Go down
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 3 Empty Re: Rubi

on Fri Nov 09, 2018 9:40 pm
18., 19. i 20. epizoda...

Upoznali se Rubi i Loreto. Ne mogu da se otmem utisku da je Loreto (osim što ga je fascinirala njena lepota) u Rubi video priliku za cvetanje svog biznisa, da je u Rubi video savršenu potencijalnu mušteriju na čijoj će samoljubivosti moći dobro da zaradi - lepa i zgodna, voli luksuz i spremna je da za isti plati (iako je trenutno siromašna). Bingo.

Napokon je Maribel malčice posumnjala u Rubi. Nije dugo trajalo, ali bolje išta nego ništa. Zamerila joj je što joj nije rekla da je odnela Hectorovu fotku, a Rubi se branila time da se staklo razbilo i da je zato uzela sa namerom da staklo popravi, pa da uramljenu fotku vrati. Navodno, nije imala prilike da kaže Maribel šta se desilo sa fotkom, ali to je obični bullshit.

Mogla joj je reći čim su se našle u Loretovom salonu, ako ne i ranije. Nije morala čekati da Maribel načne tu temu. Nervira me što je Maribel prebrzo prešla preko toga. No dobro...

Genaro provalio da se između Rubi(tch) i Hectora nešto dešava, a i Hector mu je praktično priznao. Niko bolje od Genara ne razume kako je kad "voliš" dve žene istovremeno. Takođe je zaključio da je Rubi posetila njega i Elisu iz skrivene namere (da zadobije Elisine simpatije). Ali nije samo to. Rubi je suptilno nagovestila Genaru da zna da on ima dve porodice, mada ne verujem da je ovaj to shvatio.

Hector zaboravio da preda dokumenta za crkveno venčanje i zvali su da jave da će ga otkazati. Ipak su to rešili, a Maribel opet nije povezala konce. Hectorova rasejanost, nesanica, stres u kombinaciji sa Rubinim neobičnim ponašanjem...Samo treba sabrati dva i dva. I ono kad je vratila Maribel fotku sa rečima "evo ti fotka tvog buuuudućeg muuuža"...Litar otrova u jednoj rečenici.  lol!

Malo mi je glupo što je Arturo pravio problem oko Cayetana i Cristine, jer kao on je šofer, a Cristina je sestra Maribeline naj drugarice. Razumela bih sličnu reakciju da je Rubi ta koja se viđa sa Cayetanom, ali njena sestra...Od muve se pravi slon.  Rolling Eyes

Ne znam zašto, ali pri ponovljenom gledanju, sporedne priče mi nisu toliko interesantne

Meni se od sporednih i dan danas dopada ona sa dr. Bermudezovim spletkama i Alejandrom, pošto se otprilike sećam epiloga i zato mi je zanimljivo. A i priča oko bolesti Alejandrove majke je dobro odrađena, samo meni previše tužna. O Alchajmeru treba pričati i drago mi je što se u svetu radi na podizanju svesti o tome.

_________________
Rubi - Page 3 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 3 Empty Re: Rubi

on Mon Nov 12, 2018 8:14 am
Ovo sa Alejandrom i Bermudezom i ne smatram sporednom pričom. Ipak, je on glavni lik u priči, samim tim i njegov i poslovni život, ne samo privatni.
I meni je žao njegove majke. Kako samo bolest može da poremeti jednu skladnu i mogu reći sretnu porodicu. Sad

_________________
Rubi - Page 3 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 3 Empty Re: Rubi

on Wed Nov 14, 2018 11:00 pm
21., 22. i 23. epizoda...

Na proslavi Maribeline devojačke večeri, Refugio saznala od Artura da on plaća Rubi školarinu tj. onaj deo koji joj stipendija ne pokriva. Ako izuzmemo Rubinu smećarsku izdaju (zavođenje Hectora), mislim da je laganje majke i sestre o školarini i izvlačenje novca od Cristine za školarinu koju joj neko drugi već plaća njen najgori i najjadniji postupak iz perioda pre udaje za Hectora.

Arturo se pobrinuo za školarinu, dok je Rubi novac koji joj je Cristina davala trošila na sopstvena zadovoljstva. Faktički, ispada da su Cristininom platom namirivani troškovi Rubinih gluposti i hirova, a Cristina je taj novac mogla da potroši na sebe, da sebi ispuni neku želju. Baš jadno.

Naravno, Rubi je obećala da će na kraju ona izdržavati Refugio i Cristinu i da radi na tome, aludirajući na dobru i isplativu udaju. Još kad je rekla "ostaću kod onoga ko mi najviše ponudi", haha Very Happy

E svidelo mi se kad je odbrusila onoj seljanki Ingrid i sviđa mi se što ne spušta glavu na jeftine provokacije. Ali komentari poput Ingridinih joj samo pumpaju komplekse i jačaju bolesnu ambiciju. Rubi ne ume da se distancira od toga i u tripu je da kretensko ophođenje prema njoj opravdava njeno kretensko ophođenje prema drugima. Ili to koristi kao izgovor.

A kako se Pancha šokirala spoznavši da Refugio i Cristina nisu kao Rubi, koje iznenađenje lol! I bezveze mi je što se Rubi stidi svoje porodice, tačno se vidi koliko joj je neprijatno bilo među svom tom elitom Rolling Eyes

Donekle mogu da razumem problematiku izdvajanja iz većine zbog karakteristika različitih od onih koje su kod većine prisutne (Rubi siromašna, ostali bogati) i zabrinutost zbog tih razlika, ali prezir prema onome što (svidelo se tebi ili ne) jesi mi je pogrešan način za hendlovanje tog problema. Ispadaš obični kompleksaš.

Sve mi je teže da poverujem da Alejandro i Maribel ne kontaju da je Hector puk'o za Rubi Rolling Eyes Hector stalno ispituje Alejandra o tome (da li je i dalje voli, da li bi se pomirio s njom i slično), a Maribel se trebala upaliti crvena lampica kada je Hector burno odreagovao na vest da je Alejandro došao zajedno sa Marcom kod Maribel jer je Refugio pozlilo. Kako se nije zapitala zašto bi se Hector tako proderao zbog neke takve trivijalnosti.

Cristina i CaĐetano se smuvali. Nazdravili su uz rompope, to je liker od jaja valjda, jaja su glavni sastojak tog pića. Navodno je ukusno, mada je Rubi verovatno zamišljala da ispija Dom Pérignon umesto rompopea Laughing

_________________
Rubi - Page 3 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 3 Empty Re: Rubi

on Fri Nov 16, 2018 9:45 pm
24. i 25. epizoda...

Rubi izvela Hildu na oproštajni ručak, pošto neće više raditi kod Hectora i izvukla iz nje ispovest o Genarovoj tajni. Smešno mi je bilo kad je Hildi naručivala tekilu za tekilom, s obzirom na to da je "in vino veritas" iliti "u vinu je istina" (u bilo kom alkoholu, zapravo). Alkohol otupljuje čula, smanjuje opreznost, opušta čoveka...možda i previše. I tako je Hilda sve ispričala Rubi, od a do ž.

A prethodno je Genaro otvoreno rekao Rubi da zna za nju i Hectora, tako da se ona osetila ugroženo i morala je da obogati svoju kolekciju oružja za borbu protiv Genara, ako do iste dođe.

Naizgled je Hector doneo odluku - venčaće se sa Maribel kako je planirano i zaboraviće na Rubi...al' malo sutra. Rubi je loše prihvatila raskid njihove afere, čak je dolazila dva puta do njegovog stana ne bi li razvoj situacije usmerila u pravcu koji joj odgovara. Prvi put je bio sa Maribel, ali Rubi se pobrinula da mu nabije osećaj krivice što se odrekao njihove "ljubavi", a drugi put je bio sam pa je imala više sreće.

Dodatnu pometnju je uneo Alejandro insistirajući na pomirenju, što je Rubi ozbiljno uzela u razmatranje, jer ju je Hector (bio) odbacio. Za slučaj da ostane bez bogatog princa, bar bi imala Alejandra.

Međutim, jedan komentar iritantne Ingrid je bio dovoljan da opet potraži Hectora i mislim da je njeno tadašnje pomirenje sa Alejandrom bilo deo plana za "lov na milionera", da se sa Alejandrom pomirila kako bi Hectora napravila ljubomornim i uspela je. Da je zaista nameravala da ostane sa Alejandrom, prestala bi da se trudi oko Maribelinog verenika. Istinsku dilemu je imala vrlo kratko.

Ručak kod Rubi i ručak kod Maribel istovremeno. Kod Rubi su gosti CaĐetano, Paco i Lola, atmosfera komšiluka, jeftina hrana, jednostavni plebejski razgovori...Sve ono što Rubi ne podnosi i od čega želi da pobegne. A kod Maribel su došli Hector i njegovi kumovi, on joj je poklonio novu ogrlicu, pričalo se, jelo i pilo "na veliko."

Enormne ekonomske i socijalne razlike. Prvo je Rubina realnost i sadašnjost, a drugo njeni snovi i budućnost.

Arturo dolazio da Cristini ponudi posao, pa se setim da je Rubi svojom izdajom i to shebala. Rolling Eyes

_________________
Rubi - Page 3 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 3 Empty Re: Rubi

on Sun Nov 18, 2018 11:58 pm
26., 27. i 28. epizoda...

Rubi je bukvalno shvatila Loretov savet da se ne odriče ljubavi dok ne bude apsolutno sigurna da je odabrani milioner njen. Very Happy  Pomirila se na kratko sa Alejandrom, ali kao što već rekoh to pomirenje je bilo u funkciji utvrđivanja statusa sa Hectorom.

Alejandro je poziva na večeru kod Hectorovih kumova i u onoj sceni kad se spremala, prisećala se šta ju je Loreto posavetovao i odlučila je da stavi ogrlicu koju joj je Hector poklonio, što nije slučajno urađeno. Htela je da Hector vidi koliko joj je važan, iako se pomirila sa bivšim; da vidi da ga kao nije zaboravila.

Očekivano, Hector je počeo da ljubomoriše i ona mu je rekla da se pomirila sa Alejandrom jer mora da nastavi dalje sa životom, pošto je venčanje sa Maribel njegova konačna odluka. A zatim raskida sa Alejandrom čim joj se sreća osmehnula - Hector otputovao sam u Valle del Bravo 2 dana pred venčanje (što znači da će moći nesmetano da ga izmanipuliše), ukrala Lolin novac i imala je sjajan izgovor za putovanje u Valle del Bravo sa Lorenom i Pacom.

Refugio je otkrila još jednu njenu laž (da ama baš ništa ne duguje fakultetu) i naravno posumnjala je da je Rubi ukrala Lolinu ušteđevinu, ali se ova manipulatorka izvukla sa sve tužnim pogledom, te ju je Refugio pustila da otputuje.

Videla je Hectora tamo, s tim da se još nisu redovno sreli. Genara ne volim, ali mu je u onom razgovoru sa Hectorom svaka reč bila zlatna, sve što je rekao je istina (da ne veruje da ga Rubi stvarno voli, da je smatra sponzorušom i grabljivicom, da je čudno što je insistirala da radi s njim u firmi)...I podsetio ga je da je venčanje blizu i da je kasno za predomišljanje. Pokušao je da ga koliko-toliko urazumi.

Loreto, Rubi i njihovo prijateljstvo...Kaže Loreto "ako ti pobediš, postaćeš moja najbolja mušterija" i da, njemu je Rubi postala draga i verovatno ga je intrigirala njena ambicija između ostalog. Ipak, prvobitni razlog iz kog odlučuje da je podrži jeste interesne prirode. Zato je savetuje da iskoristi priliku i zgrabi svog milionera, njegovom modnom biznisu treba bogata, a ne siromašna Rubi. Laughing

Alejandro je ispričao Maribel zašto su on i Rubi ponovo raskinuli. Momenat kad joj govori da je Rubi interesdžija je na Maribel imalo efekat šamara realnosti. Čini mi se da joj se poljuljalo poverenje u Rubi, da joj je sinulo da ne može uporno da brani nekoga koga i ne poznaje tako dobro, da je Pancha možda u pravu.

Carli potvrđen Alchajmer.  Neutral Tužno, a podjednako su mi tužne Ignaciove reakcije, negiranje njene bolesti. Teško je pomiriti se sa neizlečivom i progresivnom bolešću bliskog člana porodice Neutral

Bermudez započeo svoj pakleni plan i Alejandro je potpisao onaj nalog. Zaboravila sam šta je Bermudez tu tačno izveo, jedva čekam da stignem do toga.

Cristina dobila posao (nažalost, kratko će je drmati euforija), a CaĐetanu se ne dopada ideja da žena ima bolji posao i veću zaradu od njega.  Rolling Eyes Plus joj je ljubomorisao oko Marca i izrazio želju da prekine kontakt s njim, što mi je u neku ruku jasno s obzirom na to da je Marco zaljubljen u nju. Pa opet mi je njegov zahtev preterivanje, a ono prvo za posao i zaradu simptom patrijarhata. No me gusta.

Sa druge strane, imamo liberalnu gospodu.  Laughing  Pojavila se Sonia u ulozi Yagove efikasne ljubavnice sa kojim je u otvorenoj vezi. Podrazumeva se da je veza otvorena za njega. Za nju...ne znam da li je.

_________________
Rubi - Page 3 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 3 Empty Re: Rubi

on Mon Nov 19, 2018 12:01 pm
33. epizoda
Jago : Mogu li vam pomoći?
Rubi: Jeste li zaposleni u hotelu?
Jago: Nisam.
Rubi: Onda mi ne trošite vrijeme. lol!

Kakva promjena stava nakon što je saznala da je vlasnik hotela. Sve govori o njoj taj momenat, a vjerujem da je i Yagu bila jasna, samo eto previše je privlačna da je ne bi imao. Rolling Eyes Sonia mi je super lik, draga mi je, posebno ću voljeti njene scene s Rubi. Meni je realno Sonia ljepša i atraktivnija od Rubi. Neću pričati koliko je pametnija i bolja osoba. Mada, pokazala je da ne drži baš do dostojanstva kad je pristala na takvu vezu s Yagom, ali što ti kažeš, ne bih rekla da je za nju ta veza baš otvorena.
Po ugledu na Sonju, i Rubi pokušava biti poslovna žena, te predlaže da Hektor proda imanja, uloži novac i postane Hektorov partner.

Loreto, Rubi i njihovo prijateljstvo...Kaže Loreto "ako ti pobediš, postaćeš moja najbolja mušterija" i da, njemu je Rubi postala draga i verovatno ga je intrigirala njena ambicija između ostalog. Ipak, prvobitni razlog iz kog odlučuje da je podrži jeste interesne prirode. Zato je savetuje da iskoristi priliku i zgrabi svog milionera, njegovom modnom biznisu treba bogata, a ne siromašna Rubi.

Ne znam kako bih objasnila Loretovu fasciniranost s Rubi, sem što mu može biti dobar izvor prihoda. Možda kao što je većini fanova Rubi, ona bila interesantna (na lik Rubi mislim) kao i njene zlobe, jer im je to dobra razonoda 45 minuta dnevno, tako je i Loretu zanimljivo ono što Rubi radi, jer mu je dosadno i treba mu razonoda. A, možda i smatra da joj se zbog njene ljepote sve može oprositi. Ne znam... Ipak, na kraju će mu se smučiti kad bude u stanju da planira Hekotorovu smrt.naravno posumnjala je da je Rubi ukrala Lolinu ušteđevinu, ali se ova manipulatorka izvukla sa sve tužnim pogledom, te ju je Refugio pustila da otputuje.

A, najbolje je što je imala prilku da provjeri Rubinu tašnu, a kada je to konačno i uradila, naravno pare više nisu bile u tašni. Lole mi je baš bilo žao.

Rubi izvela Hildu na oproštajni ručak, pošto neće više raditi kod Hectora i izvukla iz nje ispovest o Genarovoj tajni. Smešno mi je bilo kad je Hildi naručivala tekilu za tekilom, s obzirom na to da je "in vino veritas" iliti "u vinu je istina" (u bilo kom alkoholu, zapravo). Alkohol otupljuje čula, smanjuje opreznost, opušta čoveka...možda i previše. I tako je Hilda sve ispričala Rubi, od a do ž.


Smješna mi je ta scena. Very Happy Ali, mislim da nije samo u pitanju alkohol. U pitanju je i Hildin manjak inteligencije, i sposobnosti da procjeni ljude. Da je pametna, prvo bi joj bio sumnjiv Rubin poziv, drugo ne bi dozvolila da je napije. A, zbog takvih kao što je Hilda, ovakvi kao što je Rubi misle da su mnogo pametni i da im nema ravnih. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Kako mi je bilo drago kad je Alejandro spustio glupu Ingrid na času na fakultetu. Jeste da ne volim prozivanje ljudi na osnovu mana na fizičkom izgledu, ali ona je to zaslužila. Evil or Very Mad

Maribel konačno progledala, i priznaje Panchi kako je jedina prozrela Rubi. Ai, dobro je rekla Pancha. Hektor će sigurno platiti za ono što je uradio sa onakvom ženom uz sebe kao što je Rubi. Neutral
On jadan objašnjava Luisu kako su on i Rubi to uradili iz ljubavi. Laughing Laughing Naravno ne vjeruje mu da Rubu voli Alejandra.

Kad vidim Bermudeza dođe mi da ga Rubi - Page 3 T0133 Rubi - Page 3 T0119 Nema mi ništa odvratnije od ljudi koji dočekaju stare dane, i bave se prevarama i smicalicama. (Naravno nije ništa manje odvratno ni za mlađe ljude, ali Bermudez spada u posebnu kategoriju odvratnih)

Zaboravila sam šta je Bermudez tu tačno izveo, jedva čekam da stignem do toga.
Valjda falsifikovao njegov potpis sa pravog nalog, na taj drugi s kojim kupuje defektnu opremu.
Jedna od omiljenih kasnijih scena je kada razotkriju Bermudeza na onom skupu i to zahvaljujući Maribel.  Very Happy

A,  Rubi se  inače dobro sjetila da se zapita kako joj je majka Rolling Eyes Kasnije bira kuću. Rubi je tipičan primjer "kad se gladna uš najede". Molim te, ne sviđa joj se ni jedna kuća.

Saul doživio udes, nije mi ga žao. Ako ideš u auto u alkoholisanom stanju, jednom nogom si u grobu drugom u bolnici. Možda zvuči surovo, ali bolje nego da je unakazio nekog nevinog.

Na kraju se pojavljuje Elisa da pokvari Hektorov i Rubin idiličan medeni mjesec.  Very Happy

_________________
Rubi - Page 3 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 3 Empty Re: Rubi

on Tue Nov 20, 2018 12:43 am
29., 30. i 31. epizoda...

Rubi se udala za Hectora. Venčanje im je bilo kao i veza - tajno, malo, iznenadno...Maštala je o velikom, glamuroznom venčanju, a dobila je ovo i bonus užasnu prvu bračnu noć sa sve Alejandrovim likom pred očima. Prva bračna noć i sam početak braka govore u prilog tome da je njihova "ljubav" obična farsa i laž u kojoj niko nije istinski srećan.

Najjače mi je kad je Rubi na plaži sva entuzijastična počela da viče "volim Cancun, volim Cancun!", a Hector se nadovezao sa "a ja volim tebe!" Vidi se kome je šta prioritet. lol!

Ne mogu da ne spomenem Rubin najgluplji momenat ikad - mislila je da može u NY bez pasoša i vize. Shocked Hajde da je samo viza problematična, nego riba nema pasoš i verovala je da može u USA bez istog. What the fuck?! silent A kad je Loreto dolazio kod nje kući, rekla mu je da će ona biti ta koja će sa Hectorom otići u NY. Očigledno pasoša, vize i mozga bez.

Hector i Rubi svojim postupkom nisu samo emotivno povredili mnoge ljude, već i finansijski (Arturo će preduzeti mere protiv Genara i samog Hectora što bi na njihovo poslovanje moglo vrlo loše da se odrazi, CaĐetano i Cristina će ostati bez posla)...Stvarno su napravili ogromnu glupost. To jest, Hector je napravio ogromnu glupost zahvaljujuci svom slabom karakteru.

Susret sa Rubi u Valle del Bravo ga je dokrajčio, još je poverovao da su se slučajno tu sreli i da je Rubi došla tamo iz razloga koji nemaju veze s njim. Kao sudbina je rešila da ih spoji...Hector je jedno parče budale. Ni sa Maribel nije imao hrabrosti da raskine, što ga čini još većim idiotom. Da je raskinuo s njom po povratku iz Valle del Brava, bar bi je poštedeo onolikog stresa, poniženja i bola. Patila bi sigurno, ali ne bi doživela šok gledajući svog verenika i svoju najbolju prijateljicu kako se ljube na aerodromu dok ona bespomoćno stoji u venčanici.

Ta scena je slikovit prikaz izdaje u najčistijem obliku. Rubi je onako gleda u oči, direktno i pobedonosno; Hector okrenut leđima i ništa ne konta (k'o i inače); a Maribel razdire patnja.

U 29. epizodi kad je Rubi svratila kod Maribel nakon povratka sa puta, Maribel joj je rekla da je puno razmišljala o njihovom prijateljstvu, razgovarala je sa Rubi na način na koji ranije nikada nije. Dopalo mi se to, ali sam pomislila "kasno si se setila da preispituješ čvrstinu vašeg prijateljstva i Rubine namere." Da je ranije postala malo sumnjičavija...

I poslednji razgovor sa Panchom i otrovni poljubac na kraju. Simpatično mi je što je Rubi Panchu totalno pogrešno protumačila i što je sebe videla kao žrtvu Panchine zavisti i elitističkih uverenja. Rolling Eyes

Genaro ugledao Luisa i eto ga napad gastritisa. Laughing Kako on može da živi u laži toliko godina, koliko li je to naporno.

Ne znam kako bih objasnila Loretovu fasciniranost s Rubi, sem što mu može biti dobar izvor prihoda.

Sad sam se setila nečega. Mislim da je Loreto u jednoj od tamo kasnijih epizoda spomenuo da je i on rođen u siromaštvu i da su ga odbacivali zato što je gej. Pa je možda u Rubi video nekoga ko mu je sličan po tom pitanju (od siromaštva do luksuza), možda se donekle identifikovao s njom i njenim ambicijama...

A, zbog takvih kao što je Hilda, ovakvi kao što je Rubi misle da su mnogo pametni i da im nema ravnih.

U pravu si. Glupost nafilovana alkoholom - najgora kombinacija Rolling Eyes

_________________
Rubi - Page 3 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 3 Empty Re: Rubi

on Tue Nov 20, 2018 10:11 am
e mogu da ne spomenem Rubin najgluplji momenat ikad - mislila je da može u NY bez pasoša i vize.  Shocked

lol! lol! lol!  Ovo je onaj tipičan momenat telenovela. Ako je siromašna, neuka je i glupa. lol!

Genaro ugledao Luisa i eto ga napad gastritisa.  Laughing

Ne znam kako nije dobio rak na želucu. Kad sam prošli put gledala, kada mu je puknuo čir, pomislila sam da nije ni čudo.

Hector okrenut leđima i ništa ne konta (k'o i inače)

Ćutuk na kub. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Maribel krivi sebe što ništa nije shvatala. Zaista je porazno kad čovjek shvati koliko je mogao biti slijep kad su neki ljudi u pitanju.

Hektor uvrijeđeno pita kumu kako to da ona misli da on ne vrijedi dovoljno da ga Rubi voli i bez novca.

Rubi naravno ucjenjuje Henara. Iskoristila kec iz rukava u pravi čas. Pita da li da organizuje objed za njega, Elisu i Luisa. Very Happy Mada, Henaro se nije dao tako lako zbuniti. Niti dozvoljava da ga jedna Rubi ucjenjuje.

I, ispade da je Alehandro kupio defektnu opremu. Žao mi je što ga nije unakazio Bermudeza od batina. Toliko je odvratan.

Pako hoće da iznajmi sobu kod Lole.  lol!  lol!  lol!

Hektor je u roku od 1 minuta pristao da kupi Rubi čuvenu kuću u Kankunu. Rolling Eyes  Rolling Eyes  Jadan.

Henaro bezuspješno pokušava da ubjedi Lusia da ide s njim u Meksiko.

Henaro: Kako su cinična!
Rubi: Cinični ste vi, jer imate dvije porodice. Ja sam bar izabrala između Hektora i Alehandra, i Hektor je onaj koji je imao više sreće.


Prije bih rekla da su Alejandro i Maribel oni koju su imali više sreće.
Hektor hoće da se suoči sa Maribel i Rubinom majkom, dolaze u Meksiko i on se sam pojavljuje pred Maribel. Bar je imao toliko srama da ne dovodi Rubi kako je ona htjela.

_________________
Rubi - Page 3 Anigif10
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 3 Empty Re: Rubi

on Tue Nov 20, 2018 1:48 pm
Mislim da je Loreto u jednoj od tamo kasnijih epizoda spomenuo da je i on rođen u siromaštvu i da su ga odbacivali zato što je gej.

Joooj, sad se sjetih nečega. Very Happy  Pa Loretu se sviđao Kajetano. Laughing Laughing To mi je bio hit. Mislim da će čak biti neka scena kad ga juri oko nekog stola ili tako nešto.

_________________
Rubi - Page 3 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 3 Empty Re: Rubi

on Wed Nov 21, 2018 10:32 pm
32., 33. i 34. epizoda...

Dok Rubi i Hector uživaju u lepotama Cancuna, u prestonici vladaju šok, neverica, bes i tuga. Rubina porodica razočarana, Hectorovi kumovi u problemu, Alejandro pun gneva, a Maribel slomljena...Svi se različito nose sa posledicama te izdaje. Za Rubi se dalo očekivati da će bez trunke griže savesti prihvatiti tako radikalnu životnu promenu, presrećna što konačno može da bira gde će da živi, šta da oblači, u kojim restoranima da večera, gde da putuje...

Ali šta je sa Hectorovom savešću i mozgom? Da li je moguće da je toliko zaslepljen da ne uviđa ozbiljnost svoje odluke? Onaj Amerikanac ga je isključio iz projekta tako da neće ići u NY, a isključio ga je jer smatra Hectora nepouzdanim, što je potpuno razumljivo. Na svu sreću, tu je Yago i Rubi sa idejom o poslovnom partnerstvu.  Laughing

Kakva promjena stava nakon što je saznala da je vlasnik hotela. Sve govori o njoj taj momenat, a vjerujem da je i Yagu bila jasna, samo eto previše je privlačna da je ne bi imao

Naravno, Yagu Rubi nije ni prva, ni poslednja žena kojoj novac izaziva sjaj u očima. Pročitao ju je u rekordnom roku, video je da tu ima potencijala za obostrano zadovoljstvo, a Loreto je zaključio da Rubi ne želi da se zaljubi u Hectora, jer joj je on samo usputna stanica na putu ka nečemu krupnijem (poput Yaga).

I Rubi se jeste zainteresovala za Yaga kada joj je Hector rekao da se radi o jednom od najbogatijih ljudi na svetskom nivou. Sigurna sam da bi Rubi ostavila Hectora radi udaje za Yaga, ali je fazon u tome što ne zna da Yago nije materijal za brak, niti želi da bude. Saznaće. Laughing

Sonia je ljubomorna na Rubi, zato što istinski voli Yaga. Šteta što se tako mlada, prelepa i sposobna žena zaljubila u nekog takvog i pristala na uslove veze sa kojima se suštinski ne slaže. Počela je da se raspituje kod Luisa o bračnom paru Ferrer, primetila je da je Luisa iznenadilo kada je Hector rekao da su se venčali.

Elisa i Genaro došli u Cancun da spašavaju Hectora iz Rubinih čeljusti. Nažalost, kasno je Marko stigao na Kosovo. Hector je već hipnotisan, čak je natakao i ružičaste naočare kao modni detalj. Elisa mu je taksativno nabrajala nevolje koje je njegov postupak prouzrokovao ili će tek prouzrokovati, a on samo gleda kao tele u šarena vrata. Bio je spreman i da prekine kontakt sa kumovima, jer ne poštuju njegovu voljenu. Suspect

Rubi je izabrala idealan trenutak za ucenjivanje Genara, ali on ne popušta. Ako me pamćenje dobro služi, neće ni popustiti, nego će Rubi pronaći drugi način da njegova tajna ispliva na površinu kada bude uradio nešto što će je jako iznervirati.

Prije bih rekla da su Alejandro i Maribel oni koju su imali više sreće.

Jesu, s tim da će Alejandro sebe mazohistički gurati u nesreću, pateći za Rubi. Maribel će preboleti Hectora i ono što su joj on i Rubi uradili. Za nju će to postati zatvoreno poglavlje. Svideli su mi se momenti Maribelinog i Alejandrovog zbližavanja, pogotovo onaj deo kada joj Alejandro govori da mora da živi i bori se zbog sebe, ne zbog Hectora ni bilo koga drugog.

Maribel krivi sebe što ništa nije shvatala. Zaista je porazno kad čovjek shvati koliko je mogao biti slijep kad su neki ljudi u pitanju.

Rekla je Loreni da je bila glupa i naivna što je imala potpuno poverenje u Rubi i Hectora, da joj nije jasno kako nije ništa primećivala. Važno je biti samosvestan i samokritičan i detektovati, pa priznati svoje greške kako se ne bi ponavljale. Samo, to opet ne daje za pravo "drugoj strani" da iskorištava nečiju pogrešnu procenu.

Naslušala sam se komentara da je Maribel zaslužila izdaju, zato što je bila previše naivna.  Rolling Eyes To mi je u rangu onoga "zaslužila je silovanje zato što je nosila kratku suknju." Ok, preterano je poređenje, ali poenta je u odnosu krivca i žrtve. Opravdanje za krivce se traži u slabostima, manama ili karakteristikama žrtve. Prevod - žrtva je sama kriva.

Ipak, taj argument prihvatam iz ugla značaja opreznosti i brige o sebi. Npr, da ne zalazimo same kasno uveče u suknjici sa slabom pokrivnom moći na zabačena mesta i puste ulice. Ili da ne zalazimo na zabačena mesta i puste ulice uopšte, nezavisno od odeće, jer nije bezbedno. Isto važi i za idealizovanje ljudi kojima smo okruženi, ni to nije bezbedno.

E sada je na repertoaru suočavanje sa Hectorom, došao je kod nje kući da joj objasni kako se rodila ljubav između njega i Rubi. I da, drago mi je što nije poveo Rubi. Bilo bi jadno da jeste.

Počinje cirkus sa Bermudezom, stigla defektna hirurška oprema. Bermudez se pobrinuo da se "Alejandrov" potpis nađe na nalogu za kupovinu iste i još gleda da delimično krivicu svali i na Victoriju Gallegos, insinuirajući da je ona zainteresovana za Alejandra kao muškarca i da ga je zato podržavala. Trenutno je Alejandro u nezavidnom položaju.

Saul doživio udes, nije mi ga žao. Ako ideš u auto u alkoholisanom stanju, jednom nogom si u grobu drugom u bolnici. Možda zvuči surovo, ali bolje nego da je unakazio nekog nevinog.

Totalno se slažem.

_________________
Rubi - Page 3 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Sponsored content

Rubi - Page 3 Empty Re: Rubi

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum