Go down
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 4 Empty Re: Rubi

on Thu Nov 22, 2018 1:15 pm
Maribel će preboleti Hectora i ono što su joj on i Rubi uradili. Za nju će to postati zatvoreno poglavlje.

Tačno, zaista se zrelije nosila s tim od Alehandra. I, nikad više nije trčala za Hektorom, kao Alehandro za Rubi.

Naslušala sam se komentara da je Maribel zaslužila izdaju, zato što je bila previše naivna.  Rolling Eyes

Ma da, zato sam i pisala ranije, da mi nisu jasne osobe kojima Maribel ide na živce, a podržavaju Rubi. Rolling Eyes Koliko površan treba biti pa smatrati da jedna dobra i korektna osoba zaslužuje biti prevarena, izigrana i ponižena na najgori mogući način. Ok, naivna je. Ali, što ti kažeš, to nije opravdanje za Rubi ili bilo koga. Jer, takvi kao ona, bi to napravili svakako, a slabosti žrtve je samo povoljna okolnost za njih, nalet sreće, a nikako opravdanje. Rolling Eyes Rolling Eyes

35. epizoda

Koliko mi je glupo toliko mi je i tužno kad se Maribel baci Hektoru u zagrljaj. Sad A, Hektor je tek sad uradio ono što je trebao prije nego što je došao dan vjenčanja Rolling Eyes Neka ga je Maribel izbacila. A, dok Arturo urla na njega, samo se kukavički povukao. Arturo je u velikom bolu kao roditelj, i saosjećam s njim. Nekad je čovjeku gore kad gleda najvoljenije biće kako pati, nego kad sam pati.  Sad

Taman kad sam pomislila da sam malo odmorila od Rubine pojave, evo je u 7. minutu, vidi Alehandra i plače. Baš mi je žao.  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes Logično čim je došla u kraj, dočekala je Lola.  Laughing Refuhio joj je prirodno bacila njene pare u facu. Zar je mislila da će majku kupiti novcem? Nije Rubi bilo svejedno u tom momentu. Možda ima neku malu mrvu osjećaja bar prema majci, i hoće da očisti svoju savjest tako što će joj donijeti lijekove i novac. Ali, naravno da joj Refuhio ne vjeruje da zaista voli Hektora.

Alehandro dolazi na vrata stana Hektoru, ali bilo je kasno. Već su pošli. Što li bi bilo da ga je zatekao? Rubi neraspoložena jer je vidjela Alhandra, (mada tvrdi da je zbog razgovora s majkom)ali kako kaže život nastvalja, i ide da bira namještaj za novu kuću.  Rolling Eyes

Loreto: "Ne sviđa im se (Hektorovim kumovima) što im se sin oženio sponzorušom. Kako su staromodni" lol!

Saul sada kada je prikovan za postelju i kad postoji rizik da ostane nepokretan, preispituje svoj život i postupke. Priznaje Ingrid da je s njom bio samo iz inata prema Loreni.

Elisa sumnja da su se Henarova osjećanja promjenila prema njoj. Kasnije se srela sa Luisom. I, još mu kaže kako se on prezima kao njen muž. Very Happy Na kraju slučajno od Jaga, Hektor saznaje da je Luis Henarov sin. Poptuno sam zaboravila da je Hektor to prvi ( i kako) je saznao. Biće svega sad. Very Happy

_________________
Rubi - Page 4 Anigif10
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 4 Empty Re: Rubi

on Fri Nov 23, 2018 1:11 pm
36. I 37. epizoda

Hektor je koliko toliko uspio da sakrije šok, i pošao je da provjeri kod Luisa ko je njegov otac. U međuvremenu Elisa insistira da bi Henaro i Luis mogli biti neki dalji rod. Laughing Hektor se suočio sa Henarom, i nije mu bilo svejedno kada je saznao da je Rubi znala cijelu tu priču. Drago mi je što je Hektor saznao da više ne bi mogla ucjenjivati Henara. Mada ubjeđuje Hektora da ćuti, da Elisa ne sazna (za Elisino dobro naravno) vjerovatno da bi nastavila da ga ucjenjuje. Hektor je sada naravno ubjeđeniji u Rubinu nego ikad. Rolling Eyes

Rubi mi je bila tako jadna kad razmišlja koliko sluga joj treba, a još jadnija u onoj prodavnici namještaja. Prštao je seljakluk iz nje, prava pokondirena tikva. Mislila je da će joj dati namještaj na lijepe oči? Nije ni pomislila da joj u prodavnicama neće vjerovati na riječ da ima novac, nego da će joj  u Hektorovom odsustvu trebati neki način  plaćanja.   Laughing Inače, kad već izigrava damu, mogla bi i kosu oprati.

Kasnije pred Elisom pokušava da bude fina, jer joj ipak odgovara da bude s njom u dobrim odnosima, ali odala se kada je rekla da ne planira dijecu, da ne uništi tijelo. Nije problem što neko to ne želi, nego je problem ono što kaže Elisa, to što nisu razgovarali unaprijed o tako bitnim stvarima. Hektor zaista nije koristio mozak kad je tako naglo oženio.

Kristina je postupila odgovorno kad je odbila brak. Kako je Kajetano uopšte mislio da se vjenčaju, a oboje bez posla? Ok, on je išao vođen emocijama, dok je Kristina  imala razuma. Stupanje u brak mora biti odgovorno, i podrazumjeva se da su finansijski stabilni, i da ne zavise ni od koga. Međutim, kasnije je jedna pjesma bila dovoljna da je ubijedi u suprotno. Very Happy
Mada raznježila me je scena kada je prosi kasnije pred Refuhio. I, scena kada Pako donosi tortu i kad se svi raduju sreći onog drugog. Da li igdje postoje takvi komšiluci gdje se svi drže zajedno i u radosti i u muci? Kakva suprotnost, dok Refuhio i Kristina ostaju na ulici Crying or Very sad , Rubi Jago stavlja na raspolaganje njegove hotele, i imovinu. Iako mu stavlja do znanja da je udata, nije uspjela da sakrije oduševljenje.

Iiii, susret Rubi i Alehandra...je prošao mnogo mirnije nego što sam očekivala. Istopio se, naravno, mada je to pokušao sakriti.  Rolling Eyes Nije mi jasno zašto je s Rubi nježan, a Hektora tuče. Ne kažem da treba Rubi da tuče, ali zar izdaja nije jednako velika i od Hektora i od nje? Zar on samo Hektora smatra izdajicom? Naravno već je počelo Hektorovo ljubomorisanje, a Rubina zamisao da zablista među bogatašima Kankuna je propala. Mada, jeste zablistala, ali u tračevima. Sonja se inače ozarila na pomen Alehandra, već je zainteresovana za njega.

Ignasio i Karla.  Crying or Very sad I divno i tužno ih je vidjeti. Divno zbog toga koliko se vole nakon toliko godina braka, i tužno jer prokleta bolest narušava njihovu sreću.  Sad

_________________
Rubi - Page 4 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 4 Empty Re: Rubi

on Fri Nov 23, 2018 10:08 pm
35., 36. i 37. epizoda...

Zanimljive konfrontacije Rubi i Hectora sa ljudima koje su svojim postupkom najviše povredili - Hector sa Maribel, Rubi sa Refugio, Rubi i Hector sa Alejandrom.

Maribelina reakcija kad je ugledala Hectora me nije iznenadila. Ona je i ranije govorila Arturu da kroz neke stvari mora sama da prođe da bi znala šta je za nju najbolje. Rane su još uvek sveže i emocije su joj pomešane; i mrzi i voli Hectora i dalje, ljuta je i tužna je, i razočarana je i spremna da mu oprosti...U procesu je prevazilaženja onoga što joj se desilo i taj proces može da potraje, a do njegovog okončanja će doći čim stekne određena iskustva. Zato je ne krivim što se Hectoru bacila u zagrljaj, ipak se radi o vrlo emotivnoj osobi koja svom unutrašnjem svetu pridaje veliki značaj.

Ne kažem da treba Rubi da tuče, ali zar izdaja nije jednako velika i od Hektora i od nje? Zar on samo Hektora smatra izdajicom?

Slično kao Maribelin odnos prema Hectoru. Alejandro svima priča da ne može da preboli Rubi, iako je svestan da je ona odabrala drugačiji, lakši i destruktivan put. To je čar ljubavne zaslepljenosti, koju će Maribel prevazići, dok će se Alejandro nažalost vrteti u krug, zato što je muška budala.  Rolling Eyes

A Hector mu je bio kao brat, druže se od detinjstva i njihovo prijateljstvo je bilo čvrsto i neraskidivo sve do sada. I mislim da je Alejandrov bes prema Hectoru udvostručen time što je on Hectora upozoravao na Rubi, rekao mu je zašto ga je Rubi ostavila i pitao ga je više puta da li se nešto dešava između njih, na šta je Hector odgovorio izdajom. Odabrao je da veruje Rubi, a ne svom najboljem prijatelju.

Ali interesantno je što Hectorovo ljubomorisanje počinje od suočavanja sa Alejandrom u Cancunu, nakon što mu je Alejandro sasuo u facu (što je radio i pre izdaje) da je Rubi neko ko je spreman da gazi preko mrtvih zarad luksuza i da se nije udala za njega iz ljubavi. Iako su mu to prethodno govorili Genaro, Elisa i Luis, njihove reči nisu imale istu težinu kao Alejandrove, jer u dubini duše Hector zna da ga Alejandro ne laže.

Najjači utisak mi je ostavila Rubina poseta majci. Rubi je obećavala da se neće samo njeni životni uslovi promeniti, već će pozitivnu promenu osetiti i Refugio i Cristina. Planirala je da udajom za Hectora obezbedi i svoju porodicu, da Refugio ne mora da radi i da ne oskudeva ni u čemu.

Možda ima neku malu mrvu osjećaja bar prema majci, i hoće da očisti svoju savjest tako što će joj donijeti lijekove i novac.

Tako da sigurno ima i toga, a može biti i to da je Rubi htela da dokaže da je bila u pravu što je iz siromaštva pobegla ne birajući sredstva, da se isplatilo, da je vredelo pogaziti principe. Ona je sve podredila svom glavnom cilju (finansijskom blagostanju) i sad je očekivala da će joj Refugio biti zahvalna na tome, pošto joj je donela novac i lekove. Potcenila je Refugio, pokušavši da je ukalupi u svoje površne i materijalističke poglede na svet.

Potpuno mi je jasno zašto Refugio odbija da prihvati i troši Rubin novac, čak i u ekstremnom primeru poput izbacivanja iz stana zbog višemesečnog neplaćanja kirije. Refugio je takva; moralna, principijelna i ponosna. Ali moram da priznam da je u mom sistemu vrednosti suludo ne odabrati rešenje koje se nalazi na dohvat ruke, ako situacija to zahteva.

Hector je slučajno saznao od Yaga da Genaro ima dve porodice, a od Genara je saznao da je i Rubi znala za to, ali ne bih rekla da je Rubi time mnogo izgubila. Izgubila je najslabiju kartu, njoj je važno da Elisa i Lilia ne saznaju da žive u zabludi, jer su one Genarove žene i najviše će biti pogođene surovom istinom. Moći će da nastavi sa ucenjivanjem Genara nesmetano.  Laughing

Pritom je uspela da obrlati Hectora brzinom svetlosti i ubedi ga da je iz altruističnih razloga ćutala, kao i da ga impresionira brigom za Elisina osećanja radi kojih Genarova tajna treba da ostane tajna. Podrazumeva se da joj je Hector poverovao.  Rolling Eyes

E sad, Genaro planira da uradi nešto što će Rubi izludeti u toj meri da će rešiti da otkrije da je Genarov bračni status komplikovan. On hoće da proda Hectorove rančeve i da novac od prodaje stavi na svoj račun, kako bi zaštitio Hectora od Rubinog rasipništva i kako bi testirao Rubi, da vidi da li će ostati sa Hectorom bez obzira na sve. I onda sledi Rubin kontranapad.  Twisted Evil

Yago se približio Rubi, nudeći joj svoj hotel, jahtu, avione i kamione na raspolaganje. Indirektno je izrazio želju da proba zabranjeno voće, ali Rubi verovatno misli da će hteti da zadrži to zabranjeno voće, a ne da ga proba i vrati na mesto.  Laughing

Prštao je seljakluk iz nje, prava pokondirena tikva

Transfer blama me je strefio kad je krenula da urla na prodavačicu. Dokaz da možeš biti bogat, a odisati jeftinoćom.

Inače, kad već izigrava damu, mogla bi i kosu oprati.

Damn, girl  lol!  lol!  lol!

Da li igdje postoje takvi komšiluci gdje se svi drže zajedno i u radosti i u muci?

Lepo je to, ali ja sam od onih što ne vole nadzorne kamere od krvi i mesa iliti komšije zabadače noseva, pa preferiram kulturnu distancu  Laughing Ne bih volela da mi neko nenajavljen upada u stan, ispituje me gde sam bila i ko je upravo izašao iz mog stana i ostalo  lol!

A nekako se nameće da ako sa komšilukom hoćeš solidarnost u radosti i muci, moraš uvek da budeš fina sa njima, da se zbližavaš, da ih puštaš u lični prostor...Ne, hvala  Laughing

_________________
Rubi - Page 4 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 4 Empty Re: Rubi

on Mon Nov 26, 2018 11:58 am
Ali interesantno je što Hectorovo ljubomorisanje počinje od suočavanja sa Alejandrom u Cancunu,

Da, ja sam čak i zaboravila da je Hektor tako rano počeo da ludi.

On hoće da proda Hectorove rančeve i da novac od prodaje stavi na svoj račun, kako bi zaštitio Hectora od Rubinog rasipništva i kako bi testirao Rubi, da vidi da li će ostati sa Hectorom bez obzira na sve. I onda sledi Rubin kontranapad.  Twisted Evil

Zaboravila sam tačno što će da uradi, ali znam da su Elisa i Lilia saznale istinu u bolnici kad su se obje predstavile doktoru kao Henarove supruge.

Lepo je to, ali ja sam od onih što ne vole nadzorne kamere od krvi i mesa iliti komšije zabadače noseva, pa preferiram kulturnu distancu  Laughing

Shvatam što hoćeš reći i slažem se. Ni ja ne volim nikakvo zabadanje nosa u moju privatnost, i teško povjeravam svoje stvari. Ipak, gore navedeno sam rekla kao neko ko je već dio života sve nedaće prolazio sam s majkom. Često smo imale probleme, i trebala nam je pomoć, a rodbina i takozvani prijatelji su okretali leđa. I, onda, da zapitam se postoje li takva okruženja gdje se svi drže kao jedno i pomažu jedni drugima. Naravno, dva dobra je teško spojiti, i ako imaš prijateljstvo, nemaš privatnost, i obrnuto. Bar je tako u Mexicu. Laughing Ipak, volim bar misliti da je moguće jedno  i drugo. AKo je neko nekome pravi prijatelj, ne mora imati potrebu da provjerava u svakom momentu što radi i kako diše. Very Happy
Najgora je treća stvar. Kad su nadozorne kamere u isto vrijeme i neprijatelji, i torokuše koje su slade tuđom mukom. Rolling Eyes

_________________
Rubi - Page 4 Anigif10
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 4 Empty Re: Rubi

on Mon Nov 26, 2018 1:26 pm
38. i 39. epizoda

I, seljakluk u prodavnici namještaja part 2. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Jadna da ne može biti jadnija, ima potrebu naglasiti nekoj nebitnoj osobi kako ona nema limit na kartici. U svemu tome mi je žao takve radnice (one korektne ) koje su možda pametne i sposobne, a nisu imale novca da nešto postignu (a ni manjak skrupula) i onda im dođe neka "Rubi" da im izigrava veliku osobu. Što mi je bilo milo kad ju je Sonja kasnije spustila natrljavši joj na nos da se udala zbog novca. "Velika osoba" umislila da je čini velikom to što nosi burmu. Rolling Eyes

Zaboravila sam ranije prokomentarisati. A, to je Rubino pretvaranje da voli Hektora. Koliko god da je čovjek zgodan, ne mogu shvatiti osobe koje tek tako mogu da dijele postelju i intimnost sa nekim ko ih najmanje ne privlači. Možda u današnje vrijeme zvuči smiješno, ali meni to djeluje strahovito naporno. Rubi bukvalno 24 h dnevno mora da glumi da voli Hektora, i da laže. Zar je to sreća?  Pitanje je koliko je taj novac nju zaista usrećio, i da li je ikad spoznala sreću sem kratko dok je bila s Alejandrom (u Kankunu čini mi se) kada je i ostala trudna. Nisam ja od romantičnih duša koje smatraju da će im ljubav napuniti tanjire i kupiti odjeću i platiti račune. Ali, život aposolutno lišen ljubavi i zagrljaja s nekim koga voliš mi je besmislen. Smatram da je za sreću potrebno jedno i drugo jednako. I, ljubav i novac u onoj mjeri da se priušti normalan, dostojanstven život.

Žao mi je Sofie, koja zamalo da izgubi posao jer se nije mogla kontrolisati pred Rubi. I, morala da traži izvinjenje velikoj osobi. Evil or Very Mad

Refuhio skupila snage do ode do Maribel, koja razumljivo neće da je primi. Crying or Very sad Razumijem Maribel kad je je kasnije rekla "Kamo sreće da mi je srce od kamena." Nije da Arturo ima previše razumjevanja za Maribel. Dobro mu je objasnila. Shvata ona razumski da je Hektor đubre i da ne zaslužuje njenu patnju, ali je problem što razum ne može narediti emocijama da nestanu. Inače, ja se tek sad pomalo prisjećam, da je Arturo Luisov otac. Sjetila sam se kad je pomenuo ženu koju je volio od koje su ga razdvojili roditelji.
Kao da nije dovoljno, Maribel je potražila i Elisa, da joj traži da spasi Hektora.

Moramo priznati da Alehandro ima pozitivan uticaj na Rubi, jer se sjetila njegovih riječi pa je nazvala da vidi jesu li joj sestra i majka među živima. Lola naravno nema problem s tim da prihvati Rubin (pardon od RrrrrR Laughing ) novac jer "posao je posao"

Sonja i Alehandro se postepeno zbližavaju.   Omiljena scena iz ove dvije epizode je kada ih Rubi vidi u kafiću. Insistirala je da je Hektor izvede, da bi joj na kraju prisjeo izlazak. Čak ni pred Hektorom nije mogla sakriti ljubomoru. Inače, prisjećali su se kad su izašli u disko "na njihov prvi sastanak" dok je još bio sa Maribel. Kaže Hektor kako ga je impresionirala Rubi svojim pokretima uz muziku. Mislim se, teško li ga je bilo impresionirati. Što bi bilo da posjeduje veće vještine, npr. da zna poledance. lol! Drago mi je što ga je Alehandro isprovicirao kad je ironično rekao Rubi "da voli Hektora".

Henaro na paklenim mukama. I, na kraju je odlučio da napusti Elisu, i saopštava joj da je ne voli. Logično. Lilia je mlađa, i rodila mu je dijete. Rolling Eyes Inače, prodao je Hektorov ranč, o čemu je Arturo odmah obavješten. Arturo odlučio da da svoju podršku Alehandru.

Sonja povjerava Alehandru svoju situaciju sa Jagom koji je ne zaslužuje. Ne znam što će njoj takav kreten uopšte. Što vidi u njemu?

Na kraju se sreću Lilia i Elisa, ali koliko se sjećam susret će proći bez posledica po Henara.  Very Happy

_________________
Rubi - Page 4 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 4 Empty Re: Rubi

on Mon Nov 26, 2018 11:46 pm
Često smo imale probleme, i trebala nam je pomoć, a rodbina i takozvani prijatelji su okretali leđa.

Eh, kako mi je ovo poznato. Nas su u najtežim trenucima (mamina bolest) uglavnom iskulirali, udaljili su se, ohladili od nas. Malo ih je ostalo i njima hvala do nebesa.

A onda ih je na sahranu došlo mali milion, sećam se te gužve i gomile nepoznatih lica. I većina njih je prema meni i mom bratu bila puna saosećanja i velikih reči o našoj mami i o nama... Rolling Eyes Da se nismo nalazili na sahrani poslala bih ih do đavola. Doduše, neke i jesam posle sahrane.

38., 39. i 40. epizoda...

Rubi je definitivno nezrelo i hirovito biće, usput i površno. Po pripadnicima kankunske elite (poput one Romine) vidim da je sve to isti đavo - dokone žene bogataša koje nemaju nikakvih obaveza i koje mladost i lepotu žele da iskoriste za uživanje, šoping, putovanja (putovanja radi šopinga)...hedonizam generalno i naravno da troškove luksuznog životnog stila ne plaćaju one svojim pošteno zarađenim parama. Meni je to žalosno, parazitski.

Uglavnom, ta Romina i Loreto ubedili Rubi da se oleši od alkohola i pozove Alejandra da dođe, da iskoristi priliku dok je Hector u prestonici. Prvo ga je Rubi zvala, zatim Loreto i on je došao uveče na plažu. Rubi i on se poljubili. Ne znam da li mi je jadnije to što je Alejandro došao na poziv ili Rubina iritantna nezrelost. Ne znam koja joj je fora da jurca za Alejandrom okolo kad ne planira da ostavi Hectora. Njeno objašnjenje je da ne može da ga zaboravi i da zato neće dopustiti da se on zaljubi u drugu ženu. Detinjasto.  Rolling Eyes

Najjače mi je kad upozorava Alejandra na Soniu, govori mu da se kloni nje jer je Yagova ljubavnica, na šta joj Alejandro odgovara da je on to već znao i da je Sonia (za razliku od nje) iskrena. Very Happy Rubi je otelotvorenje egoizma - Alejandro ne sme da se muva ni sa jednom drugom ženom, a ona može da radi šta joj je volja, pa i da koketira sa Yagom. I ona i njen način voljenja su toksični.

Yago je takođe toksičan, samo je iskusniji i namazaniji od Rubi, pritom je muškarac. Kada mu je Sonia prenela šta joj je Sofia ispričala o Rubi i kada mu je zamerila što stavlja Rubi iznad nje, njegova reakcija je bila u fazonu "mi smo u otvorenoj vezi, ja nisam licemer" bla, bla, bla...Ali jeste licemer, zato što manipuliše Soniom. Pušta je da misli kako i ona može opušteno da izlazi sa drugim muškarcima (Alejandrom npr), a onda čim primeti da se za tog nekog drugog ozbiljno zagrejala, odmah joj stavlja do znanja da ona pripada samo njemu (rečima, poljupcima, buketom cveća).

Ne znam što će njoj takav kreten uopšte. Što vidi u njemu?

Alejandru je rekla da nikad nije pomislila da će pristati na takvu vezu, ali se zaljubila u Yaga i istrpela svašta. Možda su je privukle njegove godine, iskustvo, stav, samouverenost...šta god. Važno je da je samopoštovanje izgubila negde usput, jer veza u kojoj nešto mora da se trpi nije srećna veza, niti su partneri u njoj ravnopravni.

I, seljakluk u prodavnici namještaja part 2.

I transferčina blama part 2. Da li je realno da neko može biti onoliki moron?  Shocked

Hector blentavi...Junački brani svoju anđeosku ženicu od pakosnih i zavidnih duša. Otišao u Mexico City i slučajno je čuo razgovor Elise i Lorene. Lorena je objasnila Elisi kako je Rubi isplanirala putovanje u Valle del Bravo i kako je iskoristila Paca itd. Hector je opet junački branio, ali posle kad je bio sam u stanu videlo se da ga je informacija koju je saznao prodrmala i navela da posumnja u Rubi. Uveče pozvao na fiksni, javila se služavka i rekla da Rubi nije kući (ona se na plaži ljubaka sa Alejandrom). Pojačava se intenzitet ljubomore, krećemooo.  Laughing

Možda u današnje vrijeme zvuči smiješno, ali meni to djeluje strahovito naporno.

Pa i jeste naporno. U bilo kom odnosu je naporno ponašati se u suprotnosti sa osećanjima i potrebama. Želiš jedno, a radiš drugo. I hajde jedanput, ali raditi to konstantno, godinama...Naporno, nego šta.

Jadna Maribel, mogli bi malo da je ostave na miru. Njen otac ne razume da ne može preko noći da se oporavi i nastavi dalje, Refugio joj sipa so na ranu svojim dolaskom, a Elisa je pobednik ove kategorije. Žena je ladno tražila od Maribel da se bori za Hectora i spasi ga od Rubi. Nije Hector princeza zarobljena u visokoj kuli pa da ga Maribel spašava. On je odrastao muškarac koji je doneo određenu odluku. Neka živi sa posledicama iste.

Bermudez ponovo u akciji. Victoria rešila da se odradi veštačenje Alejandrovog potpisa kako bi dokazali da je falsifikovan i da Alejandro nije naručio defektnu opremu. A Bermudez će veštaku predati onaj nalog koji je Alejandro stvarno potpisao, smatrajući da veštak neće obraćati pažnju na sadržinu naloga. Tako će dokazati da je Alejandro kriv i narušiće mu kredibilitet kod Victorije. Krmak pokvareni.  Rolling Eyes

Na kraju se sreću Lilia i Elisa, ali koliko se sjećam susret će proći bez posledica po Henara

Tako je, za sada je Genaro bezbedan, ali neće još dugo biti. U 40 i nekoj epizodi će se Rubi pobrinuti za to.  Laughing

Lorena se pomirila sa Saulom, a Paco tek sada uvideo da mu je Lorena baš lepa i da mu Rubi nimalo ne nedostaje. Meni se dopada početak Pacove i Lorenine ljubavne priče i mislim da je moguće zaljubiti se u bliskog prijatelja. Ako ispadne da je obostrano - super. Ako nije...onda je nezgodno.

Jao kako me nervira ono Cristinino prenemaganje oko sexa sa CaĐetanom i taj nakaradni stav da moraju da se suzdržavaju do braka. Ne volim mistifikaciju normalne ljudske potrebe.

_________________
Rubi - Page 4 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 4 Empty Re: Rubi

on Tue Nov 27, 2018 3:15 pm
Tako je, za sada je Genaro bezbedan,

Zahvaljujući Hildi. Laughing  Meni je žao Elise. Iskreno voli Henara, i posvetila mu je život, i sada nakon 30 godina pati jer je on više ne voli.

Meni se dopada početak Pacove i Lorenine ljubavne priče i mislim da je moguće zaljubiti se u bliskog prijatelja.

Moguće je, i bilo mi žao Paka kada ga je Lorena ispalila zbog Saula. Ipak,  meni će oni biti zanimljivi samo na početku. Kasnije me smoriti.

Lorena je objasnila Elisi kako je Rubi isplanirala putovanje u Valle del Bravo i kako je iskoristila Paca itd.

Da, jedva joj je povjerovao, čovjek je slijep, ili želi da bude slijep. Mislim da je prije ovo drugo.

Nije Hector princeza zarobljena u visokoj kuli pa da ga Maribel spašava.
lol! lol! lol!

A Bermudez će veštaku predati onaj nalog koji je Alejandro stvarno potpisao, smatrajući da veštak neće obraćati pažnju na sadržinu naloga.

Đubre pa đubre. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Po pripadnicima kankunske elite (poput one Romine) vidim da je sve to isti đavo - dokone žene bogataša koje nemaju nikakvih obaveza i koje mladost i lepotu žele da iskoriste za uživanje, šoping, putovanja (putovanja radi šopinga)...hedonizam generalno i naravno da troškove luksuznog životnog stila ne plaćaju one svojim pošteno zarađenim parama. Meni je to žalosno, parazitski.
Romina i Rubi su tal para qual. Kakvo razmišljanje žene njenih godina, mislim na Rominu. Jedan muškarac za "gastos", a drugi za "gusto". Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Odvratna je, površna i sitna duša.

Jao kako me nervira ono Cristinino prenemaganje oko sexa sa CaĐetanom i taj nakaradni stav da moraju da se suzdržavaju do braka. Ne volim mistifikaciju normalne ljudske potrebe.

Kristina je htjela, Kajetano se prenemagao. Smiješno za čovjeka njegovih godina, pa čisto sumnjam da je nevin. lol! Još crnje od toga mi je što Kristina priča o tome s majkom, i "kako se moraju kontrolisati".

Rubi i on se poljubili. Ne znam da li mi je jadnije to što je Alejandro došao na poziv ili Rubina iritantna nezrelost. Ne znam koja joj je fora da jurca za Alejandrom okolo kad ne planira da ostavi Hectora. Njeno objašnjenje je da ne može da ga zaboravi i da zato neće dopustiti da se on zaljubi u drugu ženu. Detinjasto.  Rolling Eyes

Alehandro jadan i bez čvrstine, a ona nezrela manipulatorka.  scratch Rubi izigrava veliku damu, a ovamo onako nedostojanstveno postupi, mrtva pjana moli Alehandra za njegovu naklonost. A, on...pa i ne zaslužuje bolje od nje.

Što se boldovanog, vjerovatno se povela za Romininim stavom da je ok imati dva muškarca, i da ne možeš imati sve u jednom. Rolling Eyes

Rubi se naravno izvukla, i ubijedila je Hektora da je put isplanirala iz silne ljubavi prema Hektoru. I, još je ona ta koja je uvrijeđena, "napustila ga je" i otišla da živi u hotel. Tako i treba sa Hektorom, za bolje i nije, kao ni Alehandro. Jago, naravno, hoće da zaštiti nezaštićenu Rubi i smješta je u svoju kuću. Very Happy

Sofia insistira da Alehandro i Sonja budu zajedno. Ne volim toliko mješanje u nečiju privatnost, i savjete "treba ili ne treba da budeš s njom/njim", ali moram priznati da mi je Sofia simpatična. Very Happy

_________________
Rubi - Page 4 Anigif10
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 4 Empty Re: Rubi

on Wed Nov 28, 2018 11:07 am
42. i 43.

Rubi se i dalje pravi poštena, te odbija garderobu koju joj je Jago kupio, ali može zato da bude u njegovoj kući. Laughing Laughing Kasnije joj kaže, naravno, da on nije neki dečkić kojim će manipulisati i da dobro zna da je sponzoruša. Otvoreno joj kaže da mu se sviđa, i nudi joj ono što se njoj sviđa, novac i uživanje. Ona naglašava da je udata, kao da je njega briga, i kao da bi je ženio. Još ne shvata da bi je on samo za ljubavnicu i to za jednokratnu upotrebu, kao toalet papir. Ona čeka da Jago za njom bude lud, da bi ostavila Hektora.  lol! U međuvremenu, pred Hektorom, izigrava uvrijeđenu ženu. Ona je uprskos svima i svemu odlučila da pobjegne i bude s njim, podnijela je veliku žrtvu. I, na kraju je Hektor taj koji se njoj izvinjava. Najjače je kad je Rubi rekla: "Kako može neko da izlazi s jednom osobom, a u vezi je sa drugom" misleći na Sonju. Ko o čemu, kurva o poštenju.  Laughing  Laughing  Laughing

Elisinu patnju za Henarom je teško gledati. On je odlučio da bude "polupošten", od nje će se razvesti, ona neće saznati da je imao drugu svo vrijeme, i moći će da se skrasi uz mlađu  i onu koja je majka njegove djece, odnosno majka njegovog djeteta. Kako mi je Rubi bila odvratna kad je rekla Elisi da je ona nju primila u "svoju kuću".

Da li mi se čini, ili se Marku malko sviđa Sofia? Very Happy

Sonja i Jago konačno raskinuli. Iako joj je grozno sad će konačno progledati. Što će ženi poput nje muškarac poput Jaga kojem se sviđa rang osobe kao što je Rubi? Nego on me nervira, što uporno zavodi Sonju, znajući da ga voli, svaki put kad hoće da se udalji od njega.

Hektor je saznao da je Henaro prodao njegov ranč, a prije toga je razmišljao o tome da sam počne da upravlja svojim dobrima. Henaro je Hektoru otvoreno rekao da mu neći dati ni jedan cent njegovog novca. Rubina reakcija kada joj je Hektor to rekao... lol! Moglo mu je sve biti jasno, ali se pravi da je u suštini samo zabrinuta za Hektorovo dobro. Laughing Iskoristila je zadnju opciju, i nastavila da ucjenjuje Henara, koji se ne da ucjeniti. U isto vrijeme razmatra i Jaga kao opciju. Loreto mi je ubitačno smiješan u bade mantilu i sa onom kremom na licu dok razgovara sa Rubi.

Kako mi se sviđa Refuhio. Daje Kristini slobodu da izlazi i uživa s Kajetanom, i neće da im bude teret, ni da živi s njima, ni da njene boljke i patnje njih ometaju.  I love you S druge strane, nervira me što hoće da ide kod Rubi u Kankun, ali i shvatam je. Rubi joj je i dalje ćerka, i brine za njeno dobro.  Rolling Eyes Inače, pao je konačno seks između Kajetana i Kristine, i tu usred šume! Laughing

Karli se pogoršava stanje  Crying or Very sad , a Luis dolazi kod njih kući na ručak. Ignasio insistira da je Luis upozna s roditeljima. Stvari se ne pišu dobro za Henara jer sve više osoba saznaje za njegovu tajnu, počev od Sofie i Artura koji Henara hoće da uništi i uzima mu klijente.

Loreni nije svejedno kad je saznala da se Paku sviđa, i pao je poljubac.  I love you

Maribel odlučila da ode u Kankun.  Shocked I, zaista je otišla, iako joj je otac zabranio. Arturo me malo nervira, pa ona je odrasla osoba, ne može joj zabraniti nešto kao da je mala.
Maribel je bila dotjeranija nego inače u sceni kad je došla u Rubinu kuću. I love you Baš je divno izgledala, pogotovo što je makla kosu sa lica. Rubi stvarno mislila da je Maribel došla kao prijateljica. lol! A, u stvari  je ono "hola, amiga" bio samo uvod za šamar. Razumijem ovaj Maribelin korak. Ona hoće da se suoči sa njom, i da završi sa tom epizodom svog života. I, za nju zaista i jeste tu završilo. flower

Inače, razmišljala sam zašto su odlučili da Rubin najbolji prijatelj bude lik kao što je Loreto, zašto su ubacili nit komičnog u ovakvu priču. Svakako je trebala da postoji ličnost pred kojom će Rubi biti otvoreno ono što jeste, da od onolikog glumatanja ne bi završila na psihijatriji, a i da bi publika (kojoj treba da se crta kakva je Rubi - bar tako misle scenarisiti) vidjela pravu nju. Zaključila sam da su se odlučili za nekoga ko je muškarac, jer ona sa ženom ne može biti iskren prijatelj, ona je svakoj zavidna, a s druge strane ni jedna žena ne može njoj biti prijatelj, kakva god ta žena bila. Naravno, odlučili su da taj muškarac mora biti gej, iz očiglednih razloga. Zašto su odlučili da mora imati onog nesretnog psa, koji ne znam kako ne doživi potres mozga, koliko mlatara s njim, i zašto su odlučili da mora biti onako komičan, nisam sigurna. Very Happy  

_________________
Rubi - Page 4 Anigif10
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 4 Empty Re: Rubi

on Thu Nov 29, 2018 9:00 am
44.

Rubi je dno dna, odnosno ne. Ona je dno dna dna. Evil or Very Mad Ubjedljivo najodvratniji njen postupak je otvoreno ruganje Maribel zbog njenog invaliditeta, i oponašenje njenog hodanja. Fuj! Ne znam uopšte kako su se ljudi mogli oduševljavati njenim likom nakon takve scene! Maribel je kao i uvijek ostala dostojanstvena, i bacila joj je u facu nakit koji joj je poklanjala, a koji joj je vratila Refuhio. Kasnije me je iznervirala kada je srela Hektora. I, nervira me i razumijem je. Emocije su i dalje jake, jače od njenog povrijeđenog ponosa, toliko jake da smatra da vrijedi da se i dalje bori za Hektora. Sad

Rubinim spletkama Luis dolazi kod njih kući baš kad se Henaro i Elisa raspravljali, i naravno vidio ih je zajedno na kraju epizode. Samo mi nije jasno kako je Rubi to izvela. Tražila je Gastonu neku uslugu, ali što je tačno on mogao tu uraditi?

Ovamo Alehandro ubjedjuje Sofiju da kaže Luisu istinu. Kako nezgodna situacija! Ako ćutiš kriv si, a teško je reći. Ja ne znam što bih uradila u takvoj situaciji.

Pako se ohrabrio  i priznao Loreni da mu se sviđa. Very Happy I love you

Jao, Refuhio navalila da ide u Kankun! U prošloj epizodi sam je voljela, a sad me nervira. Nervira me što insistira da ide i pored Kristinine patnje i nervoze. I, nervira jer sam se sjetila da će sada nesretni Kajetano da završi u zatvoru zbog njene dražesne ćerkice. Evil or Very Mad Crying or Very sad Naravno, povešće i Lolu sa sobom u Kankun iako je ljuta na nju što je prihvatila Rubin novac. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

_________________
Rubi - Page 4 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 4 Empty Re: Rubi

on Fri Nov 30, 2018 9:35 pm
41., 42. i 43. epizoda...

Rubi bije tri bitke istovremeno i fascinantno mi je što misli da u svakoj od njih može da pobedi. Precenjuje svoje mogućnosti i domete, a potcenjuje tuđe. To je tipična amaterska greška i ona bi kao iskusni makijavelista trebalo da zna da je ljude uvek bolje preceniti, nego potceniti. Ali dobro, Rubitch je isuviše narcisoidna i arogantna za objektivnost.

U redu, ono sa Hectorom je odigrala na kartu uvređenosti sa sve fasadom žrtve i dokazala mu da se udala za njega iz ljubavi. Naravno, Rubi je velika srećnica što je udata za kompletnog idiota kojim je lako manipulisati. Hector je ubrzo nazvao, potražio je sa željom da se pomire i obećanjem da više neće sumnjati u nju. A Yago je, jelte, dobar prijatelj oboma koji navija za to da njih dvoje izglade nesporazume. Zato je primio Rubi u svoju kuću, kupio joj odeću, provodio vreme s njom...Pravi prijatelj je retkost u ovim ludim vremenima. Svaka čast Yagu. Laughing

U kakvoj je Rubi zabludi...Ona stvarno veruje da će se Yago na kraju zaljubiti u nju, toliko da će poželeti da je oženi. Rolling Eyes  Yago jeste gad, ali tačno je da nije materijal koji bi Rubi mogla da oblikuje kako joj padne na pamet. Pokušala je s njim da se igra na foru poštene žene kojoj je brak svetinja i nije se završilo kako se nadala. Yago joj nudi avione i kamione u zamenu za neobavezno intimno druženje. Mislio je da ona to i kapira, ali se zeznuo pa je morao da joj nacrta kako stoje stvari. Nažalost, Rubi će i dalje terati po svom dok se ne opeče.

O nezrelosti koju je demonstrirala prilikom gotovo svake interakcije sa Alejandrom ne bih imala šta da dodam, osim da je njen način razmišljanja prevazišao svaku razumnu meru. Ljubomoriše oko Sonie i samouvereno naglašava da Alejandro nema pravo da bude sa drugom ženom, niti da se zaljubi u drugu ženu. Nema pravo? Koliko je njoj godina? Pet?  Suspect

Najjače je kad je Rubi rekla: "Kako može neko da izlazi s jednom osobom, a u vezi je sa drugom" misleći na Sonju. Ko o čemu, kurva o poštenju.

Ha, omiljeni momenti su mi oni kada Rubi krene da morališe i osuđuje. Smehotresno je.  lol!

Soniji ne treba muškarac poput Yaga. Ne zato što je nemoralno, već zato što zaslužuje bolje od tog manipulatora. Koliko se sećam, Yago i Sonia su završili za sva vremena, s tim što će se čini mi se ubrzo desiti nešto što će me navesti da Yagovo ime stavim na listu belosvetskih gadova.

Alejandro postaje naporan sa žalopojkama o Rubi i njihovoj nemogućoj ljubavi. Udavi sve oko sebe tim pričama i najgore je što će tako ubuduće i nastaviti, uz nekoliko kraćih pauza.

Ne volim toliko mješanje u nečiju privatnost, i savjete "treba ili ne treba da budeš s njom/njim", ali moram priznati da mi je Sofia simpatična.

Ni meni ne smeta Sofia. Soniu nabacuje Alejandru onako šarmantno i neusiljeno. Very Happy

Sve u svemu, Hector je za Rubi najsigurnija opcija, to je postao od trenutka kada se udala za njega, samo što Rubi uredno rizikuje da ostane bez svoje sigurice; što zbog opsesije oličene u Alejandrovom liku, što zbog Yagovog izrazito dubokog džepa.

Reakciju na vest o Genarovom potezu sa novcem od prodaje rančeva je mogla malo da iskontroliše. Bilo je očigledno da je nije pogodila tzv. nepravda učinjena Hectoru, već to što joj novac neće biti na raspolaganju, uplašila se za svoj životni standard, uplašila se povratka na dno. Tu na red dolazi potezanje oružja u vidu ucene, Genaru daje poslednju priliku da vrati Hectorov novac, ali on ne popušta. Bliži se haos.  Laughing

Mada, svakako se steže obruč oko Genara. Sad već dosta ljudi zna njegovu tajnu, tako da ne bi ni mogao još dugo da je krije. Žao mi je Elise, Genaro je odavno trebao da uradi ono što je uradio sa debelim zakašnjenjem. Žao mi je i Sofije, jer je sasvim slučajno otkrila Genarove laži i upala je u tešku situaciju u kojoj je nezahvalno tvrditi da je ovo ili ono rešenje najbolje - da li da ćuti ili da kaže Luisu.

Maribel se spakovala i otišla u Cancun, uprkos očevim željama. Arturov stav mi je bezveze, nije Maribel klinka kojoj je potrebna dozvola roditelja. I da, Rubi zaista potcenjuje druge ljude, potcenila je i Maribel misleći da je izdaja nije nimalo promenila i da će uz jedan izliv slatkorečivosti uspeti da oživi njihovo "prijateljstvo." Hoće, ali sutra malo...Šamar je bio on point.  Very Happy

Refugio isto želi da proćaska sa Rubi. Tačnije, da pomogne svojoj unesrećenoj ćerki. Imam razumevanja za njene porive, a onda se setim kakva ih drama čeka u Cancunu i bude mi muka.

CaĐetano kreće sa taksiranjem. Koja opšta pometnja u komšiluku. Ali nije to bitno, nego...

Inače, pao je konačno seks između Kajetana i Kristine, i tu usred šume!

Vredno pomena  lol!

Paco i Lorena se zbližavaju, Saul postaje višak. Saul će u kasnijim epizodama izvisiti i kod Sofije zbog Luisa. U ljubavi mu je bolje išlo dok je bio kreten. Čim je krenuo putem pokajanja, sreća ga je napustila.  lol!

Loretovu ulogu si dobro objasnila. Tu je da bude Rubina desna ruka, neko ko je podržava u njenim svinjarijama. Razgovori sa Loretom dođu kao razgovori Rubi sa samom sobom, kao monolozi, pošto su nekako morali da nam približe njene misaone procese. Da je Rubi knjiški lik, imala bi svoja POV poglavlja, pa ne bi možda bilo potrebe za Loretom.  Very Happy

Ekranizovane priče imaju taj hendikep da nama gledaocima ne mogu uvek adekvatno da prikažu unutrašnji život likova i ono što se odvija u njima, nezavisno od spoljnih faktora.

Od Loreta su napravili stereotipnog geja - feminiziran muškarac, prati modne trendove i diktira ih kao dizajner, kreće se u visokom društvu, ima malog psića koji je statusni simbol...I dodali mu komičnu crtu verovatno kako bi razbili monotoniju i uneli malo vedrine u Rubine tmurne dane...i tmurnu ličnost  Laughing

_________________
Rubi - Page 4 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Sponsored content

Rubi - Page 4 Empty Re: Rubi

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum