Go down
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 2 Empty Re: Rubi

on Fri Oct 26, 2018 10:47 pm
Mislim da su Alejandro i mala Fernanda jedine osobe koje je Rubí stvarno iskreno voljela

Definiši ljubav Laughing

Slažem se da je osećala nešto najsličnije ljubavi prema njima, ali bila je to krajnje sebična ljubav.

Prvo se zaljubila u "lažnog" Alejandra tj. u savršenog i imućnog muškarca iz podjednako imućne porodice. Faktički, zaljubila se u laž. Kada je otkrila da nije bogat, ostavila ga je, ali patila je nakon raskida zato što je nemanje novca za nju bila jedina Alejandrova mana. Šteta što nije bogat...

Najčistija osećanja prema Alejandru ja mislim da je gajila u onom periodu kada je on pokušavao da je ubedi da se pomire i bili su se na kratko pomirili, ali je ona raskinula s njim malo pre Maribelinog nesuđenog venčanja.

Sve što je dolazilo nakon toga bila je opsesija i hir da zgrabi ono što je ispustila, pogotovo kada se Alejandro obogatio. Da je njena ljubav sebična, dokazuje to da je želela da Alejandro bude srećan isključivo sa njom, ali nikako bez nje.

I daleko sam od tih epizoda, ali ako me pamćenje dobro služi, Rubi je jednom izjavila nešto poput "radije bih da trune u zatvoru, nego da ga vidim sa Maribel." Toliko o pravoj i nesebičnoj ljubavi sa njene strane.

A što se tiče Fernande, Rubi se oduševila njenim izgledom još onog trenutka kada ju je prvi put ugledala, pre nego što je Cristina došla i otkrila da je Fernanda njena ćerka. Rubi je volela Fernandu, jer ju je podsećala na sebe i rešila je da od Fernande napravi svog klona, ne samo fizički.

To je relativno čest način voljenja kod narcisoidnih ljudi kakva je bila Rubi. Pokazuju naklonost prema svojoj deci/bratancima/sestrićima ukoliko u njima vide produžetak sebe. Ne vole ih zbog njih samih, već zbog sopstvene samozaljubljenosti.

_________________
Rubi - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 2 Empty Re: Rubi

on Sun Oct 28, 2018 7:27 pm
Sedma epizoda...

Rubi saznala da Alejandro nije bogat i raskinula s njim. Najjače mi je što je na "vest" o Alejandrovom imovinskom stanju odreagovala ko da joj je saopšteno da je Alejandro serijski ubica; tako dramatično lol!

E sad, Rubi će kao razlog za raskid pokušati da progura priču o Alejandru lažovu, koji je hteo da je impresionira i zavede luksuzom, pa se zato pretvarao da je imućan. I naravno, raskinula je s njim zato što je lažov, a ne zato što mu džep nije dubok Laughing Bio bi to legitiman razlog za raskid (laž i prevara bilo koje vrste), ali u Rubinom slučaju se ne radi o tome. Radi se o imanju/nemanju novca.

A šteta, pošto Alejandro nije neki lezilebović i propalitet. On želi da izgradi karijeru, želi dobru zaradu, uspeh i napredak. Ali Rubi je toliko površna da ne zna da ceni proces i mrzi je da učestvuje u njemu, nego samo zahteva gotov proizvod u kome bi mogla da uživa. Zaista plitak rezon.

Hector je platio troškove bolničkog zbrinjavanja Refugio i mislim da je tada Rubi sinula ideja da osvoji Hectora. Možda još ništa konkretno nije planirala, ali je uvidela da je Hector velikodušan, spreman da pomogne, empatičan...osim što je prebogat. Dođe kao zadovoljavajuća zamena za Alejandra i prilično lak plen, zbog nedostatka čvrste volje i odlučnosti.

Eto, kod Rubi mi se u ovoj epizodi dopalo spuštanje doña Lole Laughing Kapiram da žena nije zlonamerna, ali već rekoh da mi dežurne torokuše idu na nerve i super mi je kad ih neko o'ladi.

Lorena je preslatka i volim njene scene sa Pacom. Nije mi jasno šta vidi u onom Saulu, lik se ponaša kao majmun na steroidima. Rolling Eyes

Pancha i Maribel I love you_________________
Rubi - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 2 Empty Re: Rubi

on Mon Oct 29, 2018 1:23 pm
Ana wrote:
Mislim da su Alejandro i mala Fernanda jedine osobe koje je Rubí stvarno iskreno voljela

Definiši ljubav Laughing

Nema u Rubi ni trunke ljubavi. Dobro si rekla, radije bi Alejandra u zatvoru, nego s Maribel. Ljubav nije ljubav ako je sebična. I sama sam imala čudnu situaciju gdje mi je bilo draže da voljena osoba ode daleko gdje će graditi život (i po cijenu da nismo zajedno i da se više ne vidimo) nego da ostane u gradu gdje nema izglede, ali sa mnom. Srećom, bilo, prošlo.
Kako god, Alejandro joj je samo bio opsesija, jer je frustirana što ga nije mogla imati, odnosno što nije mogla imati sve što želi.
Rubi ni Fernandu nije voljela. Ne možeš nekoga voljeti i trovati ga mržnjom i lagati ga. Fernanda joj sredstvo za ostvarenje cilja (u ovom slučaju osveta), kao što joj je Alejandro bio izlaz iz siromaštva. Inače, nerealno je da Fernanda liči na Rubi, a usput, ono dijete i ne liči na Barabaru. Ima tanke usne i plave oči. Drugo, mala je plava, a roditelji crni ko ugalj.  Rolling Eyes Jeste to moguće, ali eto ako ima i sa jedne i sa druge strane babu i/ili djeda koji su plavi. Nebitno, to mi je svakako glupo.

Dirljiv mi je susret Maribel i Refuhio, Maribel se divi  miljeu kojeg je Refuhio heklala. Maribel je kćerka kakvu ona zaslužuje, s druge strane Maribel zaslužuje takvu majku. Ona Rubina opaska "moja kuća je sliča tvojoj" je tako blamantna. Zašto bi čovjek ponižavao sebe i očajnički isticao svoje nedostatke (bilo da su realni ili ne) pred drugima? Kao da želi Maribel da natrlja na nos kako je ona siromašna, kao da Maribel ima neku krivicu.  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes
Sve se više pitam ima li Rubi grama intelekta? Kad već ide za interesom, zar joj ne bi bilo bolje da se držala dobrih odnosa sa Maribel i Arturom koji bi joj dali sve što im traži? Kontam ja da joj bogat muškarac izlaz, a ne bogata prijateljica, ali bogati prijatelji ti otvaraju poznanstva sa drugim bogatim ljudima ili bolje reći slobodnim muškarcima.

Hektora je obrlatila na najočigledini mogući način. Mislim ono, ulazi u njegovu kancelariju samo da bi okačila džemper (jer, zamislite, ne može da ga zakači na stolicu na kojoj sjedi) i onda ostaje u uskoj majici s bretelama i dekolteom, a još joj džemper ispada i mora da se savije u ultra kratkoj suknji. Kasnije u restoranu mu se od druge žene učinila Rubi, jer je isto tako bila u crvenom. Moglo mu je biti očigledno što ona pokušava i da mu bude sumnjiv njen naprasit raskid sa Alejandrom.  Isto, kao što kažeš Ana, što je Alejandru mogao biti sumnjiv njen "odgovor" na pitanje da li bi ga voljela i da nije bogataš.

Rubi je spoj suprotnosti. S jedne strane toliko drži do sebe jer je najljepša na svijetu, a s druge strane smatra sebe za nešto što muškarac treba da plati. Jer, ako će imati ženu poput nje, on to mora platiti. Znači, samu sebe čini robom za prodaju.

jer od Rubi nema većeg protivargumenta za teoriju o definisanju žene kao osobe kroz njene seksualne apetite i preferencije.  Laughing

Biti moralan ne znači imati samoj jednog ili ni jednog seksualnog partnera. Nisam za promiskuitet, ali može neko biti nevin, i uništiti nekom vezu/brak kao Rubi (mada je naravno Hektor jednako kriv) i u tom slučaju nije bolja od prostitutke u smislu nivoa morala. Ovo govori u prilog onome da je Rubi kontradiktornost samoj sebi. Drži toliko do sebe da neće da spava s nekim ako nije vjenčana, a s druge strane rado bi bila s nekim ko je apsolutno ne privlači samo radi novca.


Doduše, i ono Elisino dramatično raspitivanje o Maribelinoj sposobnosti rađanja mi je na granici nekulturnog i borderline primitivnog.

Postavljanje pitanja ženi da li su njeni polni organi u funkciji mi jednako primitivno kao i postavljanje pitanja nekom paru "Kada ćete dijete?" Drugim riječima pitaju kojeg ćete mjeseca spavati bez zaštite u vrijeme kada ona ovulira? E, bukvalno to pitaju. Zalaženje u takve intimne stvari mi je krajnje degutantno. Pitanje da li neko može ili ne može  ilida li želi ili ne želi da ima dijecu treba samo da postavi onaj ko s tom osobom planira brak i budućnost. To par mora biti načisto da li to žele ili ne žele, ili koliko im je bitno da li mogu imati potomstvo.

Zamalo da zaboravim... Kako je glup onaj momenat kada nagovaraju Marobel da uđe u čamac, a ono metar daljine. Pa i osoba sa zdravom nogom bi upala u vodu. Rolling Eyes
A momenat kada Arturo hvali Alejandra koji se bori kroz život, uči, a nije bogat pred Rubi mi je tako Laughing On govori pohvalno o Rubino momku, a  u stvari joj je otkrio njenu najveću noćnu moru. Laughing

_________________
Rubi - Page 2 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 2 Empty Re: Rubi

on Tue Oct 30, 2018 10:34 pm
Osma, deveta i deseta epizoda...

Ove tri epizode su bitne, jer se u njima odvija prelomni trenutak ili bolje rečeno proces za Rubi kada donosi odluku da se konačno iščupa iz siromaštva.

Imamo Alejandra koji insistira na pomirenju i novoj šansi i Rubi na tren popusti, ali saznaje da je večera u elitnom restoranu u Valle del Bravo-u bila za Maribel i da ju je Hector platio. Baš kao i haljine, nakit i šta joj je sve već Maribel poklanjala, i ova večera je bila njena, pa je "prešla" u Rubine ruke. Toga se prisetila u onoj sceni kada uveče dolazi kući, gleda zaljubljene parove kako se ljube, a onda pogleda okolo, vidi jad i bedu i počne da plače. Alejandro je nakon toga posećuje, a ona ga odbija.

To je taj momenat Rubinog konačnog opredeljenja. Ona je isplela jednu mrežu laži koje su joj poslužile svrsi osvajanja Hectora. Pred Refugio je glumila promenu karaktera, krenula je da servira priču o Alejandru-prevarantu, iskoristila činjenicu Hectorove pomoći oko troškova za Refugio i približila mu se pod izgovorom časti i vraćanja duga da neko slučajno ne bi pomislio kako ona iskorištava svoje bogate prijatelje.

Nakon raskida sa Alejandrom, Rubina zavist prema Maribel se udvostručila i mogu da kažem da je prešla u začetak mržnje. Rubi nije izdržala da ne saspe Maribel u lice kako je ona odabrala njen verenički prsten. Prsten je isprobavala dok se Maribel tuširala, kada joj je Pancha zatražila da ga skine. To sa vereničkim prstenom (odabir i kupovina, Rubino motanje oko istog) je zanimljiv nagoveštaj za ono što će se kasnije desiti.

Zato mislim da zavođenje i udaja za Hectora nije bilo "just business" za Rubi, nego je to delimično uradila iz zavisti i mržnje prema Maribel konkretno. Htela je da joj zada finalni udarac, jer joj se smučilo da kupi mrvice koje Maribel ostavi iza sebe (gledam iz Rubinog ugla, ne svog).

Ispad destruktivne zavisti je imala i onda kada je pokušala da ubije Maribel u pojam otkrivši joj pravi razlog iz kog je Genaro ne gotivi. Tu je sasula sav otrov, jedva ga prikrivajući slatkorečivošću i tu se vidi da je Rubi oportunista koji će prilike i informacije kojima raspolaže koristiti bez problema, ako joj zadovoljavaju bilo kakve interese ili porive. U vezi toga...

Sve se više pitam ima li Rubi grama intelekta?

Nije bukvalno glupa, proračunata je, manipulativna...ALI, samo za postizanje kratkoročnih ciljeva. Rubi ne ume da gleda na duže staze, ne razmatra posledice svojih postupaka, nema ni zrna mudrosti u njoj i ne vodi je mozak, već impulsi i negativne emocije.

ali bogati prijatelji ti otvaraju poznanstva sa drugim bogatim ljudima ili bolje reći slobodnim muškarcima.

Pa, da se Maribel udala za Hectora i otišla u NY, Arturo bi nastavio da finansira Rubine studije i verovatno bi joj našao i dobro plaćen posao...Ali Rubi nije interesovalo ni obrazovanje, ni posao. Htela je sve, odmah i sada. Što brže i preko mrtvih ako treba Rolling Eyes Kažem, Rubi je nesposobna za dugoročno planiranje.

Za Hectora sam se i ranije pitala i sad se opet pitam da li je on istinski želeo da zaprosi Maribel tako brzo, jer se odlučio na ženidbu nakon što su mu javili da zbog projekta treba da dođe u NY. Arturo ga je pritiskao da obavezu sa njegovom ćerkom shvati ozbiljno, Genaro mu je govorio da ne odbija poslovnu ponudu i odlazak u NY...A znamo da je Hector neko ko ne poseduje odlučnost i mentalnu snagu da se odupre tuđim uticajima. Slab je u tom smislu i povodljiv. Da su on i Maribel malo usporili, zbližavali se bez žurbe, možda ishod svega ne bi bio ovako...haotičan.

Maribelina veridba...odlične scene, pogotovo one u kojima se Rubi i Alejandro prepiru, da bi ona na kraju uhvatila Hectora pod ruku (na koga je slučajno naletela dok se Alejandru hvalila kako će naći mladog, zgodnog i bogatog muškarca) Laughing

Paco hteo da mu Refugio sašije odelo od zavese...pa umrla sam lol!

Upoznavanje Luisa i Sofije u Cancunu mi je tako simpatično, njih dvoje su mi simpa zajedno.

Kako je glup onaj momenat kada nagovaraju Marobel da uđe u čamac, a ono metar daljine. Pa i osoba sa zdravom nogom bi upala u vodu.

Vala baš. Meni se jednom zamalo desilo nešto slično tome lol!
_________________
Rubi - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 2 Empty Re: Rubi

on Fri Nov 02, 2018 11:35 pm
11. i 12. epizoda...

Rubi mi je bila prelepa prvog dana na poslu kod Hectora. Odlučila se za crveno iz, verujem, strateških razloga (privlačenje pažnje, zov strasti, neobuzdanost) Laughing Ali nimalo nije suptilna u zavođenju, previše je očigledno šta želi da postigne, samo mutavi Hector ne konta.

Moglo mu je biti očigledno što ona pokušava i da mu bude sumnjiv njen naprasit raskid sa Alejandrom.

Slažem se. Rubi je rekla Maribel da ju je Alejandro lagao i maltene je izjavila da je hteo da je siluje (kao "morala sam da ga zaustavljam, uplašila sam se"); Maribel je to prenela Hectoru i Hector je tvrdio da Alejandro nije takav. Zar mu to nije bio dovoljan indikator da Rubi nije osoba kojoj se može verovati? Rolling Eyes Ali dobro...

Alejandru je u početku bila sumnjivo što je Rubi zapela da radi u firmi kako bi "vratila dug", šteta što mu se ta sumnja kasnije ugasila, jer bio je u pravu - Rubi je lovac, Hector je plen.

Znam da smaram, al' moram opet o Hectoru. On jeste bio pod pritiskom, pogotovo kad je Arturo krenuo da nameće svoje oko tzv. ekonomskog saveza što je u suštini podstaknuto činjenicom da Maribel ima hendikep i da joj je potrebna posebna nega, s tim da Arturo svakako preteruje u prezaštićavanju Maribel.

Ako izuzmem to da je Hector glupo muško slabog karaktera (što ne poričem), mislim da je on bio sateran u ćošak i nesposoban da se čestito izvuče iz toga.

Opcija A (nežna i osetljiva Maribel sa hendikepom, njen a la helicopter-otac, nametanje ekonomskog saveza, brzinska veridba i planiranje svadbe) vs. opcija B (atraktivna lepotica u mini suknji). Šta je jednostavnije? Opcija B naravno. Hector i Rubi su slični što se tiče traženja lakšeg izlaza, bez obzira na cenu svog izbora. Samo što je Hector još i kukavica koja beži od problema ili prolongira rešavanje istih.

Neprijatna mi je bila scena kada Maribel dolazi kod Refugio i obe otkrivaju da im je Rubi nešto prećutala (Refugio nije znala da će Rubi raditi kod Hectora, a Maribel nije znala da Refugio to ne zna) Laughing

Marco se već interesuje za Cristinu, ali tu je CaĐetano Rolling Eyes Njega stvarno ne mogu da smislim, iritira me njegova faca.

Dr. Bermudez...vepar namazani, grozan je. U narednim epizodama kreće cirkus sa njim i Alejandrovim principima od kojih ne odstupa.
_________________
Rubi - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 2 Empty Re: Rubi

on Sun Nov 04, 2018 10:59 pm
13. 14. i 15. epizoda...

Eto je Rubi u akciji i to na tri fronta - uspešno zavođenje Hectora, korišćenje Paca kao paravana za ono što zaista radi i otkrivanje Genarove tajne.

Rubi solidno taktizira, tačno zna šta treba da kaže Hectoru, kada i gde. Kad su bili na ručku posle šopinga (u 13. epizodi), Rubi je gledala da uspostavi odnos poverenja sa Hectorom i sruši bilo kakav zid koji stoji između njih dvoje, otišla je korak dalje od dosadašnjeg Maribelin verenik/moj šef na poslu i otvorila novo poglavlje - moj...prijatelj  Laughing

Valja obratiti pažnju na sve detalje koji su deo procesa zavođenja Hectora; npr. reči ("Alejandro je prošlost i tako će i ostati" - stavlja Hectoru do znanja da Alejandro nije prepreka za njihovu buduću romansu, "srećna sam što nećeš putovati u NY...zato što moraš da se spremaš za venčanje sa Maribel" - govori mu da se zaljubila u njega i da ga želi u svojoj blizini ali je kao grize savest zbog Maribel, "želim muškarca koji je poseban" - želi Hectora i želi da se on oseti privilegovano)...

Zatim, tu su određeni gestovi, pokreti, kontakti očima...Osnovne iliti basic tehnike manipulacije koje daju pozitivne rezultate ako se primenjuju na nekome poput Hectora. On je tako podložan tome, tako idealan materijal za oblikovanje...Rubi to zna i zato ne propušta sjajnu priliku.

Primera radi, već je otkrio jednu njenu laž (da je znala da Alejandro otplaćuje dug i da nema realne potrebe da radi kod njega u firmi), ali uz par odgovarajućih reči sa sve kvazi-zabrinutim izrazom lica, Rubi umanjuje težinu svoje laži u njegovim očima.

Još jedan momenat vredan pomena je kada Rubi dolazi kod njega u stan, uveče, provokativno obučena i pod nekim bezveze izgovorom, čisto da se pobrine da kancelarija ne bude jedino mesto koje će Hector pamtiti po zajedničkim trenucima, htela je da ostavi trag i u stanu u kome Hector živi.

A odlazak u šoping sa Hectorom...Da se dodatno izreklamira i pokaže Hectoru kako bi mu život sa njom bio lepši, lakši i zabavniji nego sa Maribel.

Pao je i prvi poljubac na kraju 15. epizode i žurka počinje  Very Happy

Naravno, Refugio i Cristina saznaju divne vesti - Rubi je zainteresovana za Paca  Laughing Refugio je poverovala, ali Cristina ne. Inače Paco me malo iznenađuje ako se uzme u obzir njegova priča i loše iskustvo sa rođenim ocem materijalistom, udaljavanje od bogate majke radi želje za samostalnim napretkom...Mislim da bi on trebao da bude manje blentav i naivan, ponajviše što se Rubi ponaša kao što se taj njegov otac ponašao. Mogao je Paco biti tvrđi orah, ali čini mi se da će donekle postati nakon Maribelinog nesuđenog venčanja.

Kad već spomenuh Paca, pojavila se i Victoria Gallegos, njegova majka. Ona mi je takođe jak, inteligentan, moćan i principijelan ženski lik. Dopadaju mi se njene scene sa Alejandrom i sviđa mi se kako podržava njegove izbore što se profesionalnih dostignuća tiče.

Alejandro dobio otkaz, Bermudeza je dobio za neprijatelja, a Victoriju za prijatelja. Ranije nisam toliko obraćala pažnju, ali sada mi se sviđa Alejandrov karakter, bar ovo u Cancunu sa naučnim istraživanjima, Bermudezom i sl. Međutim, čim se pojavi Rubi, on se transformiše u idiota.

Ne podnosim Genara i to poigravanje sa dve porodice, naporan mi je sa svojim lažima, obmanama i histerijom. Rolling Eyes Drago mi je što je Rubi otkrila njegovu tajnu, to joj dođe kao jako oružje protiv budućeg svekra koji bi mogao da joj napravi problem  Laughing

Hectorovo samozavaravanje i samoubeđivanje je bilo bolno za gledati. Prvo onaj san sa Rubi, a onda strastveno grljenje i ljubljenje Maribel uz ono "ti si žena koju volim i neću da mislim ni na šta drugo"...Evidentno je da je te reči uputio samom sebi, a ne Maribel. Pao je na Rubi, pao je skroz i sad nema povratka. Upetljao se ko pile u kučine i tek sada dolazi do izražaja njegov kukavičluk i slabost karaktera. Tek sada Hector počinje da me nervira.

Maribel normalno ništa ne sumnja i ne dozvoljava Panchi da govori loše o Rubi(tch). I ponovo moram da pitam šta je sa emocionalnom inteligencijom glavnih likova? Hector je muški slabić i ne koristi gornju glavu, ali kako Maribel ne primećuje da je Rubi otrovna, bar u ovim epizodama?  Neutral

Pojavili se opasni Yago i smehotresni Loreto, dva važna lika u Rubinoj ne tako dalekoj budućnosti.

P.S. Da ne zaboravim da spomenem scenu u kojoj Rubi zamera majci što podržava Cristinu da izlazi i sa Marcom i sa CaĐetanom dok nju stalno kritikuje. Refugio je po Rubinom mišljenju licemerka, ali caka je u nameri i suštini, ne u samom postupku. Sam postupak je manje bitan, bitna je namera i pozadina postupka. Cristina može da izlazi sa njih 15 i ne povredi nikoga, a Rubi viđanjem sa samo jednim muškarcem može da povredi mnogo ljudi. Stvar nije u šta, nego u zašto. Rubi je isuviše površna da to ukapira.

_________________
Rubi - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 2 Empty Re: Rubi

on Mon Nov 05, 2018 10:58 am
ali tu je CaĐetano  Rolling Eyes Njega stvarno ne mogu da smislim, iritira me njegova faca.

Jes' da je ružan, ali je dobar čovjek. Npr. da ga glumi ljepši glumac ne bi mu bilo mane. Very Happy

Hector je muški slabić i ne koristi gornju glavu, ali kako Maribel ne primećuje da je Rubi otrovna, bar u ovim epizodama?  Neutral

Maribel je naivna do bola, bukvalno joj se mora nacrtati. Jer, dok nije vidjela kako se Hektor i Rubi ljube na pokretnim stepenicama, pitanje je da li bi povjerovala da su zajedno. Ipak, ta scena mi je strašno tužna. Baš mi je bilo žao tada. Sad Sad

Pao je i prvi poljubac na kraju 15. epizode i žurka počinje  Very Happy

Da, ona jadna trči iz firme, a on za njom, dok se ona sakrila i gleda ga. Vjerovatno strategija. Bolje da je bude pod utiskom poljupca neko vrijeme, nego da odmah pokvari utisak razgovorom kako je to zabranjeno. Rolling Eyes
Od cijelog tog zavođenja Hektora, i zajedničkih shopinga gdje se on uveliko oladio od Maribel ( prestaje do dolazi po nju na fax) najupečatljivija mi je scena kad se skine u onoj kabini u butiku znajući da je on gleda. Ovo mi je upečatljivo ne zbog skidanja kao skidanja nego zbog toga što je to toliko očigledan pokušaj zavođenja, a pri tome nije očigledan uopšte. Dakle, htjela je da Hektoru pokaže svoj čari (kud veće od golog tijela), i to su obično krajnje očigledni pokušaji zavođenja od strane žena, ali Rubi je to tako zamaskirala jer, Hektor, jel tako, nije mogao da zna da ona zna da je gleda. Ona jadna se samo presvlači, a toliko dugo se zadržala "slučajno". Dugo zadržavanje pri oblačenju/presvlačenu je tipično za žene, i Hektor nije imao razlog da sumnja da ona nešto time pokušava (da se on popne za njom da je vidi).


Mislim da bi on trebao da bude manje blentav i naivan, ponajviše što se Rubi ponaša kao što se taj njegov otac ponašao. Mogao je Paco biti tvrđi orah, ali čini mi se da će donekle postati nakon Maribelinog nesuđenog venčanja.

Jeste neuvjerljiva njegova naivnost, da se čovjek zapita da li se pretvarao, a znam da nije. Drugo pitanje da li su scenaristi odmah imali u vidu čiji je Pako sin, ili im je to kasnije palo na pamet. Lorena, Ingrid, Pako, Saul - nisu mi pretjerano interesantni. Saul tipičan razmaženi debil, Ingrid tipična pakosna ženska, Lorena tipična dobra drugarica iz telenovela Pako tipičan naivan blesan koji je zaljubljen u glavnu junakinju (s tim što je to ovdje negativka, ali često glavne imaju ovakve likove koji su pozitivni i trče za njima). Lorena mi jeste dopadljiva i slatka. Krupne plave oči, nježan glas, stvarno je stvorena za uloge dobrica.


Opcija A (nežna i osetljiva Maribel sa hendikepom, njen a la helicopter-otac, nametanje ekonomskog saveza, brzinska veridba i planiranje svadbe) vs. opcija B (atraktivna lepotica u mini suknji). Šta je jednostavnije? Opcija B naravno.

Čim se bira jednostavnije opcija nema tu previše ljubavi. Teško je definisati što je u stvari Hektor osjećao za nju. Bilo je zaljubljenosti svakako, ali se čim se suočio s teškoćama, to je isparilo i vezivao ga je samo osjećaj obaveze. Nedovoljno čvrsta osjećanja ( a istini za volju dopisivanje nije mjerodavno,  a kad su sreli, nisu ni stigla da se učvsrte ta osjećanja, i naišla je Rubi) a kad se tome doda nedovoljno čvrst karakter = muškarac od kojeg treba bježati glavom bez obzira.  Very Happy

Rubina i Hektorova prva bračna noć ( a uzgred nije nešto bila sređena na vjenčanju, običan rep i čak nije imala ni klasičnu vjenčanicu ili bar bijelu haljinu nego običan bijeli kompletić,a li ok trebala je da požuri dok se Hektor ne predomisli) je pokazatelj cijelog budućeg Rubinog života. U luksuzu pored Hektora, a u dubini nesretna.

_________________
Rubi - Page 2 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 2 Empty Re: Rubi

on Tue Nov 06, 2018 12:12 am
Npr. da ga glumi ljepši glumac ne bi mu bilo mane. 

Šta znam, nije moj tip čak ni karakterno. Dobar je čovek, pošten i vredan, ali za moj ukus previše staromodan i patrijarhalan.

Drugo pitanje da li su scenaristi odmah imali u vidu čiji je Pako sin, ili im je to kasnije palo na pamet.

E vidiš, moguće je da su to kasnije ubacili. Jer njegovo ponašanje ne ide uz lika sa takvom istorijom.

Ona jadna se samo presvlači

Zašto mi je ovo ovoliko smešno lol! lol!
_________________
Rubi - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 2 Empty Re: Rubi

on Wed Nov 07, 2018 10:59 pm
16. i 17. epizoda...

Rubi i Hector su jedno drugom priznali ljubav, divno I love you Eh, kako je Rubi sve lepo pripremila za taj veliki trenutak. Prvo se viđa s njim posle sudbonosnog poljupca i govori mu da ne može više da radi s njim, jer je naravno grize savest zbog Maribel i malo je falilo da mu kao prizna da se zaljubila u njega.

A onda krade njegovu fotku, dolazi u kancelariju, fotka slučajno ispada i jadna Rubi nije imala drugog izbora, nego da kaže Hectoru da ga voli Laughing Njega je to ohrabrilo da učini isto, što je Rubi i računala da će se desiti.

Rubi ubeđuje Maribel da krene na fizioterapije po mom mišljenju iz dva razloga.

Prvi razlog je da u očima drugih ljudi ispadne super-brižna prijateljica koja želi najbolje za Maribel, jer zna da će Maribel pričati kako ju je ona ubedila da krene sa terapijama kako bi bolje hodala na dan svog venčanja (pričaće Arturu i Panchi, Hectoru, Alejandru)...I time bi skinula bilo kakvu sumnju sa sebe. Akcenat je na onome "na dan venčanja", što će reći da će venčanja biti, nema razloga da ne bude, zar ne? Laughing

Drugi razlog leži u tome da joj je važno da Maribel bude zauzeta i fokusirana više na druge stvari, nego na Hectora i da ima što manje vremena da se viđa sa Hectorom.

Verbalni Rubi vs. Pancha duel...Rubi se u suštini nikada nije ni pretvarala pred Panchom, ali ovaj put joj je otrovna jezičina radila bolje nego ikad Laughing Još kad je krenula da se razbacuje jeftinim sarkazmom...Pa komedija. A potom je ukrala Hectorovu fotku. I da, sad sam sigurna da joj je Hector idealan plen; ne zato što je bogat, već zato što je Maribelin.

Pancha preklinje Maribel da otvori oči, objašnjava joj zašto ne sme verovati Rubi, ali ova je stvarno diskonektovana od realnosti. Rolling Eyes A u sceni kada Maribel uveče posećuje "umornog i preopterećenog" Hectora, zabrinuta za njegovo zdravlja, ja sam pomislila "treba ti muškarac, ovaj je glupi dečak."

Alejandro i Hector se žestoko posvađali oko Rubi. Hector je jedva kontrolisao reči ("ti ne shvataš da ta žena više nije tvoja", "misliš da bi Rubi bila sa mnom zbog novca, a ne iz ljubavi?" i slične izjave), ali stav koji je zauzeo ga je definitivno odao. Alejandro nije smeo da dopusti da se diskusija završi bez izvlačenja istine iz Hectora, makar kleštima. A bio je tako blizu.

Cristina na slatkim mukama - Marco ili CaĐetano. Ja kažem Marco, ali dobro...Reče Cristina da joj je žao što ne može imati obojicu, a meni pade na pamet kako smo svi pomalo Genaro lol!

_________________
Rubi - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 2 Empty Re: Rubi

on Fri Nov 09, 2018 10:21 am
Alejandro i Hector se žestoko posvađali oko Rubi.

Ta scena je početak rušenja njihovog prijateljstva. Pokazatelj cijelog daljeg toka radnje. Isto kao Rubina prva bračna noć. I, slažem se da se tu Hektor odao i da je Alehandro trebao posumnjati.
Bila je jedna scena kada Maribel kaže Rubi da bi se svaka žena mogla zaljubiti u Alehandra, pa i ona. Nije ni slutila da će joj se to i desiti. Ali, kada je to rekla onda samo iskušavala Rubi, da li ga još voli. I, Rubi se tada odala.
Ne znam zašto, ali pri ponovljenom gledanju, sporedne priče mi nisu toliko interesantne. Henaro, Elisa, Lilia, Arturo, Kristina, Sofia, Luis...nije mi zanimljivo kao prvih dva puta.  Very Happy Glavna priča mi je uvijek zanimljiva, a jedva čekam Elenu da se pojavi.  I love you  flower
Rubi i Hektor su mi najzanimljiviji do vjenčanja. Cijeli njen plan, njegova rastojenost, put u Valle de bravo... Kasnije se sve svelo na njihove svađe. On je trebao na startu da shvati kakva je ona. Pa, na samom početku braka ga je glava zaboljela kad je odabrala najluksuzniju kuću. Inače, ona kuća je san snova. I to, kažem zbog spoljašnosti. Bazen, stazica do plaže, okolina bazena,  spavaća soba koja direktno izlazi na bezen i plažu... Milina.  flower Ima Rubi ukusa.  Very Happy

_________________
Rubi - Page 2 Anigif10
Sponsored content

Rubi - Page 2 Empty Re: Rubi

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum