Go down
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Sin rastro de ti - Page 2 Empty Re: Sin rastro de ti

on Wed Jan 23, 2019 12:03 am
6. i 7. epizoda...

Šta ono bi? Julia ladno ustade, kao da je nije patosirao auto i još je posle nonšalantno namestila ruku? Whaaat? Shocked  Šta su joj oni radili tih 5 godina? Jel poenta eksperimenata da je učine besmrtnom ili barem otpornijom na povrede od normalnih ljudi? Question

Eksperimenti na Juliji su doveli do toga da je postala super woman? Ne, to mi se već ne sviđa.

Ja sam pretpostavila da je posredi nešto iz domena naučne fantastike, ali bih više volela da su joj eksperimentisali sa umom nego sa telom. Ok, nije da joj je psiha ostala netaknuta, samo mi se čini da se glavni cilj eksperimenata odnosi na fizičke kapacitete.

Mala digresija: Juliji je potekla krv iz nosa nakon sesije sa Berenice. Na šta te to podseća Kristina? lol!

Otkrili smo zajedno sa Julijom ko je Braulio. Dakle, Julia je konobarisala u onom restoranu pod imenom Lorena, upoznala je Braulia, smuvali su se, on ju je zaprosio i na dan venčanja...ona je pobegla. Tako nekako? Kapiram da su Juliji kreirali novi (lažni) život sa novim imenom. E sad, da li je Braulio u timu sa doktorom ili nema veze s tim? I zašto je pobegla na dan venčanja? Dotični Braulio mi ne izgleda specijalno sumnjivo, nisam ubeđena u njegovu umešanost. Ali, vreme će pokazati...

Camila ASAP treba da bude smeštena na ponovnu rehabilitaciju. Olešena od alkohola je spustila malog u vrelu vodu. affraid  Ona ne može ni o sebi da brine, a kamoli o detetu. Interesantan mi je bio momenat kada odlazi na sastanak anonimnih alkoholičara, ali iz nekog razloga gubi motivaciju da ostane i demonstrativno izlazi. Camila boluje od alkoholizma i još po nečega, a trenutno se kreće u pravcu katastrofe. confused

Slučajno ili nam govore da niti je Camila skroz loša niti je Julia skroz dobra?

Bilo bi kul, mada kod Julije za sada ne vidim tendencije ka mračnijoj strani. Very Happy

Političke igre i manipulacije - to se čekalo. cheers  S tim da ne navijam ni za Raula, ni za Juliana. Obojica su mi fuj. Ipak, zanimljivo mi je kako ne biraju sredstva i kako im je jedino pobeda na umu. Još mi je zanimljivije to što ni Galina, ni Julianova žena nisu neke neobaveštene neznalice. Obe znaju i podržavaju, čak i savetuju svoje "voljene" oko povlačenja strateških poteza. Laughing  Ali Erike mi je žao, ona tu dođe kao kolateralna šteta. I njenom ocu i njenom ljubavniku nije njena dobrobit u fokusu.  Neutral

Kakva je to majka koja je odustala i nije se borila za svoje dijete? Sara se nije ni obradovala kada je vidjela, niti je zagrlila ni ništa.

Hmm...nemam kristalno jasan stav o ovome. Mislim da je roditeljstvo, a prevashodno majčinstvo isuviše romantizovano. Pretpostavlja se da svaka majka voli svoju decu, jer bi to bilo prirodno i normalno. Međutim, postoje slučajevi u kojima majka jednostavno ne uspeva da se poveže sa svojim detetom iz mali milion razloga. Ne mora da napusti dete, već ga odgaja i ispunjava roditeljske dužnosti, ali bez emocija za koje se smatra da treba da gaji prema detetu. Takve stvari se nažalost dešavaju, samo se vrlo slabo o tome priča, zbog...pa, društvene stigme.

Eto, i meni je moj tata priznao da mu je trebalo malo vremena da se navikne na moje postojanje i da mu je sto puta prošlo kroz glavu šta mu je ovo trebalo u životu. lol!  Dobro, to nije isto, ovo što sam gore navela su drastični i ozbiljni slučajevi, a "legenda kaže" da sam bila užasno naporna beba, tako da mi je jasno zašto me nije bilo lako zavoleti na prvu loptu. Laughing Kasnije su sa mojim bratom izvukli premiju, on je bio kulturna beba  Very Happy

Kod Sare je možda stvar u tome da se spetljala sa Raulom iz interesa i rađanje deteta je videla kao priliku da ga veže za sebe, a nije rodila iz istinske želje za potomstvom. Plan joj je propao, novac (koji joj je bio najvažniji) je uzela i otišla, a Eriku je ostavila sa njenim ocem. Kasnije je sazrela, udala se i dobila ćerku sa tim novim mužem, dok je Eriku i ceo taj sramotni deo prošlosti u kom je bila obična sponzoruša želela da potisne i zaboravi.

Hoću da kažem da Eriku nikada nije ni volela, ni zaista želela. Zbog toga mi je logična njena suzdržanost, distanciranost od Erike prilikom susreta s njom. Plakanje, bacanje u zagrljaj i izlivi emocija bi mi izgledali nekako izveštačeno i neprirodno u njihovom odnosu.

Izgleda da će ti se ostvariti želja da Berenice i Thomas budu zajedno. Pomirenje, pomirenje...

Ma jok. Neutral  Mislila sam da hoće, ali ispostavilo se da je Tomas hteo da spava sa Berenice zamišljajući da je to Julia. Suspect  Još joj se obratio sa "Julia." Fuckin' pervert. Rolling Eyes

Jaooo, ono dvoje što rade za doktora su mi iritantni do srži. Rolling Eyes  Ona epizodama planira da "da otkaz", a on je epizodama ubeđuje u suprotno. A oboje epizodama pokazuju koliko su nesposobni i smotani.

_________________
Sin rastro de ti - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1371
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Sin rastro de ti - Page 2 Empty Re: Sin rastro de ti

on Wed Jan 23, 2019 8:47 am
samo mi se čini da se glavni cilj eksperimenata odnosi na fizičke kapacitete.

Izgleda, a što je najgore onaj horor-doktor se čudio kako je preživjela. Skontao je da je živa tek kada se pročula vijest kada se Julia vratila. To me navodi na to da možda onaj Braulio i nema veze s tim. Možda se slučajno našao u Julijinom životu kao  i blentavi Luis.

Juliji je potekla krv iz nosa nakon sesije sa Berenice. Na šta te to podseća Kristina?

Hmm... Zvuči mi poznato, ali se nešto ne mogu sjetiti. lol! lol! Ne bi me čudilo da su inspiraciju tražili kod Španaca, čak se i mislilo da je ovo rimejk španske Bajo sospecha. Ako se zaista ugledaju na Špance to je dobro. Ali, ono što je loše što me onda neće čuditi da nešto paranormalno bude iza svega. Međutim, u Internatu, bez obzira na iralne pojave koje su jako dobro odrađene, glavna tema i zaplet se ne baziraju na ireali, nego sasvim suprotno, na surovoj realnosti prošlosti i sadašnjosti. Ako je ovdje cijeli rasplet odnosno zaplet baziran na paranormali...pa to bi bila šteta. Bilo bi kul da npr. Julia nešto zna ili posjeduje što može ugroziti onog doktora (jer je i sama doktorica i na neki način je došla do toga). Onda je doktor oteo da bi ubio dvije muve jednim udarcem. Dobije zamorče za eksperimentisanje i ne izađe na vidjelo istina o njemu. Ali, ne vjerujem da je to po srijedi. Jer Julia se u prošlosti ponašala isuviše normalno, tako da vjerovatno nije posjedovala nikakve opasne informacije. Ili je došla do njih nakon što je sjela u ono auto, mada i to je malo vjerovatno.

Interesantan mi je bio momenat kada odlazi na sastanak anonimnih alkoholičara, ali iz nekog razloga gubi motivaciju da ostane i demonstrativno izlazi.

Ili ubjeđuje sebe da nije ovisnik i da svoj problemčić može držati pod kontrolom. Ili joj je ponižavajuće tamo biti. Ili u dubini neće da se bori protiv alkohola.

Mislila sam da hoće, ali ispostavilo se da je Tomas hteo da spava sa Berenice zamišljajući da je to Julia.

Mislim da za ženu nema većeg poniženja od toga da je muškarac u intimnim momentima oslovi sa imenom druge ženske. No Međutim, Berenice mi djeluje kao da nema prag tolerancije, ili je isuviše visok. Tokom braka je još znala da voli Juliju, a ipak je ostala u braku. Onda se razvela, i umjesto da se udalji, ona se približava i njoj i njemu. Ako nije umiješana, onda joj je približavanje Juliji način da se približi i Thomasu i da ostavi neki utisak na njega. Ne znam što će joj to, ako jednom nije išlo, neće ni drugi put. Dobro kažu da je pomirenje sa bivšim kao navlačenje istog veša nakon tuširanja.

Ona epizodama planira da "da otkaz", a on je epizodama ubeđuje u suprotno. A oboje epizodama pokazuju koliko su nesposobni i smotani.

Ona donekle ima mozga, ali još uvijek nema hrabrosti da presječe veze s tom klinikom. A on je jednostavno bolesno odan tom liku. Dobro mu je rekla Lia "hajde, zove te tata." Ono što najviše zabrinjava je što se ono što se u prošlosti dešavalo u toj klinici, dešava i u sadašnjoj radnji. Ljude bez porodice drže kao eksperimentalne miševe i rade im ko zna što. E sad se i dalje nameće isto pitanje. Zašto Julia? Odudara od šablona. confused

_________________
Sin rastro de ti - Page 2 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Sin rastro de ti - Page 2 Empty Re: Sin rastro de ti

on Thu Jan 24, 2019 1:51 am
8. epizoda...

Julia istražuje šta joj se desilo, uz Tomasovu pomoć i pomoć doktora koga je Tomas uposlio. Uradili su joj neke analize i sad čekaju rezultate da vide šta joj se dešava sa metabolizmom. I skontali su da je Julia bila podvrgnuta eksperimentima, jer nije prva osoba koja je tako misteriozno nestala. Tomas je stupio u kontakt sa jednom ženom čiji je sin (narkoman) isto bio nestao i na taj način su povezali da se radi o medicinskim eksperimentima.

Meksički dr. Vuk je rekao da je Julia jedini pacijent na kojem su eksperimenti urodili plodom, da je ključ u Juliji i da im je ona preko potrebna. Šta njen organizam ima što drugi nemaju? Zašto su "radovi" na njoj rezultirali uspehom, a na drugima nisu?

U vezi tog dečka narkomana što je takođe nestao...U jednom momentu sam pomislila da je i Camila bila na dr. Vukovoj klinici. Naime, Mauricio joj je govorio da mora da se leči i da bi trebala da ode na rehabilitaciju na kojoj je ranije boravila, a njena reakcija je bila malo čudna. Odgovorila je u fazonu "ne pada mi na pamet da se vraćam na to mesto." Možda su i nju bili uhvatili i doveli je na kliniku radi eksperimentisanja? Mislim, saznali smo za tog narkomana, pa Camila isto zavisnik od alkohola...Možda nije koincidencija. Suspect

A Camilu su mogli nahvatati na ulici, moguće i da je živela na ulici u tom periodu, jer u flešbeku vidimo da je njena i Julijina majka umrla pre 7 godina, a Julia je odbila da Camili da novac (pretpostavljajući da joj je trebalo za alkohol) i onda je Camila otišla od kuće. Ako sam dobro shvatila, njih dve se nisu više videle do Camilinog dolaska kod nje pre 5 godina "nakon rehabilitacije." Da li je Camila stvarno bila na rehabilitaciji?

E da, obožavam komplikovan odnos između Julije i Camile. Jedna drugoj svašta zameraju, ali čini mi se da obe muči osećaj krivice što im sestrinska veza nije čvršća. Julia je u tom flešbeku zamerila Camili što nije bila uz njihovu majku u njenim poslednjim trenucima, a Camila je rekla da nije mogla da je gleda u takvom stanju. Saosećam se sa mojom omiljenom alkoholičarkom Camilom. I love you

Lia ubijena. Onaj njen ju je slučajno upucao, a do toga je dovela Lijina konačna proaktivnost. Sastala se sa dr. Arias i predložila joj da okončaju sve ovo. Arias je zatražila Liji da ukrade Julijin izveštaj (i još nečiji?) i da ih preda njoj, kako bi izveštaje objavili i time stavili tačku na taj kriminal. Lia ih je uzela, predala ih dr. Arias, ali je tom prilikom nastradala. Izveštaji su kod dr. Arias, videćemo šta će uraditi sa njima.

Berenice mi je u ovoj epizodi delovala normalno, ona i Julia su ćaskale kao prave prijateljice. Mislim da, objektivno gledano, Berenice nema razloga da mrzi Juliju. Tomas je zaljubljen u Juliju, ali ona u njega nije, niti se ikada mešala u Tomasov i Berenicin ljubavni život, a njih dve su nekada bile prijateljice, tako da...Ako Berenice nije umešana u Julijin slučaj, volela bih da njihovo prijateljstvo opstane, a voajera da preboli. Laughing

Kad već spomenuh ljubavni život - pojavio se Braulio, oči u oči sa Julijom. Very Happy

Angel je imbecil belosvetski. Rolling Eyes  Onim likovima kojima duguje pare je rekao da mu je unuk upravo umro. Shocked  silent  Kakva debilčina. A zatim je tražio novac od Mauricija, pa od Raula...i obojica su ga ispalili. cheers

Eriku su takođe svi ispalili. Neutral  Otišla je od kuće i priznala Raulu da je zaljubljena u Juliana, ali Julian ju je ostavio i ne želi više da se viđa s njom. Kod majke je isto naišla na ne baš toplu dobrodošlicu i na blic je upoznala svoju polu sestru. Sara evidentno nema ni želju, ni nameru da je primi kod sebe, a još je napomenula Eriki da njen muž i ćerka ne znaju za njenu prošlost. Luis joj je bio poslednja nada, ali joj je i on pokazao vrata. I tako je Erika završila u motelu. Mada, Mauricio je spreman da joj pomogne i nadam se da hoće I love you

_________________
Sin rastro de ti - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1371
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Sin rastro de ti - Page 2 Empty Re: Sin rastro de ti

on Thu Jan 24, 2019 11:46 am
Epizode  8 i 9

Kada je Raul urlao na Eriku prilikom njenog odlaska iz kuće neodoljivo me podsjetio na Genara.  Laughing Na stariju verziju Genara.  Very Happy Inače, Raul ne voli da ga zovu Raulito, ne voli deminutive. Laughing Haha! Baš čudno.  Laughing Kako je Angel samo mogao pomisliti da veličinu poput Raula može osloviti sa umanjenicom.

Eriku mi je i žao i nije mi žao. Što je očekivala od oženjenog političara? Da će ostaviti ženu i automatski nju oženiti? Da će mu biti i dalje zanimljiva nakon što je njihova tajna prestala biti tajna? Kao ženu mi je nije žao, a Luisa razumijem što je nije htio primiti. Pala je još dublje kada je objavila klip na kome su ona i Julian spavaju ne kapirajući da tako ponižava sebe. Koja normalna žena svojevoljno objavi klip na kome se sexa sa oženjenim čovjekom? A još gluplje mi je što je otišla od oca, iz principa jel, a onda plaća hotel njegovim karticama koje su naravno otkazane. Na kraju je Luis ipak primio u stan, bez obzira na Franciscovo protivljenje. Laughing
Kao ćerku mi je žao. Faktički je siroče pored oba živa roditelja. Raula je najbitniji sam sebi, a Sari samo predstavlja smetnju u novom životu. I dalje ne mogu da se načudim majci koja 22 godine može da se zapita makar je li joj dijete živo i zdravo. Makar to.

Mauricio je priznao Camili da voli Juliju što je kod nje dodatno pogoršalo stvari te se opet olešila od alkohola. To je kad žena smisao svog života svede na muškarca.  Neutral Ne znam da li Camila kada je u trijeznom stanju uopšte razmišlja da ima dijete i da je odgovorna prema njemu? Dalje, da li razmišlja kakvim očima je gleda Mauricio kada se prepušta poroku? Maurucio je zabrinut za malog doveo neku ženu da ga čuva dok on radi. Podržavam ga, jer mali očigledno nije bezbjedan s majkom.

Odgovorila je u fazonu "ne pada mi na pamet da se vraćam na to mesto." Možda su i nju bili uhvatili i doveli je na kliniku radi eksperimentisanja?

Da, to bi bilo dobro objašnjenje njenog naprasnog odlaska na sastanka anonimnih alkoholičara, sjećanje kada su je možda su je namamili u navodnu kliniku za odvikavanje, a onda joj radili ko zna što. Ali, kako je pobjegla onda? Zašto je ne traže? Kako živi miran život? Miran u smislu da je niko ne progoni. A da, bio je jedan čudan momenat u nekoj epizodi. Prikazali su je u kafiću s nekim likom, ali samo na kratko. Njemu ne vidimo lice, ali imam osjećaj da to nije neki lik kojeg je tek srela.
Na kraju Camila pokušava samoubistvo, ali naravno , prvo je javila to Mauriciju i rekla mu da se nalazi u njegovom stanu. Izabrala je najbijedniji način da zadrži muškarca uz sebe. Igra na kartu sažaljenja. Međutim, da je stvarno htjela da se ubije to bi uradila na taj način da je niko ne može naći na vrijeme. Ne znam, ja ne uspjevam da je sažaljevam.

Između nje i Julije, Julija je izgleda uvijek bila ta koja je jaka i koja je nosila porodične terete, uključujući i bolest majke. Ne čudim joj se što zamjera sestri njen odlazak i alkoholisanje. Više mi je žao Julije što je to prolazila. Najlakše je prepustiti se poroku, i onda treba svi da je žale. Jadna Camila, jer jadna je odlučila da bude alkoholilčar, nije je niko natjerao. A Julia je ta koja je zla jer je ostala jaka, neporočna, i što ne sažaljeva Camilu nego je čvrsta s njom.  Rolling Eyes Znam za ovakve stvari iz realnog života. Osoba 1: imala je lijepo odrastanje u kojem joj ništa nije falilio i postala je ovisnik koji zagorčava život okolini i okolini nabija grižu savjesti, jer svi su krivi za tu ovisnost osim te same osobe. Osoba 2: od malih nogu se bori, od malih nogu izložena stresovima, pa se ipak nije odala poruku nego se izborila i nešto postala. Osoba 2 odlući da neće dozvoliti da joj osoba 1 uništava život i njom manipuliše. Koga svi podržavaju i žale? Osobu 1. Rolling Eyes

Žao mi je što je Lia stradala baš sada kada je odlučila da uradi nešto pametno.  Neutral Ona i dr Aries su mogle nešto i da postignu zajedno, ono u fazonu Rebeca je mozak, a Lia mišići.  Very Happy Ali, Rebeca sama, teško. Baš me zanima zašto je toliko dr Miler traži. Zato što zna za njegove eksperimente ili zato što mu zbog još nečeg treba?

Tomas je stupio u kontakt sa jednom ženom čiji je sin (narkoman) isto bio nestao i na taj način su povezali da se radi o medicinskim eksperimentima.

A ta žena je dobila prijetnje smrću i onda je "nestala".  Neutral A, Julia je očigledno jedina preživjela eksperimente, ali kako ? U  čemu je fora?


Mislim da, objektivno gledano, Berenice nema razloga da mrzi Juliju.

Nema, samo je većini ljudi teško ostati objektivan. Voli čovjeka koji voli drugu, koliko god ta druga nije kriva, ipak je teško da se ne rodi bar mala doza odbojnosti, ona neka normalna ljubomora. Ako riječi "normalna " i "ljubomora" mogu stojati zajedno. Ako je Berenice zaista nevina, a počinjem misliti da jeste, onda joj svaka čast na objektivnosti. Simpatične su mi bile ona i Julija sa pivom i njihovim komplikovanim ljubavnim odnosima.


Julia se srela sa svojim mužem Brauilom. Da, Julia je udata, mada je taj brak nevažeći ako se udala s lažnim imenom. Mada, kako se mogla vjenčati bez dokumenata? Kako god, Braulio kaže da se Lorena/Julia pojavila kod njega u kafiću prije tri godine, ne nudeći mu nikakvo objašnjenje ni ko je što je. Interesantno rekao je nešto  u fazonu da je djelovala kao da su joj izbrisali pamćenje. U svakom slučaju zbližili su se, smuvali, bili sretni, vjenčali se...i onda je pobjegla, i opet izgubila pamćenje.  Neutral Braulio hoće da joj pomogne u rješavanju cijele misterije. Sviđa mi se lik I love you , ne odustaje tako lako bez obzira što mu je ovo drugi životni krah.  Saznali smo da je imao ženu i ćerku koje su poginule.  Sad Jula vjeruje Brauliu jer se uz pomoć Berenice, opet sjetila momenata kada je bila s njim sretna i zaljubljena. Ne bi mi smetalo da na kraju njih dvoje budu zajedno.  I love you Mada, Televisa je to.
Ono što mi je na jedan momenat bilo čudno jeste jedna sekunda u kojoj su se Francisco i onaj Brauliov prijatelj/brat značajno pogledali.

Julijine analize su stigle. Njene ćelije se konstantno regenerišu nevjerovatnom brzinom. Thomasov prijatelj koji Juliji vrši analize se sjetio doktora koji je istraživao regeneraciju ćelija, i koji je tvrdio da se mnoge bolesti mogu kontrolisati stumalicijom nekog proteina (nisam razumjela kako se zove). Zanimljivo. Znači Juliji se taj protein stalno stvara te se stalno regeneriše i zato se brzo oporavlja. Ali, ko je ta Marta koja je ubijena i koju je Thomas htio kontaktirati? Da nije majka onog narkomana? Neutral

Ok, sada je zvanično. Angel je najveći debil kojeg su telenovele ikad vidjele.  lol! Hahaha, mislio je da će tek tako moći da otme sina političara iz škole. Samo će poslati neku žensku da se u školi predstavi da su je poslali roditelji  od malog. A ni ta ženska nije mnogo pametnija kada je povjerovala da je to u stvari neko iznenađenje za malog. scratch

_________________
Sin rastro de ti - Page 2 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Sin rastro de ti - Page 2 Empty Re: Sin rastro de ti

on Thu Jan 24, 2019 11:23 pm
9. i 10. epizoda...

Dakle, Julijine ćelije se stalno i brzo regenerišu, a otkrili su i da Julia ima neki enzim u metabolizmu u vrednostima većim nego što bi bilo normalno. Doktor koji je istraživao regeneraciju ćelija je dr. Miller iliti meksički dr. Vuk, koji se ovim nedozvoljenim aktivnostima očigledno bavi "iza kulisa", pošto je odavno nestao i ne pojavljuje se u javnosti. Pronašli su i doktorov video snimak od ranije u kojem doktor spominje nešto kao "nakon smrti mog deteta"...Mislim da je to rekao, nisam valjda halucinirala. Suspect  Eva Wulf much? Laughing

Ok, neke stvari su malo jasnije tj. bolje kapiram dr. Vuka. Verovatno mu je dete umrlo od određene bolesti i onda se on bacio na istraživanja i eksperimente, po njegovim rečima za dobrobit čovečanstva. Sumnjam da njegovi motivi idu dalje od toga. Podredio se izigravanju doktora Mengelea i bacio etiku u smeće zarad viših ciljeva.

Julia je očigledno jedina preživjela eksperimente, ali kako ? U  čemu je fora?

I mene ovo interesuje. Ne kontam da li je funkcionisanje Julijinog organizma izmenjeno u potpunosti zahvaljujući eksperimentima ili je ona svakako imala predispozicije da tako bude? Ili kombinacija oba faktora?

Ali, ko je ta Marta koja je ubijena i koju je Thomas htio kontaktirati? Da nije majka onog narkomana?

Jeste, Marta je narkomanova majka.

Znak za uzbunu - Tomas će izgleda završiti kao ta Marta.  Shocked Doktor je poslao Abrahama da ukloni nekoga ko previše istražuje, a taj neko je Tomas. Abraham i Tomas zajedno u liftu...nije optimistično. Biće tužno ako smaknu voajera, ali je barem pred smrt imao dobar sex sa Berenice, ako je za utehu. flower

Ne znam da li Camila kada je u trijeznom stanju uopšte razmišlja da ima dijete i da je odgovorna prema njemu? Dalje, da li razmišlja kakvim očima je gleda Mauricio kada se prepušta poroku?

Ne razmišlja. I kad je trezna, nije trezna. Kognitivne funkcije su joj oslabljene, čula otupljena, prioriteti poremećeni. Na prvom mestu joj je alkohol kao nasušna potreba. Ne dete, ne Mauricio, već alkohol. I ono rezanje vena je samo drastičniji oblik opijanja u klubu i sexa sa neznancem. Kako god da se pogleda, svodi se na samouništenje. Camila se regularno samouništava. Onaj ko je u stanju da se samopovređuje, da sam sebi nanosi fizički bol (ne mora biti čak ni pokušaj suicida), taj traga za prestankom duševnog bola na najgori mogući način sa sve izmenjenim stanjem svesti.

Camilin pogled u sceni neposredno pred rezanje vena je bio totalno prazan, delovala je mrtvo. A najveća greška joj je to što svoju patnju povezuje sa Mauriciom i Julijom i kao bori se na tom frontu, služi se nekakvim manipulacijama, ne shvatajući da su to samo simptomi nečega puno ozbiljnijeg. Uzrok njene nesreće nisu ni Julia, ni Mauricio, ali pravi uzrok može da otkrije jedino uz pomoć psihijatra i mislim da je nisu smeli pustiti kući nakon oporavka od rezanja vena, nego je trebala preći u ruke stručnih lica.

Ja bih je iz najbolje namere strpala u odgovarajuću ustanovu kako bi napokon započela sa lečenjem koje konstantno odlaže. Ali ne na dr. Vukovoj klinici, naravno... Laughing

Ali, kako je pobjegla onda? Zašto je ne traže? Kako živi miran život?

Ne znam. Jedino što bi mi imalo smisla jeste da njen beg/odlazak sa klinike ima veze sa Julijinim dolaskom na kliniku, da su preko Camile saznali za Juliju...Nešto u tom maniru, ali nemam nikakvu teoriju o tome kako odmotati klupko. Konfuzno je. Suspect

Ne znam, ja ne uspjevam da je sažaljevam.

Ja je više obožavam nego što je sažaljevam. Tako je poročna, autodestruktivna i rastrojena. I love you  Oduvek sam gajila posebne simpatije prema ljudima koji se ponašaju nepoželjno. Šta li to onda govori o meni i da li treba da se zabrinem? Shocked  Laughing  Pritom sa takvim osobama nemam sličnosti...bar ne na svesnom nivou. #latentnimarginalac cat

Između nje i Julije, Julija je izgleda uvijek bila ta koja je jaka

Jeste, dok je Camila slaba, a "samo slabi moraju umreti." lol!  Šalu na stranu...Pa, ne mogu svi biti jaki, ni istinski ni prividno. Ljudi su različiti (wow, kako sam pametna), sa različitim sklopovima ličnosti i u skladu sa tim reaguju na "spoljne nadražaje." I nervira me to potenciranje jačine, snage, izdižem-se-iz-pepela-ko-fenix sindroma. Zvuči mi rigidno, nefleksibilno i hitlerovski.

Premda i sama spadam u tu kategoriju jakih što ih okolnosti ne mogu poremetiti, što nastavljaju dalje i bla bla...svejedno me frustriraju toliko ograničena shvatanja ljudske duše, iritiraju me i rastužuju averzije prema slabostima. Neutral  Kad mi neko kaže vidiš kako si ti mogla sve da izdržiš, a on/ona je slabić i samo kuka dođe mi da ga gađam sokovnikom u glavu. Ne znam zašto je tako teško skapirati da nismo svi isti i da su bilo kakva poređenja po tom pitanju besmislena.

imala je lijepo odrastanje u kojem joj ništa nije falilio

Sa strane gledano moguće da ta osoba nije imala nikakve probleme; ni porodične, ni ljubavne, ni materijalne, ni zdravstvene...Ali šta se u njenoj psihi odvijalo zna samo ona i šta ju je navelo da izvrši atak na sopstveno zdravlje i sopstvenu dobrobit zna samo ona ili...ne zna ni ona tačno. Za početak, jasan je nedostatak ljubavi prema sebi.

Pitam se koliko je takvih ljudi oko nas, koji naizgled žive normalnim životom, a onda se "najednom" odaju porocima ili izvrše samoubistvo ili urade nešto šokantno. A potom se svi čude kako je moguće da se to desilo i zašto kad je to lice imalo sve što je potrebno za sreću..

Da ne spominjem koliki je tabu (u 21. veku, 2019. godini) održavanje mentalne higijene i uopšte bavljenje mentalnim zdravljem. Sve se gura pod tepih, krije se, maskira se, ćuti se i onda to dođe na naplatu kad već bude prekasno. Neko se oda drogi ili alkoholu ili kockanju ili promiskuitetu, neko digne ruku na sebe, a neko digne ruku na drugoga, neko jednostavno prestane da izlazi iz kuće...Manifestacije su različite. Zajedničko im je da ne moraju biti uzrokovane opipljivim, realnim problemima, već zapuštenom i narušenom psihičkom/duševnom ravnotežom.

I ne kažem da svet treba da stane zbog takvih kao što je Camila, da treba da obleću oko nje, da padnu na kolena pred njenim alkoholizmom, da potonu zajedno s njom...To nikako. Niko nije dužan da jednog alkoholičara ili narkomana npr. vadi iz blata ako zavisnik sam nema ni najmanju nameru da pokuša da izađe iz blata. Nije ničija obaveza da izigrava spasioca odraslom čoveku. Samo kažem da takvi sigurno ne uživaju u raspadu u koji su se pretvorili i da sigurno ne odvode sebe u propast iz zabave ili dosade. U suštini, niko ne želi da bude mizeran.

Malo me je razočaralo ovo sa Brauliom. Bilo bi zanimljivije da je povezan sa dr. Vukom, ali gotovo je sigurno da nije. Jedini "dokaz" za njegovu umešanost je pretnja upućena Tomasu, kome se ne piše dobro. Ali, ta pretnja "ubiću te" je verovatno red herring, lažna uzbuna kako bismo posumnjali na njega. Meni je on inače okej, s tim da je nebitan u poređenju sa Mauriciom. Ne poseduje Mauriciovo prisustvo Very Happy

Mada, kako se mogla vjenčati bez dokumenata?

Možda je imala lažna dokumenta? Ali ja tek sad ništa ne kontam. Pre 5 godina je završila na Vukovoj klinici, pa je pobegla (?) posle 2 godine i došla u Brauliov kafić. A ko joj je dao identitet Lorene Mendoze? Doktor Vuk? Zašto, ako mu nije praksa da svoje "pacijente" pušta među svet? Ili je nju ipak pustio? Ili je Braulio ipak umešan? Ili je ona sama smislila to ime? Al' onda stvarno...Kako se udala bez dokumenata?  Question  Suspect

Imbecilu Angelu je propao prvobitni plan za otmicu Raulita, pa mu se na kraju posrećilo. Ukrao je Galininu karticu za plivački klub i dao je onoj ženskoj što mu je saučesnik, te je ona sa tom karticom otišla u klub po malog posle plivanja i odveli su ga. Zahtevaju 20 miliona pezosa u roku od 24h na ime otkupa. A najjači mi je Raul sa brigom oko svog ugleda i imidža. Camila pokušala da se ubije? Neka ostane tajna. Oteli mu sina? Neka ostane tajna. Laughing  Anyway, da li samo meni Angel izgleda retardirano čak i kad uradi nešto kako treba? confused

Erika - mala od skandala. Laughing  Ne podržavam ono slanje sex snimka, ali nju to nije povredilo. Naprotiv, uživala je gledajući ga na TV-u, tako da opušteno. Ionako su svi već znali da je bila sa Julianom, a i uspela je da unese dinamiku u političku igru svog oca i ex-ljubavnika. Very Happy  Slanje snimka joj je došlo kao izduvni ventil, a sada se smuvala sa Luisom. Slatki su mi njih dvoje zajedno. I love you

Ono što me je začudilo je Sara. Pozvala je Eriku kod sebe da upozna njenog muža i ćerku koju ima s njim i čini mi se da se Erika lepo provela na tom malom okupljanju, rekla je Luisu da je konačno osetila kako izgleda pripadati nečemu. Drago mi je zbog nje...pod uslovom da su Sarine namere čiste. confused

_________________
Sin rastro de ti - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1371
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Sin rastro de ti - Page 2 Empty Re: Sin rastro de ti

on Fri Jan 25, 2019 10:09 am
I nervira me to potenciranje jačine, snage, izdižem-se-iz-pepela-ko-fenix sindroma. Zvuči mi rigidno, nefleksibilno i hitlerovski.

Ispadoh Hitler, nisam, obećavam. lol!
Svjesna da to što sam napisala zvuči bezosjećajno, što nisam, naprotiv previše saosjećam s drugima, za moje dobro. I svjesna sam ovoga  
Ljudi su različiti (wow, kako sam pametna), sa različitim sklopovima ličnosti i u skladu sa tim reaguju na "spoljne nadražaje."
Nije sporno što je neko slab, što je neko jači, što se neko izbori, a neko postane depresivan. Ali, bez obzira ja ne mogu da pravdam ovisnike, ako nisu maloumni. Jer samo neko ograničenog IQ-a može da bude neinformisan što su droga i alkohol. To mi je isto kao da čovjek skoči sa zgrade (osim ako nije gonjen pa mu je miliji rizik da pogine od otmičara) i onda se začudi što je ostao nepokretan. Ili uđe u leglo zmija pa se čudi što je otrovan. Poenta je da svako zna da je prepuštanje poroku najčešće jednosmjerna karta ka propasti.
Svjesna da će i ovo što ću reći zvučati kao izlizani stereotip, ali ja sam "been there done that" i na svojoj koži sam osjetila što je probati pomoći takvoj osobi (i po cijenu svog mira i bezbjednosti) i onu izreku koja se tebi sviđa "ne čini dobro da te zlo ne snađe".
Poenta je da sada više saosjećam sa ljudima koji ne izazovu ničim svoju nesreću (bar ne svjesnom greškom, a naravno da svi prave greške), sa ljudima koji su bolesni, siromašni ,beskućnici, sa ljudima koji izgube nekog bliskog, sa osobama kojima je neko zabio nož u leđa, ženama koje trpe nasilje, zlostavljanom djecom itd., moglo bi se nabrajati do sutra. Pravim itekako razliku između svega toga i nekoga ko "skoči sa zgrade pa se čudi što je  ostao nepokretan".

Pitam se koliko je takvih ljudi oko nas, koji naizgled žive normalnim životom, a onda se "najednom" odaju porocima ili izvrše samoubistvo ili urade nešto šokantno. A potom se svi čude kako je moguće da se to desilo i zašto kad je to lice imalo sve što je potrebno za sreću..

Sa ovim sa slažem, gledano spolja nikad ne možemo znati koliku tugu neko nosi u sebi. A što se konkretno ovoga tiče

Ali šta se u njenoj psihi odvijalo zna samo ona i šta ju je navelo da izvrši atak na sopstveno zdravlje i sopstvenu dobrobit zna samo ona ili...ne zna ni ona tačno.

Objest, radoznalost, povodljivost za društvom, želja da u društvu bude faca. Nije da gledam površno pa da ne kontam da je psiha mnogo dublja stvar od spoljašnjosti, ali u pitanju je osoba koju jako, jako dobro poznajem i samim tim znam što je toj osobi najveći pokretač.


Niko nije dužan da jednog alkoholičara ili narkomana npr. vadi iz blata ako zavisnik sam nema ni najmanju nameru da pokuša da izađe iz blata.

Upravo to.

ali pravi uzrok može da otkrije jedino uz pomoć psihijatra i mislim da je nisu smeli pustiti kući nakon oporavka od rezanja vena, nego je trebala preći u ruke stručnih lica.

Ja bih je iz najbolje namere strpala u odgovarajuću ustanovu kako bi napokon započela sa lečenjem koje konstantno odlaže

I ovo.

Na osnovu mog iskustva, pomoć mora poteći od stručnih osoba kojima je to posao, uža struka. Jednostavno osoba koja je emotivno upletena u to, a pri tome nije stručnjak za bolesti ovisnosti, psihičke bolesti, pokušaj pomaganja će imati loši ishod za tu osobu koja izigrava spasioca. Da, treba da bude podrška osobi do koje joj stalo itd. ali bez stručne pomoći i liječenja u adekvatnoj ustanovi mislim da nema pomoći.


Sa gledanjem nastavljam u nedjelju.


Možda je imala lažna dokumenta?

I ja sam to pomislila i odmah odbacila. Pa zašto bi joj Miller obezbjedio lažna dokumenta ako nikad nije namjeravao da je pusti?

Zašto, ako mu nije praksa da svoje "pacijente" pušta među svet?
Exclamation Question Neutral

Bojim se da će ta njena udaja ostati rupa u scenariju. Jedino ako za vjenčanje u crkvi nisu potrebna dokumenta (ako nije važeće u Mexicu, a mislim da nije, nego samo građansko), mada je i to glupo, jer su naravno planirali i građansko. Sama Julia/Lorena je morala da se zapita u jednom momentu gdje su joj dokumenta i kad je rođena. I Braulio takođe, ako je nevin i ako stvarno nije znao Lorenin pravi identitet nakon što se brujalo o njoj po TV-u. Opet smo na početku, ako je imala lažna dokumenta ko joj ih je nabavio i zašto? confused

Anyway, da li samo meni Angel izgleda retardirano čak i kad uradi nešto kako treba?

Ma on je uvijek retardiran. Ne znam da je išta uradio kako treba, dobro je uspio i djecu napraviti.

_________________
Sin rastro de ti - Page 2 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Sin rastro de ti - Page 2 Empty Re: Sin rastro de ti

on Fri Jan 25, 2019 10:40 pm
Ispadoh Hitler, nisam, obećavam.

Veruj da mi ti nisi bila na umu kad mi je kroz glavu provejao termin hitlerovski, već jedna osoba koju poznajem čiji stavovi o mnogo čemu nisu odmakli dalje od takve demagogije.

Ali, bez obzira ja ne mogu da pravdam ovisnike

Ne pravdam ih ni ja, naprotiv. Često se meša opravdavanje i razumevanje nekoga/nečega, ali nije isto. Za mene je pravdanje nekoga kada lično smatram da je ono što radi u redu, kada sam saglasna sa postupcima te osobe bez obzira na motive i razloge.

A razumevanje neke pojave za mene znači istraživanje, analiziranje, dolaženje do zaključaka o uzročno-posledičnim vezama...dobijanje odgovora na pitanje zašto neko radi to što radi. Otprilike tako posmatram problematiku bolesti zavisnosti. Znam da nije adekvatno poređenje, ali sličan odnos imam prema teškim zločincima. Ni u ludilu ne bih mogla da opravdam njihove postupke, ali volim da tragam za odgovorima i objašnjenjima i da dođem do njih, ako je moguće. To me ispunjava Laughing

Poenta je da svako zna da je prepuštanje poroku najčešće jednosmjerna karta ka propasti.

Naravno da znaju i nije ih briga. Zato mi je taj fenomen autodestruktivnosti i guranja sebe u propast posebno...fascinantan.

11. epizoda...

Voajer je ubijen u liftu. Crying or Very sad  A "najbolji" deo mi je onaj kad se pojavi ona debilna policajka i sve onako izokola krivi Juliju za dešavanja koja se vrte oko nje. Ili je glupa ili je umešana. Trećeg nema. Rolling Eyes

Na kraju epizode je bilo malo akcije. Julia došla kod dr. Treja, jer joj je bilo čudno što nije bio na Tomasovoj sahrani, ali Trejo ipak nije bio umešan ni u šta, i njemu su pretili. Uglavnom, u jednom momentu upadaju doktorovi ljudi i Julia i Trejo beže na krov. Treja ubijaju, a Julia kraljica iskorištava svoje super-moći, skače sa krova i pada na auto, znajući da će se regenerisati. queen  E sad, pitanje je da li će uspeti da odšeta kao da se ništa nije desilo i pobegne ovim ljudima ili će je oni uhvatiti i odvesti na kliniku. Neutral

Dr. Vuk posećuje svoju bivšu ženu (koju evidentno drži u nekom vidu zatočeništva) i vodi kratki monolog o svojoj misiji. Kaže da mu je cilj da više nijedan roditelj ne prođe kroz ono što su njih dvoje prošli, da nijedna revolucija nije bila bez prolivanja krvi, da jedni moraju da umru kako bi drugi živeli...Naježih se. Mogu da razumem njegov bol zbog gubitka deteta, ali ne možeš vršiti zločine zbog toga i pritom nazivati sebe revolucionarom.Suspect  Mislim, i Marcial Andrade je sebe nazivao Napoleonom Bonapartom.Laughing  Deluzije i slučajevi za psihijatra.

Da li slučajno stradanje Brauliove žene i ćerke ima veze sa doktorom na neki način? Hmm... Suspect

Jedino ako za vjenčanje u crkvi nisu potrebna dokumenta

Proverila sam za crkveno venčanje u Meksiku i trebaju dokumenta. Osim ID, traže se izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu, crkvena krštenica i još par sitnica. Znači, nije se bez toga mogla venčati, čak ni u crkvi. I meni se čini da će to ostati rupa u scenariju, ali mogli bi da razjasne.

Ljubavne zavrzlame traju i tu nema nekih promena. Braulio i Mauricio se motaju oko Julije, Braulio želi da Julia pođe s njim, Camila gleda da drži Juliju podalje od Mauricija i njega od nje, Berenice pati zbog Tomasove smrti...

Prelazimo na highlight epizode - cirkus oko otmice malog Raulita. Kako sam se iznervirala. Angel je retard, to već znamo, ali Raul je prvoklasno đubre zajedno sa onom njegovom savetnicom što mu vodi političku kampanju (ne znam joj ime).

Prvo, savetnica mu predlaže da javno objave da mu je sin otet kako bi pokupili političke poene i to uz reči "kad se ovo već desilo, zašto ne iskoristiti priliku?" Rolling Eyes  I Raul je pristao. Ispostavlja se da je strategija urodila plodom i Erika (koja je svratila da Galini pruži podršku) prisluškuje Raulov razgovor sa savetnicom. On onako sav raspoložen i veseo joj govori nešto kao "nije da mi je drago što mi je sin kidnapovan, ali..." Suspect  Znaš već, pokupio je dosta političkih poena, što ga najviše raduje.

Sledi najjači deo...Angel zove da zakaže mesto i vreme za predaju novca, a policija prisluškuje razgovor i uspevaju da ga lociraju. Dolazi Raul sa svojim ljudima (i policijom valjda), nalaze Angela i prebijaju ga. Pomislila sam "ok, Raul je klasično političko smeće, al' bar će izvući Raulita i vratiti ga kući."

Malo morgen...Raul se zahvaljuje Angelu što će postati senator i nudi mu milion dolara u zamenu za to da Raulito ostane kod njega još par dana. Shocked  Galini se to normalno nimalo nije dopalo, sva je u očaju i strepnji, a Raul ju je praktično počastio "komplimentima" da je slaba i patetična. Question  silent

_________________
Sin rastro de ti - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Sin rastro de ti - Page 2 Empty Re: Sin rastro de ti

on Sun Jan 27, 2019 6:30 pm
12. i 13. epizoda...

Odlične epizode cheers

Juliju nisu uhvatili, ponovo se regenerisala nakon skoka sa krova i sa Mauriciom je otišla u policiju kako bi prijavila šta joj se dešava. Ona iritantna policajka je bila skeptična oko cele priče, ali je ipak odlučila da joj pomogne i istraži slučaj.

Julia je posetila doktorovu bivšu ženu Gloriju (u ludari, čini mi se) koja ju je upozorila da se drži podalje od doktora, jer je opasan i jer je ubio mnogo dece i odraslih svojim eksperimentima. Zapravo, krenuo je od dece i kada se to razotkrilo, otišao je u "ilegalu." Kasnije, Gloria je izvršila samoubistvo tabletama. Verovatno više nije mogla da izdrži toliki pritisak i da živi život koji više liči na robiju. Neutral

Posle dolazi dr. Arias kod Julije i priča sve što zna o doktorovim aktivnostima i njenom boravku na klinici. Uglavnom, doktora finansiraju farmaceutske kuće i ljudi kojima je u interesu da doktorovi eksperimenti daju rezultat. Eksperimentisali su nad zavisnicima, onima bez porodice, beskućnicima...I zato je Juliju začudilo zašto su vršili eksperimente nad njom iako ne potpada ni u jednu od navedenih kategorija, na šta dr. Arias nije imala odgovor. Dr. Arias je pomogla Juliji da pobegne sa klinike, nakon smrti Julijine "cimerke" Nore (sad sam ukapirala da je Norin izveštaj dr. Arias rekla Liji da uzme, pored Julijinog). I ona se nije slagala sa doktorovim metodama.

Međutim, kad je Julia predložila doktorki da odu u policiju, ova je izvadila pištolj i tako pobegla iz stana. Svesna je da će krivično odgovarati ako je uhvate, a Juliji je gledala da pomogne bez uplitanja policije. Sada traže dr. Arias koja se krije i u njenoj sobi su pronašli svesku sa nekim formulama, koju je Julia uzela da bi ih proučila.

Inače, ta klinika je poput zatvora i žrtve eksperimenata su poput zatvorenika u ćelijama. Ili bolje da kažem - poput logora. Čist kriminal. confused  Uglavnom, pitanje ko je i zašto Juliju odveo tamo ostaje otvoreno. Takođe, dr. Arias nije ništa spominjala o imenu Lorena Mendoza, tako da i to pitanje za sada ostaje otvoreno.

Postoji mogućnost da je Braulio umešan na neki način. Preko telefona je rekao onom svom prijatelju da Juliji ne može nešto reći i Mauricio je to čuo. Šta ne može da joj kaže? Vrlo verovatno ima veze sa dr. Vukom, ali kako? Možda konekcija leži u smrti Brauliove žene i ćerke? Možda mu je trebala doktorova pomoć ili slično? Berenice baš nije oduševljena Brauliom, nema poverenja u njega. Laughing  Elem, ja ne mislim da Braulio ima zle namere, ali prema Juliji nije bio skroz iskren.

Abrahamu se priviđa Lia. Muči ga savest zbog njene smrti i izgleda da je u suštini i on priželjkivao da pobegne s njom, samo što nije imao hrabrosti da izda doktora. Rolling Eyes  Još mu "Lijin duh" (čitaj: njegova savest) govori "izdao si sebe", što pretpostavljam znači da ne postupa u skladu sa svojim stvarnim željama.

Mauricio je Camili predložio razvod, što ona naravno ne prihvata. Sada samo (valjda) bezalkoholno ljubomoriše i hejtuje Juliju, a imala je jedan sladak momenat sa svojim sinom i govori mu da ona uvek greši. I love you  Tako želim da Camila potraži pomoć. Neutral

Epilog Raulitove otmice...Galina uzima pozamašnu svotu novca iz sefa iz banke i nudi novac Raulovom čoveku u zamenu za informaciju gde se Raulito nalazi. U međuvremenu, Angel je zove i govori joj da je Raulito s njim, pošto se mali razboleo i krenuo je da plače za majkom. Galina je došla po njega i Angelu je dala nešto novca, poslavši ga usput do đavola. A prejak mi je bio momenat kad Galina dolazi i neki Raulov čovek joj kaže "ne možete da prođete", Galina mu stavi pare u ruke, a on onda "izvolite, prođite." Laughing  Laughing

E sad, Raulu je Galinina intervencija poremetila planove, ali izgladili su i to. Raulu i Julianu je debata sledeća na listi, debata pred omladinom. Koliko Galina, toliko i Julianova žena Jimena žele da učestvuju u kampanji. Ali, za razliku od vrele Ruskinje, Jimeni je plan da i sama uđe u politiku, te joj ni razvod ni skandali nisu u interesu. Kada joj je Julian prebacio da ona ništa ne zna o politici, odgovorila mu je kao "sigurno nije teško, čim se ti time baviš." lol!  Jimena mi deluje kao baš ledena i proračunata žena, ne bi se loše snašla. Reklo bi se da je Jimena možda formalno moralnija od Galine, ali Galina ima čistiju dušu.

Da ne zaboravim, Galina i Jimena su na debati jedna drugu gađale otrovnim strelicama, a kada je Jimena nazvala Eriku kurvom Galina ju je fizički napala i tako napraviše skandal. Laughing  Ono kad imaš maćehu koja ne dozvoljava da te iko vređa, čak i ako napraviš niz gluposti. I love you  Khm...sex snimak...khm. lol!

Angel će možda umreti. Prebili su ga oni likovi kojima duguje, novac koji mu je Galina bacila u facu pokriva samo deo duga. Održao je klasični predsmrtni govor pred Julijom i Camilom, zamolio ih za oproštaj, tražio da ne mrze jedna drugu, itd.

Važno otkriće - Francisco je zaljubljen u Luisa. I love you  Na njegovu žalost, Luis je u srećnoj vezi sa Erikom. Crying or Very sad  Laughing

_________________
Sin rastro de ti - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1371
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Sin rastro de ti - Page 2 Empty Re: Sin rastro de ti

on Mon Jan 28, 2019 2:59 pm
Često se meša opravdavanje i razumevanje nekoga/nečega, ali nije isto. Za mene je pravdanje nekoga kada lično smatram da je ono što radi u redu, kada sam saglasna sa postupcima te osobe bez obzira na motive i razloge.

A razumevanje neke pojave za mene znači istraživanje, analiziranje, dolaženje do zaključaka o uzročno-posledičnim vezama...dobijanje odgovora na pitanje zašto neko radi to što radi.

Slažem se sa ovim, nisam nikako ni mislila da je opravdanje i razumjevanje isto, skoro sam baš učestvovala u jednoj diskusiji o tome. Kada sam rekla "opravdanje" bukvalno mislim na to da Camilu niti bilo koga sa razvijenim umom ne mogu pravdati zbog ovisnosti.

A što se tiče razumjevanja... Konkretno Camilini razlozi su doboka nesreća i nezadovoljstvo sobom i životom. Jednostavno nije našla ono što je ispunjava i čini sretnom. Udala se i dobila dijete, ali opet je nesretna. Nije se ispunila na drugom polju, u nekom zanimanju, u bilo čemu gdje bi bila korisna. Donekle možda ima i kompleks niže vrijednosti što podgrijava činjenica da njen muž voli njenu sestru.

Ni u ludilu ne bih mogla da opravdam njihove postupke, ali volim da tragam za odgovorima i objašnjenjima i da dođem do njih, ako je moguće.

Zbog tvoje profesije si se vjerovatno srela s takvim slučajevima uživo. Ja nisam, ali u filmovima i serijima mi je uvijek zanimljiva tematika zločinca koji je i sam bio zlostavljan. Već si objasnila, ni u ludilu nema opravdanja, ali interesantno je tražiti pobude takve osobe. Svakako su takvi likovi interesantniji od onih koji ubijaju čisto da bi ubijali. Najbolji primjer mi je trenutno Julian Garcia (ATM) i T-Bag (Prison break).

Epizode 10, 11, 12 i 13

Očekivano Mauricio je našao Camilu na vrijeme, i ona je preživjela, i naravno ucjenila Juliju da se drži dalje od Maurcija. Jao, kako joj nije ponižavajuće da drži nekog uz sebe na silu, ucjenjivanjem da će se ubiti, i igranjem na kartu sažaljenja. confused Nema baš nimalo samopoštovanja. Mada,  Mauricio nije trebao da se ženi s nekim koga ne voli. Čak i da je Julia umrla, zar se nije zapitao kakav će mu biti brak ako sretne nekog koga će zavoljeti? Ili je išao za tim da se više nikad neće zaljubiti (mada to je i prirodno u situaciji kad se izgubi voljena osoba) i da je onda svejedno s kim će se oženiti. Kakva god da je Camila, nije bilo pošteno što se oženio njom iz očaja. Joj, što mi je teška ona scena kad on ode u drugu sobu da spava, a Camila se uvali kod njega na silu u krevet. Toliko odiše Camilinim očajem i nesrećom, i nedostatkom samopouzdanja.  Neutral

Julia u principu i želi da se distancira od Mauricija, iako je očigledno da ga voli, ali jača joj svijest da je u pitanju muž njene sestre. Kada ga je upoznala s Brauliom, rekla je "Ovo je moj zet" a ne "Ovo je čovjek za koga sam se trebala udati prije nego što sam nestala". Mauricio je taj koji trči za Julijom, i ako Camila ima što kome zamjerati onda to treba biti njen muž, a ne sestra. Inače, i taj kliše je Televisa takođe zadržala. Pola likova je zaljubljeno u glavnu, samo još Luis fali da se zaljubi u nju. Very Happy

Kreten od Angela me je opet iznervirao kada je rekao Juliji da uništava Camili život. confused Zaista ne vidim čime je Julia njoj naškodila, i ne povodim se za tim da glavna obavezno mora biti nevina i ispravna. Ne vidim momenat, bar ne u sadašnjoj radnji, u kome je bila nekorektna prema sestri. Imale su isto odrastanje tako da ne može zamjeriti Juliji da je ona ta "koja je imala sve". Da li je Julia stvarno Camili okretala leđa u prošlosti ili tako djeluje iz Camiline tačke gledišta, ne znam. Da li je postojalo nešto što je Julia mogla uraditi, ne znam. Ali, razumijem što joj je pukao film nakon smrt majke i što je tada bila grublja s njom.

Ukrao je Galininu karticu za plivački klub i dao je onoj ženskoj što mu je saučesnik, te je ona sa tom karticom otišla u klub po malog posle plivanja i odveli su ga.

Meni je ovo malo glupo. Galina ostavi torbicu na izvol'te, a kartica je baš odmah tu na vrhu. Zaista je teško odlučiti ponekad ko je odvratniji u svom odnosu prema porodici. Raul koji podržava Camilu u samouništavanju, ili Angel koji je oduševljen što mu je otmica sina donijela korist. Da mu je pokušaj samoubistva Camile mogao donijeti korist i to bi objelodanio.  Rolling Eyes  A ovo je vrhunac.

Malo morgen...Raul se zahvaljuje Angelu što će postati senator i nudi mu milion dolara u zamenu za to da Raulito ostane kod njega još par dana

Ali, koliko se meni čini, Raul uopšte nije umješao policiju.  confused Jer, kakva god da je policija, uhapsili bi Angela, ne bi ga prvo krvnički tukli. Meni se čini da je za čitavu istragu i prisluškivanje telefona Raul angažovao samo svoje ljude. Zar bi pred toliko policajaca mogao da da onakav predlog Angelu, i da su baš svi korumpirani?
Znala sam da mi je zbog nečaga Galina tako draga bez obzira što nije tip junakinja koje preferiram.  Very Happy Ipak su joj prioriteti na pravom mjestu, i nije dozvolila da je Raulovi planovi budu važniji od bezbjednosti malog Raulita, bez obzira što njena egzistencija zavisi od velikog Raula koji ne voli da ga zovu Raulito. Inače, mislim da je Angel zvao Galinu, ne jer je anhel, nego samo zbog straha što će mu se desiti ako se mali razboli ili umre.

A prejak mi je bio momenat kad Galina dolazi i neki Raulov čovek joj kaže "ne možete da prođete", Galina mu stavi pare u ruke, a on onda "izvolite, prođite."

I meni.  lol!


Kako mi je bio ljigav onaj momenat kada je Julian rekao novinarima "Moja supruga mi je oprostila, nadam se da ćete i vi" silent  Naravno, žena mu nije "oprostila" tek tako, i ona ima ambicije da uspije u politici i razvod joj ne odgovara. Uživala sam u scenu kada se Jimena i Galina počupaju na debati na univerzitetu. Ne toliko zbog njih koliko zbog toga što su izblamirale Raula i Juliana.   lol! interesantno, Galinu nije isprovociralo ni to što je Jimena uvrijedila na nacionalnoj osnovi, ni to što je insinuirala da je i nju Raul varao, ali jeste to što je vrijeđala Eriku koja jeste kriva.
Ono kad imaš maćehu koja ne dozvoljava da te iko vređa, čak i ako napraviš niz gluposti.
Eriki se bar posrećilo sa maćehom kad nije se roditeljima. Galina mi postaje baš, baš draga, bez obzira na sve.  flower

Kada joj je Julian prebacio da ona ništa ne zna o politici, odgovorila mu je kao "sigurno nije teško, čim se ti time baviš."
lol!  Još ono njeno ležerno šminkanje u autu dok on žuri na debatu.  Laughing

Braulio je zvao Juliju da ode kod njega u Los Alamos, baš me zanima da li će biti nešto od tog puta. Djeluje da hoće i jedva čekam. To bi moglo biti zanimljivo.  Braulio mi djeluje skroz iskreno sada, samo je ovo čudno
Preko telefona je rekao onom svom prijatelju da Juliji ne može nešto reći i Mauricio je to čuo.

Možda zna nešto o Juliji, što ne želi da joj kaže. Možda ipak nema veze s  Milerom. Kako god, mislim da bi za Juliju bilo dobro da otputuje s njim.

Proverila sam za crkveno venčanje u Meksiku i trebaju dokumenta. Osim ID, traže se izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu, crkvena krštenica i još par sitnica. Znači, nije se bez toga mogla venčati, čak ni u crkvi. I meni se čini da će to ostati rupa u scenariju, ali mogli bi da razjasne

Pa da, da bi se vjenčali u crkvi potrebno je da oboje budu katolici. Dakle, Lorena Mendoza bi morala bi imati i lažnu kršenicu.  Laughing

Pozvala je Eriku kod sebe da upozna njenog muža i ćerku koju ima s njim i čini mi se da se Erika lepo provela na tom malom okupljanju, rekla je Luisu da je konačno osetila kako izgleda pripadati nečemu. Drago mi je zbog nje...pod uslovom da su Sarine namere čiste.

Nisam doživjela Saru kao nekog ko ima skrivene namjere nego više kao nekog ko veoma uspješno može da zakopa prošlost (razdvajanje od djeteta) i da nastavi dalje. Erika je takođe vrlo brzo nastavila dalje, i odvukla Luisa u krevet, i boli je uvo što cijeli Mexico gleda njen klip sexa sa političarem.  Laughing

Pronašli su i doktorov video snimak od ranije u kojem doktor spominje nešto kao "nakon smrti mog deteta"...Mislim da je to rekao, nisam valjda halucinirala.

Da, to je rekao. Dijete mu je umrlo od raka. pale Ja razumijem da on kao naučnik želi da nađe lijek, ali je otišao u potpuno drugi krajnost, i vodi se za onim da cilj opravdava sredstva. Nije bitno što su ti silni ljudi umrli, jer je to sve u svrhu napretka čovječanstva. Cilj je human, pa nema veze što usput umiru djeca,  ovisnici i uličari, Ali, ne postoji tako nešto kao nebitan život. Svi su bitni. Činjenica sa da ni jednojajčani blizanci nemaju isti otisak prsta govori o tome da je svaka jedinka posebna i da ne postoji ni jedan cilj koji može opravdati izlaganje tih ljudi mučenju i smrti, pa makar bili i uličari.  Sigurno je da je on bez skrupula svakako i nevezano za smrt dijeteta. Ne vjerujem da je smrt djeteta izazvala njegovu monstruoznost zamaskiranu humanim ciljem, već da je samo podstakla ono bolesno što postoji u njemu (kompleks boga) Miller je izgleda Gloriu, bivšu ženu, zatočio u ludnicu,  jer je znala previše o njemu, a nije se usudio da je ubije jer mu je na neki bolestan način ipak bilo stalo do nje. Olakšala mu je tako što je sama to uradila.  pale  Sad

U svakom slučaju Thomas je nju uspio da nađe prije nego što se ubila, što je platio svojim životom. U jednom momentu sam se ponadala da je mogao preživjeti onaj ubod iako bi to bilo glupo, ali sam se ipak ponadala "telenovela" momentu. Što bi bilo s njim i Berenice da je preživio, pitanje je. Nije mogao naprasno da zaboravi Juliju, ali odlučio je da pokuša ponovo sa osobom koja ga voli. Koliko je to bilo pošteno prema Berenice , ne znam. Ona nakon Thomasove sahrane ostaje kod Francisca, Erike, Luisa i Julije. Naravno, Francisco se ponovo bezuspješno bunio.

I, Thomasov prijatelj, Mario Trejo izgubio život. Sad Julijin skok sa zgrade je tako dobra scena. cheers Bar neke koristi ima od eksperimenata. Ako je ikad neko bude progonio, moći će lagano da skače sa zgrada. Crni humor. silent

A "najbolji" deo mi je onaj kad se pojavi ona debilna policajka i sve onako izokola krivi Juliju za dešavanja koja se vrte oko nje. Ili je glupa ili je umešana. Trećeg nema

Ma da, to sam na startu još rekla. silent A, najgore je što su sa krova zgrade uklonili sve dokaze da se tamo bilo što desilo.

Dr Aries razgovara sa Juliom, ispalo je da joj je upravo ona pomogla, ali ovo je narazjašnjeno.

I zato je Juliju začudilo zašto su vršili eksperimente nad njom iako ne potpada ni u jednu od navedenih kategorija, na šta dr. Arias nije imala odgovor.

Bojim se da ćemo to saznati u predzadnjoj sceni predzadnje epizode. Obično tako biva.  Laughing Kad je Julia dospjela kod Milera ona već nije znala ko je i što je. Je li on učinio da ona izgubi pamćenje ili neka nesreća i stres? A onda je po drugi put izgubila pamćenje nakon čega se sjetila svog života do odlaska iz svog stana. U svakom slučaju za Juliju je blagoslov što je zaboravila tih 5 godina. U ovom drugom slučaju gubitak pamćenja može biti odbrambeni mehanizam.

Izgleda da Milerovi pacijenti dijele na dvije grupe: na one koji nisu preživjeli eksperimente (kao Nora npr.) i na Juliju. Rebeca je Mileru rekla da bi se formula mogla malko promijeniti što je njega uvrijedilo. Jer, osim što njegova nehumanost nema granica nema ni njegov ego.  Rebeca je izgleda to uradila- sprovodila svoje istraživanje i liječenje nad Julijom bez znanja doktora. Jer ili je Julia posebna ili je njen tretman bio poseban. Question Svakako nije bila spremna poći u policiju nego je njen plan bio da se obrati farmaceutskom savjetu, a upravo su farmaceutske kompanije iza Milerovih istraživanja. Kako bi mogla biti sigurna da tom Savjetu može vjerovati?

Julia će tek sada biti u opasnosti kad Miler otkrije da je kod nje sveska s formulama koje su moguće ključ  tretmana koji kod Julije bio uspješan. (Izgleda da mi je promaklo kako su našli Rebecinu adresu) A, već su preko jadnog Luisa prijetili Juliji. Luis je dobro prošao. Mogao je proći kao i Thomas u liftu.  pale

Još mu "Lijin duh" (čitaj: njegova savest) govori "izdao si sebe", što pretpostavljam znači da ne postupa u skladu sa svojim stvarnim željama.

Uz onoliko vremena uz Milera ne znam ko bi ostao normalan, pa čak ni plaćeni ubica.  :face:  Suspect


Prebili su ga oni likovi kojima duguje, novac koji mu je Galina bacila u facu pokriva samo deo duga. Održao je klasični predsmrtni govor pred Julijom i Camilom, zamolio ih za oproštaj, tražio da ne mrze jedna drugu, itd.

Baš romantično.  Rolling Eyes Da je bio pravi otac možda Camila ne bi bila gdje jeste. Angel je blizu vrha ljestvice najljigavijih likova telenovela.  No

Važno otkriće - Francisco je zaljubljen u Luisa. I love you  Na njegovu žalost, Luis je u srećnoj vezi sa Erikom.

Sjetih se Loreta i Cayetana. lol! Nego, izgleda da Luis nema pojma da je ovaj gej.

_________________
Sin rastro de ti - Page 2 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Sin rastro de ti - Page 2 Empty Re: Sin rastro de ti

on Mon Jan 28, 2019 11:44 pm
Svakako su takvi likovi interesantniji od onih koji ubijaju čisto da bi ubijali.

U stvarnom životu, mislim da niko ne ubija čisto da bi ubijao. Uvek postoji objašnjenje, ta žica koju treba pronaći. Možda nije očigledna, možda treba više vremena da se "locira kvar", ali pronađe se. Dobro, zašto pričam o ljudima kao da su elektromehanički uređaji?lol!

Ali da, u serijama i filmovima su zanimljiviji i kvalitetniji oni zločinci koje smo mogli bolje da upoznamo (njihovu prošlost, njihova iskustva, porodične odnose)...

Ako je ikad neko bude progonio, moći će lagano da skače sa zgrada. Crni humor.

lol! lol!

14. i 15. epizoda...

Otkrilo se sve oko Julijine otmice, ne verujem da će biti dodatnih pojašnjavanja. U poslednjoj epizodi ne očekujem ništa osim akcije i verovatno prilično srećnog kraja. Moram da priznam da nisam baš oduševljena raspletom, neke stvari su mi ostale nejasne i sumnjam da će biti razjašnjene u finalu.

Za Julijinu otmicu su odgovorni Raul i Camila. Deo sa Camilom mi je interesantan, dopadaju mi se flešbekovi. Da, Camilu su vrbovali i doveli je na kliniku na prevaru. Izgleda da se Camila prostituisala (verovatno kako bi zaradila za poroke), prišao joj je jedan doktorov čovek i ubedio je da pođe s njim u rehabilitacioni centar. Ubrzo je Camila shvatila da se ne nalazi na rehabilitaciji, već na opasnom mestu i uspela je da pobegne. Tražili su je, ali je ona u međuvremenu sklopila dil sa Raulom dok je on bio u bolnici i rekla mu da ima ideju kako bi mogli da se reše Julije. Raul je pozvao dr. Vuka i u zamenu za finansiranje eksperimenata mu je zatražio da zameni "pacijentkinju", da umesto Camile uzme Juliju.

Da li je Julia stvarno Camili okretala leđa u prošlosti ili tako djeluje iz Camiline tačke gledišta, ne znam.

Sad kad znamo da Camila stoji iza onoga što se desilo Juliji, možda možemo izvući više zaključaka. Ne znam da li joj je Julia okretala leđa ranije, ali treba uzeti u obzir da je Camila izrazito labilna ličnost, emocionalno nestabilna, sa 0 samopouzdanja i koliko sam shvatila iz onog flešbeka, otkad zna za sebe je takva. Takav joj je mentalni sklop. Sama je rekla da pati zato što nikad nije imala život kakav želi. Ona i Julia su odgajane u istim uslovima, ali su karakterno različite i zato mislim da je tačno kada kažu da ne treba dvoje dece vaspitavati na isti način, već da odgoj treba prilagoditi ličnosti deteta. Sa Camilom je evidentno trebalo više raditi. Mada, pored oca poput Angela... Rolling Eyes

Moguće je da je Camila primala k srcu neke sitnice koje uravnotežena osoba ne bi ni primetila, da je u Juliji videla neprijatelja zbog svog nezdravog pogleda na svet, iako sam sigurna da Julia nju nikada ne bi namerno povredila. Tako da sam bliže stavu da je Camilina iskrivljena percepcija stvarnosti glavni krivac za iracionalnu netrpeljivost prema Juliji i patološku težnju za preuzimanjem Julijinog savršenog života.

Razlog zašto sam rekla da očekujem akciju u poslednjoj epizodi je Camilin "briljantni" plan da namami Juliju na kliniku, tako što će ona otići sa detetom tamo, a Julia će na doktorov poziv doći da ih spašava. Doktor je pozvao Juliju i videćemo šta će biti, ali Camilu nemaju nameru da puste, drže je zatvorenu i odvojenu od deteta. Eto do čega je dovelo Camilino akumulirano nezadovoljstvo sa kojim se nikada nije uhvatila u koštac, a njen izraz lica u flešbeku kada kidnapuju Juliju govori da je suštinski svesna da je to što radi prokleto pogrešno. Neutral  Exclamation

A sad Raul...Ok, mrzeo je Juliju, nije je želeo za svog sina, jer pored nje Mauricio ne bi bio uspešan? Ozbiljno? I to znači ostaje kao motiv? Shocked  Koja glupost...Nadala sam se da će Raulovu potencijalnu umešanost objasniti nečim bitnijim. Ovako je besmisleno, apsurdno, prosto mi je neverovatan Raulov rezon. Camila me ne iznenađuje, ona se svakako ponaša neracionalno, impulsivno...Ali Raul? Shocked

Galina je bila ta koja je ispričala Juliji i ostalima istinu o Julijinom nestanku. Njoj je Raul jednom prilikom sve priznao i ona je čuvala tajnu. Galina je stvarno inteligentna žena. Skontala je da će je Raul nakon izbora odbaciti, pa je pokupila sav novac i nakit iz sefa iz banke. I nije samo Juliji rekla istinu, nego je i postavila kameru koja je tajno snimila Raulovo priznanje, navela je Raula da pred skrivenom kamerom prizna šta je uradio. Kome li će predati taj snimak? Very Happy

Ali, koliko se meni čini, Raul uopšte nije umješao policiju.

Tačno, u pravu si. Posle sam skontala da su to sve Raulovi plaćenici.

Jer ili je Julia posebna ili je njen tretman bio poseban.

Izgleda da je ovo drugo. Farmakomafija je saopštila dr. Vuku da ga neće više finansirati, nego će ulagati u istraživanja njegove koleginice dr. Arias koja je postigla ono što on nije - uspešnu regeneraciju ćelija. A njega...Njega će pustiti niz vodu, postao im je beskoristan. Sada je haos na klinici zbog te velike promene, ali doktor ne odustaje, dok Abrahama Lijin duh i dalje zbunjuje. Laughing

Ali, dr. Arias je uhapšena zahvaljujući Berenice koja je u to umešala prste. Laughing  Baš nešto razmišljam...Da li je dr. Arias htela da stavi tačku na dr. Vuka iz razloga plemenite prirode ili je to uradila da bi zauzela njegovo mesto? Ili oba? Suspect

Braulio...Julia je bila otputovala s njim u Los Alamos i tamo se prisetila svega i...tu su mi ostale pojedine nejasnoće. Zar se nisu njih dvoje upoznali pre tri godine? Sad ispade da su se upoznali pre godinu dana, na početku flešbeka je pisalo un año antes. Question  Julia se Brauliu ladno predstavila kao Lorena Mendoza, ali nisu objasnili ko joj je dao to ime? Ona samoj sebi? Dr. Arias? Dr. Vuk? Suspect

I nesuđena udaja...Pobegla je iz crkve, jer joj se od Braulia učinilo da je Mauricio. I pobegla je pre venčanja. Čemu onda priča da se udala za Braulia, kad nije? Pobegla je pre ceremonije. A dokumenta? Jel ih imala ili ne? Jesam li ja nešto propustila? Jel mi nešto promaklo? confused

Inače, Brauliova tajna je to što je od početka znao ko je Julia, on i onaj njegov prijatelj su saznali za njen pravi identitet, ali nije hteo ništa da joj kaže da je ne bi izgubio. Sve u svemu, Julia mu je oprostila, rastala se s njim prijateljski i pomirila se sa Mauriciom, koji je došao po nju u Los Alamos.

Inače, i taj kliše je Televisa takođe zadržala. Pola likova je zaljubljeno u glavnu

Jedino za Francisca ne moramo da brinemo. lol!

Nego, šta je sa Angelom? Jel taj odapeo ili se još drži?

_________________
Sin rastro de ti - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Sponsored content

Sin rastro de ti - Page 2 Empty Re: Sin rastro de ti

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum