Go down
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 9 Empty Re: Rubi

on Tue Jan 01, 2019 6:31 pm
99.-102. epizoda...

Maribel i Alejandro u paru su mi toliko dosadni, počela sam da premotavam njihove "te amo, te amo" scene, ali prava patetika nastupa sa Maribelinom odlukom da ostavi Alejandra zbog Rubine trudnoće. Em joj je ultimativno glup razlog za raskid (da ne ostavi Rubino dete bez oca)...pa nije kao da će ubiti Alejandra, ostaće Alejandro u životu; em zvuči i izgleda ko da je na samrtnoj postelji dok ga ostavlja. Rolling Eyes

Ono što me je do srži iziritiralo je Maribelin ton dok ostavlja Alejandra. Polumirući, jedva da razaznaš što priča...

This.

Genaro je Hectoru ispričao sve o njegovim roditeljima, kako se i šta desilo i predao mu očevo pismo. Kontam da je na Hectora pozitivno uticalo otkrivanje istine o sopstvenoj mega-disfunkcionalnoj porodici, što je Genaro odavno trebao obaviti. Hector odlučuje da se distancira od Rubitch i ode na put sa Elenom. Odličan izbor. I love you  

Znači, Hectorovi roditelji su bili rastavljeni, ali on je nju i dalje proganjao, pa je zatočio, pa je njoj njen rođak pokušao da pomogne, pa je ovaj ubio, pa je sebe ubio...I to sve za vreme odmora na kojem je Hector bio sa Genarom i Elisom. Strašno. pale

Čitala sam da je ovde u Srbiji u proteklih 10 godina oko 350 žena ubijeno u porodičnom nasilju. U prethodnoj godini oko 30 njih, ako se ne varam. To su slučajevi koji su se završili smrtnim ishodom, a ko zna koliko je tek onih koji (još uvek) nisu. Pitam se da li je moguće da su baš svi ti muškarci imali neki poremećaj ili je u pitanju duboko ukorenjena mizoginija i vekovima negovan stav da je žena jednostavno vlasništvo muškarca i da sa njom mogu da rade šta im je volja.

Nije da u razvijenijim evropskim zemljama nema nasilja nad ženama, naravno da ima, ali u manjoj meri, jer tamo žene imaju bolju podršku institucija, sistem je zainteresovan za tu problematiku. Radi se na razvijanju svesti o porodičnom nasilju i beskompromisnoj neprihvatljivosti istog, deca se vaspitavaju u tom duhu. Skandinavske zemlje prednjače u tome, a mi ćemo ih sustići...Kao i u svemu ostalom, verovatno nikad. Rolling Eyes  Ali bilo kakav pomak, makar i najmanji, bi bio dobrodošao.

 E da, od ustanovljene trudnoće do Rubinog oslobađanja iz Hectorovog je zatočeništva je prošlo bar 7 dana, ako ne i 15. A, ultrazvuk pokazuje i dalje tri sedmice trudnoće.

Obožavam tvoja detektovanja nelogičnosti. lol!

Rubi udario auto i izgubila je sredstvo za zadržavanje Alejandra. Sada će uraditi isto što i svaka negativka - lagaće da je (i dalje) trudna, a Luciova pomoć joj je naravno na raspolaganju 24/7. Ostanak u Cristininoj kući je deo taktike kako bi Alejandro video da je ona buduća veoma požrtvovana majka kojoj je najvažnije da bude na sigurnom, makar živela u kraju koji je prezirala. A i namera joj je da Lucio vidi odakle potiče, zato što misli da će Lucia dodatno impresionirati njena ambicija i da će biti spremniji da joj se nađe kad god zatreba.

Sad razmišljam kako se čitav Rubin život vrti oko izvlačenja tuđeg novca i opsesije Alejandrom. Bukvalno je to njen smisao postojanja. Ne sećam se da li je ikad pokazala interesovanje za kulturu, umetnost, širenje vidika, putovanja radi upoznavanja novih kultura i običaja (ne šopinga)...o obrazovanju i zaposlenju da ne pričam. Udajom za Hectora je stekla mogućnosti za lični napredak, ali njoj to očigledno nije bitno.

CaĐetano izgladio odnose sa Marcom, šteta što mu se bliži bittersweet kraj. Neutral  Sofia će otići u Švajcarsku i Luis želi da ide s njom. Lorena i Paco se mimoilaze u stavovima, ništa novo, a Ingrid im dođe kao ulje doliveno na vatru.

_________________
Rubi - Page 9 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 9 Empty Re: Rubi

on Thu Jan 03, 2019 9:44 am
Po mom subjektivno-objektivnom mišljenju, nema opravdanja za nasilje osim ako nije u samoodbrani, ponajmanje ne nad fizički slabijima od sebe i ponajmanje ne nad ženom, makar se ta žena zvala Rubitch

Ja kad je riječ o Rubi ne mogu biti objektivna. lol! Naravno da ne podržavam nasilje, ali njeno zatočeništvo (iako je to suludo  s Hectorove strane) ne mogu doživjeti kao nasilje nad njom. Laughing Npr. kada je Hector maltene silovao, i kada je Yago ponizio nisam opravdala postupke ni jednog ni drugog, niti mi je bilo lijepo to gledati. Ali ovo zatočeništvo mi je lijepo palo, lol! pogotovo kad joj Hector saopšti da su Maribel i Alejandro sretno zaljubljeni, još joj je dao novinski članak kao dokaz.  Što ću, zla sam. lol! lol!

Rubi kod Cristine u onoj prastaroj crvenoj majici sa slovom R koju je obukla u prvoj epizodi. lol!  Polako, ali sigurno se vraća na staro. Ne mislim isključivo na finansijsko stanje, već na celokupni status totalne luzerke.

Ostavila je tako jadan utisak na mene u toj majici, ne zbog jeftine, stare majice, već zbog toga što i pored svega onoga što je uradila (žrtvovala Laughing ) ne može da pobjegne od onoga što zaista jeste. Pri tome ne mislim na siromašno porijeklo nego na siromaštvo njenog duha. Pored svih para i mogućnosti da napreduje ostala je ona ista stara Rubi koja nosi slovo "R" kao simbol svoje atraktivnosti i neobičnog imena. Sve ono što nije njena atraktivnost je ne interesuje. To slovo R je sve za što zna u životu. Narcis.

Bukvalno je to njen smisao postojanja. Ne sećam se da li je ikad pokazala interesovanje za kulturu, umetnost, širenje vidika, putovanja radi upoznavanja novih kultura i običaja (ne šopinga)...o obrazovanju i zaposlenju da ne pričam.

Ne sjećaš se jer ga nikad nije ni pokazala.  Laughing Sve što je interesovalo su njen izgled i pokazivanje drugima onog što je stekla velikom žrtvom.

Nasmejalo me je kad je nazvao advokata Gabriela i pitao ga kako može da natera Rubi da pođe s njim

lol! lol! lol!

Nije da u razvijenijim evropskim zemljama nema nasilja nad ženama, naravno da ima, ali u manjoj meri, jer tamo žene imaju bolju podršku institucija, sistem je zainteresovan za tu problematiku

Kod nas vlada stav "Nasilje nad ženama, da, to je popularno sad" u smislu popularno je biti žena-žrtva sklonjena u nekoj ustanovi, ali to u stvarnosti nije tako. One nisu žrtve, one izmišljaju... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

_________________
Rubi - Page 9 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 9 Empty Re: Rubi

on Mon Jan 07, 2019 12:18 am
Što ću, zla sam.

Barem priznaješ, a ko prizna pola mu se prašta lol! lol!

103.-106. epizoda...

Kako bih volela da sam na Eleninom mestu i da radim pored/za nekoga poput grofa Lucia. Uz kulturno držanje distance i uspostavljanje međusobnog uvažavanja (kao što je Elena i uradila), od čoveka kao što je grof se može dosta toga naučiti. Govorim o poslovnoj sferi, nikako privatnoj. Lik je talentovan za postizanje uspeha, zna znanje.

A Lucio i njegove dve nesuđene boginje...Eh Laughing Mislim da on nije prežalio tu svoju bivšu Catalinu, koja je fizički slična Maribel, a karakterno je sličnija Rubi i da se zbog toga nije oženio ni sa jednom drugom ženom. Ostavio je Catalinu zato što nije mogla da ima decu, što je apsurdan razlog za krah veze kojim se nipodaštava vrednost partnera kao ličnosti. Lucio je rekao Maribel da je za plemiće potomstvo jako bitno, da je bitno imati naslednika plemićke titule i sa te strane mogu da ga razumem. Aristokratija se valjda drži viševekovne tradicije i dužnosti koje se vezuju za određene titule. Imanje potomstva je jedna od tih dužnosti. Nisu to vode u kojima bih ja mogla da plivam, nije to za mene  Suspect

Luciove namere sa Rubi i sa Maribel su fino ilustrovane planiranjem putovanja u Las Vegas. Sa Rubi je hteo da se lepo zabavljaju po kazinima, a Maribel je hteo da uvede u svet biznisa, s obzirom na to da je ona ćerka vlasnika berze koju vidi kao svoju potencijalnu groficu. Maribel je na kraju pristala, dok mu je sa Rubi prop'o plan, jer...Hectorova ludačka ljubomora.

Enivej, Maribel otputovala sa grofom u Las Vegas, sa namerom da se udalji od Alejandra i da ga lakše preboli, ali on odustaje od Rubi (što ću posebno prokomentarisati) i opredeljuje se za Maribel, pa stiže u Las Vegas za njom da je ubedi da mu se vrati. I opet kreću sa "te amo, te amo", bla bla... Rolling Eyes

Nije mi jasno kako je saznao u kojem je hotelu Maribel. Od Marca je čuo samo u kojem je gradu.

Kako nisi znala da je Las Vegas malo mestašce koje ima samo jedan hotel? Laughing  Baš kao što je i prestonica Mexica gradić u kojem postoji samo jedna jedina bolnica, gde svi dolaze da bi rešavali svoje ljubavne, porodične i ostale probleme.  lol!

Alejandro je takav moron da...Ajoj Rolling Eyes  On ne zna šta hoće. Zaprosio je Rubi nakon njene predstave ranjive buduće majke i jednog poljupca. Toliko mu je trebalo i da prizna Ignaciju i Marcu da nije, niti će ikad biti ravnodušan na Rubi. A onda čuje Rubin i Loretov razgovor, raskida sa Rubi i ponovo magično shvata da je Maribel ljubav njegovog života. Rolling Eyes  Btw, Rubi i Loreto su naravno ostavili vrata otvorena i opušteno slavili Rubinu (kratkotrajnu) pobedu. lol!  Ne znam koji je već ovo put u seriji da se preokreti dešavaju tako što likovi ostavljaju vrata otvorena dok pričaju o stvarima za koje bi voleli da ostanu tajna.

Rubi nastavila da pada sve niže. Blamantne su mi bile obe njene scene sa Maribel. Dolazi kod Maribel da bi je provocirala, nervirala, spuštala...A samo je sebe iskompromitovala. Ponašanje na nivou hirovite 15-ogodišnjakinje. Sa grofom se takođe blamira, jer sam stekla utisak da je ona ubeđena da će je grof pre ili kasnije zaprositi. Međutim, on joj je objasnio da ne treba da puca previše visoko. Laughing

Nego, da vidim da li sam nešto dobro shvatila. Ono kad je pričala sa Loretom o izgubljenoj trudnoći i Alejandru, pre odluke da iscenira gubitak bebe, da li je to ona planirala da ponovo zatrudni u kratkom roku i abortira ako bude potrebno? Shocked Rekla je Loretu kao "moram što pre da zatrudnim, a posle...", pa Loreto kaže "I posle šta? Otarasila bi se tog deteta?" i onda je ona odgovorila "ne znam, nadam se da neće biti potrebno" i dodala da se nada da će Alejandro već biti toliko lud za njom da će mu biti svejedno da li ima ili nema deteta.

Ali joj je ginekolog savetovao da sa novom trudnoćom sačeka bar 2 meseca, tako da je rešila da iscenira gubitak trudnoće u čemu će Hectoru dodeliti ulogu glavnog zlikovca. Koji debil od žene. Suspect

Hector je bio stabilan sa Elenom na putovanju, ali razum ga je napustio čim mu je Alejandro spomenuo razvod. I dalje uporno odbija da se razvede od Rubi. Osim toga, opet je počeo da pada na njenu senzualnost i vulgarni seksepil, u toj meri da joj je uništio dokumenta misleći da je htela da ode negde sa Alejandrom. Elenu je pošteno ponizio pred Rubi time što je prećutno priznao da ne može i ne želi da odustane od Rubi i njihovog braka. Elena ga je logično poslala do đavola posle toga.

Patetičan mi je bio Hector kad je potražio Rubi i molio je da izglade odnose i da mu se vrati. Rubi ga nikada nije poštovala, ali u toj sceni je sigurno zaključila da je on stoprocentni slabić i marioneta, iako ga je možda ranije bar malčice smatrala muškarcem. Upao je u njenu zamku po ko zna koji put, s tim da će po njega ova zamka ostaviti kobne posledice. Neutral

Elenina majka nije normalna. Da li je realno da je krivila svoje jedno malo dete za smrt svog drugog malog deteta?  Shocked Sopstvenu (ne)odgovornost je prebacila na Elenin teret i tako joj upropastila lepotu bezbrižnog odrastanja, oduzela joj toplinu porodičnog doma i dopustila da joj se razvije fobija od paukova i da joj anksioznost postane deo svakodnevice. Majka veka, svaka čast. Al ajde, Hector je urazumio i pomirile su se.

Ernesto tražio onaj video snimak od Lorene, jedva čekam da ga pogleda. A Lorena ima svojih problema, rađa joj se ljubomora na Ingrid. Very Happy

_________________
Rubi - Page 9 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 9 Empty Re: Rubi

on Tue Jan 08, 2019 11:31 pm
107., 108. i 109. epizoda...

Rubi je sad već preterala, neoprostivo preterala. Moralno upitne postupke delim na one koje ne opravdavam, ali razumem i na one koje niti opravdam, niti razumem. Njen plan da Hectora okrivi za gubitak bebe i organizovanje čitave te farse mi je borderlajn besmisleno, jer se prava poenta nalazi u tome da Rubi prosto voli da nanosi zlo, uživa u manipulacijama, u obmanjivanju drugih i to joj pruža zadovoljstvo. Sama je priznala da je tako u onoj poslednjoj svađi sa Hectorom, neposredno pre njegovog udesa.

Loretu je rekla da ne prestaje da je iznenađuje šta sve može da se postigne sa puno novca. Tačno je da može, novcem se svašta postiže, ali impresivni bankovni računi ne smeju da služe kao izgovor za zadovoljenje niskih pobuda, a Rubi to radi. Ona stavlja novac u funkciju svog izvitoperenog unutrašnjeg bića. I ja ne verujem da "pare ljude kvare", pare samo pomažu da sve što je trulo ugleda svetlost dana.

Ironično, Hector je dotakao dno, pokušavajući da ovaj put ispliva na površinu. Doneo je razumne odluke, rešio da ostavi i Rubi, i hotel, i akcije iza sebe, da krene ispočetka sa Elenom. Međutim, pre toga je želeo da dokaže da su ga nepravedno optužili, u čemu je skoro i uspeo, ali Rubi mu je indirektno došla glave. Nije je tada morao odvući sa sobom iz bolnice. Svakako je imao kod sebe izveštaj koji dokazuje da je Rubi izgubila bebu zato što je udario auto. Šteta za Hectorovu i Eleninu zajedničku budućnost...Ispada da je bilo uzaludno. Neutral

Alejandro i njegove dileme me totalno izluđuju. Sav se rastopi kada ugleda potištenu i rasplakanu Rubi, ne bi se odvajao od nje da ne mora, pa je još i poljubi (što je Maribel videla svojim očima), a ovamo bi da bude sa Maribel jer je ona njegova prava ljubav. Tako je iritantno neodlučan i blentav. Rolling Eyes  No, bar je priznao Maribel da nije ravnodušan prema Rubi, samo ne bih baš rekla da je ta činjenica za pohvalu. Rolling Eyes

Naravno, on toliko onda žuri da se vrati, da odustaju od vjenčanja, pošto bi odlaganje puta za Mexico za čitavih 5 minuta koliko traje ceremonija ugrozilo život Rubine bebe. Naravno, čim izađu iz kapele, imaju odmah let za Mexico, i tih 5 minuta vjenčanja bi učinilo da oni propuste let.

Haha, jedna od meni omiljenih gluposti u seriji. lol!  A evo još jednog ultra retardiranog i patetičnog momenta - Arturo zabrinuto pita Maribel šta je uradila u Las Vegasu, a ona mu onim njenim zovite-popa-na samrti-sam tonom odgovara da je postala žena. confused  I onda dramatična razmena pogleda, kao da je izjavila da je zadavila grofa na spavanju. A potom ide Arturovo moralisanje da nije trebala da se hebe pre braka i ostalo...Shame. Shame. Shame.

Neee, CaĐetanu otkriven tumor na mozgu i nema mu spasa. Crying or Very sad  Došlo mi je da premotam te scene. Ne zato što su mi glupe ili dosadne, već su mi teške. Bolest je uvek teška, akcenat na one bolesti i stanja sa izvesnim smrtnim ishodom. Ja ne bih volela da me bolest zbriše sa lica zemlje. Ne želim da nestajem postepeno. Exclamation

Lorena-Paco-Ingrid...Svo troje se gube.Rolling Eyes  Ingrid je ispala fer i korektna prema Loreni i Pacu (u njega se usput i zaljubila), bila je cimerka za poželeti, ali joj stvarno nije mesto sa njima dvoma pod istim krovom, i to u početnoj fazi njihovog zajedničkog života. Čim se Ingrid iseli, Paco i Lorena će morati da raščiste prvo sami sa sobom, a zatim jedno sa drugim kakva su im očekivanja i čemu teže kao par.

Sad sledi Hectorova smrt Crying or Very sad

_________________
Rubi - Page 9 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 9 Empty Re: Rubi

on Wed Jan 09, 2019 10:02 am
Kako nisi znala da je Las Vegas malo mestašce koje ima samo jedan hotel?

Ja sam se sve nadala da mi je nešto promaklo, a ono ja živjela u iluziji da je Las Vegas velegrad. Laughing

Baš kao što je i prestonica Mexica gradić u kojem postoji samo jedna jedina bolnica, gde svi dolaze da bi rešavali svoje ljubavne, porodične i ostale probleme.

Rubin pobačaj je jedina scena koja je snimana u nekoj drugoj bolnici, iz očiglednih razloga. Što se god dešavalo s drugim likovima, uvijek bi završili u Buenaventuri. Evo npr. svaki put kad je Refugio pozlilo ona je završila u toj bolnici. Bolnica tog nivoa je sigurno blizu sirotinjskog dijela grada gdje je ona živjela. To je pogotovo besmisleno kad joj je zadnji put pozlilo, jer je bila bez svijesti, a hitna je baš vozi u Buenaventuru koja je ko zna koliko udaljena...

Ne znam koji je već ovo put u seriji da se preokreti dešavaju tako što likovi ostavljaju vrata otvorena dok pričaju o stvarima za koje bi voleli da ostanu tajna.

Minimum treći. Rubi je tako saznala da Luis nije Genarov sin, a Hector da beba nije njegova. A, Rubi je takođe saznala da je Luis Arturov sin prisluškivanjem, doduše ne iza vrata, nego Genaro nije imao pojma da je ona u stanu i da ga čuje.

Ono kad je pričala sa Loretom o izgubljenoj trudnoći i Alejandru, pre odluke da iscenira gubitak bebe, da li je to ona planirala da ponovo zatrudni u kratkom roku i abortira ako bude potrebno?

Ne znam koji dio ovoga je čini većim idiotom. To što smatra dijete sredstvom da dobije Alejandra, to što smatra da će zatrudnjeti iz prve ili to što misli da neposredno nakon abortusa može začeti... Ili to što smatra da niko ne bi primjetio da je trudnoća trajala više nego što treba. (da je rodila)

, iako ga je možda ranije bar malčice smatrala muškarcem

lol! lol! lol!

Nije je tada morao odvući sa sobom iz bolnice. Svakako je imao kod sebe izveštaj koji dokazuje da je Rubi izgubila bebu zato što je udario auto.

To sam i ja pomislila. Ko zna da li bi doživio udes da nije toga...

Arturo zabrinuto pita Maribel šta je uradila u Las Vegasu, a ona mu onim njenim zovite-popa-na samrti-sam tonom odgovara da je postala žena. confused  I onda dramatična razmena pogleda, kao da je izjavila da je zadavila grofa na spavanju. A potom ide Arturovo moralisanje da nije trebala da se hebe pre braka i ostalo...

lol! lol! lol!  Daaa, čist debilizam. Koliko Maribel ima godina uopšte? 23,24,25? I tata je dribla što nije nevina. scratch Ne znam što mi je ljigavije, njegovo postavljanje tog pitanja, il to što mu ona kaže da je "postala žena". lol! Tragikomičan mi je taj izraz - postala žena.

_________________
Rubi - Page 9 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 9 Empty Re: Rubi

on Thu Jan 10, 2019 10:36 pm
110. i 111. epizoda...

Ubili su Hectora tokom operacije.Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad  Naravno, sumnja pada na Alejandra i svi Hectoru bliski ljudi ga krive za Hectorovu smrt. Toliko su ubeđeni da je Alejandro kriv da su podneli krivičnu prijavu protiv njega, tako da je na kraju i uhapšen. Moram posebno da se osvrnem na nešto što me mnogo rastužuje, a to je zauvek uništeno prijateljstvo Alejandra i Hectora.Neutral  Rubi se pojavila kao iskušenje za čvrstinu njihovog prijateljstva i nisu položili test. Pali su obojica, prvo Hector, a zatim Alejandro. Pretvorili su se u najveće neprijatelje, bilo ko sa strane bi rekao da su jedan drugom spremni da nanesu zlo, da se međusobno mrze u toj meri.

Ipak, u srži njihovih bića, to nije bila čista mržnja, već negativne emocije bazirane na Rubinim lažima i prevarama. Faktički, to je bio veštački izazvan animozitet. Ali kao što rekoh, ljudi sa strane su imali samo površan uvid u prirodu njihovog narušenog odnosa.

Hectorova sahrana mi je najtužnija scena sahrane iz telenovela. Oseti se ta tragična aura koja ga je pratila do samog kraja Crying or Very sad

Imam jedno pitanje. Zašto se u onom Hectorovom predsmrtnom snu nije pojavila Elena? Tu su bili Alejandro, Maribel i Rubi, ali ne i Elena. Zašto? confused

Rubi upala u bespovratnu psiho-fazu. Mislim, ne znam kako bih drugačije okarakterisala momenat u kome traži od Alejandra da ubije Hectora pod plaštom osvete za gubitak bebe i zabrinutosti za Alejandrovu bezbednost ili onaj u kome puca od sreće što je Hector mrtav ili onaj momenat kada prvu noć kao udovica provodi sa grofom ili onaj...Ne znam, bilo ih je još. Poenta je da mi je postalo naporno gledati je. Rubi je sada karikatura same sebe. Cringe totalni. silent

Kakva simbolika. Njoj je Hector upravo to i bio,  predmet koji će joj omogućiti status dobro udate žene ( burma), novac (Hectorov novčanik) i stvari koje taj novac kupuje. (sat)

Odlično zapažanje. Loretu je rekla da je od Hectorovih stvari uzela ono što joj treba, jer Hector za nju nije predstavljao ništa više od onoga što je rešila da uzme nakon njegove smrti. A čuveni izveštaj je uzeo Genaro. Very Happy

Grof je krenuo da naplaćuje dugove, noć provedena sa Rubi je samo početak, iako Rubi ne bi imala ništa protiv toga da je načini svojom groficom i ovaj put je taj predlog iznela otvoreno, bez uvijanja. Međutim, Lucio ju je ljubazno podsetio da ona nije materijal za groficu i da je želi za zabavu, uživanje, povremeno podizanje adrenalina...Rubi time nije baš oduševljena, ali šta je-tu je...Laughing

Ernesto je posložio kockice, vidi se da gotovo uopšte ne veruje svom ocu. Bilo mu je sumnjivo što su grof i divlji vepar nazdravljali, slavili pobedu koja ide dalje od ukradenih Alejandrovih istraživanja. Smorim se čim se setim kako će Ernesto završiti, zaslužio je bolje. Neutral

_________________
Rubi - Page 9 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 9 Empty Re: Rubi

on Fri Jan 11, 2019 8:56 am
Imam jedno pitanje. Zašto se u onom Hectorovom predsmrtnom snu nije pojavila Elena? Tu su bili Alejandro, Maribel i Rubi, ali ne i Elena. Zašto?

Da, to sam  i ja pomislila. Baš bezveze, jer je on konačno donio odluku da šutne Rubi iz svog života i da svoju budućnost gradi sa Elenom. Ovako ispada da je do kraja preferirao Rubi, jer joj je nešto rekao u fazonu "da si me voljela kako bi stvari bile drugačije", što ne može biti, jer je u njihova zadnja dva susreta potpuno jasno sagledao kakva je. Jedino objašnjenje za nepojavljivanje Elene je to što je nerasčišćene račune iz prošlosti imao sa Maribel, Alejandrom i Rubi, dok je Elena pripadala njegovoj budućnosti.

A čuveni izveštaj je uzeo Genaro.

Kako je samo nezainteresovano rekla da taj koverat predaju njenom svekru. Laughing Nije imala pojma kakvo se oružje protiv nje tu krije.

_________________
Rubi - Page 9 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 9 Empty Re: Rubi

on Sun Jan 13, 2019 12:13 am
112. i 113. epizoda...

Zbogom Lucio i zbogom Ernesto, dva kvalitetna i interesantna sporedna lika. Ernesta mi je posebno žao, baš tragičan lik. Neutral  To što mu je divlji vepar bio otac je specijalna vrsta tragedije, deliti krv sa takvim smećem. Kako ga je Ernesto gledao sa gađenjem u onoj jednoj sceni...I morao je da nastrada krivicom divljeg vepra.

Rubi je bila ubeđena da je kao učenica nadmašila svog učitelja grofa, koga se otarasila tako što je pozvala divljeg vepra i rekla mu da ga je Lucio izdao. Impulsivni divlji vepar ubija grofa i nenamerno i svog sina. Elena je dobro prošla u ovom "malom" okršaju. Ali, iz razgovora grofa i Elene se da zaključiti da Rubi ne samo da nije nadmašila svog učitelja, nego je debelo precenila sopstvene kapacitete, što često i radi. Laughing  Sudbina njenog finansijskog statusa je iz Luciovih čeljusti nakon njegove smrti prešla u Elenine, samo što Rubi to još uvek ne zna. Laughing

Njen trijumf neće dugo živeti, ali važno da se pobedonosno nasmejala u facu Elisi i Genaru prilikom saznanja da je testamentom Hector ostavio njoj svu imovinu i važno da se pohvalila Eleni kako je ipak ona Hectoru bila broj jedan i važno da se pohvalila Luciju, mada njemu je njena radost verovatno bila veoma simpatična, poput...

a njen prvih zahtjev je da se u jelovniku jedno jelo zove po njoj. Smijala sam se tome zajedno sa Lucijom, ali od muke.

Znači umrla sam lol!  Ne znam da li mi je smešniji njen retardirani zahtev ili grofov smeh od srca na Rubinu genijalnu ideju karakterističnu za narcisoidne pokondirene tikve. Koja moronka...

E, ono kad joj je Alejandro rekao da nije imao veze sa Hectorovom smrću, učinilo mi se da se razočarala što je tako. Laughing Osim što slabo poznaje grofa, izgleda da Rubitch slabo poznaje i svog voljenog Alejandra, čim je verovala da bi on zbog nje (ili bilo čega/koga drugog) ostavio etiku po strani. Doduše, bila je spremna da dopusti da Alejandro trune u zatvoru, ukoliko bi izlaskom iz istog pao u Maribelino naručje.

Maribel me je iznervirala. Rubi joj je postavila ultimatum - "raskini zauvek sa Alejandrom i ja ću ga izvući iz zatvora." Ok mi je što je tada pristala i oprostila se od Alejandra, ali zar sve to nije mogla biti predstava za Rubi, čisto dok Alejandra ne puste na slobodu? Ali ne, Maribel stvarno planira da ode i da se više nikad ne približi Alejandru. Ne kapiram zašto bi se držala obećanja koje je dala Rubi, nije kao da joj nešto duguje...Bezveze. Rolling Eyes

_________________
Rubi - Page 9 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Rubi - Page 9 Empty Re: Rubi

on Mon Jan 14, 2019 8:37 am
nego je debelo precenila sopstvene kapacitete, što često i radi

Uvijek, rekla bih. Laughing

Ok mi je što je tada pristala i oprostila se od Alejandra, ali zar sve to nije mogla biti predstava za Rubi, čisto dok Alejandra ne puste na slobodu?

Maribel da glumi? Taman posla. lol!


_________________
Rubi - Page 9 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Rubi - Page 9 Empty Re: Rubi

on Tue Jan 15, 2019 12:02 am
Maribel da glumi? Taman posla.

I ja postavljam glupa pitanja, ne bi se Maribel ni na sekund odrekla titule prepodobne Laughing

114. i 115. epizoda...

U želji da bude originalan kraj napravili su takvu glupost!

Vala baš. Pretposlednja epizoda je bila puno bolja od poslednje i to je moglo biti finale, uz dodatak Alejandrovog i Maribelinog venčanja i još par scena. Kristina, ti si već objasnila šta sve nije u redu sa krajem serije i ja se skroz slažem. Ovo sa Fernandom je neviđena glupost. Bukvalno je svaki delić tog storilajna apsurdan; od Fernandine fizičko-karakterne identičnosti sa Rubi, preko njihovih dugogodišnjih tajnih susreta, do debilizma da je Alejandro od Fernande mislio da je Rubi. Niz budalaština.

Poslednja epizoda prepuna dosadnih klišeja. Venčanje Alejandra i Maribel, pa ona ćaskanja ispred crkve pre i posle venčanja, svi se vole, svi su happy, bla bla...živa dosada. Pritom mi Alejandro i Maribel nisu nikakav par. Ravna linija. Ravnodušnost. Čak mi je Lolino i Onesimovo venčanje bilo za nijansu zanimljivije od ovog glavnog. Rolling Eyes

Rubi je imala vrlo interesantnu priču, sa simboličnim završetkom. Njen pad na staklo je posebno simboličan i definiše stazu kojom je odabrala da korača u životu. Stajala je gore i urlala na Alejandra, govoreći mu da on ne može da živi bez nje i njene lepote i slično...Stajala je gore na vrhu i demonstrirala svoju (umišljenu) superiornost i aroganciju koja uz to ide. I onda je, u jednom momentu, izgubila ravnotežu i pala na staklo. A ko visoko leti, nisko pada. Njen pad je bio brz koliko i njen uspon. Sve što je stekla, stekla je lakšim putem, bez truda i rada, gazeći preko mrtvih. U sekundi stekla, u sekundi izgubila.

Tim padom nije samo izgubila lepotu i zdravlje (nogu), nego je izgubila i mogućnost da ponovo stane na noge i da se izdigne iz pepela, jer ionako ništa sem fizičkog izgleda nikada nije ni imala. Fizički izgled je bilo jedino što je pripadalo samo njoj. Ok, ostala je bez novca zahvaljujući pokojnom Luciju i Eleni i ostala je bez Alejandrove ljubavi, ali je i dalje mogla da se ponudi na tržištu sponzoruša i izvuče se iz problema. Posle pada...teško da može. A pad na staklo govori u prilog tome da je to što je imala da ponudi krhko i lomljivo poput stakla.

Rubi je negovala pogrešnu percepciju i sebe i ljudi oko sebe od samog početka. Svoje nakaradne osobine (zavist, pakost, mržnja, osvetoljubivost) je projektovala na druge i zato je u svima videla neprijatelje i verovala je da se svi raduju njenoj nesreći, pa je često umela da kaže da će "začepiti nekome usta" svojim uspehom ili da "neće nekome pružiti zadovoljstvo da propadne." Mislim, drugi ljudi imaju život, ne bave se njom 24/7 i to Rubi nikada nije shvatala. Tipični narcis. Rolling Eyes

Loreto se navodno pokajao, ali je to pokajanje nije ono duboko i istinsko, nego je uzrokovano ogromnim strahom da ne prođe kao Rubi.

Tačno. Loretovo pokajanje je zapravo strah od karme. Iako u nekim stvarima nije podržavao Rubi tj. nije se slagao sa svim njenim postupcima, ja se slažem sa Maribel kad mu je rekla da je dosta zla naneo time što je ćutao i stajao uz Rubi. I ja to uvek kažem. Ćutanje je znak prećutnog odobravanja i krivicu ne snosi samo osoba koja aktivno čini zlo, već i onaj ko za to zna, a ne uradi ništa da spreči štetu.

Bez Rubi i Loreto je propao... To mi je malo glupo.

Jao da, još jedna glupost. Pa nije mu Rubi bila jedina mušterija, a bio je uspešan i poznat dizajner pre upoznavanja Rubi. Suspect

Kako mi je lep momenat kad Elena saopštava Elisi i Genaru da je trudna.I love you  Hector je tu falio.Crying or Very sad

Zašto je suočavanje Rubi i Elene u Lucijovom stanu samo na DVD-ju?

Ne znam, a scena je odlična uz neizostavno pucketanje prstima.Laughing

CaĐetanova smrt isto tužna. Nisam nikada navijala za njega, ali nije zaslužio da ga tumor ubije nakon svih stresova koji su ga snašli.Neutral

Lorena & Paco "sklopili brak" na svoj način. Baš su mu bili slatki kad su sastavljali listu međusobnih očekivanja.I love you

I eto, završih Rubi...Uprkos glupom kraju, meni Rubi ostaje na listi omiljenih i najboljih telenovela, sa životno korisnim porukama i jakom poentom. flower

_________________
Rubi - Page 9 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Sponsored content

Rubi - Page 9 Empty Re: Rubi

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum