- KristinaAdmin
Re: Najbolja omiljena telenovela
Fri Sep 18, 2020 6:44 pm
21. La patrona - 9 U zadnjoj epizodi su me smorile one scene borbe i Davidove otmice, žao mi je što Gabriela nakon svega ostaje sa Alejandrom. S druge strane, sviđa mi se kraj Antonie, Lucha i Irene i to što je Gabriela povratila imanje i dostojanstvo.
22. La reina soy yo - 9.5
23. La viuda joven -/
24. Lo que la vida me robo - 6 Iako je JL tragičan lik, ne volim kad ubiju jednog lika da bi glavni/glavna bez griže savjesti ostao/ostala sa voljenim/voljenom. Sem toga oko Gracielinog kraja postoje nejasnoće i nelogičnosti. Marijin kraj - najgluplji ikad.
25. Luz Maria - 10 Ne mogu da dam manje iako je klasičan kraj. Razlog je što me je jako dirnuo i kada sam gledala kao odrasla, baš mi je onako lijepo sjeo i sve je bilo kako treba, još sam i pomislila "vrijedilo je boriti se za ovu sreću" kao da je stvarno. Ono što je još specifično i lijepo je što se i zadnjoj sceni slavi NG i početak XX vijeka.
26. Machos 2003. -/
27. Marido en alquiler -/
28. Mi ex me tiene ganas -/
29. Mi pecado - 9
30 Mujer de madera -/ Nisam je dovršila, A.P. Rojo mi je ubila volju i vremenom sam odustala.
22. La reina soy yo - 9.5
23. La viuda joven -/
24. Lo que la vida me robo - 6 Iako je JL tragičan lik, ne volim kad ubiju jednog lika da bi glavni/glavna bez griže savjesti ostao/ostala sa voljenim/voljenom. Sem toga oko Gracielinog kraja postoje nejasnoće i nelogičnosti. Marijin kraj - najgluplji ikad.
25. Luz Maria - 10 Ne mogu da dam manje iako je klasičan kraj. Razlog je što me je jako dirnuo i kada sam gledala kao odrasla, baš mi je onako lijepo sjeo i sve je bilo kako treba, još sam i pomislila "vrijedilo je boriti se za ovu sreću" kao da je stvarno. Ono što je još specifično i lijepo je što se i zadnjoj sceni slavi NG i početak XX vijeka.
26. Machos 2003. -/
29. Mi pecado - 9
30 Mujer de madera -/ Nisam je dovršila, A.P. Rojo mi je ubila volju i vremenom sam odustala.
- AnaAdmin
Fri Sep 18, 2020 9:01 pm
21. La patrona - 7.5 (Više sam očekivala od kraja, mada nije loš. Gabriela koja ostaje sa Alejandrom...Noup Najmoćnija mi je zadnja zajednička scena Gabriele i Antonie.)
22. La reina soy yo - /
23. La viuda joven - 5.5 (obrazloženja su ispod)
24. Lo que la vida me robo - 6.5
25. Luz Maria - /
26. Machos 2003. - /
27. Marido en alquiler - 8.5 (Smrt Terese Cristine i Josea )
28. Mi ex me tiene ganas - 9 (Antonia Paris je trebala opet nestati, bilo bi u njenom fazonu Ostalo mi se sviđa.)
29. Mi pecado - 9.5 (Sve sa Rosario je...nemam reči )
30. Mujer de madera - 7 (U duhu ostatka serije, može da prođe.)
*LVJ...Gledala sam je tri puta, nije isključeno da ću je još jednom gledati, ali to ne menja stvar - kraj je loš i obrazložiću zašto.
Trudiću se da svedem spojlere tj. opise dešavanja iz poslednje epizode na minimum i njih ću naravno stavljati u spoiler, a više ću da pišem o svojim utiscima o odgledanom.
Moj glavni problem sa krajem je to što je previše otvoren. Inače volim i cenim otvorenije krajeve, pomalo nedorečene, one koji nas puste da sami donosimo zaključke i daju nam materijala da razvijamo teorije.
Međutim, ako i nakon finalne epizode ostanu nedoumice i javi se konfuzija u pogledu odgovora na glavna pitanja, ako nismo sigurni da li su odgovori koje smo dobili uopšte tačni i istiniti, onda tu nešto ne štima.
Školski primer ovakvih nedorečenosti bi bio broj LVN (koliko je zapravo ljudi učestvovalo u ubistvima, koliko je bilo saučesnika). Saznali smo zvaničan broj ubica/saučesnika, ali mnogobrojne scene (pogotovo jedna krucijalna iz pretposlednje epizode) govore da ih je bilo više.
A tu je i dilema u vezi ubistava Inmaculadinih muževa. Tri osobe su dale oprečne informacije i na nama je da nagađamo koja je od te tri verzije tačna
Podrazumeva se da je Emmanuel "hajlajt" finala Joj...Već sam ga komentarisala. Sada bih samo dodala da se on nikako i ni po čemu ne uklapa u
Velika scena sa Abril i Alejandrom mi se svidela, svidelo mi se skoro sve što je izrečeno i otkriveno, svidela mi se i poslednja scena sa njih dvoje.
Jedino me je odluka policije bacila u rebus. Besmisleno je što
Dalje, začudilo me je bizarno ponašanje pojedinih likova na kraju. Prošlo je svega nekoliko dana od okončanja haosa sa LVN, a likovi koji su izgubili bliske i voljene ljude (jedan ženu, drugi brata) se ponašaju kao da se ništa desilo nije. Nikakvu njihovu reakciju na rasplet i gubitke nismo videli. Neprirodno je i otvara nove sumnje.
Još bizarniji mi je Juliov hepiend. Kul mi je kad se negativci izvuku, ali kako je Julio uspeo da prođe nekažnjeno kada se znalo za njegove svinjarije...Ne znam stvarno
Isto važi za Pedra i Soniu. Da mi je znati na koju foru su oni ispali čisti i nevini, kad je oštro hintovano da se određeni *momenti* ne bi mogli realizovati bez njihovog učešća.
I last but not least - preslabo pojavljivanje Inmaculade u dve zadnje epizode. Katastrofa.
Summa summarum, jedan veoma traljav završetak sa veoma traljavo datim odgovorima.
Šta mi se svidelo, pa sam umesto 1 dala ocenu 5.5?
- kao što rekoh, scene sa Abril i Alejandrom
- Inmaculadino "opraštanje od prošlosti"
- poslednja scena Inmaculade i Alejandra
- poslednja scena sa Alejandrom pre odjavne špice
- zaokruženje Ivanine priče
22. La reina soy yo - /
23. La viuda joven - 5.5 (obrazloženja su ispod)
25. Luz Maria - /
26. Machos 2003. - /
27. Marido en alquiler - 8.5 (Smrt Terese Cristine i Josea )
28. Mi ex me tiene ganas - 9 (Antonia Paris je trebala opet nestati, bilo bi u njenom fazonu Ostalo mi se sviđa.)
29. Mi pecado - 9.5 (Sve sa Rosario je...nemam reči )
30. Mujer de madera - 7 (U duhu ostatka serije, može da prođe.)
*LVJ...Gledala sam je tri puta, nije isključeno da ću je još jednom gledati, ali to ne menja stvar - kraj je loš i obrazložiću zašto.
Trudiću se da svedem spojlere tj. opise dešavanja iz poslednje epizode na minimum i njih ću naravno stavljati u spoiler, a više ću da pišem o svojim utiscima o odgledanom.
Moj glavni problem sa krajem je to što je previše otvoren. Inače volim i cenim otvorenije krajeve, pomalo nedorečene, one koji nas puste da sami donosimo zaključke i daju nam materijala da razvijamo teorije.
Međutim, ako i nakon finalne epizode ostanu nedoumice i javi se konfuzija u pogledu odgovora na glavna pitanja, ako nismo sigurni da li su odgovori koje smo dobili uopšte tačni i istiniti, onda tu nešto ne štima.
Školski primer ovakvih nedorečenosti bi bio broj LVN (koliko je zapravo ljudi učestvovalo u ubistvima, koliko je bilo saučesnika). Saznali smo zvaničan broj ubica/saučesnika, ali mnogobrojne scene (pogotovo jedna krucijalna iz pretposlednje epizode) govore da ih je bilo više.
A tu je i dilema u vezi ubistava Inmaculadinih muževa. Tri osobe su dale oprečne informacije i na nama je da nagađamo koja je od te tri verzije tačna
Podrazumeva se da je Emmanuel "hajlajt" finala Joj...Već sam ga komentarisala. Sada bih samo dodala da se on nikako i ni po čemu ne uklapa u
- Spoiler:
- profil nekoga ko je LVN izvršilac i ko je počinio sva ubistva. Nije bilo ni logike, ni osnova da se sumnja na njega i motivi su mu krajnje isforsirani i na silu ubačeni.
Velika scena sa Abril i Alejandrom mi se svidela, svidelo mi se skoro sve što je izrečeno i otkriveno, svidela mi se i poslednja scena sa njih dvoje.
Jedino me je odluka policije bacila u rebus. Besmisleno je što
- Spoiler:
- su zatvorili slučaj i uzeli zdravo za gotovo Abrilina objašnjenja. Nikakva istraga nije pokrenuta, ništa. To mi je van svake pameti, jer su rođenim očima videli da Emmanuel i Vicenta (LVN pomoćnica) nisu mogli biti sami u svemu tome.
Dalje, začudilo me je bizarno ponašanje pojedinih likova na kraju. Prošlo je svega nekoliko dana od okončanja haosa sa LVN, a likovi koji su izgubili bliske i voljene ljude (jedan ženu, drugi brata) se ponašaju kao da se ništa desilo nije. Nikakvu njihovu reakciju na rasplet i gubitke nismo videli. Neprirodno je i otvara nove sumnje.
Još bizarniji mi je Juliov hepiend. Kul mi je kad se negativci izvuku, ali kako je Julio uspeo da prođe nekažnjeno kada se znalo za njegove svinjarije...Ne znam stvarno
Isto važi za Pedra i Soniu. Da mi je znati na koju foru su oni ispali čisti i nevini, kad je oštro hintovano da se određeni *momenti* ne bi mogli realizovati bez njihovog učešća.
I last but not least - preslabo pojavljivanje Inmaculade u dve zadnje epizode. Katastrofa.
Summa summarum, jedan veoma traljav završetak sa veoma traljavo datim odgovorima.
Šta mi se svidelo, pa sam umesto 1 dala ocenu 5.5?
- kao što rekoh, scene sa Abril i Alejandrom
- Inmaculadino "opraštanje od prošlosti"
- poslednja scena Inmaculade i Alejandra
- poslednja scena sa Alejandrom pre odjavne špice
- zaokruženje Ivanine priče
Sat Sep 19, 2020 7:06 pm
21. La patrona -8
22. La reina soy yo -/
23. La viuda joven -/
24. Lo que la vida me robo -6
25. Luz Maria -/
26. Machos 2003. -10
29. Mi pecado -10
30 Mujer de madera -7
22. La reina soy yo -/
23. La viuda joven -/
24. Lo que la vida me robo -6
25. Luz Maria -/
26. Machos 2003. -10
29. Mi pecado -10
30 Mujer de madera -7
- SofiaAdmin
Mon Sep 21, 2020 12:04 am
21. La patrona - 9
22. La reina soy yo - /
23. La viuda joven - /
25. Luz Maria - 10
26. Machos 2003. - /
27. Marido en alquiler - /
28. Mi ex me tiene ganas - /
29. Mi pecado - 9
30 Mujer de madera - /
22. La reina soy yo - /
23. La viuda joven - /
25. Luz Maria - 10
26. Machos 2003. - /
27. Marido en alquiler - /
28. Mi ex me tiene ganas - /
29. Mi pecado - 9
30 Mujer de madera - /
- KristinaAdmin
Mon Sep 21, 2020 5:50 pm
Rezultati III grupa:
21. La patrona - 8.38
22. La reina soy yo - 7.50
23. La viuda joven - 5.50
24. Lo que la vida me robo - 6.25
25. Luz Maria - 10.00
26. Machos - 7.75
27. Marido en alquiler - 7.00
28. Mi ex me tiene ganas - 7.25
29. Mi pecado - 9.38
30. Mujer de madera - 7.00
21. La patrona - 8.38
22. La reina soy yo - 7.50
23. La viuda joven - 5.50
24. Lo que la vida me robo - 6.25
25. Luz Maria - 10.00
26. Machos - 7.75
27. Marido en alquiler - 7.00
28. Mi ex me tiene ganas - 7.25
29. Mi pecado - 9.38
30. Mujer de madera - 7.00
- KristinaAdmin
Mon Sep 21, 2020 7:12 pm
IV grupa
31. Pasion
32. Pasion de gavilanes
33. Relaciones peligrosas
34. Rosalinda
35. Rubi
36. Sin rastro de ti
37. Sin senos no hay paraiso
38. Victoria
39. Yo no creo en los hombres
40. Yo soy Betty la fea
Svakoj telenovelu dajete ocjenu od 1 - 10 koju mislite da zaslužuje. Uz davanje ocjena se može i komentarisati.
31. Pasion -
32. Pasion de gavilanes -
33. Relaciones peligrosas -
34. Rosalinda -
35. Rubi -
36. Sin rastro de ti -
37. Sin senos no hay paraiso -
38. Victoria -
39. Yo no creo en los hombres -
40. Yo soy Betty la fea -
31. Pasion
32. Pasion de gavilanes
33. Relaciones peligrosas
34. Rosalinda
35. Rubi
36. Sin rastro de ti
37. Sin senos no hay paraiso
38. Victoria
39. Yo no creo en los hombres
40. Yo soy Betty la fea
Svakoj telenovelu dajete ocjenu od 1 - 10 koju mislite da zaslužuje. Uz davanje ocjena se može i komentarisati.
31. Pasion -
32. Pasion de gavilanes -
33. Relaciones peligrosas -
34. Rosalinda -
35. Rubi -
36. Sin rastro de ti -
37. Sin senos no hay paraiso -
38. Victoria -
39. Yo no creo en los hombres -
40. Yo soy Betty la fea -
- KristinaAdmin
Mon Sep 21, 2020 7:26 pm
31. Pasion - 10 Najdivniji happyend i završna scena. Jako me dirne baš kao u Luz Mariji. S druge strane, Lisabetin kraj je najtužniji i najsuroviji ikad što se tiče negativki. Nemam snage ni da gledam tu scenu. Radije bih da ne postoji.
32. Pasion de gavilanes - 6
33. Relaciones peligrosas - 8 Sad kad razmislim, ja sam zaboravila krajeve apsolutno svih tinejdžera pa ću uzeti obzir kraj glavnih odraslih likova. + je što je
34. Rosalinda - 6 Vjenčanje mi je tada bilo romantično, a danas razmišljam kako je to nerealno, jer ne može se neko pojaviti tek tako u crkvu, pop ih vjenča, i ne identifikuje ga uopšte, da ne pominjem ostala dokumenta.
35. Rubi 9.75 - Hmmm, apsolutno sve je kako treba, sem dijela sa Fernandom.
36. Sin rastro de ti - 4 Razočarenje u predzadnjoj epizodi, mnogo nelogičnosti, a scene spašavanja Julie i jurnjave do tamo su transfer blama. Može se reći da je serija bila perfektna do predzadnje dvije epizode.
37. Sin senos no hay paraiso - 8.5
38. Victoria - 10
39. Yo no creo en los hombres -9 Gdje zadnja scena da bude na grobu, majko mila Ono što se najviše ističe je Iselin kraj, i kraj negativaca. Nije mi krivo za
Kazna za Rubi mi je najoriginalniji kraj nekog negativnog lika zato što je apsolutno sve što joj se desilo pogodilo u njene osjetljve tačke. Tu je još i ona simobolika njenog pada preko ograde što je Ana opisala. Hectorov i Elenin kraj, tužan, ali prikladan i čovjek se zapita "što bi bilo kad bilo". Genaro ostaje sam i to je prikladno. Otvoren kraj za Cristinu i Marca, ok je i što i Maribel ima sretan kraj. To mi je jedino minus brzina kojom se on u nju zaljubio i manjak hemije, ali prvo su bili dobri prijatelji, uvijek tu jedno za drugo, i može da se rodi ljubav na taj način, zašto da ne... Kao što rekoh, apsolutno sve je kako treba, sem zadnjih 5-6 minuta i Rubinog bjekstva iz bolnice. Zato sam se dugo dvoumila da li da bude 10.
P.S. Ana, tvoje zamjerke na kraj LVJ su me prilično demotivisale.
32. Pasion de gavilanes - 6
33. Relaciones peligrosas - 8 Sad kad razmislim, ja sam zaboravila krajeve apsolutno svih tinejdžera pa ću uzeti obzir kraj glavnih odraslih likova. + je što je
- Spoiler:
- Miranda bila u zatvoru
34. Rosalinda - 6 Vjenčanje mi je tada bilo romantično, a danas razmišljam kako je to nerealno, jer ne može se neko pojaviti tek tako u crkvu, pop ih vjenča, i ne identifikuje ga uopšte, da ne pominjem ostala dokumenta.
35. Rubi 9.75 - Hmmm, apsolutno sve je kako treba, sem dijela sa Fernandom.
36. Sin rastro de ti - 4 Razočarenje u predzadnjoj epizodi, mnogo nelogičnosti, a scene spašavanja Julie i jurnjave do tamo su transfer blama. Može se reći da je serija bila perfektna do predzadnje dvije epizode.
37. Sin senos no hay paraiso - 8.5
38. Victoria - 10
39. Yo no creo en los hombres -9 Gdje zadnja scena da bude na grobu, majko mila Ono što se najviše ističe je Iselin kraj, i kraj negativaca. Nije mi krivo za
- Spoiler:
- happyend glavnog para, jer im je priča bilo toliko tragična, da bi bilo previše da je on umro
Kazna za Rubi mi je najoriginalniji kraj nekog negativnog lika zato što je apsolutno sve što joj se desilo pogodilo u njene osjetljve tačke. Tu je još i ona simobolika njenog pada preko ograde što je Ana opisala. Hectorov i Elenin kraj, tužan, ali prikladan i čovjek se zapita "što bi bilo kad bilo". Genaro ostaje sam i to je prikladno. Otvoren kraj za Cristinu i Marca, ok je i što i Maribel ima sretan kraj. To mi je jedino minus brzina kojom se on u nju zaljubio i manjak hemije, ali prvo su bili dobri prijatelji, uvijek tu jedno za drugo, i može da se rodi ljubav na taj način, zašto da ne... Kao što rekoh, apsolutno sve je kako treba, sem zadnjih 5-6 minuta i Rubinog bjekstva iz bolnice. Zato sam se dugo dvoumila da li da bude 10.
- SofiaAdmin
Tue Sep 22, 2020 12:54 am
31. Pasion - /
32. Pasion de gavilanes - 7
33. Relaciones peligrosas - 8.5
34. Rosalinda - 8
35. Rubi - 7
36. Sin rastro de ti - 6
37. Sin senos no hay paraiso - /
38. Victoria - /
39. Yo no creo en los hombres - 9.5
40. Yo soy Betty la fea - /
32. Pasion de gavilanes - 7
33. Relaciones peligrosas - 8.5
34. Rosalinda - 8
35. Rubi - 7
36. Sin rastro de ti - 6
37. Sin senos no hay paraiso - /
38. Victoria - /
39. Yo no creo en los hombres - 9.5
- AnaAdmin
Thu Sep 24, 2020 10:20 pm
Jbg Potrudila sam se da sa punom objektivnošću iznesem sve što mi nije valjalo u finalu, sve što me je razočaralo.
Tajne u vezi Inmaculadine i Abriline zajedničke prošlosti su otkrivene i razjašnjene 10 i više epizoda pre kraja i barem je to odlično odrađeno.
Ali, tu su i ubistva. LVN ubija(ju) ljude, uključujući i Inmaculadine muževe i onda očekujemo da saznamo ko je sve bio deo te bolesne igre i zašto. I ne dobijemo celu istinu, već samo deo nje. Pritom nam nije dato dovoljno hintova da sami povežemo konce. Not cool.
Btw, sad se setih da je za jedno od ubistava bilo važno pogledati film Vertigo da bi se shvatilo kako je lik ubijen
Ummm...meni je Vertigo među omiljenim filmovima i gledala sam ga hiljadu puta, pa opet ne kontam kako ubiše ovog idiota Možda sam ja glupa
Okej, neću više da te demotivišem
31. Pasion - 9 (Najs.)
32. Pasion de gavilanes - 7.5
33. Relaciones peligrosas - 8
34. Rosalinda - 6
35. Rubi - 7 (Svideo mi se kraj Rubinog lika i sve sa Elenom, ali ne i kraj serije. Maribel & Alejandro i njihova velika ljubav sa venčanjem, Fernanda momenti i sama odrasla Fernanda, Loreto kome je Rubi izgleda bila jedina mušterija pa prop'o bez nje...Krindž za krindžom )
36. Sin rastro de ti - 5 (Ovo me je smorilo više od raspleta u LVJ, što nije nimalo lako postići.)
37. Sin senos no hay paraiso - 9.5 (Skoro savršeno. Naježim se od poslednje scene. SSSHP je fake news i ne postoji.)
38. Victoria - 10
39. Yo no creo en los hombres - /
a scene spašavanja Julie i jurnjave do tamo su transfer blama
OMG, zašto ovo ne mogu da potisnem
To mi je jedino minus brzina kojom se on u nju zaljubio
Moguće da je Alejandro tako programiran, kompjuterski nešto i automatski shvata da je *lud od ljubavi* za ženom koja mu *otvori dušu* Uz to automatski zaboravi da je 15 minuta pre toga patetisao oko Rubi.
Fri Sep 25, 2020 2:02 pm
31. Pasion -10
32. Pasion de gavilanes -9
33. Relaciones peligrosas -/
34. Rosalinda -4
35. Rubi -9
36. Sin rastro de ti -/
37. Sin senos no hay paraiso -10
38. Victoria -8
39. Yo no creo en los hombres -/
40. Yo soy Betty la fea -8