Go down
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 3 Empty Re: El Internado

on Tue Nov 06, 2018 12:03 am
3x03 i 3x04...

Dobro, par stvari je razjašnjeno...manje-više.

Hectorovo istraživanje Irene/Sandre, siročići, Jacinta, starateljstvo nad Ireninom decom i težnja da ih zaštiti, šokantna sličnost između Irene i Paule i naravno Paulin zub i rezultati DNK analize...Mislim da je jasno da je Hector u stvari Samuel (Irenin brat, onaj što je crtao letećeg vuka i dvoglavog zeca.)

Ali kako je postao Hector, da li su i njegovi usvojitelji bili deo ekipe poremećenih? Koliko on zapravo zna o boleštinama iz prošlosti i sadašnjosti internata (nekadašnjeg sirotišta)?

Slobodno se može zaključiti da Hector u tim boleštinama ne učestvuje, ni direktno, ni indirektno, ali možda poseduje određene informacije.

Uzgred rečeno, Hector je tako elegantna i prefinjena ličnost koja se dostojanstveno nosi sa izdajama. Da li je to veština ili prirodni talenat? Very Happy Mada, Pedro mi je postao drag i ne mogu da ga mrzim, a Elsu obožavam i krivo mi je što je iz ogorčenosti prvo digla ruku na sebe, pa posle na Hectorov mir, da bi na kraju dopustila Noiretu da se uvali u Internat i time će verovatno shebati mnoge ljude, uključujući i samu sebe.

Šta će Noiret u Internatu uopšte? Šta mu treba?

Mario je definitivno u ekipi, baš kao i Mateo. Cayetano i Cristina Palacios su precrtani, njih su se otarasili, dok Carol, Vicky i Roqea ne planiraju da ispuste iz vida. Nema info o Marcosu (što delimično razumem), ali zašto nema o Ivanu?

Šteta za Matea...Znala sam da je opasan lik čim je bezdušno gledao krah Amelijine štikle i nije uradio ništa da spreči katastrofu, za šta je dobio zasluženu kaznu...

Jaje palo na glavu Mateu, a Amelija umire od smijeha.

Međutim, ono što sam videla u 3x04 epizodi sa Paulom i bebom...Ne znam koja bi kazna bila adekvatna. Isto važi za sve članove ekipe poremećenih, ko god da su. Za Camila posebno.

Fermin i Nora su fantastični, najjače mi je bilo kad jedno drugom pretražuju sobu istovremeno lol! Nora se pokazala jednako sposobno i vešto kao Fermin. Samo što je Fermin u nezavidnom položaju sada i zanima me da li će mu sreća biti naklonjenija ubuduće.

nije mi jasno na koji način je ubacio poruku u ribu koju je dao Mariji)

Možda kroz riblja usta? lol! Ne znam, ne razumem se u riblju anatomiju Laughing

Brine me i Roque. Jeste da se slabije ističe od ostalih, ali vredan je pomena. Pun je emocija, tuge, straha, patnje za Cayetanom...On je svestan šta sve ovo znači i stekla sam utisak da bi najradije iskočio iz svoje kože da može.

Kad već spomenuh Cayetana, nadam se što skorijem razrešenju koliko njegovog ubistva, toliko i prisustva u Julijinom mozgu. Postaje frustrirajuće.

Međutim, Evelin ih nesvesno oda Mariju

Kako me je Evelyn tu iznervirala, predugačak joj je jezik Rolling Eyes

Jao, rat između Paule i Javiera, kako jedno drugom zadaju udarce lol! Slatki su, ali ja da sam na Amelijinom mestu mislim da bih poludela. Svaka joj čast na strpljenju sa nedokazanim klincima Laughing

Nego, da pitam da li je Marcos normalan? Ponaša se k'o svetac i fura stavove k'o svetac, iako nije svetac. Ono kad je Paula pitala da li bi oprostio onima koji su povredili njihove roditelje, odgovorio je da bi i da se sve mora oprostiti. Ko još tako razmišlja? Shocked Tačnije, ko još to u primenjuje u praksi? Paula bolje neka posluša Ivana, nego svog savršenog brata.
_________________
El Internado - Page 3 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1371
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado - Page 3 Empty Re: El Internado

on Tue Nov 06, 2018 8:55 am
da bi na kraju dopustila Noiretu da se uvali u Internat i time će verovatno shebati mnoge ljude, uključujući i samu sebe.

Šta će Noiret u Internatu uopšte? Šta mu treba?

Koliko god da voliš Elsu, mislim da je jako teško postići da ne ide živce kad Noiret dođe u školu. Rolling Eyes  Inače, smješno mi je kako Španci izgovaraju njegovo prezime kako se i piše, po Vuku. Very Happy

O Hektoru će brzo dosta toga biti  razjašnjeno.

Fermin i Nora su fantastični, najjače mi je bilo kad jedno drugom pretražuju sobu istovremeno

Imaće oni još par dobrih scena. biće jedna skoro pa tuča, a biće uključeno i vješanje za drvo. Laughing Laughing Laughing Laughing

Brine me i Roque

Doći će Roke do izražaja, meni se jako sviđa kako ga je glumac dočarao. Odradio je dobar posao.

ad već spomenuh Cayetana, nadam se što skorijem razrešenju koliko njegovog ubistva, toliko i prisustva u Julijinom mozgu. Postaje frustrirajuće.

Do kraja sezone će biti razjašnjeno.

Jao, rat između Paule i Javiera, kako jedno drugom zadaju udarce  lol!

Meni je 4. epizoda jedna od najdražih momenata Paule i Evelyn. Dobro, poslije Ivana i Paule u "El orden alfabetico"
Prva scena Evelin sa onom nabušenom frizuricom I love you , i otkrivaju kako je Havier obezglavio njenu lutku kao Mariu Antoanetu. Onda Hasintino sjećanje djetinjstva i borba protiv njenog druga iz škole. Kako se živo toga sjećala, i priča to  sa nekim oduševljenjem. Very Happy
Paulino smišljanje osvete, lijepljenje Haviera za stolicu gdje jedva pokušavaju da suzdrže smijeh, a onda omiljeni momenat. Havier diže suknju Pauli, ona mu probije loptu, on nju polije bojicom, i dolazi Amelija. Tada nastupa Evelin kao dežurni advokat. lol! lol! Kako je mala to dobro odglumila, premotavala sam više puta. Nabrala onaj nosić od ljutnje i zabrzala optužbu protiv Haviera, i na kraju triumfalno dodaje "No te vamos a juntar nunca mas jamas" lol!

. Ono kad je Paula pitala da li bi oprostio onima koji su povredili njihove roditelje, odgovorio je da bi i da se sve mora oprostiti. Ko još tako razmišlja?  Shocked Tačnije, ko još to u primenjuje u praksi? Paula bolje neka posluša Ivana, nego svog savršenog brata.

Meni taj momenat nije problematičan. Markos naravno da ne bi oprostio onima koji su mu povrijedili roditelje, i teško da bi iko. Ali, razumijem zašto je to rekao Pauli. Ne zato što je on svet i to bi primjenio, nego zato da Paula ne bi od malih nogu učila da bude ogorčena i željna osvete, zato da bi bar dok je dijete bila slobodna od takvih okova kao što je mržnja i netrpeljivost prema drugim ljudima. Zato joj je tako odgovorio, jer je za Paulu mnogo lakše da oprosti obezglavljenu lutku Lolu i da zaboravi na to, nego da živi planirajući osvetu.
S druge strane, razumijem Ivana i njegovu reakciju, i komentar, ali on za razliku od Markosa ne razmišlja o tome da dijete treba da raste rasterećeno od takvih stvari.

_________________
El Internado - Page 3 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 3 Empty Re: El Internado

on Tue Nov 06, 2018 10:12 pm
Ne zato što je on svet i to bi primjenio, nego zato da Paula ne bi od malih nogu učila da bude ogorčena i željna osvete, zato da bi bar dok je dijete bila slobodna od takvih okova kao što je mržnja i netrpeljivost prema drugim ljudima. 

Ok, jasno mi je šta je Marcos hteo da postigne i razumem ga, ali i dalje mislim da mu je pristup bio pogrešan. Praštanje je postavio kao imperativ ("sve" i "mora"), onako odsečno i rigidno. Deca uglavnom upijaju ko sunđeri ono što čuju od drugih ljudi, pogotovo bliskih. Pritom, niko se ne probudi preko noći kao odrastao čovek.

To je proces i u tokom tog procesa se svašta nauči. Zato smatram da decu ne treba štititi od surove realnosti po svaku cenu. Treba ih pripremati.

Deo tzv. surove realnosti su i negativne emocije (ljutnja, bes, mržnja i slično), koje svako od nas u nekom periodu života prema nekome može osetiti i od toga ne treba bežati. Jesu to negativne emocije, ali su i dalje emocije i dođu kao prirodna reakcija na ono što nam se desilo.

Ne kažem da ih treba dodatno hraniti (to nipošto!), ali nisam ni za to da se te reakcije naše psihe i duše potiskuju formalnim praštanjima.

Kada nekome kažeš "ti moraš sve praštati" oproštaj gubi smisao i vrednost, jer se onda "prašta" iz naučene obaveze, usvojenih obrazaca čiste društvene prihvatljivosti, puke formalnosti...A ne iz stvarne želje i spremnosti da se nekome oprosti.

Hoću da kažem da bih ja decu učila da poštuju svoja osećanja (čak i negativna) i da ne idu na silu protiv njih. Možeš i želiš da oprostiš? Oprosti. Ne možeš i ne želiš? Nemoj.

A možda nisam rođena da budem majka lol!

biće jedna skoro pa tuča, a biće uključeno i vješanje za drvo

Štaaaa? Ovo se čeka Laughing

Inače, smješno mi je kako Španci izgovaraju njegovo prezime kako se i piše, po Vuku.

Haha da. Noiret je francusko prezime i pravilno bi bilo Noare Very Happy
_________________
El Internado - Page 3 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 3 Empty Re: El Internado

on Wed Nov 07, 2018 10:07 pm
3x05...

Proyecto Geminis? Znači zato je simbol horoskopskih Blizanaca prisutan, tako im se zajednički zovu boleštine kojima se bave u internatu, ali zašto baš blizanci od svih mogućih simbola? Koji je cilj tog projekta? Neko dupliranje, umnožavanje, kloniranje?

Jadna Paula...Mučne su mi scene njenih prisećanja iz "operacione sale", a ona je uverena da je to realnost, ne nekakav san. I u pravu je. Camilo & Mateo dream-team...Šta će zapravo uraditi Ireninoj bebi Shocked

Marcos i ekipa se približavaju istini o nesreći njegovih roditelja. Bar sad znaju da nije bila nesreća, već isplanirana akcija.

A ono na kraju epizode je Paulin san, jel tako? Pravi san?

Fermin nadigrao Noru, postavio joj zamku i ostavio je da visi onako bespomoćnu lol! Ipak je on iskusniji igrač od nje, još je Nora zelena, ali naučiće...ako se ikad oslobodi lol!

Kad već spomenuh igrače, da li se meni čini ili ekipa poremećenih sa svojim Geminis projektom zaista igra ovu igru fenomenalno? Deluje mi da su uigran tim, sa definisanim i podeljenim ulogama i da svako svoj deo besprekorno odrađuje? Mislim, organizacija postoji dugo vremena i za sada nisu pravili veće greške. A i ako naprave grešku, brzo je isprave (čitaj: ubiju i/ili kidnapuju onoga ko im je pretnja).

Još će ispasti da im se divim Laughing Ali ne, ne divim se njihovoj agendi, sa te strane mi se gade. Samo su mi intrigantni, mnogo.

Elsin otac se povezuje sa svojim jedinim unukom...Slatko, on je fin čovek (prešlo mi je u naviku da ga tako zovem) Laughing Naravno, čekam da vidim kakve veze on ima sa Geminisom. Ipak je matori značajna figura tamo i teško mi je da poverujem da nema pojma šta se radi iza kulisa.

Carolina raskinula sa Ivanom...konačno. Marcos i Amelia...ne, jednostavno ne.

Julijini flešbekovi...Šta mi se dopalo - to što je njen otac ubijen i sigurno je imao veze sa Internatom ili je znao previše o tome, pa su ga ubili. Šta mi se nije dopalo - to što je Julia saznala da joj je otac ubijen putem njegovog hebenog duha.

Iskreno, ne sviđa mi se što su storilajn sa duhovima ubacili u priču. Nekako mi je to jeftin izlaz, ne znam. Nisam sigurna da je duhovima mesto u ovoj seriji.

Naučna fantastika je prisutna (naglasak na naučna), što znači da se dešavaju stvari koje trenutno možda nisu moguće, što ne znači da jednog dana neće biti, jer nauka napreduje. Nekada davno je i internet bio naučna fantastika, a pogledaj nas danas. Međutim, duhovi koji daju važne informacije...

Sad čekam i da Cayetano progovori i kaže po koju pametnu...Moram da se pomirim da će duhovi postati novi izvor informacija. *Ono kad su negativci toliko moćni da ih jedino natprirodne sile mogu pobediti* Laughing

A Julijinu majku razumem i onog psihijatra takođe. Prvo što bi svako pomislio jeste da ima halucinacije. To sam i ja pomislila kad je krenulo Cayetanovo pojavljivanje.

Meni momenti sa duhovima ne smetaju ako se uklapaju u radnju i žanr serije ili filma (horor sa paranormalom). Ali Internatu ne pripadaju.

Za sada mi je to jedina zamerka na seriju.


_________________
El Internado - Page 3 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1371
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado - Page 3 Empty Re: El Internado

on Thu Nov 08, 2018 1:06 pm
ali zašto baš blizanci

Ako to otkrijem, otkriću ti sve. Very Happy Mislim da je teško i naslutiti.

Šta će zapravo uraditi Ireninoj bebi Shocked

Spoiler:
Mali je rođen bolesan, pa im je trebala Paulina koštana srž.

Jadna Paula...Mučne su mi scene njenih prisećanja iz "operacione sale"

Još kad krene da doziva Evelin. Sad

A ono na kraju epizode je Paulin san, jel tako? Pravi san?

Jeste. Wink

Fermin nadigrao Noru, postavio joj zamku i ostavio je da visi onako bespomoćnu  lol! Ipak je on iskusniji igrač od nje, još je Nora zelena, ali naučiće...ako se ikad oslobodi  lol!

Još će je jednom zeznuti , a oslobodiće se. lol!

Kad već spomenuh igrače, da li se meni čini ili ekipa poremećenih sa svojim Geminis projektom zaista igra ovu igru fenomenalno?

Nisu tek tako tražili ljude izuzetne inteligenicije budu dio tima.

Elsin otac se povezuje sa svojim jedinim unukom...

On ne zaslužuje unuče. Ono je zločin kako je izigrao Hasintu u mladosti. Crying or Very sad  Mada ni nju ne razumijem kako je mogla ostaviti bebu. pale Do te mjere je voljela Hoakina, da je i to bila spremna da uradi. I, ostala i bez njega i bez ćerke. Veronika nije htjela više da zna za nju, a kad se odlučila da joj oprosti, poginula je. Crying or Very sad

Sjećam se jednog westerna, glavni glumac je rekao jednom liku: "Toliko si nizak da bi mogao da prođeš ispod zmijinog stomaka sa cilindrom na glavi" E upravo takvo mišljenje imam o Hoakinu pogotovo kad kaže Elsi negdje, tj, prebaci joj, kako je Migel jedino unuče koje će imati. Mad

Carolina raskinula sa Ivanom...


Da, dobra je ta scena. Iako joj je trebalo dugo (a razumijem jer ipak postoji vezanost između nje i Ivana od 6.godine), bila je iskrena i uspjela je da pregrmi taj momenat. I to taman u momentu kad je Ivan htio da joj se povjeri za ubistvo Ferminovog kontakta. Neutral Loš tajming. Ali, bolje je što joj Ivan nije rekao ništa. Možda bi njoj bilo teže da raskine, a i njemu bi onda raskid još teže pao.

Markos me nervira. Rolling Eyes Sad će Karolinu da kulira, a bila mu je zanimljiva dok je bila zauzeta. Sad mu je Amelija zanimljiva koja je isto  "zabranjena" jer je profesor u njegovoj školi. Što znam, meni su slatki, nekako i liče fizički. Mada zaista se vidi da je ona starija od njega. U realnom životu 8 godina što i nije tako strašno.

Karol i Viki pod tušem komentarišu raskid. Karolini ipak nije skroz svejedno. Nego, da li je tebi normalno da se djevojke tuširaju zajedno? To jest da su tuševi onako svi zajedno, otvoreni, a tu su i lavaboi i wc. Znači ako neko hoće u wc ili da se umije, mora proći pored nekog ko se kupa, naravno  nije zaključano. Jeste da ta djeca rastu zajedno tu od malih nogu. Ali, doza stida bi morala da postoji. Kada sam živjela s cimerkama, znalo se desiti da jedna mori ući u kupatilo dok se druga tušira, ali iza zavjese, i ništa se ne vidi. Ovo u internatu mi već nije baš zdravo. Neutral Osim toga, tinejdžerke znaju biti okrutne prema drugim tinejdžerkama koje nisu tako zgodne, vitke, ili što već. A, pod tušem treba da budu zajedno. Ne znam... Ja bih se tuširala u kupaćem. lol!

Što se duhova tiče... Ni ja ne volim te irealne momente. Nisam ništa htjela pominjati da će toga biti jer te nisam htjela razočarati. A, biće tu još toga, tj, još duhova. Ali, te su scene tako dobre, odlično osmišljene. Tako da mi ipak to ne kvari ugodjaj serije, i ne smetaju mi ti momenti. Čak su i zanimljivi.

što znači da se dešavaju stvari koje trenutno možda nisu moguće, što ne znači da jednog dana neće biti, jer nauka napreduje.

Tačno, ima i toga. Rekla sam ti za onu svjetlost. Ima realno objašnjenje, ali nisam sigurna da li je to stvarno moguće. Ipak, može da postane nekad moguće. Za nešto što se pominje sam isto tako mislila da je to mašta scenarista, kad skoro pročitam neki članak na netu gdje sam vidjela da je to bar djelimično moguće. Ali, kad to stigne na red, komentarisaćemo.

A, što se tiče ovoga što nije moguće u realnosti...biće tu još dvije osobe, ne vide duhove, ali imaju čudne moći. Jedno ti mogu otkriti, jer čak mislim da je to moguće u stvarnosti bar djelimično. Svakako je realnije od duhova. Ipak, staviću pod spoiler.
Spoiler:

Pojaviće se osoba koja će sanjati unaprijed ono što će se desiti. Mada, neće ništa sanjati što bi ekipi mladih istražitelja, ili Ferminu, pomoglo u istrazi. Pa, onda i nije tako strašno. Mislim da je moguće sanjati/predosjetiti ono što će se desiti. Ne  baš u svakom detalju, ali moguće je. Meni se desilo par puta.

_________________
El Internado - Page 3 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 3 Empty Re: El Internado

on Thu Nov 08, 2018 9:06 pm
Mislim da je moguće sanjati/predosjetiti ono što će se desiti.

I meni se desilo nešto slično par puta, mada više u smislu da sam sanjala metaforu, a ostvarila mi se njena realnija i blaža verzija.

Tipa, sanjala sam da mi je Mjaua neko ispekao na ražnju; dva dana nakon toga je dobio stomačni virus sa povišenom temperaturom (ništa strašno btw). Ali eto, ražanj = povišena temperatura. Nije da nema logike.

Nego, da li je tebi normalno da se djevojke tuširaju zajedno?

Meni je ponižavajuće što im svaka soba nema sopstveno kupatilo pre svega. Odavno htedoh da prokomentarišem. Ja bih pristala da sarađujem sa ovima iz Geminisa u zamenu za sobu sa kupatilom. Zajednički tuševi, lavaboi, wc-i...Kao da žele da im srozaju dostojanstvo.

Možda sam ja razmažena ili šta god, ali meni je to nezdravo i nekako zatvorski/logorski.

_________________
El Internado - Page 3 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1371
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado - Page 3 Empty Re: El Internado

on Fri Nov 09, 2018 10:06 am
mada više u smislu da sam sanjala metaforu, a ostvarila mi se njena realnija i blaža verzija.

Upravo na to mislim. Npr. sanjala sam više puta da mi gomila nepoznatih ljudi prolazi kroz kuhinju. I, na kraju nam se desi manji požar, kada su kroz kuhinju prodefilovali vatrogasci ali i pola komšiluka, iskoristili su situaciju i našu pogubljenost i došli da radoznališu. Rolling Eyes U mom slučaju je realnost bila gora verzija. U nekim jednostavnjim stvarima mi se znalo desiti da stvarno sanjam što će biti - npr. ocjenu na fakultetu.
Ali, ovdje je poenta što ta osoba sanja što će se desiti do detalja. Relanost bude preslikani san.

meni je to nezdravo i nekako zatvorski/logorski.

Bravo, dobro si rekla - zatvorski. Ajde, razumijem da ih nije bilo briga za siročiće, ali kad su renovirali zgradu da bude elitna škola trebali su obezbjediti i kupatila. Ili bar odvojene tuš kabine, zavjese  što god. Kažem ajde i nekako oni koji su navikli na to od malih nogu, a neko npr. neko kao Hulija dođe odrastao tu, i treba sad svi da ga vide golog. Mada, Hulija nema problem s tim da se skine, čak i na sred nastave. Laughing Laughing Laughing Hektor je baš dobro odreagovao kad je to uradila.

6. epizoda

Sviđa mi se njen naziv. Rasprava Markosa i Paule o tome da li je bolje biti na sigurno i bez slobode, ili slobodan, a u opasnosti je baš poučna. I, Markos joj je dao dobro poređenje, dovoljno dječje da ona može shvatiti, a prilično poučno i za odraslu osobu. Onaj mali Havier mi je inače simpatičan, ali me je baš iznervirao kad je pogodio pticu, u fazonu - to je samo ptičurina. Inače, možda si primjetila kako Haviera nikad, ali baš nikad ne nazivaju samo imenom. Uvijek je Havier Olgado. Radi se o internoj šali scenarista. Naime neko iz te ekipe (ne glumačke) se zove Havier Olgado.

Markos i Ivan su upali u gadni problem. pale Ivanu se baš hoće sa nevoljama.

_________________
El Internado - Page 3 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 3 Empty Re: El Internado

on Fri Nov 09, 2018 9:21 pm
3x06...

U prethodnoj epizodi me iznervirali duhovi, a u ovoj Ferminovo spaljivanje slike (čitaj: 30 miliončića) zbog ljubavi, da dokaže da je iskren prema njoj?! Ta scena je trebalo da bude romantična, a meni ispalo apsurdno i iracionalno (da ne kažem glupo) Shocked Ko bi još pri zdravoj pameti spalio sliku te vrednosti, makar bio do bola zaljubljen u nekoga?

Osim ako je ta slika bila fejk, a ne original. Onda je to druga priča. Ali ako je original...izvinjavam se Julijinim duhovima što sam ih hejtovala.

Marcos i Ivan su pogrešili što su uopšte ulazili u Mateovu sobu, znajući da je deo Geminisa, znajući da je opasan i znajući da ih je provalio i da ih drži na oku. Zanima me kako će se izvući iz ovog blata i kakve će posledice snositi.

Camilo je u odvratnosti nadmašio sam sebe. Spasio je 5ogodišnjeg Matea nakon saobraćajke (u kojoj je pretpostavljam zaradio onaj ožiljak na leđima) i na konto toga je manipulisao Mateom u velikoj meri, reklo bi se. Kao npr. flešbek u kome daje Mateu zadatak da eliminiše Cristinu P. uz napomenu da mu duguje (ono "ja sam ti spasio život..." bla bla bla) Rolling Eyes

A sigurno ga nije spasio zato što je altruista koji voli da pomaže, nego su mu trebali novi ljudi koje bi mogao da iskoristi za regrutaciju u ekipu poremećenih; a što su više zavisni, nemoćni i unesrećeni to su poslušniji. Odvratno.

Irene pokušala da pobegne, baš dirljiv momenat kad pronalazi Paulino pismo.

Šta planira onaj Noiret? Isuviše se približio Elsi, dok pokušava da pridobije Ivana. Čemu ta farsa i izigravanje finoće?

Caroline mi je malo žao; em je raskinula sa Ivanom, em je izgubila Marcosa jer...Amelia. Ali, iako mi se Marcos i Amelia ne dopadaju zajedno, u neku ruku i razumem što se ohladio od Carol.

Ona je bila ta koja je ostala sa Ivanom uprkos tome što je prestala da ga voli i Marcos je mogao da sedi i čeka njihov raskid ili da prosto nastavi dalje. A drugo, Marcos i Ivan su se u međuvremenu jako zbližili, tako da i taj faktor treba uzeti u obzir. Najjače mi je bilo kada Carol govori Marcosu da su Ivan i ona raskinuli, a on je pita kako se Ivan oseća lol! Pa hit.

Onaj mali Havier mi je inače simpatičan

Da, i meni. Mali je harizmatično đubre Very Happy

Rasprava Markosa i Paule o tome da li je bolje biti na sigurno i bez slobode, ili slobodan, a u opasnosti je baš poučna.

Svidelo mi se. Marcos se u mojim očima time iskupio za onaj fijasko sa praštanjem Laughing Bez slobode nema sticanja novih iskustava, bez novih iskustava život je poput obične, prazne ljušture.

Naravno, apsolutna sloboda ne postoji, ništa apsolutno po mom mišljenju ne postoji. Sve je relativno i podložno raznim promenama, ali vrednost osnovnog koncepta slobode je važno ceniti. Smile

_________________
El Internado - Page 3 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Ana
Ana
Admin
Posts : 619
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 3 Empty Re: El Internado

on Sun Nov 11, 2018 11:16 pm
3x07...

Mateo neslavno završio, a Camilo je uspeo da mi bude još odvratniji nego u prošloj epizodi. Da, *oni* svoje ljude ne ubijaju, samo ih žive strpaju u sanduk i zakopaju, sa sve milosrdnim gestom u vidu pilule za suicid. Jel to neko pravilo u toj njihovoj organizaciji? Uvrnut etički kodeks? Šta god da je, bolesno je.

Noiretu prošao još jedan trik - fejk Ivanova biološka majka. Koliko li će Maria ćutati, kada će reći Ivanu da mu je majka? Najbolje bi bilo da više ne čeka, jer je Noiret već počeo da gradi nove laži i učvršćuje poziciju u Internatu. Što duže bude čekala, to su manje šanse da se stvar dobro završi.

Za čije je ubistvo Jacinta okrivljena?

Fermin ponovo nadigrao Noru, ovaj put lukavije i elegantnije Laughing 2:0 za njega. Hoće li se rezultati menjati u Norinu korist uskoro? Laughing Samo mi je i dalje ono za sliku apsurd.

Kad smo kod apsurda, Cayetano odlučio da komunicira sa Julijom. Šta li ima da saopšti Marcosu i ekipi preko Julije...

A Irene odlučila da komunicira sa spoljnim svetom preko tanjira. Živo me zanima ko će prvi pročitati Irenin vapaj za pomoć. Možda Paula?

Elsa provalila Marcosa i Ameliju. Mene strefio transfer blama, zbog Amelije. Inače nemam problem sa neprikladnim vezama u serijama, ali njihova veza mi je awkward, izaziva mi osećaj neprijatnosti. Ne znam zašto._________________
El Internado - Page 3 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1371
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado - Page 3 Empty Re: El Internado

on Mon Nov 12, 2018 10:48 am
Simpatičan mi je momenat u 6.epizodi kad  Roke i Viki oduševljeno igraju igricu na telefonu. Rijetki su ti trenuci kada ih možemo vidjeti djetinjaste i neopterećene.

u neku ruku i razumem što se ohladio od Carol.
Shvatam i ja, jer je ona u prvoj sezoni bila u fazonu - neću raskinuti dok se ne osiguram da će Markos biti sa mnom. U drugoj je grizla savjest. Sada kada je konačno raskinula Markos je sa Amelijom. Problem je njegovo dalje ponašanje, imaće momente kada bi ga gađala s nečim najradije. Very Happy

a on je pita kako se Ivan oseća  lol! Pa hit.

Ili, ovo. "Ivan mi je prijatelj."
"A što sam ti ja? Rodica sa sela?"
"Nisi" -  ode on. Rolling Eyes

Tek kasnije u učionici joj otvoreno govori da više nije zainteresovan. Tada mi je bilo žao. Kakva god da je, od kad se zaljubila u Markosa to se kod nje nije mjenjalo. Dok on nije znao što hoće od života. Rolling Eyes
Amelija i Markos oboje u fazonu - dosadilo mi je da budem dobrica, pa ću sada ići protiv pravila. Ali, prosto mi je nevjerovatno da nisu zaključali vrata. Hej, spavaš s nekim pored otključanih vrata?  Mada vidim da se sem Mateove sebe ni jedna ne zaključava, i svako svakome pretresa sobu bez problema.  Laughing
Naravno, nisu prošli ne opaženo, Hektor je vidio uniformu, al me baš zanima da li je posumnjao u Markosa.

Hasinta prima pismo koje je zabrinjava, dok Pedro počinje da se gubi i da ljubomoriše. Elsa ga kulira, a onda mu se povjerava da više ne može imati djecu. Žao mi je u tom momentu. Nije joj se dalo u braku, pobaci, sazna šokantnu istinu o svom bratu, i na kraju ne može više ni da ima djecu. Rijetki su trenuci u kojima se Elsa ovako slomi. Ponaša se kao da je bez osjećanja, i tu pomalo liči na Ivana.

Kad smo kod Ivana...
Šta planira onaj Noiret? Isuviše se približio Elsi, dok pokušava da pridobije Ivana. Čemu ta farsa i izigravanje finoće?

Pa, znajući ga sigurno nije naprasno zavolio Ivana. Neko  kome nije problem da tuče slabije od sebe se ne mijenja tek tako. Kako Elsa to ne kapira? Mada, ona ne zna da je bio u stanju da kupi dijete. Mad

Hektor sada hoće da bude s Marijom, ali ona sada voli Fermina. Ni njemu se ne da. Elsa ga prevari, on se zaljubi u drugu, ali iz osjećaja obaveze prema Elsi, zanemari svoja osjećanja. I, on je izgubio djecu, propao mu brak, i kada hoće da ide za osjećanjima, Marija se ohladila. Slično se desilo i Karolini. Pouka priče: Nemoj biti s nekim samo zbog osjećaja obaveze. Very Happy

Što ko radi  - Hektor kopa po šumi. Leševe je slučajno našao, e sad je pitanje što zapravo traži, i zašto mu je toliko značajna ona dječja knjiga koju je Markes uspio da pronađe.

Što se slike tiče... Iako razumijem Mariju što je špijunirala Ivana i tako otkrila sliku, a potom je predala Ferminu, tako me i nervira to. Ekipi se baš ništa ne da, nešto nađu - onda ostanu bez toga.
Ferminovo paljenje slike jeste glupo. Ali, Fermin je nesvakidašnji lik pa samim tim i radi nesvakidašnje stvari. Valjda hoće da pokaže da i pored prošlosti nije materijalista i da mu materijalne stvari ne predstavljaju nešto značajno. Mada, jeste bio u iskušenju da je proda i da obezbjedi sebi i Mariji budućnost. Meni je više žao slike zbog njene umjetničke vrijednosti.


Irene pokušala da pobegne, baš dirljiv momenat kad pronalazi Paulino pismo.
Da. Sad  Ne znam kako je ona više normalna, pored svega što je prošla. Biti zatvoren u jednoj sobi mjesecima, bez prozora i ikakvog kontakta sa svijetom. Mislim da je njena beba jedino što joj je pomoglo da ne izludi.

Scena kada je Paula na prozoru i gleda sovu kako odlazi, one oči... flower I love you I love you I love you  Ne znam zašto im je trebalo 5 proba da joj daju ulogu. Pa, ona je stvorena za tu ulogu. Inače, evo mala zanimljivost. Majka je nju htjela da vodi na audiciju, pitala je da li želi da je vodi, a mala Carlota je rekla : "Ne, radije bih išla na rođendan drugara" Very Happy Nakon toga je njena starija sestra išla na audiciju za Karolinu, i Carlota je išla s njom čisto onako.  I negdje u nekom hodniku je neko primjeti i pitao je da li je ona bila na audiciji. Ona je rekla "Nisam, išla sam na rođendan drugaru" Very Happy Međutim, primjetili su je, odradili probu, ali je ipak trebalo još 4 da ih odradi da bi joj dali ulogu. Very Happy

Viki standardno paniči i uvijek je neki glas razuma. I, razumijem je. Ipak, učestvovati u otmici profesora škole nije bezazlena stvar. Ona hoće da ga puste, Ivan neće, ali razumijem i nju i njega. Što su uopšte mogli da urade kada ih Mateo uhvatio u svojoj sobi. Mada, nisu trebali uopšte tamo ni da idu.

7. epizoda.

Paula je ponovo hit. Jedina se ne boji "duha obezglavljene profesorice", naprotiv oduševljena je. A, čak ni Havieru Olgadu nije bili svejedno.  I, kad joj je Migel rekao istinu, ona stoji pri svome da ako joj se dneki duh javi, ona će poslati roditeljima poruku. Iz svega toga je dobro što je Hulija shvatila kako Kajetanov duh ima nešto da joj saopšti. I na kraju ga pita što hoće od nje. Ipak, nije joj dobvoljno što je proganajju duhovi i komplikuje sebi život što prilazi Ivanu i nudi mu utjehu, eliminišući jednog po jednog prijatelja iz njegove ekipe.  Laughing  Laughing  Laughing

Viki i dalje paniči zbog Matea, i hoće da ga puste. Uplašena je. Ivan je u fazonu "Pa neće umrijeti bez kroasana za doručak", ali ipak mu na kraju nosi hranu i vodu. Ali, Mateo ga iznervira i ne da mu. Mateov kraj mi je užasan.  pale
Ipak, mi ga je bilo žao. Biti živ zakopan mi je najgora moguća smrtna kazna. Ali, eto Kamilo je bilo milostvi pa mu dao tabletu.  Evil or Very Mad

Jel to neko pravilo u toj njihovoj organizaciji?  
Nije, Mateo je jedini tako prošao. Bolje da su ga pustili da umre kad je imao 5 godina nego što je vodio takav život.

Fermin i Nora. Pa ne znam koja je scena bolja, kad je zezne u šumi ili kad je zezne i to ni manje ni više nego praveći kapućino.  Very Happy  Very Happy  Very Happy

Hoće li se rezultati menjati u Norinu korist uskoro?  Laughing

Pa, u suštini ne. Možda bude 2:1 ali ga neće preteći. Very Happy

Fermin je sad u velikoj ljubavi s Marijom, jer je spalio sliku. Very Happy Bar nekome ide na tom planu. Very Happy

Mene strefio transfer blama, zbog Amelije.
Very Happy
Markosu i Ameliji ne ide, jer ih je zamalo uhvatila Elsa. A, kako se ispalila pred Elsom, ono je strašno. Pa, dijete ne bi onako nasjelo kao Amelija. Bilo mi je žao u neku ruku. Laughing Laughing Laughing S druge strane Elsa nekome da morališe... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Najbolji je Hektorov odgovor Elsi kada mu je rekla kako je izlazio iz Amelijine sobe "u istoj odjeći u kojoj je bio sinoć" A, Hektor: "Hmm..da to nije uniforma Internata?"  Laughing  Laughing  Laughing
U međuvremenu, Karolina ne odustaje i opet sjeda pored Markosa na času.
Đubre od Žaka daje Ivanu sliku navodne majke.  Mad
kada će reći Ivanu da mu je majka?
Neće skoro. Neutral
Živo me zanima ko će prvi pročitati Irenin vapaj za pomoć. Možda Paula?

Tanjir će doći do Paule, ali neće vidjeti poruku, iz razloga što je pire bio previše bljak i Paula je kategorično odbila da ga pojede. lol!

U međuvremenu u novinama vijest da je neki Markez umro, a saznajemo i Hasintinu prošlost. Nakon zatvaranje sirotišta  završila je na ulici  kao beskućnik, a ćerka naravno ne želi da zna nju. Ipak, druga beskućnica je primi te zajedno dijele klupu i kontejnere. Sad Hasinta u jednom momentu baca krvavu deku  u kontejner što pokazuje da ime još mračnih momenata iz njene prošlosti sem priče s ljigavim Hoakinom.

Za čije je ubistvo Jacinta okrivljena?
Nekoga ko je istraživao o internatu, i ilegalnim usvojanjima, i kome su oni lično naškodili, ili bolje reći upropastili život.

8. epizoda

Početak epizode. Ekipa u kombiju  s povezom na očima. Da čovjek u najmanju ruku pomisli da ih je Kamilo dohvatio, a ono Pedro ih vozi na vježbu orjentacije. Kakva ironija. Zabranjeno je izlaziti u šumu, a imaju vježbu gdje ih iskrcaju u sred šume i treba sami da se snadju. Question Exclamation U svakom slučaju ni to nije bilo uzaludno, jer su našli papir od 5 siročića, gdje su napisana njihova pravila, kao i papir sa njihovim imenima. U stvari ih je bilo šestoro. Scena: Ivan trese pepeo na pod, pa ga Roke opominje. Ivan njemu: Izvini Hasinta. Laughing Onda ludan uzima papir od siročića da njega trese pepeo, ali zahvaljujući tome Roke je otkrio njihova zapisana imena.

Ovamo je Nora načula od ekipe da je Mateo nestao (to je bilo ranije) i onda pretresa njegovu sobu, otkriva tavan i ključ koji su Markos i ostali sakrili. Ipak, oštrom Ferminovom oku to nije promaklo, ukrade joj ključ iz sobe, i ona na kraju ode do kuhinje da se bije s njim. Very Happy Naravno uhvati ih Hasinta. Ipak kada su došli do one rupe gdje je Fermin upao, Saul zezne Fermina i ključ uzima od FErmina i daje ga Nori. Nora silazi dolje i otkriva prolaze, i ulaz kroz kamin. U tom smislu, je 2:1 za Noru, mada tu ga je više Saul zeznuo nego ona. Za to vrijeme ubrizgao je Ferminu otrov, jer ga tako želu ucjenitii da mu preda sliku. I za 24 sata Fermin treba da umre ako ne dobije protivotrov.

Malo vedrine u epizodu su unijele Paula i Evelin. Migel ih spašava od pauka i Haviera Olgada, i Paula se zaljubi. Kako ga je zaljubljeno gledala, a Evelin pravi grimase u fazonu "Paula, spusti se na zemlju" Very Happy Kako glume, pa odglume facijalnu ekspresiju nego mnogi odrasli Televisini glumci. Very Happy Ipak, Paula je bila hrabra i priznala Migelu, koji je odbija. Very Happy Ipak, Evelin je upozorila i rekla joj "Paula, dječaci njegovih godina se ljube s jezikom" lol! A, kasnije Hektorov izraz lica kada je to Evelin rekla pred njim. Laughing Laughing Laughing

U međuvremenu je Paula rastumačila šifrovanu poruku iz knjige koju je za Hektora našao Markez. Poruka glasi "Blago je ispod La Griege" (tako nekako) i Hektor je shvatio da se to odnosi na onu staklenu konstrukciju ispod stepeništa koju razbija i pronalazi nešto za njega. Vjerovatno nešto što traži po šumi.

Sada je Amelija odlučila da kulira Markosa i da raskine. On juri za njom i ostavlja poruku za nju Pauli. Baš je našao kome će predati poruku. A, eto čak i Paula i Evelin su shvatile da su njih dvoje zajedno. Karolina je pročitala poruku gdje joj Markos zakazuju sastanak na jezeru. Teško joj je, ali je ipak ispala poštena i ostavila pismo Ameliji.

Elsa počinje sumnjati da je nešto bilo između Hasinte i Hoakina, vidjela je Hasintu na jednoj staroj slici kako gleda u Hoakina, bebu Elsu i njenu majku. Nevjerovatno, kako nekad fotografija može da uhvati pravi momenat.

Ubjedljivo najiritantniji momenat do sada je susret Ivana sa navodnom majkom. Kako je odvratna ona žena. Fuj! Evil or Very Mad Još joj Ivan vjeruje jer je znala kako je dobio ožiljak koji nosi od rođenja. A u stvari je ta ista bila s Marijom u ludnicu i Marija joj to povjerila. Slučajnost?

Hulija se ohrabrila i kaže im da vidi Kajetana. Logično, ne vjeruju joj i odbacuju je. Na to je Karolina namjerno gurnula i rekla "Izvini, mislila sam da si duh moje babe"  Laughing  Nije čudno što joj je vjeruju, ali zar im nije sumnjivo kako Hulija zna da je Kaje ubijen.

_________________
El Internado - Page 3 Anigif10
Sponsored content

El Internado - Page 3 Empty Re: El Internado

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum