Share
Go down
avatar
Posts : 5328
Join date : 2017-09-12
View user profile

Re: Latino leksikon

on Tue Nov 20, 2018 10:32 pm
La fea mas bella
Porque el amor manda
Cachito de cielo


Ova lista bi mogla biti jako duga, no one koje mi se ne dopadnu ne nastavim gledati, pa mi je sad teško napraviti listu. Najgore telenovele su definitivno one iz žanra komedije, jer Meksikanci sa humorom nemaju veze. Meni su one toliko glupe da vređaju ljudsku inteligenciju. Ne moraju biti smešne, ali makar da budu simpatične, no ne znam nijednu takvu, svaki humor je uglavnom neviđena glupost. "La fea mas bella" je definitivno na tronu najglupljih i najnegledljivijih telenovela. Ni dan danas mi nije jasno kako se njima to dopada?!
avatar
Posts : 565
Join date : 2017-09-15
Age : 27
Location : Laguna negra
View user profile

Re: Latino leksikon

on Wed Nov 21, 2018 8:36 am
- Fuego en la sangre

Razmišljala sam da je stavim na spisak, ali ipak nisam. Nije mi omražena do te mjere kao što je mnogima. Very Happy Ono što mi jeste išlo na živce su beskrajne scene u kojima Juan mijesi tijesto. Laughing

LMEEE je meni bila baš zabavna; glupa, ali zabavna i dinamična

Ja je ne volim, sad ne znam da li je do glupe priče, ili do Paole Rey i njene glume kojom nisam oduševljena.


Ova lista bi mogla biti jako duga, no one koje mi se ne dopadnu ne nastavim gledati, pa mi je sad teško napraviti listu. Najgore telenovele su definitivno one iz žanra komedije, jer Meksikanci sa humorom nemaju veze.

Potpis.
avatar
Posts : 565
Join date : 2017-09-15
Age : 27
Location : Laguna negra
View user profile

Re: Latino leksikon

on Thu Nov 22, 2018 8:55 am
3. Koje telenovele su te razočarale?
avatar
Posts : 565
Join date : 2017-09-15
Age : 27
Location : Laguna negra
View user profile

Re: Latino leksikon

on Thu Nov 22, 2018 9:06 am
Neke su me razočarale od starta, a imale su dobar potencijal, a neke "usput".

Što se tiče ove prve kategorije, izdvojila bih prije svega Dos hogares. Priča je imala odličan potencijal, mislim na osnovnu priču o ženi kojoj muž umire, pa se zaljubi u drugog, pa se ispostavi da je muž živ. Jako mi se sviđa ta ideja glavne junakinje koja je rastrzana izmedju dva doma. Moglo je biti odlično. A oni pokvare priču debilnim likovima i lošim glumcima. A ni Carlos ni Sergio mi nekako ne idu uz Anahi. Ma mogla je biti i druga glumica, ali samo da su odabrali dobre parove, odnosno trougao.  Posebno razočarenje što su na kraju priče olkašali posao glavnoj junakinji i riješili zaplet tako što su ubili onog ko je bio drugi, i po pravilu onog koji je manje privlačan. Rolling Eyes

Od onih koje su me razočarale usput, izdvajam La Malqueridu. Opet odlična priča, o ćerci koja se zaljubi u očuha, i o očuhu koji hoće da uništi sve muškarce koji njoj priđu. Ali, da naravno ćerka ne bi bila negativka, i da bi ostala svetica, oni su to toliko razvodnili da romanse glavne likova nije ni bilo! Malo su se cmakali oko 90 i neke epizode i to je to. A ono što je trebao biti glavni zaplet, majka koja saznaje da su je ćerka i muž izdali, je stavljeno negdje u zadnjoj sceni predzadnje epizode. Sam kraj je razočaravajuć. Kćerka (Akasija) nakon cijele priče sa očuhom se lagano pomiri sa prvim momkom, a on pređe preko svega i nastavi s njom.
avatar
Posts : 282
Join date : 2017-09-14
Age : 26
Location : Casterly Rock
View user profile

Re: Latino leksikon

on Thu Nov 22, 2018 9:26 pm
Prva mi je pala na pamet El rostro de la venganza.

Vršnjačko nasilje i njegove posledice su aktuelne teme i bilo mi je drago što su rešili da to obrade u formi trilera/misterije. Sve je išlo kako treba do Antonijine smrti, od tada rolerkoster, loš rolerkoster. Kao da nisu imali pojma kakav će rasplet biti, kakva će biti sudbina likova, ko će kakve motive imati...Nabacano i traljavo. Pojava Eve Samaniego je malčice popravila utisak, ali nedovoljno da spasi priču.

Žao mi je što nisu iskoristili priliku da naprave telenovelu za pamćenje (po dobru) baziranu na retko eksploatisanoj tematici u telenovelama.

_________________
Never forget what you are. The rest of the world will not. Wear it like armour, and it can never be used to hurt you.
avatar
Posts : 5328
Join date : 2017-09-12
View user profile

Re: Latino leksikon

on Fri Nov 23, 2018 10:34 am
Pasion y poder
La gata


Ovo je takođe kategorija u kojoj bi lista mogla biti vrlo duga, no ove su mi prve pale na pamet. Generalno smatram da većinu telenovela precene svojim najavama, a na kraju to bude daleko lošije. Ono što mi uvek skrene pažnju jesu predstavljanja serija kad krenu snimanja i pre njihovog emitovanja. To su takvi nerealni hvalospevi, da je to strašno. Obično glumci gostuju u nekim emisijama i onda objašnjavaju ono što se snima i imam doživljaj da su svi naučili nekoliko klasičnih debilnih rečenica koje ponavljaju kao papagaji. Tipa: priča je neverovatna, toliko je posebna da sam oduševljen/a što sam dobio/la ovu jedinstvenu šansu da budem deo ove grandiozne glumačke ekipe. Zahvaljujem se producentu što me je odabrao/la da prezentujem ovu genijalnu priču koja će vas očarati... itd. A naravno priča je rimejk rimejkova u kojoj su samo glavni glumci veće zvezde. I tako na predstavljanju svake telenovele čujemo jedno te isto. Uglavnom, rekla bi da je većina telenovela precenjeno!

Pasion y poder sam izdvojila zbog neverovatne glumačke ekipe i mnogo potrošenog novca na priču koja nije postojala, bilo je to presipanje iz šupljeg u prazno, svaka epizoda jednako glupa i ništa se ne dešava osim što su oni svi divno skockani i šetaju se iz jedne u drugu prostoriju. La gata je serija koja je u toj godini bila najprodavanija, o njoj se takođe mnogo pisalo i dizalo u nebesa, a priča je bila totalni smor, jedva sam je odgledala.
avatar
Posts : 565
Join date : 2017-09-15
Age : 27
Location : Laguna negra
View user profile

Re: Latino leksikon

on Fri Nov 23, 2018 1:20 pm
Obično glumci gostuju u nekim emisijama i onda objašnjavaju ono što se snima i imam doživljaj da su svi naučili nekoliko klasičnih debilnih rečenica koje ponavljaju kao papagaji.
Laughing Laughing

Da, tačno najčešće čujemo iste fraze. Mada ne možemo očikvati ni da kritikuju ono što tek treba da počne. Very Happy Za Pasion y poder se i ja slažem da je bila ispod svakog očekivanja. Kad se sjetim koliko sam se oduševila što ću gledati Fernanda, Marlene i Susanu zajedno!

avatar
Posts : 565
Join date : 2017-09-15
Age : 27
Location : Laguna negra
View user profile

Re: Latino leksikon

on Fri Nov 23, 2018 1:20 pm
4.  Koje telenovele su po tvom mišljenju precjenjene?
avatar
Posts : 565
Join date : 2017-09-15
Age : 27
Location : Laguna negra
View user profile

Re: Latino leksikon

on Fri Nov 23, 2018 1:40 pm
Ovo pitanje je možda povezano s prethodnim pa se možemo i nadovezati. Dakle u pitanju su  telenovele koje su kompletne precjenjene, ne one od kojih smo nešto očekivali pa se naknadno razočarali. Mada ove dvije kategorije jesu blisko povezane. Ali, ovdje možemo komentarisati telenovele koje su doživjele uspjeh i možda slove za kvalitetne, a to nisu.

Kao jedan primjer precjenjih navešću Rebelde . Ok, publika su uglavnom tinejdžeri, ali ipak smatram da je precjenjena telenovela čak i za tinejdžersku publiku, jer sam tada i sama bila tinejdžer. Ne znam, tolika pomama, a za mene lično je tu jedino muzika bila zanimljiva. Njih kao bend volim, i rado i sad poslušam neke pjesme. Ne kažem da je telenovela potpuno nezanimljiva, ali nije po kvalitetu taj rang da se toliko uzdiže u visine. Uglavnom se sve svelo na razmažene, bogate tinejdžere i Miino prenemaganje. Mada prizanjem, Alma i Franco su znali biti zanimljivi. Very Happy
avatar
Posts : 5328
Join date : 2017-09-12
View user profile

Re: Latino leksikon

on Fri Nov 23, 2018 2:33 pm
Teresa
Fuego en la sangre


Na ovo pitanje sam delimično odgovorila i u prethodnom postu. Ovde ću izdvojiti telenovele koje su rimejkovi svima vrlo poznatih priča i koje su bile kopija jer ništa novo nisu ponudili. Obe serije su lošije od originala, a doživele su uspeh, Teresa je bila jedna od najgledanijih serija, dok je Fuego en la sangre čak osvojila Premios TvyNovela za najbolju seriju u toj godini.

Za Rebelde se u potpunosti slažem. Razmera popularnosti se ne može porediti sa samom kvalitetom serije.
Sponsored content

Re: Latino leksikon

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum