Go down
Sofia
Sofia
Admin
Posts : 6710
Join date : 2017-09-12

Caer en tentacion - Page 7 Empty Re: Caer en tentacion

on Tue Feb 20, 2018 9:45 am
Serija je ubedljivi pobednik Premios TVyNovelas sa osvojenih 10 nagrada

Caer en tentacion - Page 7 Fcc72e7692f2

1. Najbolja telenovela
2. Najbolji mlađi glumac - Germán Bracco
3. Najbolja mlađa glumica - Ela Velden
4. Najbolja sporedna glumica - Julia Urbini
5. Najbolji koprotagonistički glumac - Carlos Ferro
6. Najbolja sporedna glumačka postava
7. Najbolja režija
8. Najbolja kamera
9. Najbolja priča ili adaptacija
10. Najbolja muzička tema
Sofia
Sofia
Admin
Posts : 6710
Join date : 2017-09-12

Caer en tentacion - Page 7 Empty Re: Caer en tentacion

on Tue Feb 20, 2018 10:00 am
Serija je osvojila više nagrada nego sve ostale telenovele zajedno

Caer en tentacion - Page 7 DWb_JP2_AVw_AAMh_US

Producentkinja Giselle Gonzalez je još jednom potvrdila da je najjači producent kojeg Televisa trenutno ima
Nakon što je njena prošlogodišnja serija "La candidata" osvojila 8 nagrada i potukla sve protivnike, ove godine je još uverljivija sa čak 10 nagrada
Na dodeli nisu prisustvovale glavne protagonistkinje, Adriana Louvier kojoj je taj dan otac preminuo i Silvia Navarro koja bojkotuje Premios TvyNovelas
Iako je serija ovako uspešno prošla na dodeli nagrada, izostale su nagrade za glavne protagoniste Silviu Navarro ili Adrianu Louvier i Gabriela Sotu
Nakon dodele nagrada društvene mreže su doslovno gorile zbog ogorčenosti što su Maite i Sebastian uzeli te nagrade, prema većini potpuno nezasluženo
Isto veče pojam #SilviaNavarro je bio među najkorištenijim u većini zemalja Latinske Amerike, jer smatraju da je njena gluma daleko bolja od Maite
Sofia
Sofia
Admin
Posts : 6710
Join date : 2017-09-12

Caer en tentacion - Page 7 Empty Re: Caer en tentacion

on Tue Feb 20, 2018 10:06 am
Caer en tentacion - Page 7 V
Caer en tentacion - Page 7 DWYV_i_SV4_AAo_M60

Glumci iz serije koji su prisustvovali dodeli nagrada
Sofia
Sofia
Admin
Posts : 6710
Join date : 2017-09-12

Caer en tentacion - Page 7 Empty Re: Caer en tentacion

on Tue Feb 20, 2018 10:07 am
Caer en tentacion - Page 7 Caa
Caer en tentacion - Page 7 N
Caer en tentacion - Page 7 Julia_Uribi
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Caer en tentacion - Page 7 Empty Re: Caer en tentacion

on Wed Mar 13, 2019 3:25 pm
Počela sam ovo da gledam i jako mi se dopada. Serija prosto odiše nekom turobno-misteriozno-privlačnom atmosferom. Glavna četvorka je dobra, od Adriane i Silvie nisam ni očekivala ništa manje. Gabriel je tu najslabiji, ali i on je dobar. Carlos iznenađujuće dobar! Ela Velden bi fizički bolje prošla kao Adrianina kćerka, malo i liče. S druge strane, ona definitivno više odgovara liku Mije.

Gabrielu savršeno odgovara uloga muškarca koji bez savjesti vara ženu. Dok je Damian naložen na Carolinu od prvog momenta kada je vidio, kod nje se opet vidi premišljanje, odbijanje, strah... Santiago je namćor, ali koliko mi smeta njegovo loše raspoloženje u periodu prošlosti, toliko mi ga je žao u scenama sadašnjosti.

Dobre su bile scene sexa, u kojima i Carolina i Damian spavaju sa svojim supružnicima, a očito žele nešto drugo. Scene nisu previše vulgarne niti je otrkiveno previše golotinje, ali su uvjerljive. Neki prikazi sexa u telenovelama su blago rečeno komični, likovi se ne pomjeraju i djeluju kao usporeni snimak. Što se mene tiče te scene nisu ni bitne i može bez njih, dovoljno je samo dati nagovještaj. Ali one koju su traljavo odrađene bolje da ne odrađuju uopšte.

Izgleda da će se do kraja preplitati sadašnjost/prošlost scene, i iako zna biti malo zbunjujuće, sviđa mi se. Ono taman se desi nešto zanimljivo u sadašnjosti, a scena se prekine sa scenom iz prošlosti. Žao mi je Raquel i Santiaga! Em su doživjeli stres što je njoj muž u komi, a njegova žena nestala, em saznaju da su ih supružnici izdali i godinama varali. Da stvar bude gora, te porodice su godinama prijatelji. Ne bi me čudilo da je mali Benjamin Damianov sin.

Nisam očekivala da će se tako brzo

Spoiler:
otkriti da je Carolina mrtva. Bila sam ubjeđena da je preživjela udes. I jeste ga preživjela, ali neko je kasnije upucao. Koliko je uopšte vremena prošlo od njene smrti kad se leš onako raspao? Kako je izgledao uvjerljivo, nevjerovatno.


Nadam se da rješenje misterije neće biti niko predvidiv, kao npr. Damianov rođak Andres koji je usput i jedan odvratni pedofil.

Kad smo kod odvratnih likova... Daminova majka je iritantna za medalju. Laura, novinarka, dijeli s njom tu medalju. Bar da je neka dobra glumica! U sceni kada
Spoiler:
nalaze Carolin leš
mi je bila odvratna do povraćanja. Od tuđe nesreće gradi sebi ime i karijeru.  Rolling Eyes  Inače, baš me zanima na koji način je njen muž, policajac Fernando odgovoran za njen invaliditet.


Što se tiče mlađe ekipe, za sada su ok, ali nisu ništa specijalno. Mia  doživljava bullying u školi i kao poslijedica  toga se samopovrijeđuje, a Raquel ništa ne primjećuje. Nisam uopšte shvatila onaj dio oko fejsbuka, i nekog chata  u koji je valjda uključuju bez njenog odobrenja, a potom je vrijeđaju i pišu gadosti. Njen brat, Federico za sada ne radi ništa specijalno, samo se nadam da nije gej.

Lola, Carolinina ćerka, je čvršća i borbenija, ali je pogrešnim odabirom društva navukla na sebe ludu drugaricu lezbjeku i pedofila Andresa.  Neutral Njen brat Nicolas je valjda zaljubljen u Miju.

Za sada sam stigla do 9. epizode, priča mi drži pažnju i preporučujem je. Izbjegama da čitam komentare o seriji, jer ne želim da naiđem na neki spoiler. Želim da otkrivam stvari dok gledam.

PS  Prvo sam se pitala da li me oči varaju kada sam vidjela Johnnyija iz Terese. Laughing  Nisu me prevarile.


_________________
Caer en tentacion - Page 7 Anigif10
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Caer en tentacion - Page 7 Empty Re: Caer en tentacion

on Thu Mar 14, 2019 3:23 pm
I dalje je odlično. Stigla sam do 14. epizode. Jedino me izludi kad se nešto baš bitno desi, i cap, pređu u drugu etapu.

Istraga napreduje, sa snimaka kamera sa naplatne rampe se vidi da ih je neko pratio i da je Carolina vidjela tu osobu i očito je prepoznala. Ali, baš nije radila kamera koja je mogla da snimi lice drugog vozača, a tablica naravno nema. Nisam shvatila kako je došlo do toga da Damian izgubi kontrolu nad autom, pominjali su neki kamen?! confused

U sadašnjosti Raquel i Santiago čitaju Carolinine i Damianove poruke i odlaze u vikendicu koju su kupili. Baš su bile dobre i tužne te scene. Njih dvoje se već zbližavaju, poljubili su se. E sad ne znam da li su se rodila osjećanja ili je očaj u pitanju.

Listi iritantnih likova se pridružuje kretenasti, Lolin profesor/bivši profesor Julian. Jeziv je. affraid Priče tinejdžera počinju da mi se dopadaju i one napreduju. Izgleda da sadašnjosti Raquel zna da se Mia sjekla, i da je Mia prestala s tim. Lolu je uzela na zub Laura, od njene drugarice je saznala nešto što se desilo na njenoj ekskurziji, i prijeti Santiagu da će to otkriti ako on ne pristane na intervju. Evil or Very Mad Lola se povjerila Miguelu, i na kraju policija pronalazi mrtvu Patriciju. Mislim da Patricia nije povjerila novinarki ništa o Miguelu, ali tako mu je Lola predstavila da bi joj on zaprijetio da ćuti. Na kraju je izgleda on ubio.

_________________
Caer en tentacion - Page 7 Anigif10
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Caer en tentacion - Page 7 Empty Re: Caer en tentacion

on Thu Mar 21, 2019 2:42 pm
Interesantno, koliko da je god pogrešno ono što Carolina i Damian rade, ne mogu da ih mrzim. Bar nju ne mogu. Caroline mi je žao, em znam kako završava, em je udata za patrijarhalca.
Santiago mi opasno ide na živce! Slabo mi je došlo kada je rekao Carolini "Počela si da radiš, da izlašiš, da se šminkaš i sređuješ, i zato muškarci hoće da te napastvuju." Dakle, Santiago je tip koji nikako ne podnosi da ima ženu koja radi i koja ne zavisi od njega, njemu to stvara komplekse i čini da se osjeća manje vrijednim. Napravio je problem i kad mu je ćerka trebala da počne raditi  kod Damiana, jer ako mu i žena i ćerka rade, on je beskoristan. Pa ko bi trpio takvog zatucanka? Osim toga ja nijednom ne vidjeh da je bio nasmijan, vječito je nadrndan i svađalački nastrojen.

Sve se više širi krug osumnjičenih. Čak tu ulaze  i Santiago i Raquel, zatim Ignacio, Andres, pa čak bih i Miriam tu uvrstila koja je pokušala da uguši sina. Ona je to predstavila kao čin milosrđa, a da li je samo to u pitanju? Ja se samo nadam da neće biti Andres, jer bi to bilo tako očigledno i "Televisa presenta" rješenje.

Kako Juan i Lola mogu biti u javnoj vezi, a on je njoj profesor? Još je čovjek  psihički poremećen, a radi sa djecom. Zato je njegova majka strašno neodgovorna jer zna koliko joj je sin poremećen, a zahtjeva od Lole da ga ne prijavi da ne bi izgubio posao.  Neutral  Žao mi je Lole, nema ni životnog iskustva ni snage da bi se suprotstavila kretenu i izašla iz takve  toskične veze. Mada, ona ga bi otkačila, ali je on non stop progoni.  affraid Pojavio se Bebo, Ignacijev sin, i navijam za njih dvoje kao par. Baš su slatki.

Drugi mlađi par, Mia i Nico su dosadni. U obje radnje ista meta, isto odstojanje. U stvari, lažem. On je sada paralelno i sa njom i sa svojom šeficom. Uvođenje Aline kao lika mi se dopada, i potreban je jedan sposoban advokat u ovoj priči. Ali, ovaj dio sa njenim vezama sa momčićima od 18-20 godina koji su joj samo razonoda i koje ubrzo šutne mi je nepotreban i dosadan. Hajde i nekako što voli mlađe, nego što ona želi da Nico uporedo ima djevojku s kojom će spavati, a da tokom sexa misli na nju. Pa bolesna žena!

Imamo i još jedan potencijali par, policajca Fernanda i Raquelinu sestru Cinthiju. Zanimljiviji mi je Fernandov lov na korumpiranog policajca Rafaela u kojem mu Cinthia možda može pomoći.

Raquel i Santaigo su zvanično zaljubljeni, ali njihovu vezu, naravno, njihova djeca ne podržavaju. A bilo bi im pametnije da ne rizikuju, jer će postati sumnjivi. Mada već su.  Neutral Na samom početku, u prvim scenama se dalo nagovjestiti da znaju za udes. Ili je jednostavno u pitanju bio predosjećaj, ili su bili očajni zbog nečeg drugog što će se tek otkriti.

_________________
Caer en tentacion - Page 7 Anigif10
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Caer en tentacion - Page 7 Empty Re: Caer en tentacion

on Mon Apr 08, 2019 1:28 pm
Ja ovo privodim kraju, ostalo mi je 10ak epizoda, i nije mi žao utrošenog vremena. Serija je odrađena kvalitetno, nijedan lik nije jednostavan ni površan. Kako se više bližim kraju sve sam nestrpljivija da vidim ko je iza nesreće, odnosno ko je ubio Carolinu i pokušao da ubije Damijana. Imam svoje sumnje, ali vidjećemo.
Spoiler:
Raquel, po nekim stvarima mi se čini da je znala za aferu svog muža i prije udesa

Carolina i Damian su zaista upečatljiv par, bez obzira koliko je njihova veza pogrešna. Meni je nje žao, i iako ne mogu da je opravdam, mogu je razumjeti. Santiago je dobra osoba, ali nije da se trudio oko svog braka i svoje žene. Carolina je imala teško odrastanje, otac je pokušao silovati, prisustvovala je njegovom ubistvu, i ona nije ni mogla steći pravu sliku o tome kako brak i ljubav treba da izgledaju. Santiago joj je bio bijeg od katastrofa koje je preživjela, a da li je bio i pravi čovjek za nju, pitanje je. U Damianu je našla sve ono što joj treba u muškarcu, i eto, nije mogla odoljeti iskušenju.

Raquel i Santiago su ok likovi, ali meni oni kao par nisu ništa posebno. Njihova ljubavna priča se rodila iz očaja zbog prevare koju su doživjeli, a pitanje je da li bi drugačije.

Mia je totalno konfuzan lik. Smeta joj kad su joj roditelji u svađi, smeta joj kad se sexaju. Smeta joj kad je Nicolas muva, smeta joj kad je Nicolas kulira. Ukratko, svi i sve joj smeta. Što je najgore, ubjeđena je da joj ljudi poput Lole zavide, samo eto što njeni imaju novca. Donekle se dobija odgovor zašto je njena psiha tako loša kad vidimo da je i Raquel imala svoje faze depresije. Dalje, njen otac je bio zlostavljan kao dijete, te očigledno ni on ni Raquel nisu bili sposobni da na vrijeme uoče falinke u njenoj psihi, i da porade na tome. Vrhunac je momenat kada je htjela da otruje ( pokušala da ubije Alinu),a Raquel je pravda jer je ona samo pobre adolecente kojoj je Alina otela dečka. Rolling Eyes

Nije Mia jedina poremećena. Tu je i Sammy, čijeg je oca Alina upozoravala da mali psihisčki nije dobro. Ali njegovom ocu je važnije zastupanje porodice Becker i kovanje osvete protiv Aline! Skupo je platio tu grešku. U svemu tome mi je žao lika pod čije se auto Sammy bacio. Čovjek prav zdrav, vozi po propisima, i naleti mu samoubica pod kola!

Moram da se zapitam da li je realno da su ženi od 70 godina dali starateljstvo nad djetetom od 2 godine? Ženi koja je toliko nestabilna da je svog sina htjela ubiti dok je bio u komi? Znam da pare mogu dosta toga, al svejedno. Shocked

Damian se konačno probudio iz kome, i ne mogu dočekati da konačno i progovori što se desilo. Ono što je očigledno je to da nije ista osoba izazvala udes i ubila Carolinu. Dalje, zanima ko je čovjek kojeg je Santiago potplatio da ćuti o nečemu.

_________________
Caer en tentacion - Page 7 Anigif10
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1364
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

Caer en tentacion - Page 7 Empty Re: Caer en tentacion

on Wed Apr 10, 2019 1:40 pm
Sinoć sam dovršila gledanje i mogu reći da je kraj jedan od najboljih, ako ne i najbolji, u Televisinim serijama. Nemamo, kao obično, tipični, zašećereni happy end.

Damian i Carolina mi ostaju jedan od najupečatljivijih parova, odmah nakon Hectora i Elene (Rubi). Njihova veza je pogrešna, komplikovana, za osudu. Ali isto tako su emocije  i privlačnost toliko jaki, i to je upravo ono što je tako dobro u njihovoj priči. Spoj pogrešne veze i istinske ljubavi. Ono što mi se još dopadam što niko, ni pozitivni likovi, nisu savršene cvjećke bez mane, nego su realni ljudi od krvi i mesa. Ok, bilo je tu negativaca, ali na kraju nisu pretjerano bitni za komplikovane odnose glavne četvorke i njihove djece.

Kraj svih likova je bio baš kako i treba, sem što bih više voljela da je Andres u zatvoru. Mia i Nico nisu zajedno, što mi se posebno sviđa. Previše je tu bilo svega, da bi se moglo tek tako preći preko toga.Alina je potpuni idiot kad je onako sebi mogla uništiti život. Oni koji trebaju da ostanu zajedno su ostali, a to su Lola i Bebo i Cinthia i Godoy. Laurin kraj je dobar. Zaokružila je poglavlje u svom životu, i nastavlja dalje. Baš sam se pitala na koji način je Godoy kriv za njen invaliditet. Međutim, sama je kriva. Uperiti pištolj u nekoga kome je profesija rukovanje s oružjem je zaista debilno. Ostaje nejasno što je bilo s Juanom? Da li je ostao u zatvoru? Kako je Miriam mogla da ne odgovara (u prošlosti) za zlostavljanje sina? Njen kraj je takođe odgovarajući. Upečatljiva je scena kada Damian dolazi da živi kod nje i kad kaže da mu je to najveća kazna.


Sam kraj je fenomenalan osim što ja ne bi bila ja kad ne bih našla rupe i pitanja bez odgovora.

*Otkud Nachovi otisci na lopati kojom je Damian mlatnut?  Priča je bila takva da je u pitanju lopata s kojom je on radio, pa su zato njegovi otisci na njoj. Međutim na kraju vidimo da je to Vicenteova lopata koja nema veze s Nachovim radnim mjestom. Čudno je kako je Vicente uopšte imao lopatu u kolima.
*Ono što mi je najveća zamjerka jeste nerazjašnjena činjenica ko je prošao kroz naplatnu rampu baš kad i Carolina i Damian, i koga je to Carolina gledala? Kamera je bila pokvarena tako da se lice tog vozača koji je prošao rampu prije njih ne vidi. Ispade da je pokvarena kamera slučajnost. Ovo pitanje na kojem je stavljen veliki akcenat nije ni razjašnjeno. Pretpostavljam da bi taj vozač bio Andres pošto se on razmatrao kao opcija za ubicu, ali pošto to nije Andres, onda je to velika rupa
*I otkud uopšte tamo Raquel? Kako je uopšte znala da su oni sletjeli s puta? Npr. prije nje su tuda prošli Mia i Federico, i nisu ni skontali da je tu bio udes i da je neko dolje. Onda, kako Raquel jeste? Zašto je uopšte krenula tuda? Pratila svoju djecu? Pratila muža za kojeg nije ni znala ni gdje je krenuo? Uopšte se ne daje ni najmanja naznaka zašto bi Raquel tamo pošla, i još manje kako je znala gdje je auto sletjelo.
*Ispade da je bilo tri crvene cipele. Onu koju je novinarka našla po čemu su znali da bi i leš mogao biti blizu. Međutim, vidimo da je Carolina imala cipelu kada je Vicente zakopavao njen leš, a druga joj je ispala u kolima tokom udesa. Ona koju je našla Laura ispada višak.
*I ko su uopšte ljudi koje je Santiago platio da ćute o nečemu? Ne mogu da skontam jesu li to ljudi detektiva koji je pratio Carolinu, ili je stvarno tačno da su to neki ljudi koje je potplatio da mu srede neke papire oko projekta na kojem je radio. I jedno i drugo je glupo.
*Da li Damian i Carolina planirali ići samo u vikendicu ili pravo za Majami? Kupili su karte za Majami, ali su se uputili u Valle de Bravo. Da li su se planirali vratiti pa onda priznati svima da su zajedno i otići u Majami?
*Zašto bi Damian uopšte davao onu količinu novca Vicenteu kad su svakako planirali pobjeći i samim tim objelodaniti svoju vezu? Više ucjena ne bi imala poentu.
*Ko je uzeo novac? Očigledno Andres. I nije mi jasno zašto je on nastavio da daje novac Vicenteu i kako to da je Vicente bio upućen u njegove poslove o čemu je pijan govorio Blasu Garridu?

I eto na kraju ispade da je Carolinino ubistvo bilo iz nehata, nije uopšte planirano. U želji da je odbrani, Raquel ju je ubila.

Damianov kraj je neočekivan, tužan i odličan da se zaokruži njegova i Carolinina priča. Toliko je volio da mu ni djeca, uključujući sina kojeg je dobio sa Carolinom, nisu mogli dati snage za život. Mijin kraj je isto nesretan. Sama činjenica je očito naslijedila majčin duševni poremećaj i da je život njene porodice obilježila tragedija govore da ona jednostavno ne može normalno funkcionisati. Nico je zaslužio da ostane sam. Federico je konačno sebi priznao da je gej. Žao mi je one dvije djevojke koje je zavlačio.

Raquel? Što je njen kraj uopšte? Ne vjerujem da se udavila, jer nije tako opasna plaža i duboka voda. Ostaju dvije opcije. Ili će ostati sa Santiagom, i nositi tu krivicu na savjesti, i očigledno jednog dana i ozbiljno psihički oboljeti. Ili će priznati policiji, ali bi bila oslobođena krivice, jer je u pitanju samoodbrana. U tom slučaju ne bi ostala sa Santiagom. Kako god, ne piše joj se dobro. Ja inače ne bih ni skontala da se ona stvarno nije sjećala te noći dok to nisam pročitala na prethodnoj stranici.

Dopao bi mi se kraj i da je Mia kriva. Bila sam gotovo ubjeđena da bi to mogla biti ona kad je ispalo da su pratili Carolinu i Damiana.

Sve u svemu, ova serija mi je ostavila dubok utisak, ozbiljna je, tužna, likovi su dobri, gluma na visokom nivou, i planiram je reprizirati. Već mi fali. Very Happy Planiram jednom pogledati i YNCELH, naravno, zbog glavnog para. Ja sam je davno i počela, ne znam što mi bi da prekinem gledanje na samom početku.

_________________
Caer en tentacion - Page 7 Anigif10
Sofia
Sofia
Admin
Posts : 6710
Join date : 2017-09-12

Caer en tentacion - Page 7 Empty Re: Caer en tentacion

on Thu Apr 11, 2019 12:28 am

Poređenje dvaju finala i glavnih likova, "Amar despues de amar" i "Caer en tentacion"
Sponsored content

Caer en tentacion - Page 7 Empty Re: Caer en tentacion

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum