Svijet Sapunica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
Kristina
Kristina
Admin

Latino leksikon - Page 35 Empty Re: Latino leksikon

Thu Mar 28, 2019 10:06 am
Ima šupljih momenata i previše romantizovan kraj.

Baš tako.

Admin

Thu Mar 28, 2019 10:07 am
5. Kojim telenovelama bi promjenio/promjenila kraj?

Admin

Thu Mar 28, 2019 10:36 am
Već je Ana pomenula "La Reinu del sur", mada sam već pominjala Teresin kraj na pitanju o likovima čiji bismo kraj promijenili.  Ima dosta sporednih likova čiji mi se kraj ne sviđa, ali to ne bih uvrstila u ovu kategoriju gdje se pitanje odnosi na glavnu priču. Trenutno mi je teško da se sjetim još nekog lošeg kraja sem "Rubi" i "Terese".

Prva mi pada na pamet La Malquerida. Kraj Cristine  i Estebana je hajde i ok, ali Acacijin mi je skroz bezveze. Nije zaslužila sretan kraj sa Ulisesom nakon svega što mu je priredila. Nepravedno ga je optuživala, vjerila se za drugog, muvala se s trećim, i na kraju je ostave s prvim momkom. Ja bih njen lik ubila, ostavila Estebana u zatvoru da se s tim nosi, a Cristinu bih poslala daleko od Mexica i njenog imanja.

Dos hogares Angelicu bih ostavila s Ricardom. Ako je ona preboljela Santiagovu smrt i zavoljela Ricarda, bezveze je što na kraju ispada da ona dalje voli Santiaga. Princip - volim, pa zaboravim, pa opet zavolim i zaboravim ovog drugog.

Sin rastro de ti Rješenje misterije je trebalo biti drugačije. Očekuješ veliku spletku, a dobili smo ljubomornu sestru alkoholičarku, i svekra koji, što Ana reče, nije mogao podnijeti da mu se sin bavi fotografijom. Raul i Camila su toliko predvidivo rješenje da je to strašno. Upravo se sjetih najglupljeg horor filma ikad "Prom night" (1980)  gdje je bilo tako očigledno da je ubica brat one male što je stradala na početku. Ovo je taj nivo, predvidivo da nema kud više.

Admin

Thu Mar 28, 2019 6:58 pm
Slažemi se za Sin rastro de ti. Smatram da je serija bila nivo više od većine što je Televisa do tad radila i zbog toga šteta što i kraj nije bio kvalitetniji, u rangu toga. Generalno mi ta poslednja epizoda delovala lošije u odnosu na celu seriju koja je bila interesantna i zanimljivo urađena.
Ana
Ana
Admin

Thu Mar 28, 2019 8:53 pm
Osim onih koje sam navela u prvom krugu, potpisujem za Sin rastro de ti, o kojoj sam opširnije komentarisala na njenoj temi.

Admin

Mon Apr 01, 2019 9:51 am
6. Televisa/Telemundo/Azteca ili produkcijske kuće Južne Amerike?
7. Original ili remake?
8. Koje ste telenovele/serije gledali više puta?

Admin

Mon Apr 01, 2019 10:05 am
Na ova pitanja je teško odgovarati dva puta pa sam ih zato stavila zajedno, ako neko želi da doda još neki komentar na njih ili ako neko nije odgovorio prošli put.

6. Ako upoređujem Telemundo/Televisa, Telemundo radi bolje i kvalitetnije i izvuče maximum iz glumca, ali mi smeta česta natprirodna tematika i ekspanzija narko telenovela. S kućama Južne Amerike i sa Aztecom  imam manje iskustva, ali kao što već i pomenuh Rede Globo prednjači u odnosu na ostale kuće.

7. Original uvijek ima prednost, ali ima i rijetkih izuzetaka. Originale nekih priča koje volim nisam gledala, tako da npr. sad pogledam original ne znam koliko bih mogla biti nepristrasna.

8. Prošli put sam, čini mi se, nabrajala samo telenovele. Ne smijem reći koliko sam puta gledala "El Internado". Embarassed Prison break sam gledala nekoliko puta, sigurno 4-5. Embarassed Mc Leod's daughters, Incantesimo, 7th heaven sam gledala po dva puta, ali ne sve dijelove/sezone. Medical investigations takođe dva puta. Only fools and horses sam sve epizode gledala sigurno dva puta, a mnoge od njih i nebrojeno puta.

Naravno, Hercule Poirot serijal se mora ubrojati. Ne sviđaju mi se svi filmovi jednako, tako da sam mnoge gledala nebrojeno puta, a neke "samo" dva ili tri. Very Happy

Mon Apr 01, 2019 12:31 pm
6.Televisa,Tv Azteca i Telemundo,ali najdraža mi je Televisa
7.Original,ponekad remake
8.Mariana de la noche-od svih telenovela koje sam gledala,ovu telenovelu sam gledala najviše puta,ali ima još;Rubí,Sin pecado concebido,NCIS LA,Dr.House-ovu seriju sam gledala već toliko puno puta da cijelu radnju znam napamet i kad god bude na televiziji,ja opet gledam (iako sam ju već gledala 500 puta),repriziram po 1000.put,Zločinački umovi-meni odlična,ne cijelu seriju,ali odsad gledam redoviro,ali neke epizode sam gledala više puta.
Ana
Ana
Admin

Mon Apr 01, 2019 9:47 pm
Nemam ništa novo da dodam kod šestog i sedmog pitanja. Osmo pitanje - mislim da sam zaboravila da navedem Mr. Robot i Orange is the new black, njih sam takođe reprizirala.

Admin

Thu Apr 04, 2019 12:05 am
6. Televisa/Telemundo/Azteca ili produkcijske kuće Južne Amerike?

Svaka od produkcijskih kuća ima svoje prednosti i mane, pa zavisi u kojoj meri je šta izraženije i šta je ono što je meni bitnije pri izboru.
Televisa - obrađuje obične životne priče koje meni prijaju i zbog čega ih najčešće biram. S druge strane kvalitet serija je slabiji u odnosu na druge kuće.
Telemundo - oni bez sumnje rade najkvalitetnije serije ali zastupljenost narko priča mi je preko glave
Azteca, kuće Južne Amerike - oni su nešto između ova dva prethodna, znaju ubosti kvalitet, a i dobru priču i doneti je na drugačiji način. Ne pratim ih dovoljno, pa ih i ne gledam

Telemundo je prvi započeo sa promenom kursa kada su telenovele u pitanju. Prvi su startovali sa jednim novim pristupom i drugačijom tematikom. Kada su se te narko priče pokazale uspešnima, oni su još jače krenuli sa njima i ne odustaju od njihovog forsiranja. Rekla bi da u tome preteruju jer im je to uvek udarna serija, pa se za neke druge teme manje daju. Televisa se do nedavno držala svojih starih principa i načina snimanja telenovela, ali poslednjih godina su počeli menjati stvari, a ozbiljniji zaokret se događa dolaskom novom vodstva na čelo. Čini mi se da su se ugledali na Telemundo, pa i oni žele ići tim putem misleći da će i njima to doneti gledanost. Televisa odjednom forsira narko priče, dok je klasičnih telenovela sve manje. Podržavam promene i ozbiljniji pristup snimanja i obrade određene teme, no sumnjam da će narko priče ikada imati dobar prolaz u Meksiku, barem se do sada to nije pokazalo. Bolje da te promene usmere na ozbiljniji pristup scenariju i glumi, pa će imati više rezultata.

7. Original ili remake?

Biram original ili originalan rimejk. Razlog je taj što su rimejkovi postali kopije serija koje smo gledali godinu pre ponovne obrade. Da  je drugačije, to ne bi imalo toliko veliku važnost pri izboru.

8. Koje ste telenovele/serije gledali više puta?

Ni jednu nisam gledala dva puta detaljno od početka do kraja, ali sam u mnogo slučajeva ponovo gledala sažetu verziju serije koja uglavnom podrazumeva glavnu radnju.
Sponsored content

Back to top