Go down
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 7 Empty Re: Rubi

on Mon Dec 17, 2018 9:46 pm
U oba slučaja nije direktno ubila, ali je bila izazivač, iako je bez umišljaja.

Majčinu smrt jeste izazvala, jer Refugio nije smela da se nervira, a Rubi joj je konstantno zadavala glavobolje i pokretala stres. Međutim, Sonijinu smrt nije nikako izazvala. Staklo na mostu je već bilo napuklo, još kada je Sonia sa svojom tetkom šetala po njemu i bilo je pitanje trenutka kada će se staklo skroz polomiti. Pre ili kasnije, neko od ukućana bi nastradao. Igrom slučaja, Sonia je poginula, a mogli su to biti Alejandro ili Sofia npr. Rubina "krivica" se svodi na čisto prisustvovanje toj sceni...I napuštanje mesta nesreće. Time što je otišla i nikome (osim bolničarki Celiji i kasnije Loretu) nije rekla da je prisustvovala Sonijinom padu, probudila je određene sumnje.

Soniu su, pretpostavljam, scenaristi "morali" da ubiju, da bi na kraju Alejandro i Maribel mogli biti zajedno.

Pa da, kliše potez kako bi Maribel bila endgame, ali meni najviše od svega smeta razvoj Alejandrove i Maribeline veze. Ona je gotovo 2/3 serije patila za njim, a on je nju gledao samo kao prijateljicu dok mu ona nije priznala da ga voli. I puf - najednom je on ukapirao kako prema Maribel oseća nešto više. Rolling Eyes  Pre toga je kukao o Rubi, k'o po običaju. Bukvalno par sekundi pre nego što mu je Maribel priznala svoja osećanja, on je uzdisao za Rubi. Bezveze mi je to odrađeno.

68., 69. i 70. epizoda...

Okej, Sonia poginula, žalost, tuga, bdenje, sahrana, ovo-ono...A Alejandro i dalje priča o Rubi. Rolling Eyes  Smarao je normalno Marca i Maribel, a i svog oca. Ma smara koga stigne. I još je pao na Rubinu navodnu novostečenu dobrotu. Love-hate odnos je kod njih dvoje prisutan maltene od početka, pogotovo sa Alejandrove strane, ali kad je nešto previše - previše je. Alejandro dosado...Kidnapuj Rubi u toku noći, odvedi je na neko egzotično ostrvo na sred Pacifika i počasti je kokosovom vodom nakon dobrog sexa, a onda sačekajte da vas lokalni kanibali pojedu za večeru.

Rubi zabrinuta zbog broša poklonjenog Carli, uplašena i pod utiskom Sonijine smrti koja joj se odigrala pred očima. Ali ne može sebi da dopusti da bude predugo istraumirana, ima Rubi pametnija posla. Reče joj vidovnjak da će se pomiriti sa Alejandrom ukoliko se promeni i pokaje za sve loše što je uradila i tako dolazi do rađanja svete Rubi. lol!

E, ali kako se jasno vidi da joj je promena fejk. Samo joj treba pratiti izraz lica dok ubeđuje Loreta da se promenila, malo fali da pukne od smeha.Laughing  A prilikom razgovora sa Luciom se jedva suzdržala da ne poklekne i ne pristane na njegove predloge, ali morala je da glumi poštenu i vernu gospođu kojoj pare nisu bitne. Uglavnom, grof je "kupio" GazKonja i otkrio je sve pojedinosti o Rubi i njenoj vezi sa Yagom, kao i ljubavi prema muškarcu čije ime nije Hector. Obožavam dinamiku odnosa između Rubi i grofa. Učenica i učitelj.

Sveta Rubi "pomogla" Maribel rekavši joj istinu o Luisu...Napokon se i to razotkrilo. Genaro standardno sa zakašnjenjem radi ono što je trebao godinama unazad, Luis će standardno upasti u vrtlog alkoholizma, a Maribel standardno gubi priliku da bude srećna.

Elena se pojavila i upoznala Hectora. Tako je privlačna (i karakterno i fizički), sa veoma moćnom energijom i jakim prisustvom. Čarobna je.I love you  Početak upoznavanja sa Hectorom se odvija spontano i prirodno, sjajna ih hemija spaja. Jedva čekam više Elene u narednim epizodama.

CaĐetano ušetao u Loretov butik. Haha, Loretova ljubav se vratila. Hajmo Loreto, osvoji ga pre nego što ti ga Cristina preotme.lol!  Ako me pamćenje dobro služi, CaĐetano će sada raditi za Artura, pratiće Luisa i zbližiti se s njim kako bi ga sprečio da se ne oda alkoholu.

Lorena se vratila u Mexico i Paco požurio da je smuva. Ne ide mu baš kako je planirao, mada ne kapiram Lorenu. Razumem i podržavam što je raskinula sa Pacom kada je saznala da ju je lagao, ali ako ga voli i posle 3 godine, onda ne vidim zašto bi sad bila neprijateljski naelektrisana prema njemu.

_________________
Rubi - Page 7 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Mariana
Mariana
Posts : 558
Join date : 2017-09-11

Rubi - Page 7 Empty Re: Rubi

on Tue Dec 18, 2018 12:32 am
Što????????? Shocked Shocked Loreto je bio zaljubljen u Cayetana??????????? Shocked Shocked .Ja se tog dijela uopće ne sjećam,taj dio mi je promaknuo,a gledala sam seriju nekoliko puta,ali baš taj dio mi je ispario iz pamćenja.Sjećam da je Loreto bio čudak,da je svugdje sa sobom vukao onu čivavu
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 7 Empty Re: Rubi

on Tue Dec 18, 2018 3:31 pm
Majčinu smrt jeste izazvala, jer Refugio nije smela da se nervira, a Rubi joj je konstantno zadavala glavobolje i pokretala stres. Međutim, Sonijinu smrt nije nikako izazvala. Staklo na mostu je već bilo napuklo, još kada je Sonia sa svojom tetkom šetala po njemu i bilo je pitanje trenutka kada će se staklo skroz polomiti. Pre ili kasnije, neko od ukućana bi nastradao. Igrom slučaja, Sonia je poginula, a mogli su to biti Alejandro ili Sofia npr. Rubina "krivica" se svodi na čisto prisustvovanje toj sceni...I napuštanje mesta nesreće. Time što je otišla i nikome (osim bolničarki Celiji i kasnije Loretu) nije rekla da je prisustvovala Sonijinom padu, probudila je određene sumnje.

Jasno mi je što govoriš. Mislila sam, ne da je pravdam, nego na to da ona  nije namjerno izazvala. Za Refugio jeste kriva jer nije razmišljala o tome da je njeno zdravlje ugroženo i da se ne smije nervirati. Ali, nije to planirala da uradi. Opet kažem, ne pravdam je, jer mi je odvratna i ona i njena samoživost.

Što se Sonije tiče, više sam razmišljala u fazonu "Što bi bilo kad bi bilo?"  Da Rubi nije došla u dvorište možda Sonia ne bi stojala na tom mjestu odakle se dovikivala s njom i možda bi produžila neoštećenim dijelom mosta. Da se Rubi nije popela na most da se raspravlja sa njom isto važi. Sonia bi možda produžila mostom i spustila se niz stepenice, ovako se krenula vraćati u kuću i propala. Svakako da je most bio oštećen, i da je mogao da strada i neko drugi, ali meni se nameće ono "Što da Rubi nije došla tog jutra? Možda bi bila živa"

Samo joj treba pratiti izraz lica dok ubeđuje Loreta da se promenila, malo fali da pukne od smeha.

A, još se pravila uvrijeđena što joj ne vjeruje. Laughing

ali ako ga voli i posle 3 godine, onda ne vidim zašto bi sad bila neprijateljski naelektrisana prema njemu.

Ako ga ne voli, ili ne može da mu oprosti, onda to treba da mu i kaže tim riječima, a ne da se ponaša djetinjastije od Nati. Onda ono njeno odbijanje braka mi zvuči baš onako kako je Maribel rekla - parafraziram- ako ne bude išlo da bi lako mogla da se okrene i ode. Razumijem ja Lorenin stav da prvo treba da se okušaju u zajedničkom životu, ali meni se sve čini da je ona malo razmažena, i da se boji nečega što je teško ili komplikovano. Ono - ako prihvati prsten onda je u obavezi da bude s Pacom u dobru i zlu, a pošto neće da ga prihvati lako će se razići ako zaškripi.

Loreto je bio zaljubljen u Cayetana??????????? Shocked Shocked

Da, jeste. Nije stavljen veliki naglasak na tome, i nije bio veliki broj tih scena, možda se zato ne sjećaš. Ali, iako su malobrojne, te scene bi me brzo oraspoložile.  Very Happy

_________________
Rubi - Page 7 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 7 Empty Re: Rubi

on Tue Dec 18, 2018 9:49 pm
ali meni se nameće ono "Što da Rubi nije došla tog jutra? Možda bi bila živa"

Isto se može reći za Alejandra - da nije rekao Rubi da je Sonia otkrila Hectoru uzrok sukoba sa Yagom, Rubi ne bi išla da se svađa sa Soniom. Ili za Soniu - da nije rekla Hectoru za Yaga, možda bi bila živa. To su sve spletovi okolnosti čiji je ishod nemoguće predvideti i nažalost nesreće se dešavaju i bez ičije neposredne ili posredne krivice. Neutral  Tačnije, ako je iko iole kriv za Sonijinu smrt, onda su to oni koji su napravili taj stakleni most upitnog kvaliteta. Suspect

71., 72. i 73. epizoda...

Rubi...tan bella como idiota.

Genijalka držala Alejandrovu fotku u onoj fascikli Hectoru na izvol'te i Hector ju je naravno pronašao i odreagovao pasivno-agresivno. Hectorova vrišteća pasivna agresija je zabrinjavajuća, čak mi je i gora od onih njegovih uobičajenih impulsivnih reakcija i urlanja. Shocked  Njemu je potrebna stručna pomoć i tu opet Genarova manija prikrivanja istine igra ključnu ulogu. Nije da ne razumem Hectorove porive. Otkrivao je Rubine laži više puta (korišćenje kontracepcije njemu iza leđa je jedna od njih), logično je da ne može da joj veruje bezuslovno i ne treba, ali oni napadi besa i eksplozivno ljubomorisanje su po njega štetni i autodestruktivni. Sam sebe uništava natenane.

Da je mentalno stabilan, podneo bi zahtev za razvod braka nakon pronalaska Alejandrove fotke (što dođe kao šlag na tortu pored ostalih Rubinih postupaka), umesto što joj ukida kreditne kartice, kontroliše oblačenje i šalje vozača da je špijunira. Nezdravo je, nenormalno i ne vodi ka srećnom kraju za njegovu psihu.

Elena divnoća I love you  Hector je u njenom društvu smireniji, staloženiji, opušteniji i srećniji. Psihijatar i Elena bi bili idealna terapija za Hectora. Very Happy

Btw, u prethodnom postu sam napisala da mi se dopada odnos između grofa i Rubi, a dodajem da mi se dopada i onaj na relaciji grof - Elena. Rubi će pristati da bude grofova učenica, jer oboje imaju slične nezasite ambicije, zavisnici su od moći i grofa to uzbuđuje. A pošto je primetio Elenine intelektualne potencijale, želi da bude i njen učitelj, što Elena odbija. Interesantno je da će Elena nesvesno igrati igru protiv grofa i da će ga pobediti. Imamo sudar dve filozofije od kojih je prva utemeljena na fer-pleju i časti (Elena), a druga na makijavelizmu (Lucio). Dijalozi grofa i Elene su pravo blago.

Rubi pristala da proda akcije grofu, nije je dugo držala želja za izigravanjem svete Rubi pred svima. Najteže joj je padalo da glumi sveticu pred Loretom (koji je najbolje poznaje) i pred grofom (sa kojim se savršeno razume), ali verujem da joj je sada lakše. Ne mora bar više da glumata pred njima. Laughing

Alejandro...Da li je potrebno išta komentarisati? Rolling Eyes  Rubi ga do koske izmanipulisala navodnom promenom i pričom da ne može da napusti Hectora u ovom trenutku. Marco ga je uputio na Maribel, znajući da ona voli Alejandra. Ipak, Rubi je Rubi, one and only.

Jao, svi se digli na noge oko Luisa, trče da mu pomognu, a on se naliva alkoholom. Rolling Eyes  Jedino ga je tajni agent CaĐetano zaustavio. lol!  Sofia isto ne treba da navlači sebi bedu na vrat, ionako ima Saula. Bolji joj je on.

Nati upropastila Lorenino iznenađenje za Paca...Mada, Paco i Lorena treba da razgovaraju ko odrasli ljudi i raskrste jednom za svagda sa nedefinisanim statusom u kome se nalaze još od Loreninog povratka u Mexico. Međusobno priređivanje glupih iznenađenja je potpuno bespotrebno u njihovom slučaju. Rolling Eyes

Ono - ako prihvati prsten onda je u obavezi da bude s Pacom u dobru i zlu, a pošto neće da ga prihvati lako će se razići ako zaškripi.

Nisam još stigla do tih epizoda i zaboravila sam detalje (sećam se Lolinog useljavanja kod Paca i Lorene lol! ), ali mislim da se radi o različitim stavovima o braku ili bolje rečeno različitim potrebama i željama. Npr, Maribel je oduvek bila pro-marriage, za nju prsten i venčanica imaju veliki značaj, za nju je to kruna ljubavi. Loreni to izgleda nije imperativ i ne smatra da je potrebno zvanično krunisati ljubav. Ne mora da znači da time beži od obaveza, samo ne oseća potrebu za formalnostima.

Što se mene tiče, kada sam se sa dečkom dotakla teme braka, rekla sam mu da sam spremna da jednog dana potpišem "papir" iz čisto praktičnih razloga i izbegavanja administrativnih komplikacija, ali bez venčanice, bidermajera, svadbe itd...Svoje prezime ću svakako zadržati; niti ću ga menjati, niti ću dodavati njegovo...

Zajednički život mi je najbitnija stavka i preduslov za brak, da vidimo da li i kako funkcionišemo jedno pored drugog, kako se snalazimo u svakodnevici pod istim krovom (od podele kućnih poslova do finansija). Za sada smo okej, ne žalim se, iako mi je u početku bilo čudno...ko neki paralelni univerzum Laughing

_________________
Rubi - Page 7 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 7 Empty Re: Rubi

on Wed Dec 19, 2018 11:10 pm
74., 75. i 76. epizoda...

Ništa što je Rubi uradila, nijedna njena laž, prevara i obmana, ne mogu da opravdaju to što ju je Hector doslovno silovao.Shocked pale  Čovek je načisto pukao. Da ju je izvređao - razumela bih, da joj je zatražio razvod - bila bih presrećna, da ju je izbacio na ulicu - rekla bih "svaka čast." Ali totalni gubitak samokontrole i silovanje?! To već ne mogu, niti želim da razumem. Kažem, Hectoru trebaju psihijatar, Genarova iskrenost i Elenina podrška - sveto trojstvo njegovog boljitka. Nažalost, i dalje se vrti u krug, zaslepljen farsom u kojoj živi.

Rubina strategija se pokazuje uspešnom. Hectorovo ljubomorisanje joj ide u prilog, jer će tako ispasti žrtva i ugrožena strana kada bude kucnuo čas sa razvod, koji će zatražiti Hectoru čim se uveri da će joj se Alejandro stoprocentno vratiti. Elena je tu bitna figura. Njena uloga je da bude dokaz Hectorovog licemerja, u smislu da se Hector kao petlja s njom, a ovamo ljubomoriše svojoj vernoj ženi i pritom je fizički i psihički maltretira. Najlakši deo Rubinog plana je sam Alejandro. On bi joj poverovao i da mu kaže da je nebo zeleno. Na modricu je odreagovao onako kako je Rubi i želela i na njegovo insistiranje podnosi prijavu protiv Hectora. Rolling Eyes

Pored razvoda od Hectora i udaje za Alejandra, Rubi teži ka još nečemu, a to su bogatstvo i moć i za to postoji grof Lucio. Pribavlja Hectorov potpis i prodaje akcije, sve sledeći grofove instrukcije. Ipak, mislim da Rubi previše veruje grofu. Ne kao čoveku, već kao izvoru ličnog ekonomskog napretka. Ona nema nikakvog iskustva sa berzanskim poslovima i Lucio je može preveslati bez problema ako hoće, ali valjda joj je glad za milionima jača od razuma i prirodnog opreza.

Lucio i Rubi nikako nisu ravnopravni. Osim što je neiskusna i opsesivno ambiciozna, Rubi je u slabijoj poziciji nego grof iz jednog prostog razloga, a to su informacije kojima on (za razliku od nje) raspolaže. Grof zna šta Rubi želi da ostvari, ali ona ne zna šta on zapravo želi i kakve su mu prave namere. Ona veruje da je poenta njihove saradnje "razmena dobara", da Lucio ima sličan cilj kao što je imao i pokojni Yago, ali ubrzo će uvideti da greši i da je sa grofom stvar dosta kompleksnija i nepredvidljivija.

Grof je rekao Eleni nešto u stilu "što je izazov veći, to je veća satisfakcija u slučaju pobede" i ja se slažem s tim. Embarassed

Maribel priznala Alejandru da ga voli, ali se odmah ispravila i pojasnila da je mislila na prijateljsku ljubav. Very Happy  Marco, Lorena i Pancha je podržavaju, daju joj vetar u leđa da se približi Alejandru na način kojim se napušta zona prijateljstva. Ali, Maribel ostaje pasivna i drži se po strani.

Pojavio se Bermudezov sin Ernesto, koga Bermudez besramno koristi. Taman sam se odvikla od Bermudezove odvratne pojave i evo ga opet. Rolling Eyes  A Ernesto je čudnjikav tip, što mu daje neku mističnost i ne bi mi smetalo da je Maribel uspela da se zaljubi u njega.

Marco čuo Cristinin i CaĐetanov razgovor i sad sledi njegovo žrtvovanje za Cristininu sreću. Koliko mi je Marcov postupak plemenit, toliko sam besna na Rubi što je uopšte organizovala susret Cristine i CaĐetana u hotelu, jer ako neko zaslužuje da ostane sa Cristinom onda je to Marco. Ne osuđujem CaĐetana što se udaljio od Cristine kada mu je izrečena presuda, samo mi on ne ide uz Cristinu ni Fernandu posle 3 godine odsustva. Doduše, ne mogu biti objektivna, s obzirom na to da sam navijala da Cristina odabere Marca još na početku serije kada se dvoumila između njih dvojice. Very Happy

I Nati nam se urazumila. Više ne hejtuje ni Gabriela, ni Elisu, ni svoje roditelje. Rešen problem. A Lorena i Paco se konačno pomiriše.

_________________
Rubi - Page 7 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 7 Empty Re: Rubi

on Thu Dec 20, 2018 9:51 am
Elena divnoća


Njena pojava mi dođe kao osvježavajući povjetarac na ljetnoj žegi. Very Happy

A pošto je primetio Elenine intelektualne potencijale, želi da bude i njen učitelj, što Elena odbija

Grof je rekao Eleni nešto u stilu "što je izazov veći, to je veća satisfakcija u slučaju pobede" i ja se slažem s tim.

Izgleda da on smatra da je cijeli život izazov i velika opklada u kojoj će on nesumnjivo pobijediti. Iako Elena godinama radi sa njim, ne može se reći da je grof poznaje. Bukvalno joj je predložio  takmičenje, ko će prije osvojiti koga, ona Hectora ili on Rubi. S druge strane, za Elenu  život nije igra, a ljudi joj ne predstavljaju trijumf koji će ona dobiti na cilju.

Ne mora da znači da time beži od obaveza, samo ne oseća potrebu za formalnostima.

Ona to i predstavlja tako, ali evo u 84.epizodi je rekla da joj je teško  da razmišlja o obavezama koje brak nosi sa sobom. Pa život pod istom krovom podrazumjeva sve te obaveze, samo što nema potpisanog papira.

Ipak, mislim da Rubi previše veruje grofu. Ne kao čoveku, već kao izvoru ličnog ekonomskog napretka.

Upravo tako. U svojoj samouvjerenosti je napravila veliki skok sa "neću da zavisim od muškarca" na "sada ću da špekulišem na berzi". Ali, opet zavisi od muškarca, bolje reći od kobre u ljudskom obliku.

i ne bi mi smetalo da je Maribel uspela da se zaljubi u njega.

Ni meni. Najviše bih voljela da je batalila Alejandra i zavoljela nekog drugog. Ali, to se u telenovelama nikada ne događa. Rolling Eyes


84.- 88.

Ok, Lola, Mariquita i Onesimo opasno smaraju, i počela sam da ih premotavam.  Suspect

Upoznali su se Marco i Elena, moje omiljene dvije ličnosti, na jako simpatičan način. Elena je mislila da je on psihijatar što nije daleko od istine, jer Alejandru taman i dođe kao psihijatar.  Laughing Brzo su se zbližili, i on joj je ispričao cijelu priču o Cristini, Cayetanu i Fernandi, s tim što naravno Elena još uvijek ne zna da je u pitanju Rubina sestra. I Marco i Elena su divni ljudi koji su zaglavili zaljubljeni u dobre osobe, ali s kojima nisu mogli ostvariti sreću.  Sad

Elena saznala da je Rubi prodala svoje akcije grofu, međutim kao po običaju, Rubi se izvukla. Nije mi bilo baš sasvim jasno što je grof isposlovao. Kupio još akcija pa ih stavio na Rubino ime? U svakom slučaju, Rubi je ispala nevina, kao i uvijek, a Elena ta koja je negativac priče. Kad je Lucio izvikao što je natrljala na nos Rubi da zna da voli Alejandra i da je spavala sa Yagom, bilo mi je baš žao, i sjetila sam se Sofije u Cancunu koja je zamalo ostala bez posla isto zbog Rubi. Elena se ne predaje i odlazi da provjeri što se desilo sa akcijama. Upoznaje Cayetana, pomalo se približava ostalim ličnostima iz priče. Kako jedva čekam scenu u kojoj će dokazati Hectoru da je govorila istinu! Kako će samo dostojanstveno izaći iz kancelarije!

Rubi je provela jednu noć u zatvoru, htjela je da izludi. Ipak, ta jedna noć nije ništa naspram onoga što je uradila Cayetanu. Doslovno mu je uništila život. Ni sada kada je izašao i kada je s Cristinom, nije sretan, jer ga rođena ćerka ne prihvata. Rubi, naravno, nastavlja da mjeri ljude svojim metrom i misli da je Cristina došla da je obiđe u zatvoru da bi likovala.  Rolling Eyes Ok, grof je sve to sredio, ona izlazi, onda se pojavljuje Celia koja svjedoči o njenoj nevinosti... Sve sređeno, Rubi sada može opet da bude uvrijeđena žena, a Alejandro može da nastavi da pati za njom... Ubitačno je naporan, prvo je čuvao njen novčić, sada čuva njen broš i prsten, ne znam kako ga svi iz okoline ne pošalju do đavola. Maribel ne da ga nije poslala do đavola, nego mu konačno priznaje da ga voli. Za Alejandra je to priznanje bilo iznenađenje, ali prijatno, ako ništa, laska mu. Nije ravnodušan, i sad će se brzinom svjetlosti zaljubiti u Maribel. Maribel zaslužuje bolje, ali milo mi je što je natrljala na nos Rubi, da Alejandro nije bio ravnodušan  na njeno priznanje. Ne znam na osnovu čega Rubi misli da joj Maribel ne može biti konkurencija, na osnovu izgleda? Njen ego i površnost su beskrajni poput svemira, ali ozbiljno.

Koliko mi je bilo slatko kada je Fernanda nazvala Cayetana ocem, toliko sam se i smorila kada sam skontala da je Lola natjerala. Lola mi opasno ide na živce, previše daje sebi slobode da se mješa u Cristinin život. Pazi molim te, njoj je bilo bolje kad je Cristina bila sa "doctorcitom" kao da je ona udata za Cayetana, a ne Cristina.  Rolling Eyes  
Kad samo pomislim da Cayetano nije ni stigao da uživa u svojoj porodici i ćerci... Sad Sve ovo s njim mi je jako tužno, dok me u isto vrijeme nerviraju njegove rekacije na Marca, i kupljenje kofera... Nakon što je preživio  3 godine zatvora, ne ide mi da tako lako odustaje od onoga što imam A, s druge strane ga razumijem. I razumijem ga, i nervira me.

Luis i Sofia opet pokušavaju, Lorena se useljava kod Paca, Victoria odlazi u Evropi na duži period, Arturo i Elisa su se vjerili, Luis se useljava ponovo kod Genara, i daje šansu Arturu... Sada je muka na Elisu, želi da Hector bude na njenom vjenčanju, ali bez Rubi, naravno, što je Hectora strašno uvrijedilo... Rolling Eyes Kako bi uopšte imao obraza da se pojavi u Maribelinoj kući sa Rubi...  Evil or Very Mad


Maribel i Lucio su se upoznali. Lucio se njom oduševio, Maribel je naravno nesvjesna kakav je, gleda ga samo kao novog dobrotvora bolnice. Tek sam se sad sjetila da će se Lucio kao zaljubiti u Maribel jer ga jako podsjeća na pokojnu ženu. Htjeće i Rubi, jer je slična njemu,  i Maribel jer je slična njegovoj pokojnoj ženi. U stvari, nisam sigurna da li je u pitanju pokojna žena, ili neka žena u koju je bio nesretno zaljubljen...

Lucio je uhvatio Ernesta kako krade morfin iz bolnice (valjda ga prodaje), i sad želi da ga drži u šaci i da to što zna o njemu iskoristi sebi na korist. Sjetila sam se da će on i Bernudez senior biti u nekom dilu... pale  pale  pale

Jadan Hector... Misli da će postati tata i već kupuje svu moguću opremu za bebu. Sad  Sad  Sad Nepravda je da žena poput Rubi može da dobije dijete, a npr. neko poput Elise nije mogao. Koliko toga ima u realnosti... Rubi još uvijek ne zna koliko je trudna, samim tim ni ko je otac. Alejandro sumnja da je on otac što samo izaziva još njegovog kukanja. Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes
Velika osoba još uvijek ne želi da objavljuju novosti, međutim vidjevši Elenu predomislila se i odmah joj saopštila iz čiste želje da ispljuje malo otrova iz sebe. Kako mi je bila odvratna kada je rekla Hectoru da mu ne zamjera ono što se desilo između njega i Elene na putu, jer tada su bili rastavljeni i nije bitno što se desilo, pokušavajući tako sebe da opere ako Hector sazna da su ona i Alejandro bili zajedno... Hectoru je Pancha to pokušala saopštiti, ali kasnije je popio Rubinu priči da  jadna Pancha sigurno nije znala ni što priča...

_________________
Rubi - Page 7 Anigif10
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 7 Empty Re: Rubi

on Fri Dec 21, 2018 3:42 pm
89.-92.

Scenu kad Elena dokaže Hectoru da Rubi jeste mutila s akcijama sam drugačije zamišljala. Mora da sam je s nečim pomješala. Elena je ušla kod njega dostojanstveno, dokazala mu je, po cijenu i da dobije otkaz, da nije lagala. Nakon toga on izlazi iz kancelarije, a ona ostaje. Uglavnom, žalosno je kako se Rubi i za to izvukla. Rolling Eyes Ona je to uradila za Hectorovo dobro, zbog njegove finansijske situacije. Kada je saznao da je Alejandro bio u Ixtapi, i tu ga je uspjela ubjediti da je ona u svemu tome nevina. Ali, bar je Alejandro skontao da Rubi onu modricu nije zaradila od Hectora, i on je odbija s riječima da je nikad ne bi oženio, što je Rubi bacilo u očaj. Naravno, ako ne dobije Alejandra, abortiraće, taman posla da izgubi i struk i Alejandra. Konstantno pada sve niže i niže. Ne želi djecu? Ok, nek' vodi računa da ne ostane trudna. Ali, ako je to način da dobije Alejandra, onda, hajde, može, zadržaće bebu, kad joj se već "omaklo". Fuj. Ne mogu da pravdam abortus (ok, nek zvučim zaostalo) kada nije ugroženo njeno zdravlje trudnoćom, kada se dijete neće roditi teško bolesno, ili zaostalo, i kada neko ima apsolutno  sve uslove da podiže dijete.

U svakom slučaju Rubi se potrudila da dokaže Hectoru da je dijete njegovo, jer je dobila nalaz ultrazvuka žene koja je trudna dva mjeseca. Ta žena se izgleda pregledala pod imenom Rubi Ferer, ili u Mexicu na nalazima ne pišu imena pacijenata.  Rolling Eyes Naravno, ona ima i drugi nalaz koji dokazuje Alejandru da je dijete njegovo.(imaju i neki napredni ultrazvuk koji detektuje trudnoću od 3 sedmice) Da nesretni Hector nije čuo Rubi koja govori Loretu kako je beba Alejandrova, nikad mu se ne bi oči otvorile. Čak  da se dijete  rodilo s tamnim očima (ako je dvoje ljudi sa svijetlim očima, beba mora imati svijetle, pošto  Alejandro ni njegovi roditelji nemaju svijetle oči, njegova i Rubina beba bi bila tamnooka jer je gen za tamnu boju dominantan u odnosu na gen za svijetlu boju koju nosi Rubi) ni to mu ne bi bilo sumnjivo, a ni trajanje trudnoće od 10 mjeseci. Kako je ono žalosno! On dolazi sav modar od batina, sa cvijećem za nju, da bi čuo kako mu se izruguje. I, ona je jednom morala da pukne te mu je sve priznala, kao i to da joj se svaki njegov dodir gadio. Kako je plakao kasnije u kancelariji, jecao, čini mi se, kao što bi neko za nekim ko je umro.  Crying or Very sad Odlučio se na drastičan korak i zatočio je Rubi. Ne kažem da je to racionalno, ali da je zaslužila, zaslužila je! Uživala sam je gledajući očajnu u onoj sobi! A, imala je obraza da mu kaže i da nije spremna da izgubi sve ono za što se toliko žrtvovala  ( u prevodu glumila ljubav godinama). Kasnije pokušava da izgladi stvar, i ubjeđuje ga da ona nije baš tako mislila. Voljela je ona njega. Da, naravno, sada kada Hector hoće da je natjera da potpiše dokument kojim on upravlja njenom imovinom,  sjetila se da ga možda ipak voli. Ali, koristi glagol querer , ipak nema obraza da koristi amar. On naravno pada na to i ljubi je.  Rolling Eyes

Koja je sreća što je Hector naišao na Carlu, kada je tražio Alejandra da ga ubije. Da ga ona nije umirila riječima da je on dobra osoba, vjerujem da bi ga stvarno ubio. Elena mu se našla kao podrška i opet ga je poljubila. Opet nije želio sex sa njom u takvoj situaciji (kada je očajan i bijesan na Rubi) i dobro je postupio. Ne bi bilo fer prema Eleni. Ona sada misli da ipak ima nade za nju i njega, i počinje da se raduje. Kako bi za nju bilo sve jednostavnije da se mogla zaljubiti u Marca. I, on u nju.


Lola i Cayetano opet ratuju. Ne znam kako samoj Cristini nije nerazumno što Lola malu vodi na povodac kao psa, pardon na Cayetanovu kravatu. Tu sam na njegovoj strani. Uostalom, što oni uopšte žive sa Lolom? Što ne daju malu u vrtić? Rade oboje, valjda mogu to priuštiti. Ja onakvu težinu od žene ne bih trpjela ni za što! Ipak, poštedjela ih je muke i useljava se nepozvana kod Lorene i Paca, iako je to kuća grijeha.  Laughing

E, da, pojavila se Ingrid. Tražila je Rubi posao. Kako je samo Rubi bila zadovoljna kad joj je mogla odbiti uslugu, da je zaposli u njenom hotelu! Koristi svaku priliku da pokaže svoju jadnost. Sjetila sam se da će se i Ingrid valjda useliti kod Paca i Lorene, nešto će tu biti s njima...

Ernesto... Duboko sam saosjećala  s njim kada je rekao da je i on učio medicinu i da je mogao biti  isto što i Alejandro. Pa, čovječe, Alejandro mu je nudio iskrenu pomoć da nastavi studije, mogao je ispuniti san da ga nije zaslijepila mržnja koju mu je otac usadio.  pale Inače, Lucio radi na tome na Bermudeza izvuče iz zatvora. :face:


Alejandro je postao ljubomoran i na Ernesta i na Lucija ( zbog Maribel) i kada je shvatio da bi se njihov odnos mogao promijenti, tada je shvatio da želi Maribel uz sebe i da  nema ništa ljepše od zaljubljivanja u najbolju prijateljicu. Ekspresno se zaljubio u nju, i želi da provede život sa njom, a prije tri sedmice se sexao sa Rubi, i njoj nudio brak.  Rolling Eyes Inače, Maribel je bila preslatka na večeri s njim, konačno da joj promjene onu glupu frizuru._________________
Rubi - Page 7 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 7 Empty Re: Rubi

on Fri Dec 21, 2018 10:31 pm
77., 78. i 79. epizoda...

Dosadne su mi ove Ixtapa epizode. Odnosno, dosadan mi je ludo zaljubljeni slepac Alejandro. Nisam sigurna da li mi je dosadniji kada nije sa Rubi ili kada jeste, pa nju jadnu brani od zlih jezika i bori se za njihovu...ljubav. Rubi ga je u početku držala na distanci, malo se pravila fina, a onda je popustila i sada uživaju. Rolling Eyes

Inače, malo mi je glupa ona scena u kojoj Rubi uči profesionalne manekenke kako da hodaju.

Preglupa. Manekenstvo je profesija i to što je Rubi zgodna i atraktivna ne znači da ume da radi njihov posao bolje od njih samih. Ali to su ubacili kako bi Alejandro naišao i zapazio Rubinu (nepostojeću) gracioznost na modnoj pisti. bounce

Lucio dao Eleni informacije o Rubi i Yagu i otkrio joj da Rubi ne voli Hectora, već Alejandra. I sredio joj je putovanje sa Hectorom. Kako ljubazno od njega, želi da Elena napreduje u igri...koju ona uopšte ne igra, jer njen napredak podrazumeva i njegov. Hector i Elena doživeli mini-nezgodu i sad se vucaraju po prašumi. Pronašli nekakvu kolibu u kojoj će prenoćiti, ali Elena ugledala velikog pauka i pozlilo joj. Znam da je Elena zaradila fobiju od paukova i sličnih živuljki kao posledicu traume od načina na koji je njena sestra umrla, mada bi se mnogima slošilo od stanovnika prašumskog ambijenta i bez trauma iz detinjstva. Laughing

Ja volim izlete u prirodi, ali isključivo ako poznajem to mjesto ili sam s nekim kome vjerujem,a ko to mjesto poznaje.

Ja obožavam izlete u prirodi, ali isključivo na TV-u ili na slici. Ne sumnjam da takav tip odmora može da bude zabavan, samo što ja preferiram odmore koji ne uključuju udaljavanje od tekovina modernog doba. Nije to za osetljive cvetiće poput mene. flower

E, neki odnosi su napokon stabilizovani i razrešeni. Elisa odabrala Artura i Genaro izvisio, Luis se pomirio sa Genarom, a Marco prepušta Cristinu CaĐetanu. Smešno mi je kako je Loreto pao u depresiju jer mu se voljeni CaĐetano oženio, a Rubin plan da vidi nesrećnu Cristinu udatu za Marca je propao.  Laughing Bilo joj je krivo kada je ugledala CaĐetana u ulozi mladoženje.

Neverovatno kakvu je priču onaj divlji vepar Bermudez servirao svom sinu i sada ga gura u osvetnički pohod, koji zapravo nema realnog osnova. Rolling Eyes  A Ernesta je Maribel totalno opčinila. Very Happy

_________________
Rubi - Page 7 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 7 Empty Re: Rubi

on Sun Dec 23, 2018 4:03 pm
80.-83. epizoda...

Ništa od srećnog kraja bajke, idila princa Alejandra i princeze Rubi se raspršila poput mehura od sapunice. Da citiram mladog lorda Boltona - If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention. Laughing  I stvarno, Rubina mala avantura sa Alejandrom u Ixtapi je bila bajkovita, nerealno savršena spolja, a lažna iznutra, jer te silne romantike ne bi ni bilo da se Rubi nije (po milioniti put) služila lažima i izvrtanjem istine. Em je prećutala za Soniu, em je slagala Alejandra da Hector već zna da ga ona ne voli.

Alejandro mi nikad gluplje nije izgledao nego onda kada je svima sa blentavim osmehom posred face razglašavao vest da će se on i Rubi venčati i drago mi je što je nailazio na neodobravanje većine. Otprilike je bilo ovako: Rubi malčice promeni taktiku - on joj sve poveruje i oprosti; imaju sex - on odluči da je oženi. Muška budaletina, u tih nekoliko epizoda me je nervirao čak i više od Hectora u celoj seriji. Rolling Eyes

kad je rekao Rubi da ne želi da razgovara o Soniji - "Da je ona živa, mi ne bismo bi li zajedno. Ne pominji je."

E da, to je kap koja je prelila čašu. Ne mogu da verujem da je tako nešto uopšte pomislio, a kamoli izgovorio. Shocked  A Rubi mu je mogla reći za Soniu, uprkos njegovom odbijanju da pričaju o njoj. Glupo mi je što se često u serijama ponavlja taj kliše (da ako neko hoće nešto važno da kaže, a druga strana ne želi da priča o tome, ovaj odmah odustane umesto da ispriča šta je hteo). Rolling Eyes  Ali ajde, kontam da Rubi nije ni htela da mu kaže za Soniu, već je smatrala da mora zbog rizika od pojavljivanja prokletog broša, pa joj je laknulo kad joj je Alejandro rekao da prošlost treba da ostane prošlost.

Uglavnom, zahvaljujući brošu Alejandro se uverio da ga Maribel i Sofia nisu lagale i došao je do zaključka da je Rubi kriva za Sonijinu smrt i odlučuje da podnese krivičnu prijavu protiv Rubi. Iskreno, ne sviđa mi se kako je sve to oko Rubine navodne krivice za Sonijinu smrt odrađeno. Kapiram, poenta je bila da Sonia nastrada nesrećnim slučajem, ali tako da se Rubi može optužiti za to. U tom slučaju bi bilo bolje da je Sonia drugačije poginula, na način kojim bi dovođenje Rubine nevinosti u pitanje bilo uverljivije. Ali polomljeno staklo na mostu? Seriously?Suspect

Da se razumemo, Sonijina smrt je originalna i svidela mi se kao zasebna scena, ali kad se u jednačinu ubaci hapšenje Rubi za ubistvo, postane mi malo apsurdno.

Ništa, Rubi ponovo ostade bez Alejandra, a par minuta pre toga je pobedonosno sasula Maribel u facu kako je ona superiorna ženska, kako kučke poput nje imaju bolju prođu kod muškaraca, kako će se udati za Alejandra...I bum, obilo joj se o glavu. Laughing  Srećom, nije izgubila Hectorovu podršku i poverenje (haha, smešno zvuči reč "poverenje" u istoj rečenici sa bračnim parom Ferrer). lol!

Ipak, više ljubavi gajim prema međusobnoj podršci između Hectora i Elene. Divno mi je što su od starta "kliknuli" i što ih je zajedničko putovanje dodatno zbližilo, što ih vezuje obostrani osećaj slobode i sigurnosti kada su jedno pored drugog. Mogu da budu ono što zaista jesu, da se opuste, pokažu strahove, bez bojazni da će naići na osude i nerazumevanje. Retki su odnosi (bilo kakvi, ne samo ljubavni) u kojima je toliki stepen kompatibilnosti prisutan. I love you

Elena nije odoljela i poljubila je Hectora...što me baš ne oduševljava jer joj je jasno da je lud za svojom ženicom...

Mislim da je njoj to bilo potrebno kako bi skinula deo tereta sa pleća, nevezano za osećanja prema Hectoru. Dok nije upoznala Hectora, Elena je verovatno bila "strogo poslovno" tip žene koja emocije zajedno sa traumama i strahovima čuva u sebi. I onda se pojavio Hector i sa njim je ostvarila posebnu konekciju. Taj poljubac joj je psihički više pomogao nego odmogao, a prave muke sa Hectorom kreću kasnije. Dobro, sa Hectorom i njegovom Rubitch opsesijom.Rolling Eyes

Grof Lucio...u onoj sceni kada pokazuje Rubi "ko je gazda" je izgledao kao oličenje đavola jbt. Kao zlo u najčistijoj formi. affraid

CaĐetano, Lola, Cristina, Fernanda...Smaraju. Jedino Marco nije smor. CaĐetano zamišlja da se stvari preko noći mogu promeniti, a Lola previše trpa nos gde mu mesto nije.

Trougao Luis-Sofia-Saul...još jedna grupa smorova.

Lorena treba da se vrati u Španiju, Paco ne želi da ona ode, pa rešenje nalazi u prosidbi i naravno braku. Wtf? Lorena je 3 godine živela u inostranstvu i njih dvoje 3 godine nisu bili u kontaktu. Ona se vratila samo na odmor (što joj je bio prvobitni plan), u međuvremenu su se pomirili i on bi odmah venčanje. Zar je to jedini način da ona ostane u Mexicu? Mogao joj je predložiti da prvo potraži posao tu u prestonici kako se ne bi vraćala u Španiju, a da oni njihovu vezu nastave, sa ili bez zajedničkog života ili braka i da je najvažnije da su blizu.

Lorena je skroz u pravu. Njih dvoje nisu čestito ni "iskusili" svoju vezu, ne poznaju se dovoljno dobro u tom smislu. A treba uzeti u obzir i psihologiju Loreninog lika. Devojka iz bogate, tradicionalne porodice čija je majka tipični snob sa površnim snobovskim shvatanjima i rigidnim robovanjem šablonima. Lorena je u svojoj majci videla buduću sebe ukoliko se bude držala vrednosti koje joj dotična nameće. Kod Lorene se primećuje bunt protiv opšteprihvaćenih obrazaca i izbegavanje nametnute tradicije, što je kul, jer većina devojaka na njenom mestu bi pomirljivo živelo onako kako dolikuje "gospođici iz visokog društva."

Da ne zaboravim da prokomentarišem, Panchina smrt mi je prošla gotovo nezapaženo. Volela sam njen lik, ali me je njena smrt ostavila ravnodušnom, ne znam zašto. confused

_________________
Rubi - Page 7 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 7 Empty Re: Rubi

on Mon Dec 24, 2018 11:56 am
Glupo mi je što se često u serijama ponavlja taj kliše (da ako neko hoće nešto važno da kaže, a druga strana ne želi da priča o tome, ovaj odmah odustane umesto da ispriča šta je hteo

Ma, da,  najiritantnija rečenica iz telenovela mi je: "Escuchame por favor". Ma što ima da moliš, ispljuni što imaš. Rolling Eyes

Kapiram, poenta je bila da Sonia nastrada nesrećnim slučajem, ali tako da se Rubi može optužiti za to. U tom slučaju bi bilo bolje da je Sonia drugačije poginula, na način kojim bi dovođenje Rubine nevinosti u pitanje bilo uverljivije. Ali polomljeno staklo na mostu? Seriously?

Jeste glupo. Ono ubila je tako što je probila rupu na mostu čekićem. Možda su se poveli za time da je staklo puklo, ali ne na mjestu gdje je Sonia stojala, i onda je Rubi gurnula... Neutral

Divno mi je što su od starta "kliknuli" i što ih je zajedničko putovanje dodatno zbližilo, što ih vezuje obostrani osećaj slobode i sigurnosti kada su jedno pored drugog. Mogu da budu ono što zaista jesu, da se opuste, pokažu strahove, bez bojazni da će naići na osude i nerazumevanje. Retki su odnosi (bilo kakvi, ne samo ljubavni) u kojima je toliki stepen kompatibilnosti prisutan.

Oni su mi najdraži par iz telenovela. Milina je gledati koliku podršku pružaju jedno drugome, i kako jedno iz drugoga crpe snagu. I love you93. - 101.

Ne znam koji me je momenat više iznervirao. Cayetano koji igra ulogu Rubinog zaštitnika te je brani od Hectora Rolling Eyes , ili Cristina koja se naljutila na Cayetana što je omogućio Hectoru da vrati svoje akcije na svoje ime. I, ne mogu da vjerujem da Lola, Mariquita i Onesimo imaju onoliku minutažu. Ali, blago Loli, dobila je auto na nagradnoj igri, i ponudu Onesima da je uči voziti, mada ona je očekivala bračnu ponudu. Laughing

Ali, iznad svega toga me je opasno iznervirala Maribel, i to po prvi put. Zaista se divim njenoj sposobnosti da prašta i da živi život bez ogorčenja. To je stvarno dar - moći oprostiti, i ne nositi okove. Maribel je potpuno mirna, i ne predstavlja joj problem susret sa Hectorom. Naprotiv, želi mu dobro. I, to je odlično, ne zbog njega i Rubi, nego za samu Maribel. Ali, ali, ali... Prekardašila je. Kada je skontala da će Alejandro dobiti dijete sa Rubi, odlučuje da ga ostavi. Razumjela bih da je razlog to što ona ne može podnijeti da on ima dijete s drugom, i da ne može da nosi s tim. To bi mi bilo potpuno prirodno, uvijek polazim iz nekog svog ugla, meni bi bilo teško da planiram život s nekim u isto vrijeme dok je njegova bivša trudna, a da ne pominjem to što su onda vezani do kraja života. Ali, ne, ovo nije Maribelin razlog. Ona ne želi da Alejandrovo dijete ostavi bez oca. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Čak insistira da se on pomiri sa ženom koju više ne voli. Prvo me nervira taj stav da će to dijete biti sretno isključivo ako su mu roditelji u braku, iako to jeste najidealnije i najpoželjnije. Ali, poenta je da budu u sretnom braku, a ne u braku radi djeteta. Ako su u lošem braku, dijete će više patiti nego da su mu roditelji rastavljeni. A, drugo, glup je stav da će to dijete rasti bez oca, ako Alejandro ostane sa Maribel. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes  Ono što me je do srži iziritiralo je Maribelin ton dok ostavlja Alejandra. Polumirući, jedva da razaznaš što priča... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Neprirodno je i beživotno. A, kasnije kada je Rubi glumila nesvjesticu (jer su se Maribel i Alejandro poljubili), Maribel je viknula da joj moraju pomoći. Bar je on shvatio da je Rubi glumila.

Ali, bila je jedna i meni draga scena. Prvi dio - Hector se sprema za Elisino vjenčanje, oblači odijelo, Rubi ludi od radoznalosti gdje to on ide... Drugi dio - Hector se vraća, raspoložen je, nonšalantno se baca u krevet,  izuva cipele, i kaže Rubi da nikome nije nedostajala, i da niko nije pitao za nju, jer se sama pobrinula da je niko ne voli (a, i jeste tako, npr. kada im je Elisa došla u posjetu uopšte joj nije povjerala da je zatočena, nego je vjerovala Hectoru koji je rekao da je Rubi mora da miruje zbog rizične trudnoće Very Happy ). A, saopštio joj je da su Alejandro i Maribel bili na vjenčanju i da su sretni i zaljubljeni. Laughing Laughing Laughing  Dodao je sa pobjedničkim osmjehom  i da joj je Maribel "uzela" momka kao Rubi nekad njoj. Laughing Laughing cheers Jednako toj sceni, volim i onu kad joj Elena upala u sobu, i ošamarila je, čak je ni ona gorila nije mogla uplašiti. Twisted Evil

Gnjida Bermudez je izašao iz zatvora i pokušao je da otruje Alejandra.  Stomak mi se prevrće od tog pakta Lucio-Bermudez, jer će Ernesto tu najviše da ispašta. Jedini razlog zbog kojeg Alejandro smeta Luciju je taj što su i Rubi i Maribel zaljubljene u njega. A, on ih hoće obje. Inače tu ženu na koju ga podsjeća Maribel je ostavio jer nije mogla da ima djecu. A, eto on se stvarno nakon toga oženio i dobio djecu. Rolling Eyes Pripadnik plemstva, a primitivac.

Sumnja za trovanje naravno pada na Hectora, čak je i Elena to mislila. Ali, na zamjeram joj, ipak jedina zna da je tražio Alejandra da ga upuca. Zanimljivo, jedino mu je Maribel bezpogovorno vjerovala. Kako god, saznalo se da je Bermudez izašao iz zatvora, i da je Alejandro otrovan supstancom koja potiče iz bolnice, i sumnja sa Hectora je pala. Alejandru je laknulo, jer mu nije bilo svejedno pri pomisli da ga Hector toliko mrzi.

Carli se stanje pogoršava, ako i može biti gore od neprepoznavanja Ignacija i djece, Lola se vratila kod Cayetana, Cayetano se urazumio, dozvoljava Marcu da viđa Fernandu, on i Cristina su ok, sretni i zaljubljeni. Šteta što je kratko trajalo, već su mu počeli simptomi tumora, umor i glavobolje. Lilia i Gabriel odlaze u Evropu, Nati ostaje sa Genarom, radi i skuplja novac za školovanje, Sofia je dobila stipendiju da radi master u Švajcarskoj. Ingrid se uselila kod Paca.

Kod Paca i Lorene se stvari pogoršavaju. Vidi se koliko imaju drugačiji pristup stvarima. Paco je naučio da cijeni novac, i rad, naučio je da se svojim radom probija iako mu je majka milionerka. Lorena je u fazonu - ako nam fali para, tražiću tati. Rolling Eyes Nije zainteresovana za Pacov posao i preokupacije, nije zainteresovana da radi, nije zainteresovana za kućne obaveze. Leži, gleda tv, kuka što Paco radi... Moram reći da sam bila na Pacovoj strani kad joj je prigovorio što ne kuva i ne radi kućne obaveze. Ali, ne zato što smatram da je to ženski posao, i da je to svrha žene. Ne, pošto ni sama, moram priznati, nisam oduševljena ni kuvanjem ni kućnim obavezama, ali to radim, ne bježim od toga, a kada se udam, znam da me tek čekaju. Moj stav je sledeći: U braku se sve dijeli, počevši od obaveza preko  vaspitanja djece do radosti i problema. Dakle, kućni poslovi ni kuvanje nisu ženski poslovi, nego jednake obaveze oba bračna druga. Naravno,  postoje stvari koje će jedna strana uraditi bolje od druge i obrnuto, ali to ne znači da sve treba da padne na jednu osobu. Isto tako ne smatram da je samo dužnost muškarca da radi i da doprinosi finansijama. I to treba da rade obje strane. Naravno, svaki bračni par to treba  na početku da raspravi, što Lorena i Paco nisu uradili. Ako paru odgovara da samo jedna strana radi i zarađuje, onda smatram da je ok da se od druge strane očekuje spremna kuća i ručak. Jer, realno, Lorena (generalno domaćice) onda nemaju druge obaveze, i u tom smislu sam na Pacovoj strani. Uglavnom, sve je stvar dogovora i kompromisa. Ali, njih dvoje su uletjeli u to nespremni, a Lorena  je i nezrela, dokle god ima stav da će joj tata pomagati. Jedina stvar oko koje nema kompromisa je vaspitanje djece. Tu učestvuju oboje, i ne može da padne odgovornost samo na jednu stranu. Mada kada su roditelji rastavljeni, neminovno je da veći teret povlači onaj s kim dijete živi, ali ni drugi roditelj nije uopšte oslobođen odgovornosti.


Što se mene tiče, kada sam se sa dečkom dotakla teme braka, rekla sam mu da sam spremna da jednog dana potpišem "papir" iz čisto praktičnih razloga i izbegavanja administrativnih komplikacija, ali bez venčanice, bidermajera, svadbe itd...Svoje prezime ću svakako zadržati; niti ću ga menjati, niti ću dodavati njegovo...

Ja sam u tom smislu ipak romantičnija. Laughing Laughing  Ne želim pretjerivanje, ni bezbroj zvanica, ni pijančenje, ni kič, ni 2000 fotografija. Ali, želim vjenčanicu, skromniju ceremoniju sa nama najbližim ljudima, drugim riječima želim da taj dan bude drugačiji i poseban. Ali, stres oko 1000 detalja niti veliku svadbu apsolutno ne želim. Prezime ću dodati na svoje, iako znam da ću time sebi iskomplikovati život, jer su oba neobična, u smislu nisu česta, pa ću prilikom diktiranja imena često čuti ono "Kako?" Laughing Laughing Ali, to neće biti ništa novo za mene. Laughing Laughing Laughing

Nego da se vratim na moj omiljeni par iz Rubi. Very Happy Hector je zatočio Rubi, pa je ona pobjegla pa je opet zatočio pa je Genaro, na Elenin poziv, oslobodio. Hector je lud od bijesa pošao u Alejandrovu kuću da im prijeti pištoljem. I od pogrešne osobe saznaje da je njegov otac ubio njegovu majku nakon čega se ubio. Od Ignacija. Pa nisam znala da Elisa nije znala. Genaro osim od čira boluje od hroničnog skrivanja istine. Rolling Eyes Tako nešto je Elisa kao Hectorov staratelj morala znati! Ako mogu da razumijem razloge zbog kojih je Hectoru sakrio( Hectorov otac je to tražio, htio je da izbjegne Hectorovu patnju)  ne mogu da razumijem zašto je to krio od Elise! To otkriće je Hectora užasno pogodilo, čak mi djeluje da ga je više pogodilo očevo samoubistvo nego činjenica da mu je otac ubio majku. U kratkom vremenu mu se sve nagomililo, istina o Rubi, radost da će biti otac, pa razočaranje da ipak neće, + otkriće da mu je otac bio bolestan. Sebastianu svaka čast, Hectora nije bilo lako dočarati.  Elena mu se ponovo našla kao potpora, kao oslonac, kao osvježavajući izvor ljubavi i podrške. Djeluje mi da je malo došao k sebi, dao je riječ Alejandru da neće naškoditi Rubi, i odlučuje da počne novi život sa Elenom i da je prati na put Morelos gdje ona mora da raskrsti sa svojim duhovima iz prošlosti. I love you I love you  Koja tuga! Ne sjećam se tačno kako će doći do toga da ponovo otkači za Rubi i da se upetlja u cijelu priču oko njene bebe, ali znam da će ga kratko držati ovaj mir s Elenom  i odluka da sredi život. Trebao je da proda akcije i da ode s Elenom negdje, što dalje to bolje! I, da se razvede, ako je moguće, na daljinu. Ali, ne... Kasnije će opet početi da ludi jer je mislio da će Rubi putovati s Alejandrom ili tako nekako. Elena i Hector su divan par, savršeno idu jedno s drugim, i tako je malo falilo da budu sretni. Ova zadnja epizoda mi je pokazala je Hectoru bilo moguće da se dosta brzo oporavi i sredi. Uz Elenu mu je bilo moguće. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Rubi je tražila Luciju novac, i u toj sceni mi je izgledala kao prava prostitutka, u bluzi sa animal printom sa rozim volanom i čekom u ruci. Grof je otvoreno stavio Hectoru do znanja da mu se ne sviđa što je ostavio Rubi bez novca, i da je on njen prijatelj. Joj, kako ne proda Hector te akcije da više nema posla ni s njim ni s Rubi. Da nije bilo Rubi, ne bi ni imao dodira s šljamovima kao što su on i Yago. Doslovno ga je uništila. No

A, Rubi koja toliko voli Alejandra nije imala pojma ko je Bermudez. lol! lol! lol!  Naravno, bila je previše zauzeta osvajanjem Hectora. Laughing Alejandro, kao doktor koji je u začetku karijere, joj više nije bio zanimljiv, a samim tim ni njegovi problemi u karijeri. Jer, ona očekuje, kako Ana jednom reče, gotov proizvod, odnosno gotovu mašinu s parama, u obliku čovjeka. Gdje ona da prati napredak karijere čovjeka  kojeg kao voli... Rolling Eyes Kad joj je stavio do znanja da je ne voli i da je neće ženiti, pokušala je da ga ucjeni da će abortirati. Naravno, kao i ispred Hectora, odmah se izvukla na žvaku "Vidiš što si me natjerao da izgovorim. Pa, naravno da ja to nikad ne bih uradila."

E da, od ustanovljene trudnoće do Rubinog oslobađanja iz Hectorovog je zatočeništva je prošlo bar 7 dana, ako ne i 15. A, ultrazvuk pokazuje i dalje tri sedmice trudnoće. Rolling Eyes Rolling Eyes

_________________
Rubi - Page 7 Anigif10
Sponsored content

Rubi - Page 7 Empty Re: Rubi

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum