Go down
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 10 Empty Re: El Internado

on Fri Jan 04, 2019 1:06 am
6x11, 6x12 i 6x13...

Šesta sezona je bila sezona tranzicije, prekretnica između misterija, tajni, zakulisnih radnji (prvih pet sezona) i otvorene borbe za preživljavanje (borbe protiv virusa i protiv preostalih relevantnih nacista), što mislim da mogu da očekujem u poslednjoj sezoni.

Kraj šeste sezone mi je ostavio specifičan utisak, kao da više niko nema ništa da izgubi, kao da su sada svi slobodni da idu na sve ili ništa, da rizikuju bez zadrške. Apokaliptična atmosfera u poslednjim minutima 6x13 epizode je uvod u haos i gubitak kontrole.

Priča sa Evom je imala veliki alegorični značaj po mom mišljenju. Njen otac je bio nacista, sledio je nacističke principe, aktivno ih sprovodio i...voleo je svoju preslatku, savršenu devojčicu, dok je istovremeno radio na virusu koji bi iz društvene zajednice eliminisao one nesavršene, slabe, nedostojne života. Ista ta savršena devojčica se slučajno zarazila istim tim virusom i otac ju je smestio u ledenu kapsulu i rešio da je čuva u istoj sve dok ne pronađe način da je izleči.

Vuk je bio pristalica nakaradnog režima, a zaleđena Eva simboliše ideale u koje je Vuk verovao i koji su nažalost opstali decenijama nepromenjeni, "zaleđeni" u umu jednog poremećenog naciste. Zbog tih ideala su mnogi nevini ljudi nastradali, zbog megalomanskih ideja i poigravanja sa prirodom. Zato je alegorija posebno izražena u sceni kada Ivan mora da razbije kapsulu kako bi spasio Juliju. U ime pružanja otpora protiv "zaleđene", preživele ideje, koja mora biti uništena (nije dovoljno da bude samo poražena) da bi stradanje prestalo. I na kraju oboje ginu, Vuk i mala Vučica, od bombe koja je raznela napore da se očuva i dodatno razvije jedan nehumani koncept. Svidelo mi se zatvaranje tog poglavlja.

Još interesantne simbolike i poigravanje rečima nude Noiretove scene (prvo sa Camilom, a potom sa Vukom). Camilo pušta svog vuka Compasion na Noireta, uz reči "zove se Compasion i sada će te ubiti", aludirajući na samilost koju Noiret njemu nije pokazao kada je istu od njega očekivao, ali on će Noiretu ipak pokazati samilost tako što ga neće ostaviti živog da se muči sa ranjenom nogom. Ali, Noiret ubija vuka, odnosno ubija Camilovu samilost, nakon čega Camilo gubi jedini gram ljudskosti koji je imao (ljubav prema svom ljubimcu).

A kada je kasnije Noiret držao Ivana na nišanu pred Vukom i Vuk mu je naređivao da ga upuca, prisetila sam se Compasion momenta. Camilo mu je onomad rekao da će ga "Samilost ubiti" i Noiret je pokazao samilost prema Ivanu, odbivši da izvrši Vukovo naređenje, što ga je moglo ubiti s obzirom na to da je time izdao svog vrhovnog šefa. Samilost prema Ivanu će u svakom slučaju Noireta odvesti u propast. Zanima me šta ga čeka posle svega ovoga.

Inače, dirljive su mi zajedničke scene Noireta i Tomasa. Prvo ona u kojoj mu Noiret čita bajku, a zatim ono kad se oprašta od njega, pošto Lucia želi da ga pošalje na sigurno. Nikad nisam mislila da će mi reči "dirljivo" i "Noiret" stajati u istoj rečenici, ali Noiretovi momenti sa malim Tomasom su mi zaista divni. I love you

Zanimljivo je bilo vidjeti Camila, okorjelog nacistu, kako jauče za uginulim prijateljem.

Pa, i Hitler je voleo svoje pse. Laughing

Irene i mali Samuel napokon slobodni, Alicia je takođe stigla, tako da mislim da će od sada koliko-toliko Irene biti bezbedna. Andres živeo kao zločinac, umro kao epski junak. Bar je nešto korisno uradio pred smrt, nazvao je Marcosa i oslobodio Irene. Still, dobra dela ne brišu ona loša i vice versa.

Roque je doneo ispravnu odluku, ali bojim se prekasno. Neutral  Da je pokazao zube Noiretu pre tragedije sa Carolinom, možda njegovo prijateljstvo sa ostalima ne bi stajalo na tankom ledu. Pre ili kasnije će ga otkriti, a u međuvremenu može nastaviti da igra za oba tima, štiteći Marcosa i ostale od The Ekipe.

Nisam sasvim sigurna da li ga je Noiret na kraju zarazio. Kontam da jeste.

I meni se čini da jeste, pošto je rekao Vicky onako samouvereno "svi ćemo umreti."

Osim Roquea, i Vicky je došla do tačke ključanja i izdeklamovala Elsi zašto traži da joj vrati mobilni.

A Elsa saznala bolnu istinu o svom ocu. Mogu misliti kako se osećala. pale  Verovala je da ga poznaje, imala visoko mišljenje o njemu, bila vezana za njega...I onda otkrije da nije znala ni njegovo pravo ime. Sve je bila maska, laž, predstava za javnost, jer Fini čovek uopšte nije bio fin. Verovatno je doživela totalno razočaranje.

Saul, Fermin i Rebeca trio...Dva koraka napred i jedan nazad ili obrnuto. Dosta su postigli, u skladu sa mogućnostima su uradili šta je bilo u njihovoj moći po pitanju beskućnika. Ali Fermin postao zaraženi beskućnik? Shocked  U šoku sam, a ne znam zašto. Trebala sam se već navići na poteze koje Ottoxovska goveda povlače. Maria me je ponovo oduševila time što nije popustila pod Hugovim pretnjama i obavestila je Fermina, a zatim i Saula o onome što The Ekipa traži od nje. I love you

Daniel je vjerovatno znao da su u pitanju važne uloge u nekom istraživačkom projektu, ali nije imao pojma što je pozadina svega.

Vrlo moguće da je upravo tako i bilo. Danielova smrt me je baš bacila u bedak. Neutral  Ostavlja gorak ukus u ustima, jer se pojavio lik koji je bio spreman da pribavi ključni dokaz kojim bi se legalno stavila tačka na jednu monstruoznu organizaciju. I bio je tako blizu, a tako daleko. Prvenstveno, nije imao sreće. Prvo je sreo Luciju koja je nakon toga razgovarala sa pravim Hugom i ovaj je provalio da je njegov brat Apolo, a onda su klinci nenamerno uputili Huga u njegovom pravcu.

Ali na stranu sad faktor sreće. Daniel i Martin su u ovome bili potpuno sami, bez ijednog saveznika u okviru Internata. Razumem zašto Daniel nikome sa strane nije smeo da veruje. Ipak, da su imali nečiju pomoć i zaštitu (najbolje Alicijinu), Daniel bi možda bio živ. Ono što je Daniel pokušao da izvede oslanjajući se isključivo na Martina je bila ludost svojstvena herojima (u tu kategoriju spada i Fermin, on pogotovo dominira). Hrabri su i odlučni i časni i uvek kao da se takmiče ko će se više približiti smrti. I obično poginu, izgube glavu ni za šta.No

U onom flešbeku se videlo da Daniel nikada nije bio odgovarajući materijal za Vuka. Želeo je samo Aljasku i bio je zadovoljan time, Aljaska bi ga usrećila, sviđala mu se. Neutral  A Hugo je želeo ceo svet...ambiciozno-iracionalni megaloman, kao i njegov vođa. Takvi uglavnom završe još gore nego heroji.Rolling Eyes

A u koju kategoriju da stavimo Javiera Holgada? Tačno sam znala da je Javier predodređen da bude donosilac tame i smrti. lol!

I da li mogu dobiti objašnjenje zašto je najednom mravojedica Amaia postala deo Marcosove grupice?Question Ko je njoj dao pravo da im se pridruži? Šta ona hoće od njih? Šta hoće od Marcosa? Sex? Jel baratanjem pištoljem htela da ga impresionira ili šta? Ne kapiram. Neprirodno mi je da eto tako, ničim izazvana zauzme Carolino mesto Suspect

Mislim da nije dio Ottoxa, nema on pojma što je po srijedi.

Svejedno. I dalje je Caracarton, i dalje želim da bude kažnjen zbog iritantne face koju poseduje confused


_________________
El Internado - Page 10 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado - Page 10 Empty Re: El Internado

on Fri Jan 04, 2019 12:42 pm
otvorene borbe za preživljavanje (borbe protiv virusa i protiv preostalih relevantnih nacista), što mislim da mogu da očekujem u poslednjoj sezon

Da, u poslednjoj sezoni sve maske spadaju, sve će biti poznato o Ottoxu, a i o Ferminovoj misiji, i kao što si rekla  ostaje otvorena borba za preživljavanje. Sedma sezona se bukvalno može podijeliti na dva dijela 8 + 7. Meni je zanimljiviji taj završni dio.

Vuk je bio pristalica nakaradnog režima, a zaleđena Eva simboliše ideale u koje je Vuk verovao i koji su nažalost opstali decenijama nepromenjeni, "zaleđeni" u umu jednog poremećenog naciste

I na kraju oboje ginu, Vuk i mala Vučica, od bombe koja je raznela napore da se očuva i dodatno razvije jedan nehumani koncept.

Bukvalno ga je njegova ideologija ubila, a Evu je ubio virus koji je on izumio. Kao Joaquin i Adolf Merquel, i Ritter je imao laganu smrt. Ipak svidjela mi se činjenica da ga je dokrajčio neko "njegov". Odbačeni Camilo stavlja tačku na projekat oživljavanja Eve, na Ritterov život i na opasnost koja okružuje Paulu. Doživio je onu svoju "ono što nam je beskorisno bacamo u smeće". Interesantno, Joaquin je bio poput oca Camilu, bio mu je više otac nego Pablu, rođenom sinu, Veronicu da ne pominjem. I Camilo je upravo doživio Pablovu sudbinu, unakažen luta sam po šumi.

Ali, Noiret ubija vuka, odnosno ubija Camilovu samilost, nakon čega Camilo gubi jedini gram ljudskosti koji je imao (ljubav prema svom ljubimcu).

Samo nije jasno zar je Camilo stvarno mislio da će Noiret doći sam i nenaoružan i da će tek tako pustiti da ga vuk rastrgne. Žao mi je što ga vuk nije ubio.

i Noiret je pokazao samilost prema Ivanu, odbivši da izvrši Vukovo naređenje, što ga je moglo ubiti s obzirom na to da je time izdao svog vrhovnog šefa. Samilost prema Ivanu će u svakom slučaju Noireta odvesti u propast. Zanima me šta ga čeka posle svega ovoga.

Inače, dirljive su mi zajedničke scene Noireta i Tomasa.

Meni je zanimljiv momenat kada mali Tomas priča o hrabrosti. To je bio momenat kada je Noiret na neki svoj način počeo da vrijednuje Ivana i da shvata da je Ivanu itekako trebalo petlje i hrabrosti da se suprotstavi njemu, njegovom nasilju i njegovoj ideologiji.

Pa, i Hitler je voleo svoje pse

Čist dokaz da ljubav prema životinjama ne mora obavezno biti pokazatelj da je u pitanju dobra osoba.

tako da mislim da će od sada koliko-toliko Irene biti bezbedna

Nadala si se da će Marcos i ekipa sačuvati Irenine snimke sa USB-a, pa nije bilo ništa toga. affraid

Verovatno je doživela totalno razočaranje.

Mislim da je razočarenje blaga riječ. Kako kaže Jacinta, simbol onoga na što se Elsa gadila i zgražavala je upravo njen dragi otac ucrtao u grb škole. Uz istinu o njenoj majci koja je odbacila rođenog sina, o bratu koji je proveo život u šumi, otkriće o Joaquinovom identitetu je konačno srušilo svaku lijepu sliku koju je mogla imati o svojoj porodici. Rušenjem slike o porodici je srušen i dobar dio njenog identiteta.

Daniel i Martin su u ovome bili potpuno sami, bez ijednog saveznika u okviru Internata.

Bilo bi idealno da su mogli isposlovati da Hugo uopšte ne bude u internatu dok Daniel sve završi. Poslije kad Hugo skonta, Daniel bi već bio bezbjedan na Aljasci. Šteta što nisu povjerovali bar Luciji, ona je i spojila Martina i Apola, vjerovatno bi pomogla Danielu da izvuče virus iz laboratorije.
Nažalost, Hugo je dobro poznavao svog brata, i zahvaljujući tome ga je Martin oslobodio, a taman su ga imali u šaci.


U onom flešbeku se videlo da Daniel nikada nije bio odgovarajući materijal za Vuka.

A, vidi se i kako su Hugove oči, za razliku od Camilovih, svijetlile kako mu je tamnila duša.  lol! Mogu i nekako da prihvatim da za djecu glumaca koji su svijetlih očiju odaberu glumce tamnih očiju. Nekako. Mada ako moraju baš ti glumci da budu roditelji i djeca ne razumijem zašto neko od njih ne bi nosio sočiva da boja očiju bude uvjerljiva. Mislim ako je mogao Stiven Boyd da ih nosi  1959. u Ben Huru, sigurno mogu da ih nose glumci 50 godina kasnije.  lol! Ali, ono što nikako ne mogu prihvatiti  da glumci koji glume istu osobu u djetinjstvu i odrasloj dobi imaju različite oči, u ovom slučaju i kosu, pošto su ona djeca riđa. Čak i odrasla Irene nema iste oči kao Paula, a identične su.

A u koju kategoriju da stavimo Javiera Holgada?

Šalu na stranu, meni te scene sa virusom i Javierom nose određenu poruku. Naime i naivni, dječji nestašluci mogu nekada da dovedu do fatalnih posledica.

I da li mogu dobiti objašnjenje zašto je najednom mravojedica Amaia postala deo Marcosove grupice?Question Ko je njoj dao pravo da im se pridruži? Šta ona hoće od njih? Šta hoće od Marcosa? Sex? Jel baratanjem pištoljem htela da ga impresionira ili šta? Ne kapiram. Neprirodno mi je da eto tako, ničim izazvana zauzme Carolino mesto

Brže bolje se utrpala u njen krevet, pa u grupicu i Marcosov život. Nenormalno je navalentna i naporna, 'ladno je pratila Marcosa i pored svog njegovog opominjanja i odvraćanja. Što mrzim tu žensku osobinu. No

I dalje je Caracarton, i dalje želim da bude kažnjen zbog iritantne face koju poseduje

lol!  A ja želim da Amaiu lansiraju na mjesec, toliko je dosadna.

1. - 4.

Sedma sezona je nastavila tačno na momenat gdje je 6. završila. To je jedini takav slučaj. Vicky histerično priča Elsi  o svemu što se dešavalo dok u isto vrijeme iz prolaza koji su eksplodirali izlaze Marcos i ekipa neozlijeđeni. Irene je kratko vrijeme bila na sigurnom. Ona i Alicia doživljavaju udes i dok je Alicia pošla po pomoć, pogađaš, Camilo otima Irene. affraid affraid affraid  Ali, bar je Samuel na sigurnom kod Else.

Ottoxovci zadali težak udar Saulovoj grupi. Oni su izgubili vođu, ali i anti - Ottoxovci takođe. Saul zaražen umire u bolnici u Ferminovom prisustvu. Sad  Zaraza se raširila i po internatu, te su odvojili jednu salu gdje su zaraženi u izolaciji, uključujući i Fermina. Fermin ne gubi vedar duh te daje sve od sebe da dijeci koja su u izolaciji olakša i uljepša dane. Što je najgore zdravi ne mogu da odu iz internata zato što se brže bolje pojavila vojska koja je okružila internat da bi se pobrinula da niko iz internata ne izađe i time proširi zarazu. Nije ih briga što je većina ljudi zdrava. Kakav je to karantin u kome drže zdrave ljude i djecu? Najgora stvar  od svega je što Hugo jedini zna gdje su lijekovi, a prolazi su sada pod ruševinama i sad zavise od njega da ih odvede do lijekova za oboljele. Nisam optimistična da će par ljudi golim rukama uspjeti da prokopaju put do lijekova. Jes' da imaju pomoć vojnika koji je silom prilika sad u izolaciji s njima, al' svejedno. Što kaže Alicia, umrijeće od iscrpljenosti, a ne od virusa. Na sve to se pojavljuje jedan mega iritantan lik, Curo, koji se zarazio dolaskom u internat i mora da ide u salu zaraženih. scratch Odličan je par s Amaiom, jednako su naporni. Na kraju je ispalo da se jesu poznavali. Ne mogu da ne primjetim koliko Amaia bolje izgleda u flashbacku. Ne mogu da vjerujem kako su joj nagrdili kosu u 7.sezoni. Onaj rep je očajan i ne može se nazvati fruzurom. A, valjda ih profesionalci friziraju. Nego da se vratim na karantin. Tamo je i trudna Clara (koja želi da se ubije sad kad vidi do čega su je doveli njeni drugari iz Ottoxa). I ona je dobar par  za Cura. Trio iritantnih Clara&Curo&Amaia. Inače, Clara je baš onako elegantna i građena za balet.  Laughing Nisam osoba koja inače daje taj tip komentara, ali ne mogu pomoći sebi, Clara je toliko odbojna.

Marcosu su saopštili da je Andres umro. Možda je i bolje što nije saznao da mu je otac nacista, mada pitanje je da li je to Irene rekla Aliciji, i da li iko to zna. Mali Lucas s druge strane još uvijek ne zna da mu je majka umrla i ne prihvata Rebecu za maćehu. Razumijem ga. Za toliko malo dijete je neshvatljivo da njegov roditelj može da bude zaljubljen u drugu osobu.

I pojavio se doktor koji je maltretirao Mariju. Izvukli su ga iz zatvora, možda čak i isti Noiret. A taj Noiret mu je sada pacijent u ludnici. Možda je i Noiret najgore prošao. Završio je okružen ludacima s doktorom koji će ga maltretirati kao što je nekad Mariju. Niko ne zna što se desilo s njim. Ivan je rekao da je Noiret taman nestao kad je odlučio da mu prestane zagorčavati život.

Neke stvari se i dalje ne mjenjaju. Amaia toliko trči za Marcosom da mi se povraće. Dobra je Vicky: "Dehidriraće od tolikog balavljanja" lol!  E, da, nije mi jasno zašto je Ivan oslovlja sa Hajdi?  jocolor  Na sve je još i Lucia uključuje u tim super žena internata jer je Amaia  budući student medicine.  Rolling Eyes

U svemu tome je Evelyn osvježenje. Njen raskid sa Lucasom, muvanje sa Antonom i pravljenje Lucasa ljubomornim stavljanjem kečapa ispod nosa. Scena u ordinaciji kada joj Lucia kaže da će morati na operaciju jer joj izlazi kečap iz nosa je urnebesna.  lol! Kasnije je izazvala svađu između Javiera Holgada i Lucasa, nahuškala je jednog na drugog. Haha, Rubi u malom.  lol!  lol! Ipak, do sada najbolji dio je Javier koji pali megafon Jacinti iza leđa da bi tako Lucas saznao da mu je majka u sali zaraženih, jer mu Evelyn i Paula nisu smjele reći. Na kraju je Jacinta ispunila svoju prijetnju i morali su da ribaju internat. Doduše ne jezikom. Laughing Btw, u izolaciji je u stvari Javierova majka. Kad su kasnije upale u prolaze baš kad su zapalili dinamit više nisu bile zabavne. Zamalo da poginu trčeći za "zakopanim blagom" iz prolaza. Opet je došla do izražaja Evelynina nezasitost parama i manjak svake želje da ih podijeli sa Lucasom. Kažem ja, Rubi u malom. Ipak, nisu bile daleko od istine. Lijekove koje traže su više od blaga.

U Marcosom i Vickynom snu se pojavljuje jedan čudan čovjek.  Shocked  Kasnije  se isti čovjek javlja svima njima zajedno. U snu. U isto vrijeme. Tvrdi da zna ko je ubio Carolinu. Zaboravila sam i na ovu paranormalu. Mislila sam da je Rebeca zadnja takva pojava. Marcos je odlučan da nađe tog čovjeka i na kraju u toj misiji propada kroz otvor gdje je nekad bio lift, zajedno sa Roqueom.

Rebeca je inače sa Hugom bila zatrpana u ruševinama, on joj je spasio život. Naravno, nije lud da je ubije i tako sebe kompromituje. Ono što je najveći problem je što je taj odron bio namjerno izazvan, a to nije mogao biti  Hugo.  affraid  affraid  affraid Kasnije kad su od vojske dobili eksploziv koji im je trebao olaškati prodiranje kroz ruševine, neko ga je uništio potapanjem u vodu. Evil or Very Mad

Ivanove i Julijine ljubavne scene mi postaju izuzetno naporne. Ok, napaljeni su k'o ludi, nema potrebe to toliko isticati.  Rolling Eyes  Rolling Eyes Bilo mi je smiješno kada je Jacinta uhvatila golu Juliju koja čeka Ivana u Rebecinom kupatilu.  Laughing  Laughing

Ivan je počeo da pokazuje rane simptome Alchajmerove bolesti od koje je inače bolovao i Marijin otac. U pitanju je kontraefekat lijeka koji se udružio sa Ivanovim genetskim nasleđem. pale Zbog toga je odlučio da raskine sa Julijom glumeći da je ne voli.
Roque opet tone. Kraj šeste sezone je ohrabrio, ali evo ga, krade vrijedne stvari po internatu da bi potkupio vojnika da mu da pištolj. No Što je najgore bio je spreman da okrivi nekog drugog, Caracartona. Radije bih da je okrivio Amaiu, bar bi je Marcos otkačio.  lol!  Kasnije kada je mogao da bira da li će mu vojnik dati metak ili poziv kojim će Vicky provjeriti kako joj  je otac nakon operacije, on je izabrao metak.

Elsa je saznala ko je bio Hector, i tako mi je glupo što je ta scena prekinuta i što nisu prikazali Elsinu reakciju. Vjerovatno je tek tada shvatila onoliku Hectorovu brigu za Marcosa i Paulu.  I love you Inače, još jedna bitna scena je prekinuta. Alicia isputuje Luciju o okolnostim Hectorove smrti.  Neutral Amelia je inače preživjela, al je izgubila bebu. Jedan od najodvratnijih Hugovih momenata je bio kada je mrtav 'ladan rekao Ameliji da je valjda shvatila da to dijete nije bilo njeno. Amelia mu prijeti da će ga ubiti. Prijetiti ubici i nije baš pametan korak. affraid  confused

Zahvaljujući glupoj ideji da bi Fermin trebao da ima pištolj dok je u izolaciji Lucia je na kraju završila sa metkom u stomaku. bounce  affraid Inače ovo me podsjeti

Okej, preživela je Hugov metak, samo je malčice ranjena i naravno da joj je Fermin sanirao ranu, jer iz Internata niko ne ide u bolnicu kada popije metak.

lol!  Rebecu je metak okrznuo, nije joj ostao u ruci pa je i koliko toliko uvjerljivo da joj je Fermin mogao sanirati ranu. Ono sa Ferminom je slabo uvjerljivo. A, misterija je kako se Martin riješio metka. Vidjećemo kako će se (da li će se) Lucia izvući s obzirom da su u izolaciji. U isto vrijeme kada je Curo upucao Luciju, mali Lucas je prokrvario iz nosa. Crying or Very sad  _________________
El Internado - Page 10 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 10 Empty Re: El Internado

on Fri Jan 04, 2019 10:07 pm
Naime i naivni, dječji nestašluci mogu nekada da dovedu do fatalnih posledica.

Pogotovo ako su odrasli dovoljno neodgovorni i nemarni da dopuste da do toga dođe, a najčešće jesu u većini takvih slučajeva.

Nenormalno je navalentna i naporna, 'ladno je pratila Marcosa i pored svog njegovog opominjanja i odvraćanja.

Meni ovo sa Amaiom deluje iscenirano. Najednom se uvalila u njihovu grupicu i onda se sasvim dobrovoljno upustila u ogromnu opasnost, rizikujući svoj život za Marcosa, njegovu sestru i prijatelje sa kojima nije čestito ni razmenila više od 10 reči i koje praktično ne poznaje . Ko još to radi? Suspect Obična, dosadna, zaljubljena tinejdžerka sigurno ne. I one njene suze, pa strah, pa radost što su izbavili Paulu i spasili Juliju...Sve mi je nekako fejk. Jednostavno, do njenog učešća u svemu ovome je došlo na prepad, iznenada, ne kao prirodan sled događaja.

Ako Amaia stvarno nije ništa više od iritantne, napaljene tinejdžerke, objašnjenje za naglo uvaljivanje u grupicu verovatno leži u tome što se pojavila pri kraju serije i nisu imali vremena da je postepeno uvedu u priču kao što su uradili npr. sa Julijom, koja se korak po korak priključivala glavnoj grupici.

Sa poslednjom sezonom krećem posle vikenda...


_________________
El Internado - Page 10 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 10 Empty Re: El Internado

on Mon Jan 07, 2019 11:49 pm
7x01 i 7x02...

Divan početak sedme sezone, baš onako optimističan...Not.

Saula su zarazili i umro je. Crying or Very sad  Pretužna smrt za nekoga kao što je on. Bio je prava legenda i do poslednjeg trenutka se borio za opšte dobro. Neutral  Fermin nam je i dalje tu, drži se. Najjači mi je njegov povratak u Internat padobranom. Tako tipično badass za njega. Very Happy  I kako mi je divan kada se trudi da podigne moral zaraženoj deci i ne dozvoli da se klone duhom. I love you Maria je istinski bogata žena - ima sina kao što je Ivan i muškarca sa velikim M kao što je Fermin pored sebe. I love you

Ivanove i Julijine ljubavne scene mi postaju izuzetno naporne. Ok, napaljeni su k'o ludi, nema potrebe to toliko isticati.

Meni ne smetaju, čak su mi i lepe. Yon i Blanca imaju neverovatnu hemiju, pa mi njihove emotivno-napaljeničke scene nisu isforsirane i usiljene. A i ljubavna priča Ivana i Julije se razvijala nestandardnim putem, putem neobuzdane strasti i uz mnogo simpatičnih momenata. Sada su bukvalno jedna duša u dva tela. I love you  Samo, Ivanova Alchajmerova bolest bi mogla sve da pokvari. Zar je i to moralo da ga snađe? No

Camilo odneo Irene...Pošto je izgubio Compasion, ostaje mu njegova Irene na koju se očigledno ložio dok su je držali dole u Internatu. Irene je postala profesionalni zatočenik, upada iz zarobljeništva u zarobljeništvo. lol!  Bar je Samuel na relativno sigurnom mestu (akcenat na relativno jer je Internat sve samo ne simbol za sigurnost i bezbednost).

Nije ih briga što je većina ljudi zdrava. Kakav je to karantin u kome drže zdrave ljude i djecu?

Ja nisam mogla da verujem kakve je odluke donela ona vojska. Da li su oni pri sebi? Koja je njihova stvarna funkcija uopšte? Besmisleno mi je da zdrave osobe drže tamo. Zašto jbte? Shocked

Nova iritantna njuška - Curo. Madre mia, kakva je ono seljačina? Suspect  Šta on hoće i odakle poznaje Amaiu? Njoj se na faci vidi da ga se plaši. Kad sam već kod Amaie, moram da pitam nešto. Zašto se tako nonšalantno približila onom zaraženom dečaku, ne pokazujući ni najmanju bojazan da će i ona biti zaražena? I zaista, nije se zarazila. Ne znam, sve joj manje i manje verujem.

Na sve je još i Lucia uključuje u tim super žena internata

Ima dosta super-žena Internata (počev od Queen Else koja mi je u 7x01 bila prelepa I love you ), ali Amaia nije jedna od njih. Nju bih pre svrstala u super-fejkere Internata. Kad je rekla Luciji kako je ostala sa onim dečakom jer joj ga je bilo žao, ja pomislih "lying whoooore." Mislim da riba konstantno laže, lažira emocije i garant ima neke skrivene namere.

E, da, nije mi jasno zašto je Ivan oslovlja sa Hajdi?

Jesi li kao klinka čitala Hajdi i/ili gledala film? Kontam da je Ivan tako zove, zato što je Hajdi bila vesela, radoznala, dobrodušna devojčica koja se uvek motala okolo, pratila ljude, postavljala im pitanja, smarala ih...Ali Hajdi jeste bila takva, a Amaia je obična fejkerka. Mora biti. Ne pristajem na alternative.

Ko je misteriozni čovek iz Marcosovog sna i šta mu treba? Zašto spominje Hectora? Deluje čudno. Shocked

Kako mi Hugo ide na živce...U stvari, više mi idu na živce ovi iz tima normalnih, pošto imam osećaj da nisu dovoljno čvrsti sa Hugom. Kapiram da je najvažnije da se izvuku lekovi iz ruševina i da im samo on može pomoći, ali ga previše tretiraju kao običnog saradnika, a manje kao zločinca. Rolling Eyes  I previše mu veruju, iako se pretvaraju da nije tako. Računam da je Alicia pametna žena i iskusna policajka i da nije mislila ozbiljno kada je obećala Hugu da će dati sve od sebe da on ne bude procesuiran kad se sve ovo završi.

Ono što je najveći problem je što je taj odron bio namjerno izazvan, a to nije mogao biti  Hugo.

Nije mogao biti lično, što ne znači da do odrona nije došlo po njegovom naređenju. Vuk je mrtav, ali organizacija nije i ne verujem da je Hugo jedina preostala krupnija riba u njoj. Možda mu je u interesu da se lekovi ne pronađu, pa je rizikovao i naredio nekome od svojih ljudi da izazove odron dok je on tamo kako bi skinuo sumnju sa sebe i stvorio atmosferu u kojoj on i ekipa normalnih navodno imaju zajedničkog neprijatelja.

A ako ne stoji on iza toga, onda može biti Camilo ili neko drugi iz njihove organizacije. Roque takođe ima jak motiv i videli smo da je spreman da "pređe granicu" iz straha da bi mogao da bude razotkriven, ali nešto mi ovaj incident u ruševinama ne ide uz njega.

Ko je strpao Noireta u ludaru? Kako je on tamo završio? Nije mi jasno. Ovi iz The Ekipe bi ga pre ubili nego što bi ga zatvorili u ludaru, s obzirom na to da im živ Noiret koji je "napustio igru" ništa ne vredi. Jeste mi logično da su ga oni tamo strpali i naredili onom doktoru da ga muči/izludi, ali opet ne razumem zašto bi odabrali taj put umesto da ga jednostavno ubiju. Suspect

Šteta u svakom slučaju. Izludeće Noireta i kada/ako jednog dana bude pokrenut krivični postupak protiv nacističke gamadi, Noiret neće moći da bude svedok jer će izgubiti moć rasuđivanja i posledično i poslovnu sposobnost. A zamisli koliko bi koristan bio Noiret kao svedok.

Bitchy Evelyn ponovo u akciji. lol!  Uspela je da posvađa Lucasa i Javiera Holgada. Laughing

Haha, Rubi u malom.

Neee Neutral Evelyn je mala, namazana pametnica koja vodi računa o svojoj dobrobiti, ali je dobro devojče i dobar prijatelj. Samo je pragmatična, nije to zločin lol!

_________________
El Internado - Page 10 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado - Page 10 Empty Re: El Internado

on Wed Jan 09, 2019 12:37 pm
Yon i Blanca imaju neverovatnu hemiju

To je tačno. Very Happy Ali, ipak su me smorili, biće još toliko scena s njima da je to prosto dosadno. Mada, eto, trebalo je napraviti 15 epizoda i popuniti ih s nečim. Kad smo kod hemije, iako su mi Carolina i Marcos draži par, moram priznati da se kod njih manje uočavala, bar s njegove strane. Kad se ljubi djeluje mi kao da ga je nešto opeklo. Laughing  
Carol i Marcos su baš imali malo mjesta. Ona je raskinula sa Ivanom tek početkom treće sezone, onda se on muvao s Amelijom, pa je djelovalo da će biti s Carolinom na početku četvrte sezone, međutim opet se Amelia vratila te se s njom vukao sve do pete sezone na čijem kraju konačno počinje s Carol. Onda su tokom skoro cijele polovine 6. sezone u zavadi zbog Amelije i njene trudnoće. Jedino što ima od njih je onaj flashback s ljeta. Žao mi je Carol što joj se nije dalo. Ne bi čak smetalo da su ona i Fernando priživjeli npr. da su ostali zajedno.

Što se izdajnika tiče, zaboravih reći da su se scenaristi dvoumili između Caroline, Vicky i Roquea.

Zašto se tako nonšalantno približila onom zaraženom dečaku, ne pokazujući ni najmanju bojazan da će i ona biti zaražena? I zaista, nije se zarazila. Ne znam, sve joj manje i manje verujem.

Nije imuna na virus, ako na to misliš. Imala je jednaku šansu da se zarazi, kao i ostali. Samo je imala sreće. Kažem ti, izuzetno hrabra tinejdžerka. Laughing

(počev od Queen Else koja mi je u 7x01 bila prelepa I love you )

Da, sjajno izgleda u 7. sezoni. Njen pravi karakter se najviše ispoljio u poslednjoj sezoni. I love you Ko bi rekao na početku serije da će ona biti osoba kojoj će dobro učenika biti ispred njenog?


Jesi li kao klinka čitala Hajdi i/ili gledala film?

Ma, da. I love you Ali, suluda mi je svako povezivanje Amaie sa njom, pogotovo što je ona Ivanu antitipatična, a on je upoređuje sa slatkom, simpatičnom djevojčicom. Inače, Ivan je majstor za davanje nadimaka. Julia je Casper, Lucia je dr Mengele, a nepoznati čovjek iz sna je  Freddy Krueger. lol!

Ko je misteriozni čovek iz Marcosovog sna i šta mu treba?

Pojavljivaće se i na javi, i biće jako, jaaako važan.  Wink


U stvari, više mi idu na živce ovi iz tima normalnih, pošto imam osećaj da nisu dovoljno čvrsti sa Hugom. Kapiram da je najvažnije da se izvuku lekovi iz ruševina i da im samo on može pomoći, ali ga previše tretiraju kao običnog saradnika, a manje kao zločinca. Rolling Eyes  I previše mu veruju

Jao, ne samo da mu previše vjeruju, nego nećeš vjerovati  protiv koga će se okrenuti Elsa i Alicia. Evil or Very Mad

Ko je strpao Noireta u ludaru? Kako je on tamo završio? Nije mi jasno.

Nije objašnjeno, i Noiret se više ne pojavljuje. Moja pretpostavka je da je onako sluđen otišao iz područja internata, lutao ulicom  i da su ga tako našli i strpali tamo.
U jednom od snimaka "Archivos secretos" Noiret je u bolnici, a neko od osoblja kaže kako ima šizofreniju, i da je obolio zbog težine onoga što je nosio na savjesti.

Neee Neutral Evelyn je mala, namazana pametnica koja vodi računa o svojoj dobrobiti, ali je dobro devojče i dobar prijatelj. Samo je pragmatična, nije to zločin

lol!  Rekla sam Rubi u malom, ne zbog toga što je ona dijete, nego jer u malom ispoljava neke Rubine osobine. Samouvjerena je kao Rubi (jednom je rekla da ima lijepo ime, a jednom da su njene oči prelijepe), a i voli novac. Te osobine ne moraju obavezno biti mane (svakome je milo da dobro da živi i  da dobro izgleda) , ako se ne  ispoljavaju u pretjeranoj mjeri i ako ih roditelj primjeti na vrijeme te usadi djetetu prave vrijednost. Evelyn nema roditeljski nadzor, ali zato su  tu Jacinta i Paula. I love you  Ne vjerujem da će biti Rubi u pravom smislu, ali voljenje novca mi je odmah asocijacija na nju. Laughing  Ne brini, volim ja Evelyn. flower

5.  i 6. epizoda

Održavanje karantina je dostiglo novi nivo. Exclamation Exclamation  'ladno neće da dozvole da ambulantna kola odvedu ranjenu Luciju, a ni da doktor uđe da je operiše. Ali, nisu oni nehumani te su im dostavili neophodne stvari da se Lucia operiše. Naravno ulogu hirurga je dobio Fermin. pale  Opercija uspjela, a pacijentu treba transfuzija. Laughing  Naravno, Curo će velikodušno donirati svoju krv Luciji, ako mu je izvadi Amaia. Ona je naravno opet izuzetno hrabra te ulazi u salu zaraženih da bi spasila Luciju. Rolling Eyes

Haha! Evelyn i Paula našle časopis za odrasle te ne mogu čudu da se načude gdje je tačka na slovu G. lol! lol! lol! Zahvaljujući tom časopisu Evelyn je shvatila je njena i Lucasova veza u krizi i da im treba "vrela noć u postelji ili erotska masaža" lol! Majko mila. lol! Tek Rebecin izraz lica kad su joj to rekle.
"Što zna Jacinta o momcima, vidiš da je sama' cijelog života" lol!  Preduzimljiva Evelyn je otključala Martinovu sobu uporna da razgovara s Lucasom. Ana, izvini, još jedna "Rubi" osobina, a Lucas je Alejandro.  El Internado - Page 10 M01100

Evelyn i Lucas nisu jedini u krizi. Ivan, tipično, glumi  da ne voli Juliju, i da ga više ne zanima. Iako ga razumijem, trebao je da pusti da ona odluči može li se nositi s njegovim Alchajmerom ili ne. Bar se Mariji povjerio. Ne znam koga mi je više žao, nju ili njega.  Sad

Amaia i Curo... Nju je u prošlosti neko pokušao silovati, ona je optužila Cura kome su nakačili silovanja još 7 žena. Međutim, kasnije je ispostavilo da je silovatelj bio neko drugi  i Curo je oslobođen. Sada je kivan na Amaiu jer mu je život uništen jer je žigosan kao silovatelj.  Neutral Odvratni su i on i ona, ali, ako je on nevin, žao mi je što završio na sudu, a i nje koja je prošla tu traumu.


Jadan Martin. Em mu je dijete bolesno, em su mu  Hugo i Ruben podmetnuli ukradene lijekove, em mu niko ne vjeruje, em su ga zatvorile u sobu... Ne razumijem ni Rebecu, ni Luciju ni Elsu. Pa naravno da nije uveo Lucasa u salu zaraženih kada je upravo tada tamo nastala pucnjava... Kasnije su ga optužili i za pokušaje ubistva Huga te su ga zarobili u tornju.  Evil or Very Mad  Evil or Very Mad  Evil or Very Mad

Ekipa je pronašla Fredija Krugugera u ostatku laboratorije iz prolaza. Čovjek je dolje zarobljen sa slomljenom nogom. pale Super Amaia mu je sanirala ranu. Od njega su čuli da je Hector u stvari bio dolje u tim laboratorijama, i da je u stvari poginuo kad je eksplodirala bomba, a ne kada je pao niz stepenice. Shocked Držali su ga u prolazima da bi ekperimentisali sa liječenjem njegove bolesti. Osim toga, rekao im je da zna ko je ubio Carolinu, i da će im dati dokaz te se Roque malo uznemirio. Malo više.

Lijekova je sve manje (odraslima dijele razrijeđene doze, a djeci cijele) a zaraženih je sve više, a Curo ih dodatno potpaljuje  i pravi uzbunu. Koja je težina gledati ga. Pa, Noiret je za njega mister simpatičnosti. Ako ništa znao me je nasmijati kad mu se rasčupa kosica.  Laughing Kreten od Cura uzima Lucasov lijek, a njemu daje svoj. Na kraju Fermin daje svoju dozu Lucasu da bi mali popio cijelu dozu lijeka. Fermin je naravno ostao bez lijeka.   Shocked Bilo mi je dirljivo kad ga je Lucas da li je on popio svoj lijek.  I love you

Lucas je u zatočeništvu dobio još jednu obožavateljku, Vanesu iz starijih razreda.  Laughing Evelyn zabrinuta da je Lucas ne ostavi zbog te "pelandrusce" raskida s njim preko pisma jer se i njena mama razvela preko pisma koje je napisao advokat.  Laughing Kako mi je bila smješna kad je onako zabrzala i rekla da će pustiti da je Lucas ostavi zbog prve pelandrusce koja naiđe.  Laughing Na kraju se pokajala, te joj je Javier morao dobaviti to pismo iz sale zaraženih zahvaljujući čemu se i on zarazio. "Kako je lako izmanipulisati muškarca" Laughing

Vicky me je opasno iznervirala. Ukrala je Ameliji vrijednu ogrlicu da bi potkupila vojnika da joj da vijesti o ocu. Amelia je sišla u prolaze da je nađe, nešto je otkrila, Hugo je zatekao tamo, i ubio je! Sad  Moglo se slutiti da neće izaći na dobro to što je prijetila Hugu i što mu je otvoreno rekla da je prava šteta što je izvukao živu glavu. Naravno Hugu je alibi dao Ruben koji je džogirao u Hugovoj odjeći tako da ga svi iz internata vide. Evil or Very Mad

da nije mislila ozbiljno kada je obećala Hugu da će dati sve od sebe da on ne bude procesuiran kad se sve ovo završi.

Važno je da je Ameliji rekla da će ići u zatvor.  Neutral

_________________
El Internado - Page 10 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 10 Empty Re: El Internado

on Wed Jan 09, 2019 11:33 pm
Ko bi rekao na početku serije da će ona biti osoba kojoj će dobro učenika biti ispred njenog?

Mislim da joj je oduvek bilo, samo što je to ispoljavala demonstriranjem strogoće i insistiranjem na redu, radu i disciplini kao prioritetnim vrednostima. Za razliku od npr. Hectora i Jacinte, Elsa nije stavljala emocije i odnose sa učenicima bazirane na emocijama u prvi plan, ali to je već nešto što ima veze sa načinom na koji je odgojena, a nakon svih iskustava koje je stekla tokom prethodnih sezona...Došlo je do pozitivnih promena kod nje i na tom planu.

i da je obolio zbog težine onoga što je nosio na savjesti.

Nisam iznenađena, to ide uz kompleksnost njegovog lika. Žao mi je što se više neće pojavljivati, bio je jedinstven kao negativac.

7x03 i 7x04...

Misteriozni čovek dominira...I Vicky ga je sanjala, pa ih je sve zajedno strefio kolektivni san u kome im dotični govori da zna ko je ubio Carol. Marcos je, najviše od svih, zagrejan za to da ga pronađu i saznaju od čije je ruke Carol nastradala. *Roque nije impresioniran.* Roque opet uskače u blato. Krade stvari i od vojnika u zamenu za iste dobija pištolj i jedan metak (koji mu je važniji od poziva za Vickinog oca). Neutral

A brzo se izverzirao, dobro ga je The Ekipa podučila da prekraja istinu po svojoj meri. Optužio je Caracartona (u tome ga podržavam lol! ) i sam je sebe zveknuo kamenom u glavu kako bi ispao (nečija? Caracartonova?) žrtva. Well played. Šteta, mogao je biti solidan dvostruki igrač lojalan svojim prijateljima...pre nego što je Carolinu poslao u smrt. Neutral

Ivan raskinuo sa Julijom. Neutral  Pokušava da se pomiri sa Alchajmerom, ali kako prihvatiti takvu bolest u tim godinama? Postepeno gubljenje svog *ja*, kriza identiteta, sećanja koja nestaju...Tuga. No  Ali Ivan je uprkos bolešću standardno ponosan i tvrdoglav. Ne spušta gard, sad ga dodatno podiže. Bolje bi za njega bilo da to što mu se dešava prestane da drži u tajnosti, pošto mu je podrška itekako potrebna.

Awww, Elsa otkrila da je Hector=Samuel i još kaže da je kao klinka bila zaljubljena u Samuela. I love you  Nedostaje mi Hector u seriji, a koliko vidim njegova priča nije gotova. Prvo ga je spomenuo misteriozni čovek u Marcosovom snu, a onda je Lucia krenula da priča Aliciji šta se stvarno dogodilo s njim. Šanse da je živ? Reklo bi se da postoje. cheers

Ko je uzeo i pokvasio eksploziv iz Elsinog sefa? Samo su Elsa i onaj Garido ili kako god da se zove znali da je tamo. Elsa sigurno nije krivac, tako da ostaje Garido, ali kakav on interes ima, zašto je njemu važno da li će lekovi biti pronađeni ili ne?Question

Skočio mi pritisak kad sam videla da Hugo sasvim opušteno sedi sa ostalima za stolom, nema nikakve tenzije, ništa.Shocked Suspect  Ponavljam, nisam nerazumna, kapiram da im je potrebna njegova pomoć, ali ovo je već preterivanje. Zar je zaista bilo neophodno dozvoliti mu da bude u ravnopravnom položaju sa ljudima koji nisu prokleti nacisti? Jesu li im to svima mozgovi ostali zatrpani dole u ruševinama? Ponižavajuće je i ispod časti. Jedino su Martinove reakcije potpuno normalne i logične.

Naravno, nije lud da je ubije i tako sebe kompromituje.

Pa da. Pritom je to jedna zanimljiva psihološka igra, u kojoj predator igra ulogu spasioca i zahvaljujući njemu plen nastavlja da postoji. Jer, spasiti nekome život doslovno znači to - omogućiti nečiji nastavak postojanja. Iz toga se prirodno rađa zahvalnost prema spasiocu...A sudeći po Rebecinom polu-blentavom osmehu kada ju je Hugo posetio u sobi nakon incidenta, prilično je jasno ko je u toj igri pobedio. Rolling Eyes

Amelia nije smela da mu onako zapreti, ali imam razumevanja za nju. Sve joj se smučilo i ne može više da živi pod pritiscima, ograničenjima i zabranama. Fali joj sloboda.

Samo je imala sreće. Kažem ti, izuzetno hrabra tinejdžerka.

El Internado - Page 10 Tenor

Najdraži deo mi je kad je Vicky spušta na prizemni nivo sa koga u suštini nije ni trebala da se diže. Laughing  Yasss Vicky. cheers

Seljak Curo je dosadan i naporan...Jel on to silovao ili pokušao da siluje Amaiu? Ako jeste, onda mi je specijalno odvratan. Hejtujem fejkerku, ali silovanje... confused

Lucia upucana Neutral  Ko će joj vaditi metak? Paula i Evelyn? lol!  Šalu na stranu, neće valjda ubiti njen lik na ovako glup način? Shocked

Lucas zaražen affraid Zaštoooo? Crying or Very sad  I da li će majka Javiera Holgada imati nekog značaja ubuduće?

_________________
El Internado - Page 10 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado - Page 10 Empty Re: El Internado

on Thu Jan 10, 2019 11:02 am
Mislim da joj je oduvek bilo

Na početku sam i rekla da će Elsa svoje pravo lice pokazati tek kasnije. Tek me je u petoj sezoni prestala nervirati. Very Happy

Žao mi je što se više neće pojavljivati, bio je jedinstven kao negativac.

Taj glumac je inače i reper Laughing , i snimio je pjesmu posvećenu Noiretu, u kojem se pojavljuju Lola Baldrich (Lucia) i Daniel Retuerta (Roque). Čini mi se i Irena Montala (Rebeca). Daniel Retuerta doživljava do dana današnjeg neprijatne poruke fanova na instagramu jer je on izdajica koji je ubio Carolinu. Laughing Nevjerovatni su mi ljudi koji do to mjere gube kontakt s relanošću.

i sam je sebe zveknuo kamenom u glavu kako bi ispao (nečija? Caracartonova?) žrtva.


Samo se zeznuo jer je Caracarton imao alibi s obzirom da je kopao u prolazima. Kopanje i karantin mi postaju naporni. Neutral Teško je odlučiti kome je napornije, ovima što su zatvoreni i nemaju pojma što ih je u stvari snašlo,  ili ovima što kopaju  izlažući svoj život riziku.

Awww, Elsa otkrila da je Hector=Samuel i još kaže da je kao klinka bila zaljubljena u Samuela.

Da, baš lijepa scena, šteta što su je prekinuli.  Evil or Very Mad

Jesu li im to svima mozgovi ostali zatrpani dole u ruševinama? Ponižavajuće je i ispod časti. Jedino su Martinove reakcije potpuno normalne i logične.

Da, samo su Martinove reakcije pripisane ljubomori, jer je Hugo insinuirao da je Rebeca flertovala sa njim. Nije da Martin nije malo ljubomoran, ali je u potpunosti u pravu što Huga ne prihvata kao dio njihove ekipe.


Lucia upucana Neutral  Ko će joj vaditi metak? Paula i Evelyn?

Haha. Ne umire, metak će joj vaditi jedina osoba u sali zaraženih koja ima potencijala da bude hirurg. Very Happy

Lucas zaražen

Biće još važnih likova koje će se zaraziti.

I da li će majka Javiera Holgada imati nekog značaja ubuduće?

Ama baš nikakvog.

7. i 8.

Završila sam manje interesantan dio 7. sezone. Narednih 7 epizoda su mnogo zanimljvije. Wink

U grupici  opet vladaju tenzije zbog onoga što je rekao Freddy Krueger. Svi se raspravljaju samo Roque mudro ćuti. Interesantan mi je momenat kada Roque posmatra slike na kojima je on s prijateljima  na kojima se vidi koliko su sretni što su jedni s drugima. Momenat nakon toga vadi pištolj. Dobar prikaz onoga u što se Roque pretvorio. Marcos je počeo da sumnja u svakoga iz svoje grupice, to me podsjeti na scenu kada je Carolina izašla iz Noiretove kancelarije i sve njih pomno posmatrala  pitajući se ko je izdajnik.  Crying or Very sad

Kako mi je Hugo bio odvratan kad je bacio opasku "Da Amelia nije možda u krevetu nekog učenika?" Evil or Very Mad  Evil or Very Mad  Evil or Very Mad  Hugo je namjestio Amelijin leš da izgleda kao da je umrla nesretnim slučajem, ali Alicia je shvatila da je ubijena negdje drugo u prolazima. A, od Lucasa je čula da je neko ušao u Martinovu sobu i stavio nešto ispod kreveta. Više je bilo vrijeme da se uvjere da je Martin nevin. Ruben je shvatio da je Hugo ubio Ameliju dok mu je davao alibi džogirajući u njegovoj dukserici (koja mi se baaaš sviđa  Very Happy ). Nema opravdanja za Rubena, ali izgleda nije shvatao dokle je Hugo spreman da ide. Gleda stvari površno, gleda svoj interes, želi da ode iz internata zdrav, i smatra da će mu Hugo pomoći. Vjerovatno bi mnogi ljudi uradili isto što i Ruben.

Lijekova više nema, te djeci daju razrijeđene doze, a odraslima placebo. Shvativši da je Fermin skoro dva dana bez lijeka Lucia mu daje zadnju ampulu koju je imala. Kako me je iznervirao što je nije htio popiti. Ne treba izigravati super heroja kada nije vrijeme za to. Kao prvo, on je već dva dana bez lijeka, i potrebniji mu je nego ostalima. A, kao drugo, samo im još i to treba, da se njemu pojave simptomi ili da umre, pa da Curo napravi revoluciju.  Evil or Very Mad On je zadnji lijek dao Clari koja je naravno prenijela da lijekova više nema i naravno Fermina su  na čelu sa Curom napali i zavezali! Evil or Very Mad  Evil or Very Mad  Evil or Very Mad  bounce

Da li mi se čini ili se Elsa malo smorila kada je shvatila da je Gerido oženjen?  Very Happy

Ivan ne gubi svoj "vedar" duh. Pretvarao se da ne prepoznaje Mariju, i rekao joj je da će uskoro takav biti, pa su malo vježbali. Crni humor. Rekao je da mu ne pada na pamet da piše svoje uspomene u dnevnik da bi usporio proces. "Danas sam išao da pišam. Ili nisam?" Laughing

Glup mi je način na koji je ekipa saznala  da je Roque ubio Carolinu. Na Hugov savjet je sišao dolje s namjerom da ubije Fredija, raspravljao se s njim da je njena smrt bila nesreća, a sve su slušali Ivan, Marcos, Julia i Vicky koji su se sakrili. Malo mi je glupo ispalo, jer su onda oni faktički već shvatili da je Roque kriv čim su se tamo sakrili i čekali ga.  confused  confused  confused Roque im naravno zaprijetio pištoljem, pobjegao i ostavio ih je dolje.  Naravno, u ulozi oslobodioca se našla Amaia koja kasnije prizanaje svoja osjećanja Marcosu.  bounce Marcos je imao namjeru da razotkrije Fredija, ali on im je rekao da će ga ubiti ako saznaju da je živ, a da to znači da će svi oni umrijeti! confused  affraid

Konačno su našli prostor s lijekovima, te Marija trči da nađe Huga da bi im dao šifru za ulaz u tu prostoriju. Tako je i skontala da je lik koji stalno džogira u stvari Ruben.
Međutim, nisu našli lijekove već prostoriju s virusom! Hugo ih svo vrijeme pogrešno navodio dok je sam tražio lijekove. Amelia ih je našla i zato je ubio! Kako ih nasankao! Najgore od svega je što nisu imali izbora nego da mu vjeruju.


Pukovnik Araujo pominje neku radioaktivnu mašinu  uz koju je moguće izliječenje te bolesti, i koju će im ubrzo dostaviti. Međutim, Curo i dalje pravi uzbunu, i pokušava da izađe iz sale. silent Nije važno što će zaraziti ostatak internata, važno da je on dežurni bukadžija. Pokušali su da ga onesposobe nekom ampulom za koju su ga uvjerili da je lijek, ali nije im uspjelo.

Osoba koja je sabotirala nalaženje lijekove i pokušala ubiti Huga je naravno Gerido. On je Ottoxovac i zabrinuo se da Hugo možda stvarno ne planira da im nabavi lijekove. Naravno, bilo je skroz čudno što je u tuči sa Curom iz čista mira skinuo masku. To je bila predstava da bi bio "primoran" da boravi u internatu. Još jedna osoba kojoj su previše vjerovali. affraid  On i Hugo uništavaju 500 000 doza lijeka koje su bile na drugom mjestu u prolazima. Naša ekipa je kasno shvatila gdje su lijekovi, tada su ih Gerido i Hugo većinu  uništili. Zašto bi uništili nešto što vrijedi toliko novca? confused  affraid

Ivan je za trenutak odlučio da se pomiri s Julijom, ali kada ga je on pita sjeća li se njihovog prvog poljupca, u njemu je nešto puklo i odlučio je da ipak ne nastave.  No A, takođe mu je pukao film i kad je vidio Caracartona koji je razbio glavu Mariji. Zamalo mu je slomio ruku. cheers  Kad smo već kod suočavanja, Marcos mi nije pretjerano uvjerljiv u sceni sa Roqueom, dok je Daniel (Roque) bio jako uvjerljiv u svojoj glumi. Očekivala sam više reakcija, više šoka, više svega kad su otkrili da je ipak postojao izdajnik. Mada, sada se bore za goli život i to im je na prvom mjestu.

Jeeee, Hector je živ, a Camilo koji i dalje drži Irene u nekoj pećini, krči put ka njemu. Ne znam da li je to dobro ili loše! Ne znam zašto Marcos nije digao uzbunu kada je skontao da je Hector bio živ i da su ga držali u nekoj laboratoriji dolje. Pa ne može uzeti zdravo za gotovo da je poginuo u eksploziji, treba se zaista uvjeriti da li je živ ili ne!

Curo je uspio u svojoj namjeri, zaraženi su izašli (Evelyn misli da je to njena krivica, jer je sirenama tražila da joj ostavare želju i da Lucas izađe iz sale Laughing ) i pomješali su se sa zdravima. Mašine nema, lijekova nema, a Fermin je na samrti....Hugo je pobjegao iz internata tako što je ubio vojnika koji je čuvao ogradu..._________________
El Internado - Page 10 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 10 Empty Re: El Internado

on Thu Jan 10, 2019 11:13 pm
Daniel Retuerta doživljava do dana današnjeg neprijatne poruke fanova na instagramu jer je on izdajica koji je ubio Carolinu.

Pojedinim glumcima iz GoT-a su slali pretnje smrću. Ima svakakvih maloumnika... Rolling Eyes

7x05 i 7x06...

'ladno neće da dozvole da ambulantna kola odvedu ranjenu Luciju, a ni da doktor uđe da je operiše.

Nebuloza na kub. Shocked  Ne kapiram rezon onog pukovnika Arauja. Ne vidim maltene nikakvu korist od njega i njegove vojske, osim što me iznerviraju svaki put kada ponude neki glup izgovor da ne postupe u skladu sa zdravim razumom.

Srećom, Lucia se izvukla. Fermin saves the day, ali naravno da spasilačka misija ne bi imala povoljan ishod da u njoj nije učestvovala fejkerka Amaia. Rolling Eyes  U svakoj čorbi mirođija...Što se tiče Cura, ja nisam ubeđena u njegovu nevinost. U par navrata je sa prenaglašenom požudom posmatrao žene u Internatu. Silovatelj ili ne, njegova kompletna pojava je čista abominacija i volela bih da ga eliminišu.

A fejkerka Amaia...Flešbek pokušaja silovanja mi je bio mučan za gledanje. Neutral  Ko god da ju je napastvovao zaslužuje najgoru kaznu, makar ona bila najveća fejkerka od svih. U tom konkretnom slučaju Amaia je žrtva, a sve ostalo mi je irelevantno. Međutim, moje mišljenje o njoj se nije promenilo. Ukoliko se ispostavi da sam pogrešila i da Amaia istinski jeste jedna čista, empatična i nesebična duša, ponudiću svoje izvinjenje. Ali dok se to ne dogodi, strastveno ću je hejtovati kao fejkerku kojoj se ne sme verovati i uživati u svim momentima u kojima je Vicky izopštava iz društva. Laughing

Misteriozni čovek je lociran i malo su proćaskali s njim. Uopšte nemam ideju ko bi on mogao da bude, šta će u Internatu, zašto je putem snova stupio u kontakt baš sa Marcosom i ostalima...Šta on davanjem informacija o Hectoru i Carolinom ubici planira da postigne?

Hector je živ, preživeo je eksploziju. cheers  I nije samo živ, već je i zdrav, pošto su uspeli da ga izleče pomoću one mašine. Ali ta mašina je uništena u eksploziji, zar ne? To je ista ona mašina u koju je Vuk hteo da smesti Evu? Ukoliko je mašina definitivno rešenje protiv virusa, onda će morati da naprave novu. Da li će?

Martina drže zavezanog ko neko seosko pseto, dok lika koji je bio desna ruka glavnog naciste u organizaciji puštaju da se slobodno kreće, potcenjujući njegove kapacitete. Rolling Eyes  Naivno veruju da Hugo neće ništa pokušati iza njihovih leđa, a ne pada im na pamet da ga Vuk nije nezasluženo proglasio svojom desnom rukom. Nečim je morao da oduševi vrhovnog vođu, kao npr. zavidnom inteligencijom, odsustvom empatije i nedostatkom skrupula...i spremnošću da rođenog brata pošalje u večna lovišta.

Eto, sa Caracartonom je uspeo da sklopi dil i na taj način napravi dosta štete, izbegne odgovornost za istu i prebaci je na, recimo, Martina. Suspect  Jadan Martin, šta ga sve neće snaći u kratkom vremenskom roku. Izludele su me ove ćurke kad su krenule da ga bombarduju optužbama i Rebeca koja sumnja u njega. confused

Amelia Crying or Very sad  Crying or Very sad  Crying or Very sad Ovo nisam očekivala No Uprkos tome što je zapretila Hugu, nadala sam se da će živa dočekati kraj serije, da će se izvući, da će izaći kao pobednik iz svega ovoga. Bedne li smrti..Užas pale

Vicky me je opasno iznervirala. Ukrala je Ameliji vrijednu ogrlicu da bi potkupila vojnika da joj da vijesti o ocu.

Ne mogu da krivim Vicky, uradila je to iz očaja. Krivila bih je da okolnosti nisu ovako specifične. Samo je htela da sazna kako joj je otac, znajući da postoji mogućnost da ga više nikada ne vidi, jer je praktično zatočena u Internatu koji je zapravo leglo nacista gde regularno ubijaju ljude, uz smrtonosni virus koji se širi okolo.

Lako je biti principijelan u uslovima u kojima je biti principijelan dovoljno, a Vicky se nalazi u okruženju koje zahteva prilagođavanje, prekoračenje limita i ponekad igru na kvarno. Govorim iz svog ugla. Nisam sigurna da li bih se u vanrednoj situaciji ponašala isto kao što se inače ponašam i da li bih se držala principa kojih se inače držim. Mislim da ne bih, bar ne beskompromisno. confused

"Kako je lako izmanipulisati muškarca"

Haha, la descarada  lol!  lol!

_________________
El Internado - Page 10 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Kristina
Kristina
Admin
Posts : 1500
Join date : 2017-09-15
Age : 28
Location : Laguna negra

El Internado - Page 10 Empty Re: El Internado

on Fri Jan 11, 2019 1:28 pm
Što se tiče Cura, ja nisam ubeđena u njegovu nevinost.

Po pitanju silovanja žena u tom kraju iz kojeg je Amaia, jeste nevin. A što se tiče napada na Amaiu, vidjećemo...U svakom slučaju koliko god da je neko odvratan ili antipatičan, ne zaslužuje da bude na sudu za ono što nije učinio. Ako je napao Amaiu svakako mu se za to trebalo suditi, ali ne i za ostalih 7 silovanja.

U tom konkretnom slučaju Amaia je žrtva, a sve ostalo mi je irelevantno. Međutim, moje mišljenje o njoj se nije promenilo.

Slažem se sa ovim. Da je Amaia npr. simpatičnije biće smatrala bih da nije u redu što je Vicky onako tretira bez nekog konkretnog razloga (osim što smatra da nakon Caroline niko nema pravo da se zaljubi u Marcosa). Ali, krajnje je iritantna i ljigava, a Vicky je više vođena nekim svojim osjećajem nego razumom.

Uopšte nemam ideju ko bi on mogao da bude, šta će u Internatu,

Radio je za Ottox.

Ali ta mašina je uništena u eksploziji, zar ne? To je ista ona mašina u koju je Vuk hteo da smesti Evu? Ukoliko je mašina definitivno rešenje protiv virusa, onda će morati da naprave novu. Da li će?

Pukovnik im jeste obećao mašinu, ali evo nikako da je naprave i dostave...

Martina drže zavezanog ko neko seosko pseto, dok lika koji je bio desna ruka glavnog naciste u organizaciji puštaju da se slobodno kreće, potcenjujući njegove kapacitete.

Ma,da, Huga nisu držali zavezanog dok nije kopao, a Martina momentalno zarobe. Misle da je bio spreman da izazove odron koji će ubiti Rebecu. Njihovo objašnjenje "Greška u procjeni". Rolling Eyes Rolling Eyes

Bedne li smrti..Užas

A da nije umrla, završila bi u zatvoru na ko zna koliko... Sad Sa činjenicom da će robijati se baš hrabro nosila, kako kaže bila je spremna da plati za zlo koje je nanijela. Iritira me Alicijin odgovor "Naročito Marcosu?" U fazonu , dodatno ga je oštetila tako što je spavala s njim. Pa, nije da on nije htio... Rolling Eyes  Nego, naravno, kada su te "nedozvoljene" veze u pitanju, uvijek je žena isključivi krivac. Ono muškarac je malouman, pa ne zna što radi.  Rolling Eyes


Ne mogu da krivim Vicky, uradila je to iz očaja. Krivila bih je da okolnosti nisu ovako specifične. Samo je htela da sazna kako joj je otac, znajući da postoji mogućnost da ga više nikada ne vidi, jer je praktično zatočena u Internatu koji je zapravo leglo nacista gde regularno ubijaju ljude, uz smrtonosni virus koji se širi okolo.

Razumijem sve to. Čak sam se sa jednom osobom raspravljala da se njen postupak može razumjeti, jer niko normalan ne može podnijeti da nema vijesti o operisanom članu porodice. Nije da nije imala grižu savjesti zbog te krađe. Ali, nije krađa sama po sebi problem. Da to nije indirektno uticalo na Amelijinu smrt ta scena bi mi prošla nezapaženo. Ne mogu da krivim Vicky što nije razmišljala razumno u smislu da ne može biti sigurna da će taj momak zaista zvati njenu porodicu i da joj neće dati lažne informacije (što se i jeste desilo). Na njenom mjestu bih i ja izašla iz kože da sam nemoćna da kontaktiram majku koja je operisana, i ne znam kako bih se ponašala. Zaista ne znam.

Ali ako unaprijed gledam činjenicu da je Amelia izgubila život tražeći tu ogrlicu ne mogu da se ne iznerviram na scenu kad joj Vicky upada u sobu.  Neutral To ti je onaj osjećaj - znaš da osoba možda ne može drugačije da uradi, ali ti ipak smeta taj postupak zbog  posledica istog. Naravno, ovo je ono pitanje "Što bi bilo kad bi bilo" isto kao za Sonijinu smrt  u Rubi. Da nije krađe ogrlice, možda bi Amelia ostala živa. S druge strane, možda bi Hugo našao drugu priliku da je ubije.  Crying or Very sad

Haha, la descarada  

Još mi je bolja Paulina reakcija. "Sve, ili samo one iz Bilbao" Laughing  Pauline i Evelynine scene mi osvježavaju 7 sezonu, koja mi je, moram priznati, najslabija od svih. Kad sam prvi i  drugi put gledala, doživjela sam se jednako napetom i uzbudljivom kao i sve ostale. Nakon toga je gledam s manjim guštom nego prvih 6, a pogotovo 5. Ali, ovaj drugi dio, kad konačno prestane kopanje za lijekovima mi je mnogo bolji. U svakom slučaju kvartet Evelyn, Paula, Lucas i Javier uljepšavaju stvari. Simpatično je bilo, ovako na ekranu, ono njihovo nalaženje časopisa i Evelynina briga jer je njihova veza u krizi. S druge strane jeste malo pretjerano da djevojčice koje su na početku serije vjerovale u vile i Djeda Mraza i slična čuda, sada budu opterećene stvarima koje su vezane za ljudsku seksualnost. Hoću reći da u stvarnom životu naletim na tako nešto, ne bi bilo nimalo smješno.

9. epizoda

Početak epizode je  Shocked  Shocked  Shocked  Ivan sa onim svijetlećim očima kakve je imala Paula na početku. Mala Carlota je gledala epizode Internata kako su se emitovale i tada kada je vidjela samu sebe sa bijelim očima, jako se uplašila.  Laughing  

Sada se situacija u školi obrnula. Našli su nešto lijekova (ono što Hugo i Gerido nisu uništili), ali više nisu zaraženi u izolaciji, nego zdravi. Toliko je malo zdravih ostalo, Elsa, Rebeca, Jacinta, Amaia, Evelyn i Paula... Evelyn je strašno žalosna što je odvojena od Lucasa, i opet brine jer Vanesa sigurno obigrava oko njega. Ali, brzo joj se ostvarila želja pošto se zarazila i izašla iz sale zdravih. Paula je (zamisli čuda) pobjegla iz sale, pretvarala se da je bolesna (vidi se s kim se druži), i naravno Marcos je podigao paniku da se Paula možda zarazila. Tada je Lucia njemu i Elsi objasnila da je Paula imuna zahvaljujući genetskoj manipulaciji. Mislila sam da je ovo produkt mašte scenarista, međutim skoro sam čitala o slučaju para iz Australije koji je imao bolesno dijete. Jedini način da mali preživi je  bio da oni vještačkom oplodnjom dobiju još jedno dijete koje će biti donor koštane srži. Kad su "kreirali" taj embrion uradili su to tako da budu sigurni da se dijete biti zdravo.

Evo ga link. https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2018&mm=08&dd=31&nav_id=1437785

Već sam negdje pominjala da sam mislila da je to nešto nemoguće,  a da sam onda pročitala o slučaju gdje se nešto slično desilo.


Epizoda nije mogla proći bez Julijinih fleshbackova njenih i Ivanovog ljubavnog života. silent Ivan je inače bio potpuno u pravu što nije htio izaći iz Elsine kancelarije kada je shvatio da tamo sastanče ona, Fermin, Lucia i Alicia. Nemaju pravo da ga isključe iz razgovora. Mašinu za izliječenje vojska ipak ne može da napravi. Nakon decenija istraživanja,  jedan čovjek je bio u stanju da kreira tu mašinu u roku od nekoliko mjeseci. U pitanju je osoba s visokim IQ-om, genijalni naučnik. U pitanju je Freddy Crueger čije smo pravo ime konačno saznali. Max Levov. Ivan im je rekao da je on živ, što je izazvalo veliku svađu između njega i Marcosa. Marcosu je Maria rekla da je Ivan bolestan, jer mu nije bilo jasno Ivanovo ponašanje. Marcos i Ivan su se potom potukli jer je Marcos htio reći Juliji za njegov zdrvstveni problem. Ivan je u fazonu da se to nikog ne tiče.  Sad

Martin je, prirodno, bjesan na Aliciju koja je njega zatvorila, a Huga pustila da šeta slobodan. Našli su  Hugov laptop, i broj telefona u njegovoj sobi sa pozivnim brojem Grčke. Alicia je potkupljivom vojniku dala taj broj da bi on zvao nekog komesara (koji je vjerovatno upućen u Alicijinu misiju u internatu) da istraži taj broj. Međutim, taj komesar je poginuo. affraid  affraid  affraid A, Hugo je ubio vojnika koji im je davao informacije. A, Hugo inače sarađuje sa komesarom Arauhom, tj. komesar sa njim. Mnoge stvari su postale jasnije, jer je u vojni kamp stigla isporuka 400 kesa za leševe. affraid  affraid  affraid  affraid

Dobra stvar je što je Fermin preživio. Ipak, potrošio je još jedan život u prolazima sa Geridom, jer ga je Gerido htio ubiti da ga spriječi da dovede Maxa. Ono što je Gerida spriječilo je to što je shvatio da se i on zarazio. Ako je ubica, nije i samoubica, naravno.

Alicija je uhvatila Roquea kada je očjanički pokušao da ode iz internata. Sada Roque boravi u tornju. Saslušavši ga Elsa je počela da krivi sebe, jer nije imala pojma što se dešavalo u internatu.  Crying or Very sad

Obračun Evelyn i Cura. "Oye, esto es mi habitacion, y me callo si quiero, vale?"  lol!  lol!  lol!  lol!  Opasna mala!

Na kraju epizode vojnici ubacuju dimne bombe, a potom upadaju u internat.  affraid


_________________
El Internado - Page 10 Anigif10
Ana
Ana
Admin
Posts : 655
Join date : 2017-09-14
Age : 27
Location : Casterly Rock

El Internado - Page 10 Empty Re: El Internado

on Fri Jan 11, 2019 11:44 pm
Nego, naravno, kada su te "nedozvoljene" veze u pitanju, uvijek je žena isključivi krivac. Ono muškarac je malouman, pa ne zna što radi.

Žena je uvek kriva, uvek se iskopaju neke "činjenice" koje umanjuju odgovornost muškarca, a govore u prilog krivici žene. I onda se nađu pametnjakovići koji pljuju feminizam i insistiraju na tome da je sistemska mizoginija stvar bujne mašte dokonih feministkinja. Na ovako prostom primeru poput pitanja "zabranjenih ljubavi" se vidi da su muškarci i žene samo formalno ravnopravni. Suštinski, u kolektivnoj svesti društva nema značajnijeg progresa.

Naravno, ovo je ono pitanje "Što bi bilo kad bi bilo" isto kao za Sonijinu smrt u Rubi.

Da, slično je. Vicky nije kriva za Amelijinu smrt, kao što ni Rubi nije za Sonijinu. S tim da je Sonijina pogibija bila tragedija, tipični nesrećni slučaj, a Amelia je ubijena od strane jednog psihopate koji bi verovatno našao način da je ukloni sa puta, pošto je počela da pokazuje zube. Neutral

Vicky je više vođena nekim svojim osjećajem nego razumom.

Čime god da je vođena, ja je podržavam. lol!  Osim toga, unutrašnji osećaj iliti intuiciju ne valja zanemarivati. Iz ličnog iskustva, intuicija retko greši i ne aktivira se bez razloga.

7x07 i 7x08...

Razotkrili su Roquea. Iskreno, više sam očekivala od tog dela priče, očekivala sam više emocija, šoka i neverice. Kontam da sada imaju važnijih problema i da su fokusirani na puko preživljavanje, ali mi je svejedno žao što tim scenama nije dat tretman kakav zaslužuju. Doduše, svetla tačka je gluma Daniela Retuerte i momenti u kojima se Roque bori sa svojim demonima, poput gledanja fotki koje svedoče o onome što je nekada postojalo - pravo prijateljstvo. pale

Drugo, ne dopada mi se što je paranormala uticala na Roqueovo razotkrivanje. Misteriozni čovek mi je sam po sebi intrigantan i zanimljiv. Očigledno je i jako važna ličnost, čim tvrdi da bi njegova smrt povukla za sobom i tuđe živote. Ali, mislim da mu u nečemu tako intimnom kao što je krupna izdaja unutar Marcosove grupice nije mesto.

Heroj Fermin umire. Crying or Very sad  Umirao je x puta do sada i eto ga i dalje tu, samo ne znam do kada će ga sreća pratiti. Neću da umre od ovog hebenog made by Nazis virusa, kao što je umro Saul. Neutral

Onaj "pobunjenik" Curo je prevršio svaku meru. affraid  Nepodnošljiv je, fejkerka Amaia i Caracarton su mis i mister simpatičnosti u poređenju s njim. Kud njega uvedoše u seriju i što mu daju toliku minutažu, da mi je znati... Suspect

Ivan & Julia Neutral Kako mi je bilo slatko kad je Ivan gledao njihove zajedničke snimke na telefonu, kako su bili srećni  I love you A onda ga strefi surova stvarnost i priseti se da je bolestan. Maria je u pravu, treba da kaže i Juliji i ostalima šta mu se dešava. Imaju pravo da znaju, Julia prvenstveno.

Gde će to sahraniti Ameliju? Neće valjda njeno telo strpati u onu kutijetinu, koja i ne liči na kovčeg? confused  Valjda treba da budemo zahvalni što je neće baciti u jezero kao što su uradili sa Carolinim telom. Rolling Eyes  Pauli i Evelyn će nedostajati Amelia, a i ostaloj deci i ljudima generalno. Bila je univerzalno voljena. Neutral

Kako mi je Hugo bio odvratan kad je bacio opasku "Da Amelia nije možda u krevetu nekog učenika?"

Moja tolerancija na Huga nikada nije bila na nekom visokom nivou, čak ni kad se tek pojavio izigravajući sveto savršenstvo, ali mi sada drastično opada iz epizode u epizodu. Uglavnom, sve ih je prevario, od Alicije pa na dalje. Da li mi je žao što su umesto lekova pronašli još virusa? I ne baš. Zaslužili su ovu tešku lekciju. Čisto da znaju za ubuduće da se nacistička goveda ne ostavljaju bez strogog nadzora. Đubre je uspelo da prebije Marcosa i Ivana, ubije vojnika i pobegne. Jedino nisam sigurna da li su oni vojnici totalno nesposobni ili su pod direktnom Garidovom komandom i zato nisu "mogli" da zaustave Huga. Rolling Eyes

A dotični Garido...Ispostavilo se da je i on jedan od *njih* i da igra igru prilično dobro, ali ne znam šta da mislim o tome, ne znam da li mi se sviđa što je negativac ili ne. Možda bi bilo bolje da su ga ranije ubacili u seriju, jer ovako mi nije ostavio naročit utisak (kao Ottoxovac), njegov vajb je isuviše...normalan. Moguće je da tako i treba da bude, da svoje pravo lice sakriva iza maske ozbiljnog, poštenog vojnog lica, koje obavlja svoje dužnosti. Ako je tako, onda je on 10x bolji fejker od svih ostalih nacističkih goveda zajedno. Nego, u kom je timu poručnik Araujo? Pitam, jer je on Garidov nadređeni.

Zašto bi uništili nešto što vrijedi toliko novca?

Zato što im je Fermin idol? lol!  Sad ozbiljno...Osim što je krajnje nehumano (wow, otkrila sam toplu vodu), taj potez je jednostavno iracionalan, ne vidim mu svrhu, sem nastojanja da što više ljudi u Internatu umre. Nemam pojma...

Jedna stvar mi je nejasna. Kada je Garido posle išao sa Lucijom da nađu lekove i kada su stigli do odredišta, on je bio spreman da ubije Luciju, ali su se pojavile Vicky i Julia i odustao je. Zbog čega bi je ubio? Pa lekovi su uništeni i on zna da su uništeni, jer je sa Hugom učestvovao u tome. Šta bi tačno dobio ubistvom Lucije?  Shocked

Bitno je da je Martinova nevinost dokazana, zahvaljujući Lucasovom "iskazu." Da sam na njegovom mestu, zahtevala bih od ovih ćurki da me na kolenima mole za oproštaj što su na mene sručile salvu optužbi i vezale me za radijator.queen

Vjerovatno bi mnogi ljudi uradili isto što i Ruben.

Ah da, Caracarton...Rolling Eyes Ok, priznajem da je dobio pola poena kod mene kad je pustio Mariju da pobegne i slažem se da bi mnogi postupili isto kao on u toj situaciji. Ipak, Caracarton ostaje Caracarton - unikatno iritantna njuška.Laughing

Šta ono Camilo hoće? Da dopre do Hectora? I šta će biti sa Irene? confused

_________________
El Internado - Page 10 Tumblr_mr0aqasHpl1rijmvyo1_500
Sponsored content

El Internado - Page 10 Empty Re: El Internado

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum