Go down
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Filmska tema - Page 2 Empty Re: Filmska tema

on Thu Apr 11, 2019 2:00 pm
Optužen je za seksualno zlostavljanje mladih momaka. Oko 20 mladih momaka.

Ako je tačno, treba ga zatvoriti i baciti ključ.


Nijedan flešbek nismo videli, a mrtva usta ne govore. Ko zna šta se zapravo dešavalo u Rebecci i oko nje i zašto...

U verziji iz 1997. koja je isto dobra imamo par flešbekova, prije svega scenu kada je  Max ubija. S tim što je nije upucao kako je u romanu. U knjizi se dobija najbolja slika prave Rebece. Rekla bih da je osoba kojoj su muškarci samo zabava, trofej i koja doživljava samopotvrđivanje upravo kroz svoj uticaj na njih i "umjeće" zavođenja. Svjesno bira život u kojem će iza vrata biti najveća drolja, a za javnost jedna prelijepa, pametna, dobra  i simpatična žena. Mislim da kod nje nije bio u pitanju strah što će ljudi reći ako je otkriju nego uživanje zbog toga što uspješno manipuliše i što je uspješno zavarala veliki broj ljudi. Ali mislim da je to zadovoljstvo trajalo samo dok ne bude sama u prostoriji.

Amy je oduvek priželjkivala da bude sa nekim ko poznaje i prihvata pravu nju, ono što ona zaista jeste - hladnokrvna psiho-čudakinja. I evo, Nick je konačno otkrio pravu nju i sad mogu živeti srećno do kraja života. A Amy je još i trudna. Zar to nije romantično?

Samo što je Nick na neki način primoran da ostane s njom pa se romantika malo gubi. Very Happy Ali, who cares, dok ima što želi.

Ali onaj kraj tho.Laughing  Prejak plot twist, a Edward Norton izdominirao.cheers  Kad kaže...

You're feeling angry because you started to care about old Aaron, but love hurts Marty! What can I say?

Genijalno.cheers

I meni je ovaj kraj genijalan! Što je najjače sam se nesvjesno odao kada je pitao da li je ok ona advokatica koju je davio čega se nije trebao sjećati. A možda to i nije bilo nesvjesno. Mogu ti reći da mi onog popa/biskupa što li je, nije nimalo žao. Čak mi nije žao što se Aron izvukao iako s pravne tačke gledišta nisam u pravu. Ostaje pitanje da li je on opasnost po ljude oko sebe, da li bi bio u stanju da ubije nekoga za neke sitnije zamjreke itd. Ali u smislu što nije odgovorao za smrt onog poremećenog monstruma mi nije žao.

Kristina, da li si gledala Black Swan (2010) sa Natalie Portman?

Jesam, i dopada mi se, ali bi mi se i više dopao da nije nekih stvari.
Kako je u centru priče priprema baletske predstave "Labudovo jezero" samim tim mi je film zanimljiv jer obožavam balet, meni je klasičan balet nešto najženstvenije  i najelegantnije što postoji. One kretnje djeluju tako lagano, tako sponatno, tako prirodno, a iza toga je ogroman rad i napor. Dalje, "Labudovo jezero" mi je omiljeno djelo, ona muzika i ples koji je prati su nešto fantastično, i san mi je da jednom vidim tu izvedbu i uživo, ne samo na ekranu. Tako da meni se film dopada iz ugla nekoga ko voli tu vrstu plesa i tu muziku, pa mi je bio zanimljiv prikaz života balerina, njihove pripreme za nastup i slično.

Nina je dobila tu ulogu života i treba da otpleše dvije uloge, bijelog i crnog labuda, i zaista ih u stvarnosti pleše ista balerina. Nije imala problem sa bijelim labudom, dok je interpretacija crnog labuda bila ono što je mučilo. Njen instrukter plesa tu nastupa i pokušava da izvuče iz nje najbolje i da joj pomogne da dočara tu ulogu. Ustvari pomaže joj da prevaziđe psihičke kočnice koja ima i koje je spriječavaju da se unese u crnog labuda. E sad, on njenu nemogućnost da dočara crnog labuda povezuje s njenom seksualnošću i smatra da ako  se seksualno oslobodi da će uspjeti i na sceni. Cijeli film je manje više baziran na tome. Ono što je po meni tu višak je lezbijska scena Natali i Mile Kunis.


Evo ga trejler za Once upon a time in Hollywood (izlazi 26. jula)

Trejler me nije posebno oduševio, ali to ne mora  obavezno da znači da film neće. Vidjećemo.  Very Happy

Inače, dešava li ti se da ti je veće zadovoljstvo reprizirati neki film za koji znaš da ti se dopada nego odgledati neki noviji? Kad kažem nov - mislim na neki koji nisi gledala. Meni redovno. Laughing

_________________
Filmska tema - Page 2 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Filmska tema - Page 2 Empty Re: Filmska tema

on Fri Apr 12, 2019 1:05 am
A možda to i nije bilo nesvjesno.

Bilo je namerno. Rekao je Martiju da je umirao od želje da mu kaže. Morao je da se pohvali svojim uspehom Laughing

Ostaje pitanje da li je on opasnost po ljude oko sebe

Čini mi se da je ubio i svoju devojku Lindu, plus je savršeno svesno davio Janet pred svima. Tako da yup, reklo bi se da nije bezopasan. flower Ali svejedno, oduševilo me je kako je maestralno sproveo svoj plan  Laughing

Ali u smislu što nije odgovorao za smrt onog poremećenog monstruma mi nije žao.

Ni meni nije žao tog biskupa, but still...Postoji pravosudni sistem i postoje zakoni. Onako pravnički gledano, biskup je trebao krivično odgovarati za svoje zločine, a Aaron za njegovo ubistvo.

Jeste da mi se u filmovima i serijama sviđa svašta (uključujući i Midsomer inceste  lol!), ali kada prebacim situaciju u realni život ne mogu da pružim podršku uzimanju pravde u svoje ruke.

E sad, on njenu nemogućnost da dočara crnog labuda povezuje s njenom seksualnošću i smatra da ako  se seksualno oslobodi da će uspjeti i na sceni.

Psihološki triler znači...dopada mi se i "miriše" na Aronofskog  Very Happy Odgledaću ga sigurno u skorije vreme.

Inače, dešava li ti se da ti je veće zadovoljstvo reprizirati neki film za koji znaš da ti se dopada nego odgledati neki noviji?

Naravno, uvek  Very Happy Sve filmove koji su mi na listi omiljenih sam gledala bar 2 puta. Čim imam potrebu da repriziram neki film i ne bude mi ništa manje snažan doživljaj nego prilikom prvog gledanja, odmah znam da mi je taj film legao u toj meri da zaslužuje da ga ubacim na listu najdražih  Very Happy I mogu da ga gledam, iznova i iznova.

Takođe mi se dešavalo da prilikom repriziranja primetim stvari koje ranije nisam, da im emocionalno i umno posvetim više pažnje. Primera radi, to bude muzika ili osobine određenog lika ili neke metafore ili bilo šta...Ponovno gledanje često može biti podjednako bogato iskustvo kao i prvo gledanje.  Smile

_________________
Filmska tema - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Filmska tema - Page 2 Empty Re: Filmska tema

on Mon Apr 15, 2019 2:28 pm
Čini mi se da je ubio i svoju devojku Lindu, plus je savršeno svesno davio Janet pred svima.

Na Lindu sam zaboravila, a što se Janet tiče mislim da je tu više htio da odglumi pred sudom poremećaj dvostruke ličnosti nego što je htio njoj da naškodi. Kad smo već kod dvostruke ličnosti... Možda mi opet možeš pomoći s nalaženjem filma. Very Happy Muž ode na put, i doživljava neku vrstu progonjenja i čudne stvari. Uglavnom na kraju ispada da je to svo vrijeme bila njegova žena koja je oboljela od tog poremećaja navodno zbog šoka uslijed rastanka od muža. Na kraju filma ona samu sebe ubije, ali tokom svađe njene dvije ličnosti. Jedna njena ličnost ubija ovu drugu. I koliko mi se čini ispalo je da je po istinitom događaju. Nemam pojma kako se film zove, znam da je stariji jer sam ga baš davno gledala.Jeste da mi se u filmovima i serijama sviđa svašta (uključujući i Midsomer inceste  lol!), ali kada prebacim situaciju u realni život ne mogu da pružim podršku uzimanju pravde u svoje ruke.

Ni ja takođe. Međutim, da je ovo sve istinit događaj mislim da niko ne bi vjerovao nekome kao što je Aarom naspram uglednog sveštenog lica. Neutral


Čim imam potrebu da repriziram neki film i ne bude mi ništa manje snažan doživljaj nego prilikom prvog gledanja, odmah znam da mi je taj film legao u toj meri da zaslužuje da ga ubacim na listu najdražih  Very Happy I mogu da ga gledam, iznova i iznova.

Takođe mi se dešavalo da prilikom repriziranja primetim stvari koje ranije nisam, da im emocionalno i umno posvetim više pažnje. Primera radi, to bude muzika ili osobine određenog lika ili neke metafore ili bilo šta...Ponovno gledanje često može biti podjednako bogato iskustvo kao i prvo gledanje.

Upravo tako. Ista stvar.


Evo još nekih filmova na koje sam zaboravila.


Za početak dva „životinjska“:Orka (1977) Jako, jako tužan film. U isto vrijeme me ispunjava bijesom na neke „ljudske“ uzorke.
To walk with lions (1999) Film se bavi jednim starim čovjekom koji doslovno šeta s lavovima.Još „nekoliko“ dobrih drama:
Dangerous mind (1995)

Profesorka se zapošljava u novoj školi i predaje, blago rečeno, problematičnim učenicima. Međutim, njoj se stalo do njih.

La vita è  bella  (1997)

Još jedna tužna priča iz Drugog svjetskog rata sa dodatim simpatičnim momentima.

Licence to kill (1989)

Ovaj film me lično pogađa, i taj dvd mi je dugo kući stojao neotvoren. Pijan vozač i izgubljeni mladi život.

Erin Brokovich (2000)

Film inspirisan istinitim događajima, i meni najdraža uloge Julije Roberts.

The musical box (1989)

Jessica Lang je advokatica koja na sudu brani oca koji je optužen za ratne zločine.

Nicholasis gift (1998)

Istinita priča o porodici koja došla na odmor na Siciliju gdje su greškom bili napadnuti. Mali Nicholas je bio u komi uslijed metka koji ga je pogodio i aparati su održavali njegov život. Ono što su uradili njegovi roditelji je zaista nevjerovatno.

The Confession (1999)

Fenomenalni Ben Kingsley glumi čovjeka čiji je sin umro zbog nemara medicinskog osoblja koje nije htjelo da ga pregleda. On na kraju ubija to troje ljudi, i završi na sudu. E sad pitanje je da li možemo da ga osudimo.

The little girl lost (1988)

Istinita priča o djevojčici koju je otac zlostavljao, a koju je upravo sud dodijelio/vratio njemu na staranje. Njeni usvojitelji koji su je doživjeli kao svoje dijete se nikad nisu prestali boriti za nju.

Far from heaven (2002)

Priča prati ženu koja se zbližava sa crncem što je praćeno sveopštom osudom. U pitanju su 50. godine prošlog vijeka, i veći dio priče se bavi rasizmom.

Dances with wolves (1990)

Sjajan Kevin Costner, 19. vijek i indijanska populacija.

Jan de la Florette (1986) iliti Borba za vodu

U prvom dijelu filma pratimo jednu porodicu koja se doseljava na selo. Puni su entuzijazma, i sa radošću gaje životinje i obrađuju zemlju. Sve bi bilo dobro da se nije umiješala zloba i pakost susjeda.

Manon des Sources (1986)

Iliti Borba za vodu 2 Drugi dio prati Janovu ćerku kada je već odrasla  i koja želi da sveti.

The elephant man (1980)

Istinita priča o deformisanom čovjeku kojeg su prozvali čovjek slon.

The Aviator (2004)

Biografski film o Howardu Hughesu. Leonardo je ovdje jednostavno sjajan!  cheers

Revolutionary road (2007)

Kate Winslet i Leo di Caprio su ovaj put bračni par. Priča nije dinamična, i nema velikih dešavanja već prati život jednog bračnog para, njihove probleme i različite snove.

Original sin (2001)

Ok drama sa zanimljivom radnjom, ali neuvjerljivim krajem.

John Q (2002)

Opet nemamo dinamičnu radnju, ali je dobra i tužna priča o siromašnom ocu koji se bori da njegovo dijete stave na listu čekanja za transplantaciju srca.

The Count of Monte Cristo (1975)

Ova verzija je mnogo bolja, i bolje se drži knjige od one iz 2002. mada je i taj drugi dobar film.

Vanity Fair (2004)

Još jedan dobar film baziran na romanu.

Onegin (1999)

Odličan ljubavan film. Žao mi je što su ubacili scenu u kojoj Onjegin sanja Tatjanu i poljubi je. Da nije te scene film bi bio mnogo upečatljiviji, jer bismo imali sjajnu ljubavnu priču, a da pri tome nikad nije bilo ikakvog fizičkog kontakta glavnih glumaca.(u smislu intimnosti).Ok to je bio san, ali bilo bi odlično da ga nije bilo, jer bi samim tim glavni par bio uvjerljviji. Emocije koje se vide iz aviona, a da pri tome glavni par  nikad nije imao ni poljubac su mnogo uvjerljivije i mnogo više govore u prilog dobroj glumi.

Frances (1982)

Još jedan dobar, biografski film.

My life (1993)

Priča prati čovjeka koji oboli od raka, njegovu borbu i želju da dok je živ ostavi nešto po čemu će ga dijete koje tek treba da se rodi moći pamtiti.

Bounce (2000)

Glume Gwyneth i Ben Affleck. Lijepa drama o ženi koja pokušava da nastavi život nakon što je  izgubila muža u avionskoj nesreći.

Angel eyes (2001)

Slična tematika samo što je ovdje u pitanju muškarac koji je izgubio ženu. JLO je policajka koja je njemu spasila život.

I dreamed Africa (2000)

Film je rađen po istinitoj priči, prati Italijanku koja započinje život u Keniji.

Jersey girl (2004)

Simpatičan film o čovjeku koji izgubi ženu na porođaju te pokušava nastaviti dalje. Neke scene bih izbacila/promjenila, ali u suštini je fina drama.

Hardball (2001)

Keanu Reeves glumi kockara u dugovima koji je primoran da prihvati postao trenera u dječjem bejzbol klubu. Rad sa malim crncima koji uglavnom žive u opasnim dijelovima grada, u užasnim okolnostima, ga je promjenio.

Zorro (1998)

Jedna od mnogih verzija, ali ova mi je najdraža.

Tess of the D'Urbervilles (1998)

Film je rađen po romanu i mnogo više mi se sviđa od Tesse iz 1979. sa Nastassjom Kinski. Iako Nastassju volim, Justine Waddell mi je mnogo bolje dočarala Tessu.

Anna Karenina (1998)

The other woman (2009)

Meni prija ova drama, priča je svakodnevnog života, jedino mi se ne sviđa što su glavni par koji je napravio preljubu predstavili kao nevinašca, dok je bivša žena dežurna vještica.

Nana (2001)

Ovo je dvodjelni film i sjećam ga se iz perioda kada sam gledala filmove na TV-u, bio je jedan od onih vikend filmova koji su se često reprizirali na kanalu Blue moon tako da sam ga gledala više puta. Francuski je film i prati djevojku Nanu koju život nije mazio, ali isto tako ni ona nije birala sredstva da postigne što želi. Film je prosječan, ali meni je drag, i nikako ga ne mogu naći na netu ni za gledanje ni za skidanje, o titlovima da ne govorim. Bez titlova je uzalud je ne znam francuski. Neutral

Luther (2003)

Život Martina Lutera…

The Three Musketeers (1993)

Heavenly creatures (1994)

Glumi Kate Winslet, a film sam davno gledala i dopao mi se. Prati nezdravo prijateljstvo dvije tinejdžerke koje će tragično završiti.

Home of the brave (2006) Priča je o američkim vojnicima (i jednom ženskom vojniku) koji se vraćaju u Ameriku iz Iraka i pokušavaju da se prilagode i oporave.Još par simpatičnih filmova za opuštanje:Eve's Christmas (2004)

Film je irealan, ali meni je izuzetno simpatičan i prija mi. Ima i svoju poruku, koliko je bitno u pravom momentu donijeti pravu odluku, i kako često nakon pogrešne odluke nema povratka.

I saw mommy kissing Santa Claus (2001)

Simpatičan božićni film o dječaku koji vidi majku i oca kako se ljube,  s tim što je otac obučen u odjelo Djeda Mraza. Naravno mali ga ne prepozna i pomisli da mama vara tatu sa Djeda Mrazom nakon čega počinje da priređuje gomilu smicalicu lokalnu Djeda Mrazu. Odlična stvar za razbibrigu.

Driving Miss Daisy (1989)

Kako volim ovaj film I love you , ne znam kako ga zaboravih u ranijim spiskovima. Toliko je simpatičan, a nekako i tužan u isto vrijeme. Morgan Freeman glumi šofera gospođice Dejzi koja je jedna nemoguća, sitničava, tvrdoglava i naporna baka. Ali, vremenom se rodilo jedno jako lijepo prijateljstvo.Agatha Christie:

Evil under the Sun (1982)

Jedan stari Poirot s Peterom Ustinovim koji mi se svidio.

The Mirror Crack'd (1980)

Film iz serijala Miss Marple sa odličnom ekipom (Elizabeth Taylor, Tony Curtis, Kim Novak i Geraldine Chaplin).Horori:

Ranije sam bila u fazonu da gledam slashere tipa Scream (3 dijela) i I know what you did last summer (2 dijela). I ova dva zaista nisu loša, posebno mi je ovaj drugi dobar, ali više ne gledam filmove tog tipa. Ali, eto ko voli, ova dva izdvajam i ovaj dolje.

The Changeling (1980)

Čak i kad su horori u pitanju ne volim irealna dešavanja već bar teorijski mogućeg ubicu od krvi i mesa. Međutim, ovo je jedini  film čiji mi se irealni dio dopao u smislu da je zanimljivo urađen. E sad poenta je što je pozadina priče realan događaj iz prošlosti koji se ne bi drugačije mogao otkriti nego ovakvim putem. Nešto poput duhova u Internatu, bez njih se neke stvari ne bi mogle saznati. Ipak, film bi mi se više svidio da je formulisan kao triler u kome glavni lik kopa po istoriji i na neki uvjerljiv način dolazi do rješenja. Stariji čovjek dolazi u ogromni dvorac gdje se počinju dešavati čudne stvari. Nikad  neću zaboraviti kada mi je u nekim napetima scenama u kojima se čuje neobjašnjiva buka u kući nešto palo u kuhinji i napravilo buku. S kojim strahom sam pošla u kuhinju… lol!Trileri:
Witness (1985 )

Poznat film s Harrisonom Fordom o dječaku Amišu koji je svjedočio ubistvu. I poznata scena s pjesmom “I don’t know much about history” gdje se otac od Rachel zaprepastio jer sluša radio pa još pleše. Jao, ja sam jednom čekala 3 ujutro da krene film na TV- da bi tu scenu snimila na video kasetu. Iako je danas zahvaljujući internet sve dostupno meni nekad fali vrijeme video kaseta, video rekordera i audio kaseta. Sjećam se kad sam dobila diskman i kupila prve cd-ove to je bilo nešto revolucionarno.

I witness (2003)

Aktivista za ljudska prava istražuje masovno ubistvo u podzemnom prostoru u Tihuani koje je izgleda povezano sa ubistvom dvoje američkih motorciklista.

The weight of water (2000)

Novinarka, njen muž, njegov brat i djevojka dolaze na ostrvo da bi istražila ubistvo dvije žene iz 1873. godine koje se inače desilo u stvarnosti i nikad nije razjašnjeno. Film nudi neko svoje objašnjenje, i prepliću se scene iz 19. vijeka sa scenama iz sadašnje radnje što film čini zanimljivijim. Ne volim Elizabeth Hurley, ali dobro.

Beyond the law (1992)

Mislim da je ovo najbolji film na temu ubačenog policajca u krimanalnu organizaciju. Rađen je po istinitom događaju, a scena kad mu aplaudiraju na kraju mi je fenomenalna.

Serpico (1973)

Istinit film o životu poštenog policajca.

Lonely Hearts (2006)

Ponovo istinit događaj sa Salmom Hayek i John Travoltom. Par putuje predstavljajući se kao brat i sestra i ubijaju bogate, usamljene žene.

Cop Land (1997)

Korumpirani policajci…

Outrage (A woman hunted) (2003)

Prosječan triler o ženi koja u samoodbrani ubije poznatog  sportistu. Međutim, niko joj ne vjeruje. Nevolja je što se liječila od ovisnosti o lijekovima te svi sumnjaju u ono što ona kaže.

City by the sea (2002)

Baziran je na životu stvarnog detektiva Vincenta LaMarce. Glumi De Niro što je dodatni plus. Vincentov problematični sin je optužen da je ubio kolegu policajca njegovog oca.


Purple Noon (1960)

Tom ubija svog bogatog prijatelja i preuzima njegov identitet. Kraj je baš dobar.

Third man (1949)

Sjajan crno bijeli triler  sa radnjom u Beču.

The List (2000)

“Elitna” prostitutka objavljuje listu svih njenih klijenata iz visokih krugova što izaziva pometnju, ali  i ubistva. Rasplet je neočekivan.

Killing me softly (2002)

Triler je dobar, radi se o Amerikanki koja se doseli u London, uda, a onda počinje sumnjati da je njen  muž ubica. Ima erotskih scena što je po meni bilo nepotrebno.

Basic instinct (1992)

Isto važi i za čuvene Niske strasti.  Dobar zaplet, i rasplet, ali previse erotike. Isti režiser je radio i film Showgirls koji takođe obiluje erotikom tako da je to izgleda njegov fah. Mislim da ništa njegovo nisam gledala sem ova dva.

Domestic disturbance (2001)

Još jedan film sa Travoltom. Dječak je svjedočio ubistvu, ali mu niko ne vjeruje, uključujući policiju.

Separate lives (1995)

Film ne spade u kategoriju najboljih, ali meni je zanimljiv zbog tematike podvojene ličnosti.

A job to kill for (1990)

Ni ovaj nije sad nešto posebno, ali mi je zanimljiv zbog tematike žena kojima je karijera na prvom mjestu.

The Skulls (2000)

“Ako je elitno i tajno (društvo) ne može biti dobro” Student očajnički pokušava biti primljen u tajno društvo, ali kad njegov prijatelj bude ubijen stvari se mjenjaju. Ima još dva dijela, gledala sam mislim drugi, ali se njega maglovito sjećam.

Restraining Order (1999)

Erik Roberts glumi advokata odbrane koji je svjedočio ubistvu svog prijatelja koje je upravo izvršio njegov klijent.

8 femmes (2002)

Šteta što je dobra ideja filma užasno realizovana. Spoj trilera, komedije i mjuzikla mi nikako ne ide. Da nema ova zadnja dva elementa bio bi dobar. Čovjek je ubijen u svojoj kući, a mogla je biti kriva samo jedna od 8 žena koje su tu živjele. Zaplet je na foru djela Agathe Christie, ali tako loše urađen. Šteta.

Midnight vendetta (2001)

Žena sveti samoubistvo svog muža, ali poenta je što ta osveta nije ispravna, niti su ti ljudi zaista krivi. Kraj me je razočarao, inače nije loš.

The long kiss goodnight  (1996)

Previše akcije za moj ukus, ali volim Samuela Lee Jacksona i Geenu Davis, i ona je odličan izbor za ovu ulogu. Radi se o ženi koja je izgubila pamćenje, nađena je trudna na nekoj plaži. Nakon 8 godina se prisjeća prošlosti, i ispalo da je radila za CIA. Tada se u njen život pojavljuju stari neprijatelji.

Johnny Handsome (1989)

Dobar film  sa glupim krajem.

Defenseless (1991)

Advokatica se upetlja sa oženjenim čovjekom, sa mužem svoje prijateljice. On je kasnije ubijen, a njegova žena optužena. Na kraju je brani upravo ljubavnica njenog muža.


Mislim da sam završila s kilometarskim listama!

_________________
Filmska tema - Page 2 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Filmska tema - Page 2 Empty Re: Filmska tema

on Tue Apr 16, 2019 10:58 pm
mislim da je tu više htio da odglumi pred sudom poremećaj dvostruke ličnosti nego što je htio njoj da naškodi

Da, samo što je to odglumio bez trunke griže savesti lol!

Nemam pojma kako se film zove, znam da je stariji jer sam ga baš davno gledala.

Jedino mi pada na pamet Her deadly rival iz 1995. godine. Možda je taj?

The elephant man (1980)   

Istinita priča o deformisanom čovjeku kojeg su prozvali čovjek slon.

Mislim da je ovo nešto najljudskije i najnormalnije što je David Lynch napravio (on je radio Twin Peaks inače). Divan je film, meni baš potresan  Neutral

The Aviator (2004) 

Biografski film o Howardu Hughesu. Leonardo je ovdje jednostavno sjajan!

U potpunosti se slažem.

Third man (1949) 

Sjajan crno bijeli triler  sa radnjom u Beču.
.

O da, jedan od najjačih iz film noir žanra  cheers

_________________
Filmska tema - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Filmska tema - Page 2 Empty Re: Filmska tema

on Wed Apr 17, 2019 3:57 pm
Jedino mi pada na pamet Her deadly rival iz 1995. godine. Možda je taj?

Jeste, hvala. Filmska tema - Page 2 S0206 Ti si prava enciklopedija filmova. Very Happy

Mislim da je ovo nešto najljudskije i najnormalnije što je David Lynch napravio (on je radio Twin Peaks inače).

Nisam znala. Very Happy

_________________
Filmska tema - Page 2 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Filmska tema - Page 2 Empty Re: Filmska tema

on Wed Apr 17, 2019 9:29 pm
Ti si prava enciklopedija filmova.

Samo trilera i sličnih varijanti, jer sam se njih baš nagledala Laughing

Na desetine i desetine filmova tog žanra mi se jako dopalo, ali opet nedovoljno da mi uđu na listu omiljenih. Valjda za to treba da "kliknem" sa filmom, što mi dođe kao prisniji, ličniji odnos sa odgledanim nego običan "baš mi se svidelo" utisak. To je više stvar postojanja/nepostojanja hemije između mene i filma.

_________________
Filmska tema - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Filmska tema - Page 2 Empty Re: Filmska tema

on Fri Apr 19, 2019 2:17 pm
Samo trilera i sličnih varijanti, jer sam se njih baš nagledala

Jesam i ja. Laughing  

Na desetine i desetine filmova tog žanra mi se jako dopalo, ali opet nedovoljno da mi uđu na listu omiljenih. Valjda za to treba da "kliknem" sa filmom, što mi dođe kao prisniji, ličniji odnos sa odgledanim nego običan "baš mi se svidelo" utisak. To je više stvar postojanja/nepostojanja hemije između mene i filma.

Ja isto tako imam filmove koje volim za koje ne mogu reći da su najkvalitetniji ili najbolji, ali ipak ulaze u krug omiljenih. Neki su mi posebni pa to ti je. Imam na ovim spiskovima i onih koji mi u suštini nisu nešto specijalno, ali ima bar nešto u njemu što je zanimljivo zbog čega ga mogu ponovo gledati.

Evo da nabrojim i omiljene crtaće.  Very Happy  Naravno, životinjski su na prvom mjestu.

The jungle book
101 dalmations
Aristocats
Lady and the tramp
The beauty and the beast

_________________
Filmska tema - Page 2 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

Filmska tema - Page 2 Empty Re: Filmska tema

on Sun Apr 21, 2019 7:20 pm
The beauty and the beast

Divan I love you Belle je jedna od najkarakternijih Diznijevih princeza ikada.

Snow White, Cinderella i Aurora iz Sleeping beauty su ubedljivo najnesposobnije i naj anti-feministički predstavljene princeze. Crtaći su vizuelno lepi sa sve muzikom, ali one kao junakinje očajne.  silent

Prva je poznata kao neplaćena kućna pomoćnica 7 patuljaka (khm...žena koja čisti za muškarcima...khm  Laughing), druga kao neko ko od maćehe i njenih ćerki želi da pobegne udajom za zgodnog princa i 24/7 razmišlja o udaji za zgodnog princa, a treća je najgluplja - osim što i ona mašta i peva o savršenom princu, donosi glupe odluke zbog kojih i pada u večni san iz kog je poljupcem budi...Pogodi ko? Pa, princ za kojeg se normalno i udaje  Laughing

Zajedničko im je što čekaju da ih drugi spašavaju i što kao adute koriste svoju bespomoćnost (čitaj: nesposobnost), umiljatost i lepotu. I da, i udaja za princa kojeg su prethodno jednom videle u životu Rolling Eyes Nemaju ličnost, nemaju karakter, nemaju integritet.

Ariel iz The little mermaid mi je za nijansu bolja. Ona je kao sirena koja živi na dnu mora i pre upoznavanja Erica maštala o životu na kopnu, da umesto repa ima noge i patila je što mora da se zadovolji poznatim i nametnutim okruženjem. Dajem joj plus za radoznalost.

Jasmine iz Aladdina mi je kul, jer je bila buntovnica koja nije pristajala da bude nečiji objekat i smaralo je što je princeza koja mora da sedi u palati i kao Ariel - da se zadovolji određenim ograničenim prostorom.

Pocahontas i Mulan iz istoimenih filmova jako volim, zato što su nezavisne i slobodne. I borci su, posebno Mulan koja postaje ratnica.

Belle tho...Inspirativan lik, otvorenog uma, jakog karaktera, gladna znanja, pametna i sa zdravim željama. Kažem, one of the best  I love you

Od ovih novijih princeza mi je Rapunzel iz Tangled najslabija...Jeste dovitljiva i simpatična pametnica vedrog duha, ali mi je previše mlaka, ne ostavlja naročit utisak.

Tiana iz The princess and the frog je moderna, vredna i radna žena sa svojim snovima na čijem ostvarenju radi sama i ni na koga se ne oslanja.

Merida iz Brave je odlična - hrabra, otvorena, direktna...I slatka.

E sad, Anna i Elsa iz Frozen se ne smatraju zvanično Diznijevim princezama, ali trebalo bi. Sjajni ženski likovi sa unutrašnjim i međuljudskim borbama.

Moana takođe nije zvanično princeza, ali mi je na prvom mestu. Pravi heroj  I love you

_________________
Filmska tema - Page 2 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Filmska tema - Page 2 Empty Re: Filmska tema

on Wed Apr 24, 2019 9:29 am
Divan I love you Belle je jedna od najkarakternijih Diznijevih princeza ikada.

Da, i meni je ona posebna. Ono što mi se najviše sviđa kod nje jeste ljubav prema knjigama, voli da čita što znači da voli da uči, da se edukuje i usavršava. Dalje, prikazan je cijeli proces njenog upoznavanja zvijeri i zaljubljivanja u nju. Nije ovo u pitanju

I da, i udaja za princa kojeg su prethodno jednom videle u životu


Snow White, Cinderella i Aurora iz Sleeping beauty su ubedljivo najnesposobnije i naj anti-feministički predstavljene princeze. Crtaći su vizuelno lepi sa sve muzikom, ali one kao junakinje očajne.  silent

Prva je poznata kao neplaćena kućna pomoćnica 7 patuljaka (khm...žena koja čisti za muškarcima...khm  Laughing), druga kao neko ko od maćehe i njenih ćerki želi da pobegne udajom za zgodnog princa i 24/7 razmišlja o udaji za zgodnog princa, a treća je najgluplja - osim što i ona mašta i peva o savršenom princu, donosi glupe odluke zbog kojih i pada u večni san iz kog je poljupcem budi...Pogodi ko? Pa, princ za kojeg se normalno i udaje  Laughing

Zajedničko im je što čekaju da ih drugi spašavaju i što kao adute koriste svoju bespomoćnost (čitaj: nesposobnost), umiljatost i lepotu. I da, i udaja za princa kojeg su prethodno jednom videle u životu Rolling Eyes Nemaju ličnost, nemaju karakter, nemaju integritet.


Vjerujem da su klasične telenovele nastale inspirisane ovim pričama. Laughing Ja sam sva ta tri crtana voljela, simpatični su mi, ali slažem se da se glavne junakinje ne mogu nazvati junakinjama. To su crtani koji su ti simpatični kao dijetetu i kasnije su ti uspomena. Ali, zato su ovi životinjski koje sam nabrojala za mene bezvremenski, moći da ih gledam i sa 70.

E da, da ne zaboravim.

Hajdi
Nestašna koza
Sofijine vragolije

I love you

_________________
Filmska tema - Page 2 Anigif10
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Filmska tema - Page 2 Empty Re: Filmska tema

on Mon Jun 24, 2019 10:35 am
Evo da podijelim utiske o filmovima koje sam gledala u zadnje vrijeme.

A dog's way home (2019) Film je simpatičan, urađen na sličnu foru kao Homeward bound. Kako naziv govori, radi se o psu koji je odvojen od vlasnika te prelazi dug put da bi mu se vratio. Dopašće se ljubiteljima životinja i prirode. Btw, Ashley Judd sam jedva poznala. Kako je bila lijepa kao mlađa, a sad je neprepoznatljiva.

Dangerous Liasons (1988) Konačno sam ga pogledala, dugo sam to planirala. Gledala sam prvu verziju iz 1959, a zatim slučajno na tv-u i modernizovanu priči smještenu u američku srednju školu "Cruel intentions" iz 1999., a sad sam konačno pogledala, za menu, najbolju filmsku verziju te priče. Prvo je glumačka ekipa dobra, a onda sve ostalo. Film je odličan, sa dozom sivila, i odlično prikazuje "moral" i vrijednosti tadašnje aristokratije.

Dolores Claiborne (1995) Za ovaj film nikad nisam ni čula do skoro, a glumi Kathy Bathes koju izuzetno cijenim. Rađen je po romanu, i odličan je. Priča prati ženu koja je se od malih nogu bori da se prehrani i da opstane, koja zaglavi s pogrešnim čovjekom i koja je rintala do iznemoglosti da bi nešto pružila svojoj ćerci. Nažalost, to je priča u kojoj se mogu prepoznati mnoge žene.

Eight below (2006) Film je ispirisan istinitim događajima i prati grupu naučnika na južnom polu. Posvećen je psima za vuču koje tamo koriste bez kojih im istraživanje tog dijela zemlje ne bi bilo moguće. Film me je držao napetom do kraja jer me je zanimalo da li će psi preživjeti takvu zimu  potpuno sami, bez ljudske pomoći.

Erin Brockovich (2000) Već sam ga pominjala, a evo sam ga i reprizirala. Film je istinit o jednoj ženi borcu, a Julia Roberts je rođena za tu ulogu.

Hope floats (1998) Prosječna drama sa Sandrom Bulock i ženi koju muž ostavi i koja pokušava da reorganizuje svoj život u mjestu u  kome je rasla i u koje se vratila nakon razvoda.

Mary Queen of Scots (2018) Ko voli istoriju vjerovatno će mu se dopasti. Mislim da su trebali odabrati drugu glumicu za kraljicu Elizabet.

Mia and white lion (2018) Veeeelika preporuka. Film se popeo na ljestvici mojih omiljenih životinjskih filmova. Radnja je smještena u Africi, i što je najinteresantnije sniman je tokom 3 godine tako da bukvalno vidimo odrastanje lava i djevojčice koja se za njega jako vezala nakon što je mrzjela činjenicu što nakon Londona mora da živi u Africi.

Murder in the first (1995) Još jedan odličan film, djelimično inspirisan istinitim događajem. Priča prati surovosti Alcatraza i suđenje na kojem su te surovosti izašle na svjetlost dana.

Secrets in suburbia (2017) Film od kojeg sam očekivala mnogo, a na kraju me je razočarao. Ne može se reći da je loš, ali očekivala sam inteligentiju radnju. Žena koja se sveti mužu i prijateljicama koje su htjele da je ubiju je svakako interesantan sinopsis, ali nažalost radnja je za moj ukus pošla u lošijem pravcu od onog kojeg sam očekivala,

Sunrise in heaven (2019) Simpatična ljubavna drama s preplitanjem prošlosti i sadašnjosti, malko podsjeća na The Notebook.

The Fugitive (1993) Odličan triler s Harisonom Fordom o čovjeku koji je osuđen za ubistvo koje nije počinio. Malko previše scena jurnjave, ali oprostiću im.

Torvill & Dean (2018) Istinita priča o klizačima na ledu koji su u Sarajevu na zimskoj Olimpijadi zabilježili najveći uspjeh ikad u klizanju. Ko voli klizanje ovaj film će mu se vjerovatno dopasti.

Who gets the dog (2016) I ovaj me je razočarao. Previše neozbiljan i predvidiv za moj ukus. Privukao me je zbog sadržaja, par se razvodi i svađaju se oko toga kome će ostati pas, ali radnja prilično naivna, da ne kažem debilna.

Her deadly rival (1995) Konačno ga reprizirah zahvaljujući Ani.  Very Happy Dopao mi se kao i davno kad sam ga prvi put gledala. Obično fimovi rađeni po istinitim događajuma ne razočaraju.

_________________
Filmska tema - Page 2 Anigif10
Sponsored content

Filmska tema - Page 2 Empty Re: Filmska tema

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum