prilikom traženja uranijuma u kutijama s namirnicima, gašenje struje internatu, nalaženje svih mogućih kablova da bi doveli struju iz prolaza... odlične i napete scene. Na kraju je mašina proradila, Ivana već na samrti pokušavaju da izliječe, i konačno dobijamo objašnjenje čuvene svjetlosti... Prvi put u seriji da pojavljivanje svjetlosti nije pratilo još zločina. Bar ne bi trebalo više. sunny

Očekivano, Amaia je dio Ottoxa. Ona je unuka čuvene Theodore Rojber koja je došla u internat da bi kontrolisala ekipu i Marcosa. Došlo mi je da povratim kada joj baka rekla kako Laguna negra mjesto u kome žive njihove stare vrijednosti.  bounce Sada, u ovom svijetlu, krajnje je neuvjerljivo da se Amaia, koja je mrtva 'ladna mogla ubiti Maxa (na što je njena baka izuzetno ponosna), onoliko bojala Cura. Nije samo gluma u pitanju, jer se u scenama kada je bila nasamo jasno vidio strah. Neuvjerljivo da ga njena porodica nije ubila ili na neki način kaznila, znajući da su nacisti.  confused Ne vjerujem da je baka Theodora, pored Amaie, jedini član te porodice koje je naklonjen Hitleru.

_________________
El Internado - Page 11 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 11 Empty Re: El Internado

on Wed Jan 16, 2019 12:46 am
7x13, 7x14 i 7x15...

Wow, ovo je bio pravi rolerkoster, od početka prve do kraja sedme sezone i uživala sam u tome. Serija me je baš dotakla i uspela je da mi izazove širok dijapazon emocija. Već sam rekla da mi je zahvaljujući *onome* na sred grba Internata osećaj nelagodnosti i teskobe stalno prisutan prilikom gledanja serije i tako je ostalo do poslednjeg momenta koji je...bittersweet. Da, kraj "Internata" je bittersweet i uz priču ovog tipa, sa ovakvom tematikom i razvojem događaja, tipični happy end se ne bi dobro uklopio. Neizmerno mi je drago što su se potrudili da finale ne bude obojeno drastično drugačijim bojama od svega što mu je u punih sedam sezona prethodilo.

Nešto poput tornada. Tornado naiđe i ruši sve pred sobom, a zatim prođe i svi su srećni što je prošao, ali šteta koju je napravio ostaje kao dokaz da se desio i ne može se izbrisati. Tako i završetak ove serije jeste optimističan, jer su se preživeli napokon oslobodili tog zla, ali izgubljeni ili uništeni životi su ožiljci koji ostaju.

Kad sam već kod pojma zla, moram reći da mi je malo precenjeno insistiranje na tome da je zlo relativna kategorija, da ono što je zlo za mene ne znači da je zlo za sve, pa i najnoviji biser da zlo ne postoji i da je to ne-znam-ni-ja-kakva veštačka konstrukcija. E pa, ne slažem se. Jer, kako okarakterisati bića koja su npr. spremna da bez trunke griže savesti pobiju na stotine dece? Nema tu ničega relativnog, niti je podložno diskusiji. To je nedostatak elementarne ljudskosti i prezir prema životu. Sorry, ali definicija zla leži upravo tu negde i zbog toga je tokom istorije stradao beskonačan broj ljudi, čitave civilizacije su brisane sa lica zemlje, njihove kulture uništavane...Ako to nije zlo, onda ne znam šta jeste.

E sad, da li je sprovedena pravda nad preostalim nacističkim govedima? Od glavne Osmice, dvoje ih je preživelo (Karl F-nešto i babetina) i uhapšeni su za zločine protiv čovečnosti. Biće im suđeno i sigurno će biti osuđeni na...pa, na doživotnu robiju jer su ionako matori, neće dugo živeti. A da li je to pravda? Kao pravnik kažem da, to je pravda, sve u skladu sa zakonom. Ali kao čovek kažem da nema te kazne koja bi bila dovoljna za nekoga ko je operisan od humanosti.

Hugo, Karl F-nešto i babetina su planirali da repriziraju gasne komore iz konc logora i da ciklon-b gasom pobiju učenike i ostale stanovnike Internata, pošto od virusa neće umreti, izlečili su se uz pomoć mašine. Kakav komentar ostaviti? Šta reći na to? Dno dna. Bolest uma. Na svu sreću, pokojni Fermin im je osujetio planove. Ali, hajde da se vratimo malo unazad...

Infiltrirani Fermin i Rebeca su se upustili u rizičnu avanturu izbavljanja Maxa i pribavljanja neophodnog uranijuma. Njih dvoje su bili tandem iz snova na koga bi Saul sigurno bio ponosan.I love you  Fermin je izvukao Maxa i doveo ga u Internat, a Rebecu su uhvatili, ali je na kreativan način stavila do znanja Martinu i ostalima gde je uranijum i mic po mic, uz puno muke mašina je napravljena. Ivan ju je prvi isprobao i prvi je izlečen uz pomoć nje (ako izuzmemo Hectora).

Dok je bio u mašini, Ivan je imao upečatljiv san ili viziju ili halucinaciju. Julia mu nije dozvoljavala da ode u smrt, a Roque ga je zvao da pođe s njim, napominjući mu da je i on nekoga ubio i da treba za to da odgovara. Mislim da se radi o Ivanovoj podsvesnoj spoznaji da Roque nije imao izbora i da ništa nije uradio iz loše namere, nego zato što je morao, zato što je bio sateran u ćošak i mislim da mu je Ivan oprostio. Neutral

Posle Ivana, i ostali zaraženi su izlečeni. Nažalost, tvorac mašine je pre svega toga ubijen. Ubila ga je fejkerka Amaia, koja je zapravo unuka famozne Theodore. Da li sam iznenađena? Onako, i ne mnogo. Mada, osetila sam olakšanje kada se otkrilo fejkerkino poreklo, jer to znači da mogu slobodno da je hejtujem do mile volje i sa pokrićem. Ne moram da se izvinjavam za hejt, niti da se pitam zašto se dotična ponaša ovako ili onako. Postalo mi je sve jasno i samo sam čekala da joj *neko* dođe glave, što se i desilo.

A taj *neko* jeee...Vicky. cheers  Kontam da je Vicky bila životna želja da zvekne fejkerku lopatom u glavu. lol!  No, Amaia nije uginula od udarca lopatom. Ubilo ju je ono čime je pretila da usmrti Paulu - injekcija koju ju držala u ruci. Njeno oružje se okrenulo protiv nje, na čemu doduše moramo da se zahvalimo Vicky. I tako nam ode naša puta acoplada. Laughing

krajnje je neuvjerljivo da se Amaia, koja je mrtva 'ladna mogla ubiti Maxa (na što je njena baka izuzetno ponosna), onoliko bojala Cura.

I nije toliko neuverljivo. Curo je već pokušao da je siluje, u Internatu ju je spopadao na svakom koraku...Ne čudi me što ga se plašila. Ni savršene nacističke unuke nisu imune na strah od silovatelja. A Maxa, koji je bio znatno oslabljenog zdravlja i gotovo bez snage, je ubila sa leđa injekcijom.

Neuvjerljivo da ga njena porodica nije ubila ili na neki način kaznila, znajući da su nacisti.

A ovo mi je totalno neuverljivo. Iznenađuje me što babetina nije preduzela neke mere protiv Cura.

Inače, mislila sam da mi je želudac spreman na pojavljivanje famozne Theodore, ali sam se prevarila. Retko odvratna babetina, odvratnija je i od Joaquina i od Camila. One oči, onaj glas, a tek retorika...Da nisam ateista, prekrstila bih se.

Sa kakvim poštovanjem joj se Hugo obraćao.

Jao da, dupla gadost. silent  Pitam se da li su Hugovi roditelji ponosni na sebe što su sinove prepustili poremećenom nacisti da ih odgaja i vaspitava. Pretpostavljam da je san svakog roditelja da mu dete izraste u nekoga ko će se klanjati nacističkoj gamadi.

Anyway, Hugova smrt mi se svidela. Istina, nije posebno originalna. Kao i Camilo, Hugo nije shvatao da je preterivanje sa solarijumom nezdravo za kožu. Laughing  Međutim, svidelo mi se. Hugo je bio pripadnik Ottoxa koji je pokazao najmanje čovečnosti od svih. Hladnokrvno je ubijao, bez milosti i izuzetaka, nije mu predstavljalo problem da eliminiše i sopstvenu krv (svog brata i svoje nerođeno dete)...nije imao ni granica, ni ljudskih slabosti.

Metaforički gledano, on se kao personifikacija onog najgoreg pretvorio u prah i pepeo, zajedno sa ozloglašenim Internatom u okviru kojeg su se odvijale sve te nečovečne aktivnosti. Internat je nestao i Hugo, kao najpoganija strana istog. Njegova smrt je bila divna, jedan od lepših velikih događaja u seriji. flower  Ali, Elsina i Ferminova smrt su...Priznajem da sam plakala kada su Elsa i Fermin umirali. Crying or Very sad

Queen Elsa I love you Pretužno mi je njeno opraštanje od Marcosa, Paule, malog Samuela i Jacinte, a kada je rekla Jacinti da želi da bude sahranjena pored svog brata...raspala sam se, pa sam nastavila da se raspadam kada je uletela ona bela sova u sobu (Gnomova reinkarnacija). Crying or Very sad  Crying or Very sad  Crying or Very sad  Ne znam da li me je više ubila u pojam Elsina smrt ili njen osećaj usamljenosti dok je bila živa. Falila joj je i trebala joj je ljubav i to ne samo ljubav muškarca, već generalno ljubav, podrška i razumevanje bliskih ljudi kojima je stalo do nje. I možda bi sve to stekla, da je prokleti virus nije ukrao. No

Fermin je mrtav...šok. Shocked  Verovala sam da nema šanse da umre posle svega što je uspeo da preživi i da će on & Maria biti srećni daleko od Internata...A onda shvatim da je njegova misija bila borba protiv nacista, da je to bio njegov smisao i da njegov lik definiše upravo činjenica da je doslovno dao život za opšte dobro. Posvetio se tome, poput svog oca i Saula i samo ga je smrt mogla zaustaviti. Rasplakalo me je ono kad se Juliji pojavljuje njegov duh i govori joj da je vredelo. Crying or Very sad  Fermin je istinski heroj, a istinski heroji nikad ne prežive. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Garido je ubio Fermina (treće uspešno ubistvo, neka uđe u zapisnik) i Alicia ga je uhapsila, jer su otkrili sve što treba da znaju u vezi njega, uključujući i to da je ubio Luciju i Roquea. Roque se ipak iskupio svojim prijateljima, snimak Garida koji zakopava Luciju im je bukvalno sačuvao glave. Da nisu provalili da Garido igra za naciste, sve bi ih pokosio ciklon-b gas.

A što se tiče Garidovih motiva za priključivanje Ottoxu...Pa, ne mogu da gajim simpatije prema čoveku koji je u zamenu za kloniranje svog umrlog deteta bio u stanju da ubija tuđu decu. Razumem zaslepljenost bolom i patnjom, ali ovo što je Garido radio je više posledica njegove nemoralnosti (što su Ottoxovci odmah primetili i zato ga regrutovali), nego tuge za umrlim detetom.

Caracarton nije samo izgubio onu polovinu poena koju je dobio od mene, već je otišao u minus. Paula kao talac kako bi pobegao iz Internata? Koji maloumnik, a Ivan i svi ostali koji su mu verovali su takođe maloumnici. Rolling Eyes  Al', stvorio se spasilac Camilo i oslobodio Paulu iz Caracartonovih kandži.

Imam problem sa Camilovom pričom. Bilo mi je drago što je preživeo solarijum, jer je krenuo u osvetu protiv Noireta i ostatka ekipe, ali kasnije mi je njegov lik izgubio smisao i nije mi jasno šta su mu značili ovi poslednji postupci. Marcosu je rekao da mu je žao, pre nego što je izdahnuo. Žao mu je za šta tačno? Na šta se to "žao mi je" odnosi? Na sva sra.nja koja je napravio kao nacista? Jel to dođe poput nekog uvrnutog pokajanja? Suspect

Dalje, raduje me što su se brat i sestra Espi susreli. I dirljiv mi je susret Irene, njene dece i Hectora I love you  Ali iskreno, Hectorov povratak me nije toliko oduševio. Nekako kao da Hector više ne pripada Internatu. Mislili smo da je mrtav, ispostavilo se da je živ i očekivala sam da će mu dati neku priču u sedmoj sezoni, ali ništa od toga. Jedino je poslužio da upotpuni susret Irene sa svojom decom.

I još jedna zamerka - Irene. Žena je čitavu seriju provela iskačući iz zatočeništva u zatočeništvo, nikakav razvoj lika nije dobila, bila je poput ukrasa koji se pojavi s vremena na vreme, čisto da nas podseti da postoji. Čak je i Andres imao bolji storilajn od nje. Žao mi je što nisu kreativnije upotrebili njen lik, ako je već morala da preživi do kraja.

U poslednjoj sceni, preživeli odlaze, napuštaju to mesto koje im nije donelo ništa dobro...osim ljubavi ili prijateljstva ili porodice ili možda samospoznaje. Dobili su mnogo, postali su bogatiji u pojedinim aspektima, ali su platili visoku cenu oličenu u teroru vaskrsnule ideologije. Ipak, pobedili su. Oni su opstali, Internat sa svojom svastikom u grbu nije. A bela sova ih je ispratila. I love you  I love you  I love you

P.S. Zar Marcos nije upucan u ruku? Zašto se sve vreme ponaša kao da nije? Suspect

_________________
El Internado - Page 11 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado - Page 11 Empty Re: El Internado

on Wed Jan 16, 2019 10:37 am
Uzgred rečeno, pitam se kako je moguće da svastiku unutar grba ama baš niko tokom svih tih godina nije detektovao? Ili jeste, ali su takvi završili tragično (poput one učenice zbog čije je smrti Alicia došla u Internat ili poput profesora Alfonsa i mnogih drugih pre i posle njih).

Vjerovatno su oni koji su to primjetili i nešto istraživali o tome, mrtvi. Jasno mi je da neko može cijelog života u nešto da gleda, a da to istinski ne primjeti, jer mu taj detalj nije bitan. Ali, da baš niko ne primjeti za 10 godina postojanja internata... confused Možda je bilo onih koji jesu, a ćutali su, nisu se usuđivali reći...

15. epizoda

Okončah još jednom Internat, i još uvijek mi nije dosadio. I love you

Da, kraj "Internata" je bittersweet i uz priču ovog tipa, sa ovakvom tematikom i razvojem događaja, tipični happy end se ne bi dobro uklopio. Neizmerno mi je drago što su se potrudili da finale ne bude obojeno drastično drugačijim bojama od svega što mu je u punih sedam sezona prethodilo.

Kraj jeste sretan, u smislu da je Ottox uništen, i da nisu istjerali svoje. Ali (ovo ali je baš veliko), po mom mišljenju, je kraj, ne neki način, daleko od sretnog. Neutral Koliko umrlih samo tokom cijele serije, koliko tragičnih života... Cayetano, Carol, Roque, Amelia, Fernando, Lucia, Pedro, Elsa, Fermin... Crying or Very sad  Ostalima koju su preživjeli će trebati jedan dug oporavak od svega što su prošli. Sačuvali su život, a dobili su i potom izgubili mnogo toga. Druga stvar, liječenje radijacijom teško da neće ostaviti poslijedice na zdravlje svih njih, pogotovo djece. Čisto sumnjam da je bezopasno, da nije mač sa dvije oštrice.

Ali kao čovek kažem da nema te kazne koja bi bila dovoljna za nekoga ko je operisan od humanosti.

Niko od njih nije kažnjen adekvatno, jer ne postoji adekvatna kazna. Možda donekle jeste Camilo.

Marcosu je rekao da mu je žao, pre nego što je izdahnuo. Žao mu je za šta tačno? Na šta se to "žao mi je" odnosi? Na sva sra.nja koja je napravio kao nacista? Jel to dođe poput nekog uvrnutog pokajanja?

To je pokajanje zbog poslijedica koje je osjetio na svojoj koži. Završio je bez krova nad glavom, unakažen, odbačen, sam i sa puno vremena za razmišljanje. Nije pokajanje zbog zla koje je nanio, nego zbog toga što je to što je radio imalo poslijedice za njega samog. Pomaganje Hectoru je vjerovatno bio način osvete. Znao je gdje su Hectora držali, i našao ga je. Kontam da su se morali vidjeti i da mu je morao reći gdje da traži Irene. Jer, kako bi je Hector drugačije našao...

E, da, bilo mi je drago što je Hector odmah pitao za Elsu čim se sreo sa ostalima...  Sad  I love you


A što se tiče Garidovih motiva za priključivanje Ottoxu...Pa, ne mogu da gajim simpatije prema čoveku koji je u zamenu za kloniranje svog umrlog deteta bio u stanju da ubija tuđu decu. Razumem zaslepljenost bolom i patnjom, ali ovo što je Garido radio je više posledica njegove nemoralnosti (što su Ottoxovci odmah primetili i zato ga regrutovali), nego tuge za umrlim detetom.

Da, to sam i rekla. Za njega nema opravdanja, niko normalan ne bi uradio tako nešto, čak ni u bolu. Njemu su to ponudili, jer su već znali da je beskrupolozan.

I još jedna zamerka - Irene. Žena je čitavu seriju provela iskačući iz zatočeništva u zatočeništvo, nikakav razvoj lika nije dobila, bila je poput ukrasa koji se pojavi s vremena na vreme, čisto da nas podseti da postoji. Čak je i Andres imao bolji storilajn od nje. Žao mi je što nisu kreativnije upotrebili njen lik, ako je već morala da preživi do kraja.

Vjerovatno zbog toga da bi se srela sa djecom u zadnjoj sceni. Da je bila slobodna vjerovatno bi ih morali ranije spojiti.

Inače, mislila sam da mi je želudac spreman na pojavljivanje famozne Theodore, ali sam se prevarila. Retko odvratna babetina, odvratnija je i od Joaquina i od Camila. One oči, onaj glas, a tek retorika...Da nisam ateista, prekrstila bih se.

Dobro je pa se nije puno pojavljivala. Što se tiče prekrštavanja... Možda ti to neće ništa značiti, jer si ateista, ali možda ti i bude zanimljivo čisto informativno. Osjenjivanje krsta nije postojalo u izvornom hrišćanstvu, kada je tek nastalo, niti igdje u Svetom Pismu piše da to treba da se radi. Taj običaj je vjerovatno "stigao" u hrišćanstvo kada  i svi ostali, u četvrtom vijeku, kada je Rimsko carstvo dalo slobodu hrišćanima, ali... Osnovno hrišćanstvo su izopačili, i pomiješali ga sa paganskim, rimskim običajima... Paganskim običajima su samo dali hrišćanski naziv. Naravno, od tada do danas su postojali i postoje i oni hrišćani koje se drže izvorne, čiste i jednostavne hrišćanske vjere, koja ne traži farbanje jaja i kićenje jelke, nego čistotu života... Vraćanje izvornom hrišćanstvu je u stvari bio razlog Reformacije u 16. vijeku i nastanka protestantizma.


Dok je bio u mašini, Ivan je imao upečatljiv san ili viziju ili halucinaciju. Julia mu nije dozvoljavala da ode u smrt, a Roque ga je zvao da pođe s njim, napominjući mu da je i on nekoga ubio i da treba za to da odgovara. Mislim da se radi o Ivanovoj podsvesnoj spoznaji da Roque nije imao izbora i da ništa nije uradio iz loše namere, nego zato što je morao, zato što je bio sateran u ćošak i mislim da mu je Ivan oprostio

Dopao mi se taj Ivanov san u kome se suočava sa Roqueom. Vjerovatno je shvatio da je Roque bio satjeran u ćošak, a i da ga je često tretirao kao outsidera, i moguće da mu je oprostio, pogotovo zbog ovoga

Roque se ipak iskupio svojim prijateljima, snimak Garida koji zakopava Luciju im je bukvalno sačuvao glave. Da nisu provalili da Garido igra za naciste, sve bi ih pokosio ciklon-b gas.

Izludjelo me je što su do samog kraja vjerovali Garridu. Julia je odradila svoj dio tako što je poslušala svoj osjećaj i prelistala Roqueov telefon. Ono što me je još više izludjelo što su glave face znale ko je Garrido i što su pustili Fermina samog s njim. Svi su bili u fazonu, ma Fermin je to, preživjeće... Rolling Eyes Ipak, Fermin je potrošio svoje živote... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad  Čak i tada kada je vjerovatno bio svjestan da mu se bliži kraj, nije gubio svoj duh... "U Acapulcu su, ili u Cancunu, uvijek pomiješam... Idući put kad budeš prenosio infomacije šefu, provjeri da te nisu provalili" Kad sam god gledala, psihički sam se morala pripremiti za tu scenu... Nešto najtužnije iz serija, čini mi se. Toliko je tužan njegov rastanak sa Marijom da nema dovoljno riječi za to.


Rasplakalo me je ono kad se Juliji pojavljuje njegov duh i govori joj da je vredelo.   Fermin je istinski heroj, a istinski heroji nikad ne prežive.

I mene taj dio uvijek  rasplače. Od cijele te priče s duhovima ovaj momenat je poseban i najdriljiviji. Fermin i Michael Scofield su mi omiljeni muški likovi ikada, niko ih ne može maknuti sa trona. Fermin je čovjek koji nije bez mane, kao većina heroja, imao je on svoje greške iz prošlosti, ali je osoba kojoj je dobro osoba koje voli, i opšte dobro, bitnije od vlastitog. Način na koji on voli... To svaka žena može poželjeti. I love you

Julia i Ivan imaju sretan kraj ( ona je u jednom momentu mislila da je Ivan duh Laughing ), Rebaca i Martin takođe, Marcos je sam, što je i zaslužio. On se ne može pohvaliti postojanošću svojih osjećanja. Kako je Carol falila u zadnjoj epizodi. Drago mi je što su je pomenuli.  I love you
Evelyn i Javier Holgado takođe imaju sretan kraj. Ana, ništa ne kažeš? Je li ti žao što ti se nije ostvarila želja za parovima? Laughing Meni nije. Lucas i Paula su mi baš jedno za drugo, oboje su dobrice. Evelyn i Javier su oboje opasni, vjerujem da će imati odnos kao Julia i Ivan.
Drago mi je što je Vicky pronašla ljubav. Početak njene priče sa onim vojnikom je simpatičan. I love you
Ostavili su otvoren kraj za Hectora i Mariju, bar daju to naslutiti... Bilo mi je žao Jacinte. Iako je Internat bio to što jeste, ona je tu provela dobar dio svog života, i potpuno mi je jasno što joj nije bilo svejedno dok je gledala kako ga guta plamen.

Ivan, Marcos, Vicky i Julia su se, naprotiv, time oduševili. "Kad sam bio mali Jacinta me je kasnila što sam palio zavjese, a sada sam dobio benzin" Laughing  Na kraju je bilo dobro što je bilo toliko izlaza iz hodnika, uključujući i zazidani bunar. Kroz bunar su izašli, Fermin i Garrido su trebali "uvjeriti" vojsku da će izaći kroz otvor iz šume, a u stvari je Garrido javio vojsci da će izaći kroz otvor kroz koji je Fermin jednom propao. Tačno im je i trebalo tri izlaza, samo ne znam kako su uspjeli otvoriti bunar.  Very Happy Dobra stvar je takođe što se Rebeca nije zarazila, jer je ostala  u vojnom kampu, a mašinu su zajedno sa virusom su spalili.  Da se Rebeca zarazila...pa ne bi bilo dobro. Junak od Huga je prebio da bi izvukao od nje gdje je virus, jer do samog kraja nisu odustajali od ideje da ga prodaju.

Dopao mi se Hugov kraj, i njegova tuča  s Ivanom. S druge strane,  ja bih ga više voljela vidjeti u zatvoru. Mlad je, i dobar niz godina bi bio iza rešetki.

Paula i njeno bježanje... Koji je ovo put da bježi i da upadne u opasnost! pale  pale Marcos je opet do samog kraja vjerovao Amaji, dokle god nije otvoreno pokazala ko je.


bila ga je fejkerka Amaia, koja je zapravo unuka famozne Theodore. Da li sam iznenađena? Onako, i ne mnogo. Mada, osetila sam olakšanje kada se otkrilo fejkerkino poreklo, jer to znači da mogu slobodno da je hejtujem do mile volje i sa pokrićem. Ne moram da se izvinjavam za hejt,

Upravo tako. Da Amaia nije ispala to što jeste, ne bismo bile u pravu. Sve za što bi je mogle optužiti je navalentnost, što je česta ženska osobina. Vicky je, kao što sam rekla, bila vođenja osjećajem, a ne razumom.  Da je bila vođena razumom, išla bi za tim da je Amaia samo jedna djevojka koja hoće da se uklopi i da bude prihvaćena. Zaljubiti se u Marcosa nije grijeh. Na kraju krajeva, i Vicky je bila zaljubljena u Carolininog dečka.

Kontam da je Vicky bila životna želja da zvekne fejkerku lopatom u glavu.

Sa kakvim zadovoljstvom je tek rekla "puta acoplada". Laughing


Ni savršene nacističke unuke nisu imune na strah od silovatelja.

Ma mislila sam više na to što ima porodicu iza sebe, koja nije bezazlena. Mada kontam da Cura nije mogla tako prikriveno da se riješi kao što je Maxa. Ispalo je da je Max umro od infarkta, sa Curom ne bi to moglo da ispadne, a još bi otkrila svoje pravo lice. Zamalo ga je bila pokazala Vicky kad joj je rekla da se ne igra s njom, jer je ne poznaje.


Iznenađuje me što babetina nije preduzela neke mere protiv Cura.

Možda je to planirala da uradi nakon što izađe iz zatvora, al on je brže bolje pošao u internat. Ne znam... A, možda je htjela da se Amaia s tim nosi sama, i da to riješi sama, ne bi li ojačala... Ne bi me ni to čudilo...


P.S. Zar Marcos nije upucan u ruku? Zašto se sve vreme ponaša kao da nije? Suspect

Haha. Nisi još uvijek navikla na to. Laughing  Možda ga je metak samo okrznuo kao Rebecu. Very Happy

Falila joj je i trebala joj je ljubav i to ne samo ljubav muškarca, već generalno ljubav, podrška i razumevanje bliskih ljudi kojima je stalo do nje. I možda bi sve to stekla, da je prokleti virus nije ukrao.

Samo što je dobar dio života tu ljubav tražila/ispoljavala na pogrešan način, sve do dolaska malog Samuela. Sad Da je Garrido pozitivac, dopali bi mi se kao par. Poput Marcosa, Elsa se dva puta zagrijala za nekog iz Ottoxa... Momenat sa sovom jeste dirljiv mada reinkarnacija ne postoji.

Hugo, Karl F-nešto i babetina su planirali da repriziraju gasne komore iz konc logora i da ciklon-b gasom pobiju učenike i ostale stanovnike Internata, pošto od virusa neće umreti, izlečili su se uz pomoć mašine.

Ne znam zašto su to htjeli osim što su bolesni nacisti. Da se istina  o internatu i Ottoxu nikad ne sazna? Kao da ne bi bila čudna smrt 400 ljudi u Internatu kojeg je čuvala vojska. Čak je i Karl bio zgrožen idejom da ubije gasom 400 djece, ali Theodora i Hugo se ni na jedan trenutak nisu premišljali. Oni su izgubili svaki djelić ljudskosti, oni nisu više ljudi, nego doslovno zvijeri, ma ne zvijeri, nego i gore od toga... Ni zvjer ne ubija iz zadovoljstva.

Pitam se da li su Hugovi roditelji ponosni na sebe što su sinove prepustili poremećenom nacisti da ih odgaja i vaspitava.

Samo ću reći da očigledno Hugo i Daniel nisu naslijedili visok IQ od roditelja.

Sve zaboravljam da prokomentarišem napuštanje Ottoxa od strane Amelijinog oca. Bar je tako rekla, želio je da napusti taj projekat, a za kaznu su zarazili Fernanda. Hajde da pretpostavim da je njen otac dobio nalet ljudskosti i da nije htio da se pod stare dane bavi zavjerama. Dobio je djecu (takođe pod stare dane , morao je imati bar 55 godina tada)  i nije više htio da se bavi starim životom. Ono što  je čudno je što su se simptomi bolesti kod Fernanda pojavili mnogo kasnije. Jer, Amelijin otac je ubijen 80ih godina.  Znači, Fernando je tada već morao biti zaražen, jer zašto bi  se Ottoxovci svetili Krausu i zarazili mu dijete nakon što je umro.  Očigledno virus 80ih godina jo uvijek nije bio dovoljno razvijen te je inkubacija mogla trajati godinama, kao u Hectorom slučaju. Kada su ga usavršili u 21. vijeku, tada su ga i plasirali.

Rebecino oslobođenje, hapšenje Theodore i Fleišera, susret s Martinom... Divno. I love you cheers  Zaista je imala sreće što je ni Hugo ni virus nisu ubili.

A, susret Paule sa Irene... Kako ne zaplakati. Sad  Čak su se i vojnici slomili na taj prizor. Irene, Samuel, Marcos, Paula  i mali Samuel... Ne zna se ko je koga prije htio izgrliti... flower I love you I love you  Naravno, bez Evelyn to nije moglo proći. Konačno je imala čast da upozna Paulinu mamu koje je bila te mrtva, te na pustom ostrvu, te sa čudovištem... Very HappyU poslednjoj sceni, preživeli odlaze, napuštaju to mesto koje im nije donelo ništa dobro...osim ljubavi ili prijateljstva ili porodice ili možda samospoznaje. Dobili su mnogo, postali su bogatiji u pojedinim aspektima, ali su platili visoku cenu oličenu u teroru vaskrsnule ideologije. Ipak, pobedili su. Oni su opstali, Internat sa svojom svastikom u grbu nije. A bela sova ih je ispratila.

Definitivno jedan od najupečatljivijih krajeva serije. Ako i ne i najupečatljiviji. I tužan i sretan. Crying or Very sad Drago mi je što sve završava sa Paulinim govorom i sjajnim instrumentalom. I love you

"Kada bi završio sa pričanjem neke priče, Hector bi uvijek govorio da moj život može da bude   priča ljepša od ostalih. Samo treba biti hrabar, vjerovati u magiju, i biti siguran da će kraj biti sretan." Sad

_________________
El Internado - Page 11 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 11 Empty Re: El Internado

on Wed Jan 16, 2019 11:01 pm
Možda je bilo onih koji jesu, a ćutali su, nisu se usuđivali reći...

Sigurno jeste. Evo, ja nemam pojma šta je najbolje i najpametnije uraditi u takvim slučajevima. Zapaziš nazi simbol tamo gde mu nipošto mesto nije, gde nema logike da bude (kao npr. u grbu jedne obrazovne ustanove) i šta dalje? Meni bi bilo teško da ignorišem i zaboravim šta sam videla, nekako bi me grizla savest da samo iskuliram to. confused

A opet, odakle krenuti i kome se obratiti? Policiji? Nevladinim organizacijama? Nečemu trećem? Kako biti siguran da taj simbol nije prećutno odobren od strane određenih institucija? Zaebana je to dilema. Neutral

u smislu da je Ottox uništen, i da nisu istjerali svoje.

A šta se desilo sa Noiretovim tastom? Suspect  Jel on mrtav ili živ? Gde je? I on je bio faca u Ottoxu i uveo je Noireta u biznis.

Druga stvar, liječenje radijacijom teško da neće ostaviti poslijedice na zdravlje svih njih, pogotovo djece.

Skroz sam ovo izgubila iz vida. Tačno, eto ga još jedan više bitter nego sweet momenat.

Ana, ništa ne kažeš? Je li ti žao što ti se nije ostvarila želja za parovima?

Šta hoćeš da kažem? Naravno da mi je žao i nisam srećna  Suspect  Drago mi je da ti jesi Evil or Very Mad  Laughing Da, Paula & Lucas su slični, a Evelyn & Javier su slični...U tome je i problem, nema balansa, nije uspostavljena ravnoteža Laughing

Paula + Lucas = previše mirno; Paula + Javier = balans
Evelyn + Javier = previše divlje; Evelyn + Lucas = balans

Pauli bi Javier probudio onu divlju stranu (koju svaka od nas poseduje lol!), a ona bi smirila njegove prenaglašene, mangupske strasti  Laughing

Lucas bi Evelyninu kučkastost održavao na normali, a ona bi njemu aktivirala testosterone  Laughing

Svo četvoro bi bili na dobitku I love you A ovako...Paula će ostati totalna dobrica, Lucas totalno fino momče (ne "fin" kao Joaquin, da se razumemo lol!), Javier totalni razbojnik, a Evelyn totalna kučka  Neutral

Da se Rebeca zarazila...pa ne bi bilo dobro.

E sad mi pade nešto tragikomično na pamet. Zamisli da se serija završila tako što je Rebeci krenula krv iz nosa  lol! Ono, puno dirljivih trenutaka i susreta, olakšanje što se sve završilo, što su konačno slobodni...I najednom, Rebeci krene krv iz nosa. I ostane otvoren kraj - da li je virus uzrok krvarenja ili ne  Laughing Crnjak  lol!  lol!

Samo što je dobar dio života tu ljubav tražila/ispoljavala na pogrešan način

Zato što ju je Fini čovek odgajao u tom duhu, da su emocije znak slabosti i da treba da se fokusira na ostvarivanje ambicija i postizanje uspeha. Elsa je bila u konfliktu sama sa sobom. Ona je emotivna žena po prirodi, ali je odgajana da to ne bude. U njoj su se vodile borbe između onoga što zaista jeste i onoga što se očekivalo od nje da bude, što je prihvatila kao fasadu za koju su svi mislili da je njeno pravo lice.

Da se istina  o internatu i Ottoxu nikad ne sazna?

Pa da. Planirali su da smrt dece i ljudi u Internatu predstave kao smrt uzrokovanu virusom. Rolling Eyes

_________________
El Internado - Page 11 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado - Page 11 Empty Re: El Internado

on Thu Jan 17, 2019 9:19 am
A opet, odakle krenuti i kome se obratiti? Policiji? Nevladinim organizacijama? Nečemu trećem? Kako biti siguran da taj simbol nije prećutno odobren od strane određenih institucija?

Nikako. Osoba koja bi to prijavila bi možda bila izvrgnuta ruglu, a život bi joj gotovo sigurno bio ugrožen.


A šta se desilo sa Noiretovim tastom? Suspect  Jel on mrtav ili živ? Gde je? I on je bio faca u Ottoxu i uveo je Noireta u biznis.

S obzirom da se ni jednom nije pojavio u sadašnjoj radnji, nego samo u prošlosti, najvjerovatnije je umro prije nego što je radnja počela. Bio je živ kad je izgubio ćerku,  možda je bio bolestan, pa ga je to još i dotuklo. Za ćerku je bio izuzetno osjetljiv, vidi se po činjenici da joj je sakrio da je njena beba umrla, da ne bi patila.

Mene više buni nepojavljivanje advokata Maria. Mislim da se zadnji put pojavio na navodnoj sahrani Sandre i Andresa. Što li je s njim bilo? Ako nije ubijen, u što sumnjam, onda je ili nastavio da se neometano bavi advokatskom praksom ili će možda nakon uništenja Ottoxa iskrsnuti dokazi protiv njega pa će biti osuđen.
Jer, mora da je bilo još članova Ottoxa, nisu svi živjeli u internatu. Sigurno se sprovela istraga, ispitivanja preživjelih itd.itd. Prosto je moralo biti još hapšenja.

Svo četvoro bi bili na dobitku I love you A ovako...Paula će ostati totalna dobrica, Lucas totalno fino momče (ne "fin" kao Joaquin, da se razumemo lol!), Javier totalni razbojnik, a Evelyn totalna kučka

Ja nemam ništa protiv toga da idu sličan+slična. Laughing Bojim se da se ni Paula ni Lucas ne bi mogli izboriti sa Javierom i Evelyn. Paula i Lucas će biti ok, a Javier i Evelyn će se pobiti, to je sigurno. Laughing  Njih zamišljam da u budućnosti funkcionišu kao Ivan  i Julia.

Zamisli da se serija završila tako što je Rebeci krenula krv iz nosa

Bilo bi originalno, ali ne bi mi se svidjelo. Proširila bi se pandemija, lijekova nema, ni sposobnih da ih prave. Da ne pominjem  konačni lijek koji je jedino Max mogao napraviti.  Znači da se Rebeca zarazila značilo bi da će cijeli svijet umrijeti sem Paule. Laughing Laughing


Kakav ti je konačan utisak? Very Happy Toliko sam trubila o Internatu pa ne znam da li ljudi očekuju nešto više od onoga što serija nudi. Embarassed Laughing Ja, osim par propusta i uvođenja Cura, ne nalazim zamjerke i ne vjerujem da će mi je bilo koja serija maknuti s trona. king flower

_________________
El Internado - Page 11 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 11 Empty Re: El Internado

on Fri Jan 18, 2019 12:19 am
Sigurno se sprovela istraga, ispitivanja preživjelih itd.itd. Prosto je moralo biti još hapšenja.

Da, a kontam da je među prvima koji su uhapšeni bio onaj policajac Jimeno, koga je Alicia od ranije držala na oku. Advokat Mario teško da će se izvući, i njega su sigurno još ranije zapazili. Riba smrdi od glave, a glavu čine F-nešto i babetina i njih su uhapsili, što je najvažnije. Ostali će neminovno pasti.

Ja nemam ništa protiv toga da idu sličan+slična.

Ovako teoretski, nemam ni ja ništa protiv. Ali ja da sam u vezi sa nekim ko mi hrani proklete impulse umesto da mi ih suzbija, ne bi se dobro završilo lol!

Znači da se Rebeca zarazila značilo bi da će cijeli svijet umrijeti sem Paule.

Zar to ne bi bilo veličanstveno?  Laughing Ionako su svi uznemiravali Paulu, koristili je, vucarali je k'o krpu...Red je da se odmori od svih njih  lol!

Kakav ti je konačan utisak?

Vidi, seriju sam krenula da gledam bez ikakvih predubeđenja, konkretnih očekivanja i standarda koje mora ispuniti da bi mi se svidela. Dakle, krenula sam sa gledanjem "na slepo" i pustila sam da mi epizode, takve kakve jesu, formiraju utisak i mišljenje, a ne neke moje ideje o tome kakva serija treba biti. Tako da sam jednostavno gledala, uživala svim čulima, mozgala i teoretisala o misterijama i nisam ništa forsirala. Rezultat je takav da je priča uspela da dopre do mene, ne samo umno, već i emocionalno i kada mi se to desi sa nekom serijom/filmom/knjigom, onda znam da to što sam odgledala/pročitala nije samo još jedna stvar u nizu.

Kad mi se slegnu utisci od prvog gledanja, sigurno ću je reprizirati, jer je ušla u najuži krug meni omiljenih serija  I love you GoT je kralj koji sedi na tronu naravno ( Laughing ), a Internat mu dođe kao jedan od njegovih najbližih savetnika...komparacije radi  I love you

Što se tiče likova, zaista ima mnogo, mnogo kvalitetnih, ljudskih ličnosti, a izdvojila bih Elsu, Roquea i Noireta kao najobojenije i najslojevitije likove sa upečatljivim ličnim storilajnom.

_________________
El Internado - Page 11 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado - Page 11 Empty Re: El Internado

on Mon Jan 21, 2019 9:51 am
Dakle, krenula sam sa gledanjem "na slepo" i pustila sam da mi epizode, takve kakve jesu, formiraju utisak i mišljenje, a ne neke moje ideje o tome kakva serija treba biti.

Dobro, ali nemoj mi sada reći da nisi imala baš nimalo povjerenja u moj ukus. Evil or Very Mad lol!

Kad mi se slegnu utisci od prvog gledanja, sigurno ću je reprizirati, jer je ušla u najuži krug meni omiljenih serija

Drago mi je. Very Happy

Što se tiče likova, zaista ima mnogo, mnogo kvalitetnih, ljudskih ličnosti, a izdvojila bih Elsu, Roquea i Noireta kao najobojenije i najslojevitije likove sa upečatljivim ličnim storilajnom.

Dobro kažeš, svo troje su kompleksni likovi. Meni je definitivno Fermin omiljeni lik, mada tu ih mogu još nabrojati, Hector, Fernando... Od ženskih likova Paula,  Jacinta, Vicky i Carol.
Amelia mi je najdublji lik. Osoba nacističkog porijekla koja se na to sigurno ne ponosi. Nije pristalica takve ideologije, ali... prošlost roditelja vrlo često utiče na budućnost dijece te se Amelia našla na nišanu bolesnika koji misle da su bogovi. Izbor koji je Amelia morala da napravi je možda jedan od najtežih u serijama. Njena priča je jedna od onih gdje se čovjek duboko zapita što bi uradio da je na njenom mjestu.

PS Zaboravila sam dodati da koliko god mi je Rebeca išla na živce otkrila sam zajedničku crtu s njom. Very Happy Ne volim i ne pijem kafu na sveopšte čuđenje. Very Happy

_________________
El Internado - Page 11 Anigif10
Sponsored content

El Internado - Page 11 Empty Re: El Internado

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum